Profile

Cover photo
Leon Krijnen
Works at BN De Stem
Lives in Breda, The Netherlands
410 followers|1,034,799 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's
People
Have him in circles
410 people
OnzeSuus's profile photo
Ron van der Corput's profile photo
Martin Zandstra's profile photo
Robert Lougheed's profile photo
Jan Willem van Opstal's profile photo
Janet Olde Wolbers's profile photo
Sien Doorn's profile photo
Lotuss Breda's profile photo
Frank Beuken's profile photo
Work
Occupation
Journalist / reporter
Employment
  • BN De Stem
    Journalist / reporter, present
Basic Information
Gender
Male
Birthday
January 20
Story
Introduction
Leon Krijnen is verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en schrijft en ontwikkelt de techblog Interface. Publiceert op DutchCowboys/Leon. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers: Dorus (1969 VW PickUp), of de Mercedessen; Grey Goose (1955 W180), of Blue Belle (1984 W126).
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Breda, The Netherlands

Stream

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het is geen plek waar je professionele duikers verwacht. In een enorme badkuip, ongeveer net zo groot, maar een stuk dieper dan 'het diepe' van Wolfslaar. Onder het in gebruik zijnde drukke spoor van Breda naar Tilburg, een paar honderd meter ten oosten van Breda Centraal.
Drie duikers, die bij toerbeurt in het stikdonker, met de hand voelen en controleren of de 1200 kuub beton die vandaag in het water gestort wordt, mooi uitvloeit.

Lees verder: http://www.bndestem.nl/1.5190702

 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
We gingen naar het eiland Tholen om een DS Pick Up te bekijken. Die was er, en daar komen we later op terug. Maar in plaats van in die Pick up zweven we nu in een 44 jaar oude en 100% elektrische Citroen DS Special geruisloos over Zeeuwse dreven. Alsof je in zo'n Star Trek racer zit, zonder wielen. Hij trekt op alsof ie van plan is om te gaan vliegen. Back to the past and the future in één ritje. Vergeet Tesla. Hier is de DSla. Die als type-aanduiding op de zijstijlen en rechts achter op de kofferklep 'ELECTRIC' als uitvoering heeft staan. Mooier kan een elektrische auto nooit meer worden.

Lees verder op Dutch Cowboys of op Car Republic over de fenomenale Eelectric van Henk Reins:

http://www.dutchcowboys.nl/automotive/citroen-ds-21-electric-verleden-en-toekomst-in-een-klassieker
http://www.carrepublic.nl/oldtimers/citroen-ds-21-electric-verleden-en-toekomst-in-een-klassieker
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
De opdracht van Bas van Boxtel aan architect en uitvoerder was klip en klaar: "Hoe jullie het doen, die beuk blijft staan." Zodat de ruim een eeuw oude beuk die er zijn ruim een eeuw voor een gat gestaan heeft, het beeld blijft bepalen aan het eind van de Baronielaan.
Pal voor het nieuwe pand naast het oude pension Van Rhenen, op de hoek van de Willem van Oranjelaan.
Er zit een deuk in de voorgevel, zodat de beuk kon blijven.
De realisatie was een aardige uitdaging voor de architect en uitvoerder van http://www.studio-puur.nl/
"We hebben het pand op palen gebouwd", aldus Ivo de Bruin van Puur, "en zijn we met de vloer 30 centimeter omhoog gegaan, zodat de wortels ontzien worden."
De oude situatie, met het gat aan de Baronielaan, staat nog op Google Streetview: https://goo.gl/CMVfpH
 ·  Translate
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Bij bakkerij Harry Sonnemans in Burgh Haamstede zijn we al een paar keer eerder geweest, maar altijd met een Mercedes of met de fiets. Vandaag met de Dorus een toertje gemaakt over Schouwen Duiveland en Walcheren, met een paar strandstops. Sonnemans heeft fantastische bakkerij, met een geweldige verzameling prullaria. Maar we gingen terig voor zijn curieuze verzameling Volkswagens, waaronder een Hebmüller Cabrio en een soort van opengewerkte Hebmüller politie cabrio. De kentekens sporen niet met wat de auto's beloven. Het ovalen jaarplaatje op de bruine met de aanhanger zegt 1948, en die schijn wekken de clignoteurs en een aantal andere onderdelen ook. Maar DE-22-10 is op 30-6-1965 op een standaard VW Cabrio afgegeven. Het opengewerkte exemplaar draagt 42-11-BS, op 08-08-1966 afgegeven op een standaard Kever. De DH-94-76 idem dito, dat is een kenteken van 1969. Het lijkt er dus op dat het allemaal zelfabrikaten zijn, met een historisch patina dat een veel hogere leeftijd doet vermoeden.
Als je de eigenaar iets vraagt krijg je een nogal vaag verhaal. Jawel, op de Hebmüller cabrio wordt tig keer peer jaar een bod gedaan, maar nooit van meer dan 'een paar duizend euro'. Geen idee of dat mensen zijn die er wel of geen verstand van hebben, maar voor een professioneel gerestaureerde Heb Cabrio wordt in Amerika 200.000 dollar gevraagd. Een ongerestaureerde in goede staat, maar ja, zie die maar eens te vinden, zou dan nog een stuk duurder moeten zijn. Een echte in deze staat - hij is goed rot - zou dan altijd nog enkele tienduizenden euro's op moeten brengen.
 ·  Translate
55
2
Rijnà Spekman's profile photoHerman  H Heinstman's profile photoAyse Yilmaz's profile photoWilly Buning's profile photo
5 comments
 
fantastic
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
De zonen van twee Poolse veteranen, de een uit Dallas, de ander uit Dongen, maakten maandag samen een ' Memorial Tour' rondom Geertruidenberg. Naar de plaatsen waar hun vaders 70 jaar geleden gevochten hebben.
Ze schelen een paar jaar en groeiden bijna 7000 kilometer van elkaar verwijderd op. Maar Douglas Oskza-Szechowski (57, uit Dallas) en Jan Matejczyk (64, uit Dongen) delen de geschiedenis van de vaders aan wie ze hun bestaan te danken hebben.
Gisteren maakten ze een 'Memorial Tour' in de 74 jaar oude Dodge WC65 van Matjeczyk. Langs Vrachelen, Ter Aalst, Den Hout, Made en Geertruidenberg.
Waar hun vaders voor de vrijheid van West-Brabant vochten, waar ze vele vrienden zagen sneuvelen.
Waar de vaders, die hun angsten in dezelfde tank deelden, hun moeders zouden ontmoeten.
Waarna hun wegen zich scheidden.
Joseph Oskza-Szechowski nam Marie Sophie Vissers, de dochter van de Geertruidenbergse dominee, mee naar Amerika. Kazimir Matejczyk settelde zich in Dongen en begon er het garagebedrijf dat Jan nu nog steeds drijft.
En waar hij zijn Dodge WC koestert, net als twee Willy Jeeps en een klassieke BSA in de militaire uitvoering.

Het complete verhaal in de serie 'En Toen' in BN De Stem van dinsdag 4 augustus 2015 via Blendl: https://goo.gl/lGHzK7
 ·  Translate
3
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
In 'Van de Toren' van vandaag mijn herinneringen aan Creatie Breda, het festival dat van 1966 tot 1972 gehouden werd, en waar ik in 1969 een keer als kunstschilder aan deelnam: http://krijnen.com/archives/001576.shtml
 ·  Translate
2
Add a comment...
Have him in circles
410 people
OnzeSuus's profile photo
Ron van der Corput's profile photo
Martin Zandstra's profile photo
Robert Lougheed's profile photo
Jan Willem van Opstal's profile photo
Janet Olde Wolbers's profile photo
Sien Doorn's profile photo
Lotuss Breda's profile photo
Frank Beuken's profile photo

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Henk Reins, altijd al gek op DS'en geweest, ontdekte zijn pick-up in de zomer van 2001 toen hij te koop werd aangenboden in een autoblad.
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Volgens de bouwcombinatie zal het nieuwe station Breda Centraal in de herfst van 2016 opgeleverd worden. Tijd voor een tussenstand, na de eerste opening in september 2015.
Vrijdag werd aan het Stationsplein het beton voor de laatste vloeren onder de begane grond gestort.
Daar waar later dit jaar de achteraf in het bestek opgenomen fietsenkelder en het begin van de voetgangers- en fietstunnel vorm zullen krijgen. De trappen waarover voetgangers over een goed jaar vanaf de centrumkant afdalen zijn er een maand geleden ingetakeld, naast de kleine wit-blauwe kraan in het midden.

Artikel: http://www.bndestem.nl/1.5173175
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Voor het eerst in vijf jaar mijn Thys Rowing Bike weer beklommen, en verroest, fietsroeien is net als fietsen: je verleert het nooit. Dat ie zo lang werkeloos in de schuur heeft hangen slapen had twee oorzaken: mijn rechter en mijn linkerschouder. In de rechterkop bleek, een half jaar nadat ik januari 2009 in Melbourne met een racefiets over de kop gegaan was, een scheur te zitten. Tegen de tijd dat die weer helemaal genezen was scheurde er links een pees van de cuff rotator, na een lullige val, nota bene vanuit stilstand, tijdens het bejaardenskiën oftewel langlaufen. Voordat links de juiste diagnose gesteld was middels een mri scan waren we weer een jaar verder voordat de chirurg er aan te pas kwam. Nu, anderhalf jaar na de operatie waarbij de boel aan elkaar genaaid was, heb ik eindelijk het gevoel dat ie weer honderd procent is. Dus er maar weer eens voorzichtig op geklommen, maar nog niet op de openbare weg. Op zondag is het Haven- en Industrieterrein Moerdijk daarvoor de perfecte locatie. Want dan is het daar voor autoverkeer afgesloten en is het een perfect oefenterrein om te roeifietsen. Ik zwabber nog een beetje, maar verder ging het goed, en heb ik er anderhalf uur lopen rukken en duwen zonder er af te vallen. Lekker gevoel nu, in mijn schouders :-)

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=EQ1VxvXeQdg
 ·  Translate
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
This Egel has Landed. Voorgoed. Hij lag op zondagmorgen voor de ingang van Push aan de Nieuwe Inslag in Breda. Meestal zijn de egels die je dood ziet liggen, half of helemaal plat gereden. Dit mooie exemplaar lag er net bij alsof op zijn rug lag te zonnen. Zoals dat gaat in de natuur: de kraaien hadden hem al in de smiezen en begonnen tegen me te krassen dat ik op moest krassen. Met de iPhone.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het aloude adagium 'vrouwen bloot, handel dood' geldt niet alleen voor de markt en de detailhandel. Ook voor Volkswagenshows kan het kennelijk té goed weer zijn. En natuurlijk is half Nederland op dit moment met vakantie, al dan niet met klassieke Kevers, T1's, T2's, Varianten, pick ups en buggy's. Hoe dan ook, bij de tweede uitvoering van 'Beetles in Boxtel' op Classic Park in Boxtel kwam een VW of veertig opdagen, en dat was het dan wel. We mooi weer om foto's te maken. Net als vorig jaar, meteen maar even een rondje gelopen door het museum annex showroom, want vrijwel alles is er te koop. Ik hoop dat het volgend jaar buiten de vakanties is, en dan misschien net iets kouder, maar wel met een beetje bewolkte blauwe luchten :-)

 ·  Translate
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Nonnenveld, Breda, Friday at Midnight: And the big wheels keep on turning, neon burning up above, and I'm just high on the world, come on and take a low ride with me girl, on the tunnel of love, in a sea green DS.
2
Add a comment...
Leon Krijnen's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media e...
www.dutchcowboys.nl

DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing. Op DutchCowboys lees je actueel nieuws ove

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

Een verslag van een week op Google+, is het wat?
www.volkskrant.nl

Nieuws, Internet & Media - Dit artikel is zeer traag tot stand gekomen. Het is namelijk getypt in Google Docs, het favoriete tekstverwer

Interface: Knallen met je Twitter background
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Tweede dag Tilburgse Kermis: Nederlandse muziek en regen verwacht (Foto's)
brabantn.ws

TILBURG - De tweede dag op de Tilburgse Kermis staat in het teken van de Nederlandse muziek. Bekende Nederlandse als Glennice Grace en Thoma

Google Plus - Want More Online Visibility, It's Time to Get OnboardGoogl...
denisewakeman.com

Google Plus can seem complex and I want you to understand why it's important to get on board. Recent changes and enhancements may convince y

The social media monster is alive
redeapp.com

We teamed with Brian Wallace and Nowsourcing to develop an infographic that details the influence of interruptions on our productivity. Is i

Skip to Malou*: Sex Trafficking : The Girls Next Door
skiptomalouuu.blogspot.com

Sex Trafficking : The Girls Next Door. Even as celebrity activists such as Emma Thompson, Demi Moore, and Mira Sorvino raise awareness about

IANA — Example domains
www.example.com

Example Domains. As described in RFC 2606, we maintain a number of domains such as EXAMPLE.COM and EXAMPLE.ORG for documentation purposes. T

Piers Morgan on the Newtown, CT school shooting: "How many more kids hav...
piersmorgan.blogs.cnn.com

In the aftermath of yet another shocking American gun incident, on Friday evening "Piers Morgan Tonight" invited in a host of experts, survi

Interface
www.krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Dragon City - Chinees Restaurant in Sprundel op iens.nl - Overzicht
www.iens.nl

Chinees restaurant Dragon City in Sprundel. Kijk op iens.nl voor recensies, het adres, telefoonnummer, openingstijden en meer info.

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...

Interface: Google Plus raast nu de wereld over
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Interface: Laat een logo in je QR Code bakken
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Dead Poets Society (1989)
www.rottentomatoes.com

Robin Williams toned down his usually manic comic approach in this successful period drama. In 1959, the Welton Academy is a staid but well-

Misplaatst - Regios - Brabants Dagblad
www.brabantsdagblad.nl

BRD. banner. Webwinkel |; Mobiel |; Online krant |; RSS; Abonneren |; Adverteren |. Weer: bewolkt en kans op een bui 18.0ºC | Verkeer: verke

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...