Profile cover photo
Profile photo
Maarten Ligthart
2,438 followers -
Maarten Ligthart is eigenaar van WebDude, Voorlichter bij Universiteit Leiden en Mysteryshopper
Maarten Ligthart is eigenaar van WebDude, Voorlichter bij Universiteit Leiden en Mysteryshopper

2,438 followers
About
Posts

DMOZ
Iemand ervaringen met DMOZ aanmeldingen? Hoe lang duurt het gemiddeld voor je aanvraag behandeld is? Hoe groot is de impact na vermelding?

Post has attachment
Een vraag over Google Maps vermelding in zoekresultaten

Op het zoekwoord "Naailes Den Haag" staat Studio ZIP op de eerste plaats en vervolgens ook nog in het Maps kaartje. Atelier voor jou (het bedrijf van mijn moeder) staat op de 3e plaats in de organische resultaten maar wordt niet vermeld op het kaartje. Als je op meer Map resultaten klikt staat Atelier voor jou op de derde plaats.

Ik ben de afgelopen weken bezig geweest om Atelier voor jou te laten stijgen in de resultaten en op het kaartje te laten komen. Het wilt alleen maar niet lukken.

Hebben jullie nog tips hoe je een bedrijf wel in het kaartje krijgt? Het bedrijf is gewoon aangemeld bij Google Places, alleen ligt in Rijswijk. Zou het daar mee te maken hebben?

Bij voorbaat enorm bedankt voor jullie tips!
Photo

Post has attachment
Google Inbox first impression
In deze post beschrijf ik mijn ervaringen die ik de eerste paar dagen met Inbox heb opgedaan. Mijn ervaringen tot nu toe zijn matig positief maar misschien dat het pas na langere tijd echt zijn vruchten afwerpt. 

Vast pinnen en snoozen
Laat ik maar meteen beginnen met de punten die ik het aller fijnst vind van Inbox. Pinnen & snooze. Waar ik in mijn GMail Een speciaal label had aangemaakt net TODO heb je in Inbox pins. Door iets vast te pinnen blijft dat bericht in je Inbox staan, ook als je de hele Inbox naar klaar omzet. Met een simpele switch bovenin de app kun je schakelen tussen alle mail en de mail die gepind is. Erg handig om bijvoorbeeld als TODO lijstje te gebruiken. 

Het snoozen van mail maakt de afhandeling ook praktischer. Zo kun je instellen dat bepaalde berichten later weer terug moeten komen in je Inbox. Of wanneer je de op een specifieke locatie bent. Bijvoorbeeld dat mailtje van de universiteit, wat je pas op de uni wilt afhandelen. 

Automatisch groeperen
Een andere belangrijke feature van Inbox is het automatisch groeperen van soortgelijke email. Dit werkt op dezelfde manier als in browser versie van Gmail. postvak in werkt in de browser versie van Gmail. Het algoritme zal ongetwijfeld bij langer gebruik steeds slimmer en slimmer worden. Voor nu liet Inbox drie mails met exact dezelfde titel die ik elke ochtend krijg gewoon on-gegroepeerd staan. 

Bijlage preview
Zit er een bijlage bij de email? Of bijvoorbeeld een YouTube video? Dan zul je deze in het hoofdscherm nog voordat je de mail opent al zien. Fijne functie als je op zoek bent naar een bijlage en niet die hele mail conversatie wilt openen. Maar wat minder fijn als nieuwsbrieven of andere mails niet goed zijn opgemaakt. Dan zie je een heel rijtje met afbeeldingen van kaders, hoekjes en de achtergrond kleur die in die email gebruikt zijn voor de opmaak. 

Verwarring 
Ondanks de vele tooltips die op springen als je een nieuwe feature gebruikt in de app, is het toch nog steeds erg verwarrend. Met name mail die je voor je gevoel telkens kwijt bent. 

Voor mijn gevoel is het Inbox erg handig voor als je grote hoeveelheden ongelezen mail hebt en elke dag binnen krijgt. Ik hou er zelf persoonlijk erg van om mijn ongelezen mails bovenaan in mijn postvak te hebben. Zo weet ik precies wat ik al wel en niet gelezen heb. Die schifting is bij Inbox anders. Belangrijke mails komen hoog, niet belangrijke mails verlies je uit het oog. En dat zorgt er naar mijn idee voor dat de hoeveelheid ongelezen mails in je Inbox alleen maar zal toenemen. 

Voorlopige conclusie
Al met al ben voorlopig matig enthousiast over inbox. Met name over het feit dat je voor je gevoel vaak mails kwijt bent. Of onhandig is, of een kwestie van wennen is, zal de tijd ons moeten leren. Voorlopig blijft inbox in ieder geval nog gewoon mijn telefoon staan! 

#inbox   #inboxbygmail  
Photo
Photo
2014-10-25
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Mijn nieuwe 10.000 mah PowerBank binnen! #jeuj
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Nu alleen nog even gitaar leren spelen =)
Originally shared by ****
Omdat Nederland gister de wedstrijd tegen Spanje heeft gewonnen, hierbij gitaartabs voor het refrein van het WK liedje 'Nederland wordt kampioen'.

Veel plezier ermee!
Photo
Add a comment...

Post has shared content
Uhm. Nooit zo over na gedacht.
Genoeg gedronken vandaag? Dan ook meteen maar het Suikerklontjes Spel gedaan?
Photo
Add a comment...

Post has attachment
WK-Rugby kwalificatie wedstrijd bekijken. Nederland-Duitsland
Photo
Add a comment...

Ik ben erg benieuwd. Zijn er al heuse Google City Experts onder ons?
Of iemand die onderweg is?
Add a comment...

Post has attachment
Op 2 april geef ik een gratis presentatie "Van bezoekers naar klanten". Meld je gratis aan via de website!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded