Profile

Cover photo
101,612 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

MachoMen

Shared publicly  - 
 
6 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar

O activitate fizică regulată și un regim alimentar echilibrat, alături de un somn odihnitor și spălarea frecventă a mâinilor, sunt principalele moduri prin care îți poți întări #sistemulimunitar și ține virozele la distanță. În afară de acestea însă, mai există și alte metode la fel de eficiente pentru #întărireaOrganismului pe care le poți descoperi în cele ce urmează.

Poate unele dintre aceste 6 moduri prin care iți poți întări sistemul imunitar îți pot părea un pic neobișnuite sau chiar depășite însă cu siguranță dau rezultate și merită să le încerci fără rezerve.

1. Fructele de soc

Micuțele bobițe ale arbustului cu flori aromate și frumos mirositoare sunt extrem de bogate în flavonoizi, substanță care, potrivit studiilor efectuate în domeniu, ajută la decongestionarea nazală și îmbunătățirea respirației. În plus, consumul acestor fructe te ajută să transpiri mai intens în perioadele de răceală, reducând astfel din simptomele neplăcute ale bolii.

Poți consuma aceste bobițe minune fie în stare naturală, în ceaiuri sau ca atare, sau poți opta pentru produsele din farmacie, precum Sinupret (indicat ca tratament în inflamația mucoasei și a sinusurilor ), Sambucol sau alte astfel de produse, fie sub formă de capsule, fie în stare lichidă.

2. Probiotice

Probioticele – sau bacteriile bune, așa cum mai sunt cunoscute – nu ajută doar la stabilirea sănătății intestinelor, ci și la reglarea sistemului imunitar. Acestea sunt recomandate atât în cazul unor infecții sau alte tulburări digestive, cât și în cazul tratamentului cu antibiotic, pentru a restabili flora intestinală.

Având în vedere că majoritatea celulelor sistemului nostru imunitar se află în intestine, este lesne de înțeles de ce probioticele se află în lista celor 6 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar.

Dacă nu îți place să iei capsule sau prafuri dizolvate în apă, poți opta pentru consumul de iaurt sau kefir, alimente extrem de bogate în bacterii sănătoase.

Citește mai mult...
 ·  Translate
Aceste 6 moduri prin care iți poți întări sistemul imunitar îți pot părea un pic neobișnuite însă cu siguranță dau rezultate.
1
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Beneficiile practicării yoga

Veche de aproximativ 5000 de ani şi foarte populară în SUA, #yoga a început să câştige, încet dar sigur, adepţi şi la noi în ţară. Şi chiar dacă ai impresia că acest tip de mişcare este destinat mai ales femeilor şi nicidecum bărbaţilor solizi, musculoşi, te înşeli.

Experţii yoga, dar şi persoanele care au ajuns să iubească această disciplină spun că oricine poate învăţa să stea în posturile care probabil ţi se par imposibile, chiar dacă nu sunt posesorii unui trup firav. Exemplu în acest sens sunt chiar doi luptători UFC, Diego Sanchez şi Georges St. Pierre, dar şi multe dintre starurile masculine de la Hollywood.

Aşadar, dacă ai vrea să încerci yoga, dar te sfieşti, iată că nu e cazul. În plus, beneficiile practicării yoga ar trebui să surclaseze orice reţinere ai avea.

Beneficiile practicării yoga – 1. Flexibilitate crescută

Un studiu al International Journal of Yoga a relevat că două antrenamente pe săptămână, timp de 10 săptămâni, au crescut considerabil flexibilitatea subiecţilor, atleţi la vârsta colegiului. Ulterior, participanţii la studiu au avut rezultate mai bune în sporturile pe care le practicau, faţă de perioada când nu frecventau antrenamentele de yoga.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Află care sunt beneficiile practicării yoga şi cum principiile acestui sport pot să îţi îmbunătăţească relaţia corp-minte.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Cafea înainte de antrenament. Recomandat sau nu?

În timp ce unele voci susțin de foarte mult timp că a bea #cafea înainte de #antrenament este un lucru bun, altele vin să le contrazică, susținând contrariul. Pentru a elimina dilema, mai mulți cercetători au studiat efectele pe care le are cofeina consumată înainte de antrenament asupra organismului.

În urma studiilor, oamenii de știință au concluzionat că, dacă este consumată moderat și atunci când trebuie, cafeaua nu are decât beneficii pentru sănătate. Așadar, răspunsul la întrebarea din titlu este ”Da”, poți bea cafea înainte de antrenament.

Contrar sfaturilor tradiționale care spun să eviți cafeaua pe motiv că aceasta crește tensiunea arterială (dacă suferi de această afecțiune întradevăr nu este recomandat să consumi cafea), dacă ești un individ sănătos consumul de cafea înainte de antrenament este chiar recomandat.

Potrivit rezultatelor unor studii efectuate pe baza acestui subiect, atleții care au consumat cafea înainte de antrenament au ars cu 15% mai multe calorii timp de trei ore după antrenament, față de cei care au fost tratați cu placebo.

Citește mai departe...
 ·  Translate
A bea cafea înainte de antrenament este benefic, chiar dacă unele voci vin să contrazică acest lucru, susținând contrariul.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
21 de repetări pentru un piept mai mare

Pentru o #creștereMusculară notabilă, fie că vorbim de #pectorali sau altă grupă musculară, #21 pare să fie cifra magică în ceea ce privește numărul de #repetări pentru un set. Dar nu oricum. Conceptul acestei metode de antrenament presupune ca tu să treci, în timpul unui set, prin trei intervale diferite de mișcare.

Atunci când vrei să adaugi masă musculară nu este suficient să lucrezi cu greutăți mari și atât. La fel de importante sunt și pauzele dintre seturi, dar și numărul de repetări. Și, așa cum spuneam și anterior, 21 de repetări pentru un set pare să fie numărul potrivit pentru a obține o creștere musculară vizibilă în zonele dorite.

Această metodă (21s așa cum este cunoscută peste ocean și printre împătimiții de fitness) și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Cu toate acestea, nu mulți practicanți de fitness înțeleg să o aplice. Poate doar la flexiile pentru biceps (biceps concentrat) mai este întâlnită, în cazul unor practicanți mai vechi de fitness ori culturism.

Citește mai departe...
 ·  Translate
21 de repetări pentru un set pare să fie numărul potrivit pentru a obține o creștere musculară vizibilă în zonele dorite.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Mobilitate și flexibilitate – Exerciții pentru jucătorii de tenis

#Tenisman profesionist sau amator, pe zgură sau pe teren sintetic, indiferent de pregătire și preferințe în materie de teren, îți poți îmbunătăți reverul și jocul de picioare cu aceste 5 #exerciții pentru jucătorii de #tenis.

Mai mult ca oricare alt sport, tenisul solicită foarte mult articulațiile (în special umerii și coatele), fiind nevoie de mușchi cu adevărat flexibili și puternici pentru ca jucătorul să poată face față mișcării intense. În plus, un corp bine antrenat pentru acest sport va fi mai bine ferit de accidentări.

Așadar, înainte de a pregăti un nou meci, este important să îți antrenezi bine umerii, șoldurile și să îți îmbunătățești mișcările laterale și rotirile de trunchi. În acest fel nu doar că vei evita accidentările specifice tenisului, dar vei reuși să execuți și niște reveruri și voleuri de invidiat.

Iată care sunt cele mai indicate exerciții pentru jucătorii de tenis:

1. Extensii pentru umeri

Dacă joci tenis, dar nu ai mușchii umerilor suficient de antrenați și de flexibili riști să dezvolți o afecțiune comună printre practicanții acestui sport, și anume cotul tenismanului. Aceasta apare atunci când nu poți susține mișcarea cu mușchii umerilor și coatele preiau toată tensiunea. În timp, articulația cotului va avea de suferit și riști chiar să nu mai poți juca tenis.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Află care sunt cele mai indicate exerciții pentru jucătorii de tenis care îți îmbunătățesc mobilitatea și flexibilitatea.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Cele mai bune 6 exerciții pentru oblicii abdominali

#ObliciiAbdominali sunt unii dintre mușchii cel mai greu de lucrat. Aceștia necesită o atenție deosebită din partea ta și doar cu foarte multă muncă și cu exercițiile potrivite vei ajunge să obții abdomenul perfect.

Chiar dacă unele exerciții lucrează indirect și această zonă a corpului, pentru a obține rezultate cu adevărat notabile trebuie să te axezi mai mult pe exercițiile de izolare, care lucrează în mod direct oblicii abdominali.

Pentru un punct de pornire corespunzător, iată care ar fi cele mai bune exerciții pentru oblicii abdominali, potrivit specialiștilor, dar și celor care le-au testat pe propria piele. Sau pe propriii mușchi, ca să fiu mai exact.

Citește mai mult...
 ·  Translate
Cele mai bune exerciții pentru oblicii abdominali, potrivit specialiștilor, dar și celor care le-au testat pe propria piele.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
5 idei de cadouri pentru persoanele fit din viaţa ta

Sărbătorile de iarnă se apropie vertiginos şi ar fi bine să nu te ia pe nepregătite. Dacă eşti în pană de inspiraţie şi nu mai ştii cum să-i surprinzi pe cei dragi, găseşti în continuare câteva sugestii de #cadouri numai bune de pus sub #brad.

Luna Decembrie este în mod tradiţional luna cadourilor, a momentelor petrecute alături de familie, dar şi luna exceselor alimentare de tot felul. Şi ce metodă mai bună de a le arăta celor dragi că îi iubeşti şi că îţi pasă de sănătatea lor decât dăruindu-le un cadou practic, cu ajutorul căruia îşi pot îmbunătăţi stilul de viaţă?

1. Brăţară pentru fitness

Ofertele magazinelor online, dar şi ale celor fizice, abundă în astfel de gadget-uri aşa că ai de unde alege. Dar în afară de culoare, stil şi opţiunile pe care le are, mai trebuie să ai ceva în vedere înainte de a cumpăra acest produs.

Atunci când cumperi cadouri trebuie să te gândeşti şi cum anume le vor folosi persoanele norocoase să le primească. În cazul brăţărilor cu aplicaţii pentru fitness, ai în vedere că persoanele mai în vârstă nu ştiu de obicei să umble cu astfel de tehnologii. Deci nu te grăbi să îi cumperi mamei tale una, căci vei risipi banii de pomană. O astfel de brăţară ar fi mult mai potrivită pentru soră, prietenă sau partenera ta de viaţă.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Dacă nu mai ştii cum să-i surprinzi pe cei dragi, ai la dispoziție câteva sugestii de cadouri numai bune de pus sub brad.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Cum să îți faci planul de antrenament pentru sărbători

Odată cu Sfântul Andrei şi cu minivacanţa de 1 Decembrie, sezonul exceselor alimentare şi bahice şi al petrecerilor cu prietenii poate fi declarat oficial deschis. Nu te lăsa luat prin surprindere şi pregăteşte-ţi din timp planul de #antrenament pentru #sărbători!

Între un cârnăcior, o salată de boeuf şi o bere cu prietenii trebuie să te îngrijeşti şi de planul de antrenament pentru sărbători, dacă nu vrei să te pricopseşti cu câteva kilograme în plus şi cu multă muncă după ce petrecerile se vor fi încheiat. Dar cum faci asta fără să îţi neglijezi familia şi să te poţi bucura totuși de farmecul sărbătorilor? Află câteva sfaturi în cele ce urmează.

Stabileşte câte zile/săptămână vei merge la sală

Dacă până acum obişnuiai să mergi chiar şi 5-6 zile pe săptămână la sală, dacă ai familie şi prieteni, în perioada sărbătorilor trebuie să fii conştient că nu mai poţi păstra acelaşi ritm. Şi soluţia nu este să renunţi la antrenamente timp de două săptămâni sau o lună, ci să îţi pui la punct un plan de antrenament pentru sărbători care să te ajute să nu-ţi pierzi forma fizică.

Un plan realizabil este să mergi de 3 ori pe săptămână la sală, dar pot fi de ajuns şi două. Asta depinde de fiecare în parte şi de obiectivele propuse.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Un program de antrenament pentru sărbători trebuie să constea două treimi în exerciţii cu greutăţi şi o treime în exerciţii cardio.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
5 moduri în care rețelele sociale îți afectează viața

Faptul că petreci ore în șir din zi pe #rețeleSociale nu poate aduce nimic bun în viața ta. Dimpotrivă, pierderea timpului fără niciun rost îți afectează grav atât viața personală cât și pe cea profesională.

Potrivit psihologilor, oamenii care petrec prea mult timp în fața calculatorului, fie la jocuri sau pe rețelele de socializare, sunt mult mai predispuși să divorțeze sau să se despartă de persoana iubită. Și asta nu e tot. Iată ce ți se mai poate întâmpla:

1. Rețelele sociale te fac mai zgârcit

Poate suna ciudat și probabil te gândești că nu există nicio legătură logică între Facebook, de exemplu, și zgârcenie. Dar iată că există și psihologii au găsit-o.

Faptul că apreciezi printr-un ”like” paginile anumitor organizații caritabile sau unele postări menite să sensibilizeze opinia publică și să adune bani pentru vreun caz nefericit, scade șansele să te implici cu adevărat într-o cauză umanitară. Cu alte cuvinte, dacă ai dat un ”like” ai impresia că ai ajutat, când defapt nu ai făcut mare lucru.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Oamenii care petrec mult timp pe rețelele sociale sunt mult mai predispuși să divorțeze sau să se despartă de persoana iubită.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
Exerciții pentru gambe – Cele mai bune 3 mișcări

Adaugă aceste 3 #exerciții pentru #gambe în antrenamentul tău obișnuit pentru a obține picioare puternice, cu mușchi bine definiți.

Având grijă să antrenezi eficient și corespunzător partea inferioară a picioarelor te asiguri că te vei descurca mult mai bine la sprinturi, alergare și sărituri – dacă ești fan al acestor tipuri de mișcare. În plus, ca un bonus, vei obține și gambe sculptate, numai bune de etalat în timpul verii.

Lăsând gluma la o parte, aceste trei exerciții pentru gambe sunt extrem de folositoare atât pentru cei care au picioarele subțiri și vor să repare acest lucru, cât și celor care vor doar să adauge un plus de definire acestei zone.

Indiferent de categoria în care te încadrezi, nu strică să încerci următoarele exerciții pentru gambe.

Citește mai departe...
 ·  Translate
Aceste trei exerciții pentru gambe sunt extrem de folositoare atât pentru cei care au picioarele subțiri cât și celor care vor un plus de definire.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
10 alimente exotice care îți îmbunătățesc starea de sănătate

Dacă nu ești genul care să dea fuga la medic sau farmacie la primul semn de boală, poți încerca să introduci în dieta zilnică aceste #alimenteExotice ale căror proprietăți aduc numeroase beneficii stării tale de sănătate.

Bineînțeles, pentru a potența efectele acestora asupra organismului, este bine să nu uiți și de sport. Câteva minute pe zi de mișcare în aer liber sau pe bicicleta de fitness contribuie din plin la menținerea unui tonus bun și te feresc de răcelile sezoniere sau alte afecțiuni nedorite.

1. Alimente exotice – Kaki

Sau Sharon ori Persimmon, așa cum mai este cunoscut în unele țări, este cu adevărat un fruct-minune. Sărac în calorii și bogat în fibre, fructul Kaki conține doze importante de vitamine (în special vitamina C), minerale (potasiu, mangan, seleniu, fosfor) și multe alte substanțe benefice organismului uman.

De asemenea, datorită conținutului mare de antioxidanți și flavonoizi, acest fruct luptă cu succes cu efectele înaintării în vârstă și are numeroase proprietăți anticancerigene. Astfel, nu e de mirare că i se mai spune și fructul zeilor.

Citește mai mult...
 ·  Translate
Introdu în dieta zilnică aceste alimente exotice dacă vrei să beneficiezi de toate proprietățile lor uimitoare pentru sănătate.
1
Add a comment...

MachoMen

Shared publicly  - 
 
4 obiceiuri despre care nu știi că provoacă probleme articulare

Anumite acțiuni pe care le faci periodic îți pot cauza #problemeArticulare fără ca tu să îți dai seama de asta. Astfel vei ajunge să mergi și să te vaiți precum un bătrân chiar dacă ești abia în floarea vârstei.

Până nu demult credeam că aceste probleme articulare sunt caracteristice persoanelor ajunse la o vârstă înaintată, probleme pe care de altfel nu prea ai cum să le previi sau să le tratezi; trebuie să te obișnuiești cu ele ca parte a bătrâneților tale.

Se pare însă că lucrurile nu stau tocmai așa. Din ce în ce mai multe persoane tinere, abia trecute de 30 de ani, se plâng de dureri articulare și se văd nevoite să trăiască cu această problemă sâcâitoare.

Dar lucrurile nu trebuie să rămână însă așa. Trebuie să știi că poți să faci anumite schimbări în viața ta și în rutina de antrenament astfel încât să îți protejezi articulațiile și să duci astfel o viață activă pentru mai mult timp.

Iată deci care sunt cele patru lucruri care îți cauzează probleme articulare și ce poți schimba pentru a nu ajunge în acest punct:

1. Te concentrezi doar pe alergat

Evident, alergatul – indiferent că este practicat afară în aer liber sau în sală pe banda de alergat – este o soluție foarte bună și chiar indicată atunci când vrei să îți menții sănătatea cardiovasculară, însă atunci când vine vorba despre sănătatea articulațiilor lucrurile nu mai sunt chiar atât de sigure.

Citește mai mult...
 ·  Translate
Din ce în ce mai multe persoane tinere, abia trecute de 30 de ani, se confruntă cu diverse probleme articulare specifice oamenilor în vârstă.
1
Add a comment...
Story
Tagline
Iti place cum arati?
Introduction
Portal cu informatii despre ce si cum trebuie sa faci pentru a avea un corp puternic, sanatos, si atragator.