Profile cover photo
Profile photo
Loyal Partners
4 followers
4 followers
About
Posts

Post has attachment
Ben jij online transparant over je tarieven? Volledige openheid levert je omzet op. Je kunt jezelf daarvan overtuigen door in de schoenen van je klant te gaan staan.

Post has attachment
Als kind deed je niet anders: experimenteren. Gaandeweg leer je dat kennis en ervaring belangrijker is. Dat is niet terecht. Door te experimenteren kom je tot betere resultaten.

Post has attachment
Je wordt in je ondernemerschap met onnoemlijk veel besluiten geconfronteerd. Vaak gaan die gepaard met een gevoel van tegenstrijdigheid. Daar is iets aan te doen.

Post has attachment
Wil je dat je medewerkers zich dienstbaarder naar je klant opstellen? Met Nederlands personeel is het maar de vraag of dat lukt.

Post has attachment
Het polderen is alle vezels van onze maatschappij doorgedrongen. Waarschijnlijk ook in jouw bedrijf. Lees waarom dat voor je bedrijf schadelijk kan zijn.

Post has attachment
Je haalt alles uit je beschikbare tijd. En toch vermoed je dat er meer uit je handen kan komen. Dat komt omdat niet tijd, maar energie je grootste vijand is.

Post has attachment
Onderschat niet de kracht van woorden. Ook al vindt een groot deel van onze communicatie non-verbaal plaats, jouw woordkeus beïnvloedt in hoge mate het gevoel van je gesprekspartner.

Post has attachment
Hoe vaak kijk jij kritisch naar je eigen website? Als één van je belangrijkste verkoopkanalen verdient jouw website veel aandacht. Veel meer aandacht dan dat je er nu waarschijnlijk aan geeft.

Post has attachment
Is jouw prijs wel eens het probleem? Dat hoeft niet zo te zijn. Het ligt er maar aan wat je van je product of dienst laat zien.

Post has attachment
Je klant is een gewoontedier. Een verandering in je product of dienst kan dan ook weerstand oproepen. Dat wil je voorkomen.
Wait while more posts are being loaded