Profile cover photo
Profile photo
Lista Firme
Alege informat !
Alege informat !
About
Posts

Post has attachment
Promovează-ți afacerea pe www.ListaFirme.ro !
================================
Adăugă gratuit prezentări text și video ale produselor și serviciilor în profilul firmei pentru a fi văzute de cei interesați.
Se mai pot adăuga website-urile proprii, linkuri social media și poziționarea pe hartă, tot gratuit.
Puteți muta firma la începutul oricărei căutări și să o faceți vizibilă activând profilul public (ca cele marcate cu P).
Site-ul www.ListaFirme.ro are peste 300.000 de utilizatori înregistrați și peste 40.000 de vizitatori unici/zi care doresc să se informeze despre activitatea companiilor preferate.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De ce firmele nu mai angajează femei?
==========================
Spre deosebire de bărbați, femeile pot beneficia de concediu medical de sarcină și lăuzie când este cazul.
Angajatorul are obligația de a plăti cuantumul lunar al indemnizației de 85% din brut urmând să își recupereze ulterior banii de la Fondul National Unic de Asigurări Sociale de Sănatate - FNUASS (administrat de CNAS) pentru o durată totală de 126 de zile calendaristice (4 luni).
Angajatorii care încearcă să recupereze sume de la bugetul asigurărilor sociale se lovesc de birocrația instituțiilor implicate în evidența contribuabililor, fiind uneori nevoiți să facă drumuri lunare către acestea și să întocmească dosare peste dosare, pierzând astfel timp și bani.
Întrucât CNAS nu are termene de plată, recuperarea banilor se face foarte cu foarte mare întârziere ținând blocați banii angajatorului unul sau mai mulți ani.
Pentru angajatori, salariații femei vin la pachet cu riscul blocării de către CNAS pe termen lung a unui capital (3.4 salarii brute pentru fiecare caz) în mod neplanificat și repetat.
Bocarea de către CNAS a unor sume de câteva zeci de mii de euro în cazul firmelor mici poate însemna reducerea drastică activității sau chiar insolvența acestora. Anteprenorii nu își doresc impedimente și dacă nu pot determina CNAS să-și facă treaba pot totuși încerca să evite complet situația.
Vă rugăm să adăugați comentarii dacă sunteți angajator și aveți bani de recuperat de la FNUASS.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Firme active
=========
Pe site-ul ListaFirme.ro sunt considerate firme active cele care îndeplinesc simultan următoarele condiții:
- nu sunt declarate inactive de către ANAF (sute de mii);
- sunt active conform ONRC.

La realizarea unor selecții de date sunt incluse implicit firmele active (cu cele inactive majoritatea utilizatorilor nu doresc relații comerciale).

Deși nu sunt incluse implicit în selecții, firmele inactive pot fi găsite prin căutări punctuale (după nume, CUI, număr de înmatriculare, etc)

