Profile

Cover photo
Leon Krijnen
Works at BN De Stem
Lives in Breda, The Netherlands
435 followers|2,016,363 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's
Collections Leon is following
Work
Occupation
Journalist / reporter
Employment
  • BN De Stem
    Journalist / reporter, present
Basic Information
Gender
Male
Birthday
January 20
Story
Introduction
Leon Krijnen is verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en schrijft en ontwikkelt de techblog Interface. Publiceert op DutchCowboys/Leon. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers: Dorus (1969 VW PickUp), of de Mercedessen; Grey Goose (1955 W180), of Blue Belle (1984 W126).
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Breda, The Netherlands

Stream

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Herfst: Beyerd. Bierproefwedstrijden. Tripelproeverij. Malheur. Bokbier. Voetbalvaders tegen voetbalzonen. The Cyranose. Lappen vol Smart. Oftewel, de timeline van 41e Belgische Bierweek. The Cyranose, met Vierenhalm Peter, Cees Loomans, Mingus Souhuwat, Ad van Dongen en Chrétien Mens. Experiment met de iPhone, met een iBlazr 2 bluetooth mini flitser er op.
 ·  Translate
24 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Natuurlijk ben ik blij dat de Speelhuisvrouw weer in beeld is. Het geroeste cortenstalen beeld van Sylvia Thijssen is een van mijn favoriete beelden van Breda.

Maar ze staat er sinds dinsdag zo lullig bij, vergeleken met de positie waar ze vanaf 2005 tot 2013 stond. Had ze daar nu nog gestaan, fier en vrij, daar daar waar de Speelhuislaan af begint te buigen vanaf het station, dan was ze veel beter tot haar recht gekomen.

Smaken verschillen; ik heb begrepen dat een of meerdere bewoners haar niet terug wilden zien op haar oude stek. Dus staat ze nu op de hoek van het Speelhuisplein en de Terheijdenseweg. Beetje weggepropt tussen twee boompjes - die de komende jaren alleen maar gaan groeien - op een smalle strook groen tussen de ene rijbaan, het fietspad, de stoep en de andere rijbaan van de Stationslaan en een paar verkeersborden.

Nog steeds met een schuin oog op het station gericht, dat dan weer wel, maar met een beetje meer ruimte om haar heen zou ze er veel leuker bij staan.

De eerste drie foto's zoals het was tot 2013. De rest nu: gemiste kans :-)

Google Photo's: https://goo.gl/tf8oo1
 ·  Translate
11 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Een aandenken aan een van twee vliegrampen die me altijd gefascineerd hebben. Twee Lockheed Super Constellations van de KLM die in 1956 en 1958 in en bij Ierland verongelukten. Op 14 augustus crashte de KLM Flight 607-E (PH LKM de Hugo de Groot) 180 kilometer ten westen van Shannon, County Clare in de Atlantische Oceaan. Acht bemanningsleden en eenennegentig passagiers kwamen om, waaronder de zes leden van het Egyptische schermteam met Osman Abdel Hafeez, Mohamed Ali Riad en Ahmed Sabry.

De Hugo de Groot was onderweg naar Gander, New Foundland, en uiteindelijk New York, vanaf Schiphol, na een tussenstop op Shannon. Van de overledenen werden er 34 geborgen. De oorzaak is nooit officieel vastgelegd, waarschijnlijk is een van de motoren op hol geslagen tot er een propeller afbrak, die noodlottige schade aanrichtte. Van twaalf van de geboden doden kon de identiteit worden vastgesteld. Elf ervan werden teruggebracht naar Nederland.

Twee jaar eerder, op Op 5 september 1954 speelde Shannon al een rol in een ramp met een andere Super Constellation van de KLM. De Triton verloor meteen na de start op Shannon hoogte en belandde twee kilometer verderop in het modderige water van de rivier Shannon. Daarbij kwamen 28 passagiers om het leven. Als oorzaak werd later vastgesteld: een combinatie van een defect waarschuwingslampje, en een beoordelingsfout van de vlieger.

Die gezagvoerder was niemand minder dan Adriaan Viruly, boegbeeld van de KLM. In 1905 in Breda geboren, zoon van de gemeentesecretaris de man die in 1913 burgemeester van Westkapelle werd. Adriaan Viruly vloog met de Douglas DC 2, 3, 4, 5 en zijn opvolgers op India en Amerika, was in de Tweede Wereldoorlog Engelandvaarder, en was schrijver van een aantal bestsellers.

Met het ongeval op Shannon kwam er na 19.000 vlieguren een abrupt einde aan zijn glanzende carrière, in de vorm van een vervroegd pensioen. Tot zijn dood in 1986 is hij altijd verbitterd gebleven door de manier waarop KLM hem na de onderzoeksresultaten behandeld heeft.

Bij het ongeval van de Triton overleefden alle passagiers in eerste instantie de noodlanding. Maar 28 mensen verdronken in het opkomende tijd nadat ze bedwelmd waren geraakt door de brandstof die uit een gescheurde tank ontsnapte. Het vaststellen van de identiteit van de doden was bij dit ongeval geen enkel probleem. Dat in tegenstelling met de ramp van Hogo de Groot, die bij de klap op de Atlantic volledig aan gruzelementen ging. In een tijd dat er nog geen DNA onderzoek mogelijk kon er niet veel meer dan gebitsonderzoek uitgevoerd worden.

Ik heb niet na kunnen gaan of er slachtoffers van de ramp met de Triton in Shannon of Cork begraven zijn, maar ik vermoed van niet. De schepen met de resten van de doden van de Hugo de Groot kwamen terug in Galway. Daar werd een aantal begraven op Bohermore, waar ik op 24 september deze foto's gemaakt heb. Op de meeste van de tweeëntwintig graven staat 'Unidentified', op enkele 'Reinterred in home country'. Onder de namen van de wel geïdentificeerde resten staan geen enkele Nederlandse naam of geboorteplaats. In 2008, op de vijftigste herdenking, is er een nieuw gedenkteken bij geplaatst.


The last flight of KLM 607E, ‘Hugo de Groot’: https://goo.gl/EhPHZp
https://www.wikiwand.com/en/KLM_Flight_633
https://www.wikiwand.com/nl/Adriaan_Viruly
 ·  Translate
15 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Hoe je ze ook weg zet, ze blijft mooi, uit alle hoeken. Stond net te pronken, hier om de hoek, in de Vierwindenstraat. Volgens de eigenaar, die in Sint Willebrord een verzameling van DS'en en onderdelen heeft, is ze oorspronkelijk afkomstig uit Lyon.
In Nederland in 1998 ingevoerd, hij heeft de witte beauty hier gekocht.
Toen ik hem vertelde dat er 300 meter verderop aan het Nonnenveld een donkerblauwe DS de Gendarmerie staat was ie meteen geïnteresseerd; 'daar ga ik zo meteen even naar kijken'.

DS de Gendarmerie: https://goo.gl/qSciFz
 ·  Translate
8 new photos · Album by Leon Krijnen
2
m fierst's profile photo
 
Ze zijn inderdaad fraai!
 ·  Translate
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
De Ooievaar is weer terug naar zijn nest in Hoorn, de herinnering aan het prachtige stoomweekeinde blijft. En de olievlekken, in de Speelhuislaan. Ach ja, iedere oldtimerliefhebber koestert de olievlekken onder zijn brik, en vanuit die visie is er nu een mooi patina op het grijze graniet aangebracht.

Ter hoogte van het Pakhuys, waar de stoomloc het afgelopen weekinde bijgevoerd werd met steenkool, water en olie, ligt een dikke laag absorberende korrels. Daar is kennelijk het mneeste gemorst. Hoeveel olievlekken zouden er op ieder meter van het ongeveer 500 meter lange traject waarover de Ooievaar op en neer tufte, liggen? En hoveel totaal dan? Lijkt me een leuke prijsvraag voor de Belcrum :-)
 ·  Translate
4 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Vandaag stond er een spread in de stationsbijlage in de krant, gevuld met foto's die ik de afgelopen drie jaar gaande de bouw van het station gemaakt heb. Elf, van de enkele duizenden die ik in die drie jaar bij elkaar gekiekt heb.

Morgen is de officiële opening, nog maar even een rondje gelopen voor de laatste loodjes.

Alles lijkt zo goed als klaar te zijn. Terwijl de vijver tussen het busperron en perron acht langzaam vol begon te lopen met water, werden er en der nog tegels gelegd, aangestampt of opgehaald, voegen dicht geveegd, hekken verwijderd, dingetjes gedaan. Architect Koen van Velzen wees her en der van alles aan, intussen verslaggevers en fotografen van Trouw, De Volkskrant en een televisieprogramma te woord staande.

De leverancier van het groen liep zijn plantjes na te tellen, een hoop Bredanaars kwamen te voet of op de fiets een kijkje nemen.

Boven de roltrappen aan de zuidkant wordt een groot podium gebouwd voor de feestelijkheden van morgen.
 ·  Translate
56 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Vandaag nog een keer het Bredaas Museum gedaan, omdat we vrijdag met die gezellige rondleiding met een stuk of 20 inmiddels ex-collega's van me, met curator Geert van Eyck als gids, in anderhalf uur niet alles mee hebben kunnen pikken. Daarna ook maar even naar Solo en MOTI gegaan. Met in MOTI als bonus de mooie expo 'De Nieuwe Lusten', geen onderdeel van Breda Photo, maar wel een aanrader. Met deze geweldige video op groot scherm. Je kan er een uur blijven zitten, je blijft nieuwe dingen zien. Net zoals overigens in de oorspronkelijke Tuin der Lusten van Jeroen Bosch, die als voorbeeld en inspiratie diende. Erg leuk, net zoals overigens alles wat wel met Breda Photo te maken heeft. Ik zal alles missen, als het weer weg is. Ben je nog niet geweest, ga ook even naar MOTI, daar krijg je vanzelf zin in als je deze bizarre video even bekijkt.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Zo. Die moesten ook nog opgehangen worden. Stonden nog steeds in een grote doos sinds we er mee terug kwamen van Polen, Oekraïne en de Balkan. Het zijn vijftien miniaturen van de 'Wawel Heads' die in de 'Envoy Room' van het Wawel Castle in Krakow in een grotere uitvoering aan het plafond hangen. Het zijn Polen uit de de zestiende eeuw die verbeeld worden. Toen ik ze zag hangen in de museumwinkel, zag ik ze meteen voor mee, bovenaan de twee boekenkasten in de achterkamer. Daar hangen ze nu met zijn allen ons iedere dag aan te gapen. Die vrouw met die monddoek is overigens niet typerend voor de situatie hier in huis. Integendeel :-)

| https://www.wikiwand.com/en/Wawel | https://goo.gl/G0Ek16 |
 ·  Translate
9 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Dit afscheidscadeau moest nog verzilverd worden: de ezelwandeling met overnachting - en barbecue en vuurkorf - op ezelstal en minicamping 't Skônste Plekske in Schijndel.

Helaas is onze favoriet, Ravel du Maffé, verkocht aan een dame in Ommen, die er in Overijssel trektochten mee aan het maken is. In de Schijndelse kudde schijnt het nu wat rustiger te zijn dan voorheen, want Ravel was een kwajongen die de boel graag op stelten zetten.

Maar we hadden een waardige vervanger, waar het meteen mee klikte: Tarifa du Rébenty. Net haar 10e verjaardag gevierd, een grote dame met een schofthoogte van 1.35 meter, zelfs voor die grote Pyrenese ezels best veel.

Tarifa is als veulen door haar fokker half dood geknuffeld. Met als resultaat dat ze de hele dag als een hondje achter je aanloopt. Tenminste, als ze het niet te druk heeft met eten, want dat doet ze het liefste. Een soort van Happen en Stappen; zij happen, wij stappen. Beetje uitkijken bij de boerderijen en villa's die je passeert, want voor je het weet heeft ze alle hortensia's en geraniums achterover geslagen. Leuke camping, ook als je niet gaat happen en stappen! :-)

| http://www.hetskonsteplekske.nl | http://krijnen.com/archives/001321.shtml | 
 ·  Translate
56 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het glazen rioolgemaal bij de Bosschebrug aan de Nassausingel staat lekker blauw te stralen in het donker. Geen idee hoe lang al, zo vaak kom ik daar 's avonds niet langs. Zouden die blauwe leds misschien iets met Breda Photo te maken hebben?

Het gemaal, dat in 2004 het uit de jaren vijftig stammende exemplaar vervangen heeft, is ontworpen door stedenbouwkundige Henk Krouwel van de Gemeente Breda. Mooi ding. Toevallig baadde ook het Stedelijk Gym in licht, avondcursussen of ouderavond denk ik. Mooie gevel, al is het jammer dat die drie diagonale kruisen niet op een rode achtegrond prijken, zoals in het in het Bredase Wapen. Dan zouden ze er lekker uit knallen.

Dankbaar, maar heel lastig onderwerp trouwens in het donker, dat gemaal. Daar kan wel wat beters mee dan dit, die maakt altijd mooie dingen in het duister :-)
 ·  Translate
22 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Choo Choo!
80 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
43 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...
Leon Krijnen's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media e...
www.dutchcowboys.nl

DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing. Op DutchCowboys lees je actueel nieuws ove

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

Een verslag van een week op Google+, is het wat?
www.volkskrant.nl

Nieuws, Internet & Media - Dit artikel is zeer traag tot stand gekomen. Het is namelijk getypt in Google Docs, het favoriete tekstverwer

Interface: Knallen met je Twitter background
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Tweede dag Tilburgse Kermis: Nederlandse muziek en regen verwacht (Foto's)
brabantn.ws

TILBURG - De tweede dag op de Tilburgse Kermis staat in het teken van de Nederlandse muziek. Bekende Nederlandse als Glennice Grace en Thoma

Google Plus - Want More Online Visibility, It's Time to Get OnboardGoogl...
denisewakeman.com

Google Plus can seem complex and I want you to understand why it's important to get on board. Recent changes and enhancements may convince y

The social media monster is alive
redeapp.com

We teamed with Brian Wallace and Nowsourcing to develop an infographic that details the influence of interruptions on our productivity. Is i

Skip to Malou*: Sex Trafficking : The Girls Next Door
skiptomalouuu.blogspot.com

Sex Trafficking : The Girls Next Door. Even as celebrity activists such as Emma Thompson, Demi Moore, and Mira Sorvino raise awareness about

IANA — Example domains
www.example.com

Example Domains. As described in RFC 2606, we maintain a number of domains such as EXAMPLE.COM and EXAMPLE.ORG for documentation purposes. T

Piers Morgan on the Newtown, CT school shooting: "How many more kids hav...
piersmorgan.blogs.cnn.com

In the aftermath of yet another shocking American gun incident, on Friday evening "Piers Morgan Tonight" invited in a host of experts, survi

Interface
www.krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Dragon City - Chinees Restaurant in Sprundel op iens.nl - Overzicht
www.iens.nl

Chinees restaurant Dragon City in Sprundel. Kijk op iens.nl voor recensies, het adres, telefoonnummer, openingstijden en meer info.

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...

Interface: Google Plus raast nu de wereld over
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Interface: Laat een logo in je QR Code bakken
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Dead Poets Society (1989)
www.rottentomatoes.com

Robin Williams toned down his usually manic comic approach in this successful period drama. In 1959, the Welton Academy is a staid but well-

Misplaatst - Regios - Brabants Dagblad
www.brabantsdagblad.nl

BRD. banner. Webwinkel |; Mobiel |; Online krant |; RSS; Abonneren |; Adverteren |. Weer: bewolkt en kans op een bui 18.0ºC | Verkeer: verke

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...