Notă: Există opțiunea de a include în selecții toate firmele (inclusiv cele inactive) sau doar un set specific de firme (lista de lucru). Realizarea de selecții/filtrări pe lista de lucru vă permite să segmentați propriile liste de furnizori/clienți/prospecți după diverse criterii pentru a-i putea aborda personalizat.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Analiză statistică SRL-D
(firmele ajutate de stat comparativ cu cele ne-ajutate)
===================
În România sunt active peste 30 de mii de SRL-D
O parte din SRL-D-urile mai vechi au devenit SRL iar 6 mii au ratat obiectivele intrând în faliment, insolvență, etc.
Dintre SRL-D-urile rămase active cel mai mare număr (938) sunt în domeniul 4941 (transport rutier de mărfuri) urmând 4120 (construcții de clădiri) și surpriză: 4791 (comerț cu amănuntul prin Internet și case de comenzi) cu câte 765 și respectiv 706 firme.
Deși cu mai puține firme, rate extraordinare (peste 5x față de medie) raportate la numărul de firme deja existente în domeniu au fost înregistrate pe activitățile CAEN 7420 (activitati fotografice) și 8552 (învățământ cultural).
O atracție deosebită (4x față de medie) au avut și pentru activitățile 6312 (portaluri web), 9001 (spectacole), 9329 (activități recreative și distractive).
Dintre SRL-D-urile care au ratat obiectivele, o rată de eșec de 15x față de medie au "obținut" cele din domeniul 6312 (portaluri web).
În 2016 SRL-D-urile au însumat 22.647 angajați, în medie 1,15 angajați pe SRL-D care a depus bilanț.
Din totalul de peste 30.000 de SRL-D-uri active doar 2 din 3 au depus bilanț pe anul 2016, fapt care anunță vremuri tulburi în rândul lor.
SRL-D-urile care au depus bilant au inregistrat o cifră de afaceri medie (93,887 lei) de 20 de ori mai mică decât media națională a cifrei de afaceri.
Pentru comparație, SRL-urile înființate în perioada 2014-2016 au înregistrat o cifră de afaceri medie (372.087) de 4 ori mai mare decât a firmelor SRL-D, o rată a profitului de 33 de ori mai mare și un număr mediu de angajați de 2,13 (aproape dublu).
Nu știm dacă în final SRL-D -urile vor fi o investiție profitabilă pentru stat dar putem observa că acum ele evoluează cu performanțe evident mai slabe decât firmele care nu au beneficiat de ajutor (și constrângeri) de stat.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
În imagine puteți vizualiza compoziția capitalului pe naționalități, pentru firmele active, în București comparativ cu România.
Așa cum poate știați deja, românii nu mai sunt de mult majoritari privind afacerile în București ci dețin împreună doar 46% din activele totale.
Ce este surprinzător este faptul că bucureștenii au început să recupereze teren față de anul trecut când dețineau împreună doar 43.5%.
Olanda rămâne în topul naționalităților străine care dețin active în România, inclusiv București.
Germania și Italia par să prefere investițiile în provincie față de București.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Fiecărei firme îi puteți asocia notițe personale.
Aceste notițe sunt personale și îi ajută pe cei care realizează multe contacte de afaceri să poată prelua/continua discuțiile de unde au rămas.
Pentru a facilita lucrul au fost făcute vizibile notițele chiar și în listele de firme (pop-over) iar în cadrul profilului au fost mutate lângă informațiile de contact și a fost înlocuit mesajul de confirmare modal de la editarea notelor cu unul mai prietenos.
Mulțumim celor care au cerut îmbunătățiri de utilizabilitate!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Lucrezi la privat?
Află cum s-a clasat firma ta în Topul Firmelor 2017
și fă o surpriză plăcută colegilor !

https://www.listafirme.ro/top/
Add a comment...

Post has attachment
FELICITĂRI ! Și dumneavoastră ați contribuit.

Totalul cifrei de afaceri a firmelor private din România a depășit 272 miliarde de euro și se menține pe trend crescător.

Numărul de înființări de firme a crescut la 150% față de anii precedenți și așteptăm rezultate spectaculoase în continuare.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Harta firmelor cu capital integral străin

În Romania au fost peste 40.000 de firme cu capital integral străin (6.1% din totalul firmelor) care au depus raportări de bilanț pe anul 2016. Acestea au realizat în 2016 o cifră de afaceri totală de 424 miliarde de lei reprezentând 35,5% din totalul realizat de toate firmele din România (în timp ce în cazul profitului total acestea au însumat doar 29,1%) și au înregistrat o productivitate cu 148,8% mai mare față de media pe țară.
Numărul de angajați în firmele cu capital integral străin în 2016 a fost de peste 926.000 , reprezentând 23,6%. Comparând cu procentul de cifră de afaceri totală realizat constatăm că acestea sunt eficiente în a obține rezultate cu minim de angajați.

Domeniile de activitate în care companiile cu capital integral străin au ca număr o pondere neuzual de mare sunt:
6810 Cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii
4110 Dezvoltare (promovare) imobiliară
3511 Producția de energie electrică
7820 Activități de contractare pe baze temporare a personalului
4642 Comerț cu ridicata al îmbrăcămintei și încălțămintei
4616 Intermedieri în comerțul cu textile, confecții din blană, încălțăminte și articole din piele

Companiile cu capital integral străin au o preferință evidentă pentru județele: Ilfov, București, Timiș și Arad.

Acestea realizează aproape integral vânzările în următoarele domenii de activitate:
2910 Fabricarea autovehiculelor de transport rutier
2931 Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare
2211 Fabricarea anvelopelor și a camerelor de aer; reșaparea și refacerea anvelopelor
2815 Fabricarea lagărelor, angrenajelor, cutiilor de viteză și a elementelor mecanice de transmisie
2751 Fabricarea de aparate electrocasnice
2790 Fabricarea altor echipamente electrice
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Deși luna iunie nu s-a încheiat, putem observa pe grafic un număr de înființări de firme semnificativ mai mare față de anii precedenți.
Media creșterii numărului de înființări tinde către 30% !
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded