Profile

Cover photo
Leon Krijnen
Works at BN De Stem
Lives in Breda, The Netherlands
436 followers|1,879,349 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Avions Voisin C28 Aerosport

De restauratie heeft 8 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat: een Avions Voisin C28 Aerosport die waarschijnlijk mooier en beter is dan toen hij 81 jaar geleden uit de fabriek kwam.

Het bleef in 1935 bij twee prototypes van het meesterwerk van Gabriel Voisin. Met gepolijste bumpertjes die rondom de hele auto doorlopen en een dak van voor naar open achteren kan glijden.

De motor is een 3.3 liter zes cylinder lijnmotor, die 102 pk levert, gekoppeld aan een Cotal vierversnellingsbak, mét overdrive.

Vooruitstrevend voor die tijd: hydraulische trommelremmen, van Lockheed. Interier is nu verzorgd door Hermès, ik denk niet origineel.

Top 90 miles, 140 kilometer. Zijn enige broertje, of zo u wilt, zijn zusje, een donkerblauwe, wint ieder jaar wel ergens prijzen op de duurste concoursen. Deze gaat op zaterdag 20 augustus in Monterey onder de hamer bij een veiling van RM Sotheby's.

Gabriel Voisins (1880-1973) was een intrigerende man, ik ga eens op zoek naar zijn biografie. Monteur, ingenieur, architect, auto- en vliegtuigbouwer, uitvinder, industrieel, artiest, musicus, dichter, filosoof, duizendpoot. Op zijn Wiki zie ik wel staan dat ie in 1960 en 1962 in twee delen zelf zijn memoires gepubliceerd heeft

Ben benieuwd op welk bedrag deze Aerosport over drie weken afgehamerd gaat worden.


| Veiling RM Sotheby's: https://goo.gl/zn2rTO | Wiki Gabriël Voisins: https://www.wikiwand.com/en/Gabriel_Voisin | Wiki Avions Voisins: https://www.wikiwand.com/en/Avions_Voisin | 
 ·  Translate
31 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Ik zal niet de enige Bredanaar zijn die ooit vakantiewerk deed bij Skol aan de Ceresstraat en daar aan de lopende band kratten stond te stapelen. En er bier leerde drinken. Niet eens stiekem, want ook al was je 15, een halve liter bij de lunch hoorde er bij. Maar ja, was dan ook in een tijd dat de onderwijzer op de lagere school tijdens de les een leerling op de voorste rij anderhalve gulden gaf om een pakje Caballero te gaan halen.

Goed, na de eerste week van mijn vakantiebaantje bij de brouwerij werd ik 'naar de overkant' gestuurd. Naar het pandje aan de Terheijdenstraat, een paar deuren voorbij vioolbouwers Pot en Van Dalen, waar toen de Brasserie gevestigd was.

Het was geen openbare kroeg, maar een sfeervol etablissement waar groot- en kleinhandelaren namens de brouwerij vertroeteld werden. Eerst werd er gedronken en gegeten, daarna werden contracten getekend. Wielercontracten werden destijds ook afgesloten.

Want de legendarische Toon Simons, die er de scepter zwaaide als uithangbord van de brouwerij, deed ook van alles in het wielerwereldje. Toon, eerder ook uitbater van 't Hoekske op de hoek van de Haven en de Lange Brugstraat, had er kennelijk een zware zondag op zitten, toen ik me maandagmorgen om 10:30 bij hem meldde met de mededeling dat ik de boel schoon moest komen maken. 'Mooi manneke', zei Toon, 'maar eerst nemen we er een'.

In de Brasserie werd destijds ook Prins Carnaval gepresenteerd. Prachtige feesten, er werd van alles uitgehaald en uitgevreten. Met ome Toon als ceremoniemeester, moppentapper, aanjager en enthousiaste innemer.

In zijn vrije tijd, of namens Skol, was ie in Breda en ver daarbuiten bij van alles betrokken. Van de organisatie van de verkiezing van het leukste meisje van Breda tot en met de Nacht van Breda, de Carnavalsoptocht, de Acht van Chaam, allerlei wielerrondes in de regio, of bij de zesdaagsen van Antwerpen en Rotterdam. Hij was jarenlang ploegleider van de Breda Bier wielerploeg. Toon was overal bij, aan de microfoon, aan de tap, bij de renners, of bij de rondemissen.

Op 20 november 1984 nam hij officieel afscheid van Skol, maar tot zijn dood, 10 jaar later, bleef 'Toon de regelaar', 'Maître Antoine', of 'Toontje Skol' in actie, altijd even vrolijk en luidruchtig aanwezig

Mooie ironie: anno 2016 is in dat pandje de Gereformeerde Vrijgemaakte Kerk gevestigd. Ik denk niet dat er een aandenken aan Toon aan de muur hangt, laat staan het standbeeld wat de man verdient.
 ·  Translate
16 new photos · Album by Leon Krijnen
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het kan ook wel eens té mooi weer zijn voor een evenement. Toch maar even wat foto's gemaakt bij Belcrum Beach Aircooled, editie 2016.

Om daarna maar gauw te doen wat vandaag wel meer luchtgekoelde VW aficionados deden: een luchtgekoeld rondje rijden, met alle ramen en klapraampjes helemaal open.

Bonus van die klapraampjes: als je ze door de haakse stand heen draait, fungeren ze als geweldige luchthappers, zo lang je maar een beetje snelheid blijft houden :-)
 ·  Translate
43 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Wet start, sunny weather the rest of the day. The pools became puddles, finally followed by the oh so familiar 'Play ball.'

After that, at the end of the afternoon, and before the evening baseball game between the Netherlands and Belgium, the official opening of the tournament.

With all national anthems, flags, a little parade by each team, and some speeches. Then 'Play ball' again, for three more days. Enjoy!
44 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Even though HAL might have been very evil, I still kind of like him. Specially the logo :-)
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Grote brand bij Supertape in Etten-Leur, aan de oude A58, richting Roosendaal, op 20 juni 1972. De fotograaf die tegenwoordig zoiets uit zou proberen te halen, krijgt een berufsverbot, of wordt naar het gekkenhuis afgevoerd.
Hans Chabot niet, die klom doodgemoedereerd die ladder op met zijn Rolleiflexje, en stelde zich netjes voor aan de brandweermannen op het dak. Die konden er zo te zien zelfs om lachen. De wind stond wel goed overigens.
Johan van Gurp, ook altijd en overal bereid om zo voor de krant lijf en leden te riskeren en hoog mogelijk te klimmen voor het beste standpunt, bleef deze keer beneden. En kiekte zijn kompaan, wat ie wel vaker deed.
Aan Hans Chabot heb ik goede herinneringen, mooie man. Kiekte vanaf 1953 tot zijn plotselinge overlijden, in 1996. Reportage was zijn specialiteit, maar portretteren kon ie ook als de beste. En altijd sfeer in zijn foto's. En altijd een Rolleiflex, of een andere met zo'n spiegel, met de camera tegen borst of buik.
Gelukkig had ie voor zijn dood zijn complete archief al aan het Bredaas stadsarchief overgedragen. Daar is kennelijk nog wel wat werk te verrichten, want hij heeft ongeveer 180.000 negatieven ingeleverd. Maar op dit moment is het aantal hits op 'Hans Chabot' minder dan 1700.
Belichten, ontwikkelen en afdrukken deed hij zijn leven lang thuis aan de Valkenierslaan, waarna hij de afdrukken op De Reigerstraat en het Spinveld af kwam leveren.
Zijn Jack Russel had op die laatste locatie altijd de tijd van zijn leven. Die schoot als een bliksemschicht uit de auto, en nam een of twee konijnen te grazen in de paar minuten dat Hans op de redactie was.
Vooral in de jaren '50 heeft hij prachtige Bredase foto's gemaakt, in die toen zo lege zwart witte stad. Zoals die van de opening van de nieuwe ontsluitingsweg, de Claudius Prinsenlaan. Bisschop Baeten bij de opening van woonwagenlamp Driekoningenoord, de bouw van de brug in de nieuwe wijk Boeimeer, de inwijding van de Poolse kapel van Onze Lieve Vrouw van Czestochowa en een prachtige sfeerfoto van schaatsers op de oude Haven.
Ik hoop dat ze bij het stadsarchief wat meer tijd krijgen om dat hele archief te beschrijven en te openen. De man verdient het. Maar ja, ik snap de problemen ook. Qua beschrijven en indexeren was het geen Johan van Gurp, die 4 decennia lang iedere dag alle afspraken in zijn bewaarde agenda's noteerde, en zijn rolletjes, negatieven en afdrukken van stickers voorzag.
Hans niet. Gevleugelde uitspraak, als je daar iets van zei: 'Ik ben fotograaf, en geen archivaris'.
Heel herkenbaar, zeg ik, met enig schaamrood op de kaken.
 ·  Translate
13 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...
In his circles
548 people
Have him in circles
436 people
Biswanath Murmu's profile photo
orpha bens's profile photo
René Kloeg's profile photo
Pieter Verbrugge's profile photo
Bram den Bieman's profile photo
Robert Bosma's profile photo
Dirk Schoeters's profile photo
Hein Groothuis's profile photo
Michael van der Galien's profile photo

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Voordat er internet, computers en digitale camera's waren, werden auto's met met handmatig vervaardigde advertenties en brochures aan de man gebracht. De ontwerpers van die dingen maakte ze met pen en potlood, inkt, verf en papier.

Uitgever Taschen Books heeft er een mooie uitgave aan gewijd, via de Amerikaanse Amazon nu voor 51 dollar te bestellen, in de Duitze Amazon, die gratis aflevert in Nederland nog niet te vinden.

Volgens de website van de uitgever gaat ie hier 40 euro kosten. Bij Bol.com voor 54 euro te reserven, ik zou even wachten tot ie inderdaad 40 euro is - of in de bieb ligt.

Met een overzicht van zeldzaamste (Tucker, Ajax, Columbia) tot en met de meest verkochte iconen (General Motors, Ford, Chrysler) uit de geschiedenis.

Geschreven en samengesteld door editor Jim Heiman, cultuur historicus Jim Donelly en design historicus Steven Heller.

Een aantal van de afbeeldingen in dit album is afkomstig uit het boek, de rest had ik al eens verzameld tot ze van pas zouden komen.

Er niet op kwijlen s.v.p. :-)

Links: Automobile Design Graphics

| Facebook: https://goo.gl/4IUnWh |
| Wired: https://goo.gl/PN1Bw4 |
| Taschen Books: https://goo.gl/oWyS25 |
| Amazon US: https://goo.gl/RKD6i8 |
| Aamazon Duitsland: https://goo.gl/lGqbpK |
| Bol.com: https://goo.gl/d2xTTc |

 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
A few impressions of the last day of the Litle League baseball- and softbaltournament at Low Side Ballpark in Breda. Including some panorama shots.
32 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
No fields of dreams yet. More like pools of broken dreams this morning at the Little League Europe-Africa Regional tournament at the Low Side Ballpark in Breda, hosted bu HSC Jeka.

Right at the moment Ryan Angela and his crew were ready preparing the infields another tropical rain hit Heusdenhout hard. Right after hours of cleaning and sweeping with brooms, brushes, squeegees, rakes, mops and even wheelbarrows.

Sic: at the same moment two miles west people were enjoying their morning cappuccino's and lattes on the terraces in the city center, in the glorious sun. So, after ten minutes of biblical rain, all infields were pools, again.

Anuway a wet, but warm welcome to the baseball and softball teams teams from Belgium, Great Britain, Hungary, Spain, Italy, The Czech Republic and The Netherlands.

For now; waiting for the sun the reappear, and for the water to disappear. To be continued . . . Official opening of the tournament tonight, at 18:00.

Website: http://www.bs4all.com
24 new photos · Album by Leon Krijnen
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Van het eerste jazzfestival in Breda zijn me een paar dingen bij gebleven. Zoals de schitterende bierbus, die in 1971 op vrijdagavond tussen all kroegen in de Boschstraat, Grote Markt, Havermarkt, Ginnekenweg en Ginnekenmarkt op en neer pendelde.
Een vuurrode Britse Bristol Lodella dubbeldekker met op de zijkanten het logo van vervoerder Thames Valley.
En de eerste streetparade, met het voor de gelegenheid opgerichte Ochtendchloor, dat al toeterend een rondje door de binnenstad liep.
Onze fotograaf Johan van Gurp, tot dan fanatiek volger van rondjes draaiende wielrenners, liep mee. En raakte pardoes verknocht aan het Jazzfestival, dat hij de rest van zijn carrière passioneel zou blijven volgen.
Het mooie van de fotorepo van die eerste streetparade, is dat er tussen de toeterende koppen door allerlei in de vergetelheid verdwenen winkels opduiken.
Als muzikanten herkennen we een piepjonge Joep Peeters op de sousafoon en verder onder meer Jac Kriens op de grote trom, Frank van Baarle, Rob Cremer, Gé en Luc Mous, Rens Evers en Joost van Sambeek.
Op uithangborden en gevels zien we de namen van zaken die bij veel oudere Bredanaars een belletje zullen doen rinkelen.
Smits van Tetrode bijvoorbeeld, voor huishoudelijk borstelwerk, toilet- en schildersartikelen en geneesmiddelen.
Frumau lederwaren, nachtclub Terminus, slijterij de Gulden Ridder, Smits Lunchroom, Ila Tijdschriften, een bakker die 'Bredase Turfjes' verkoopt, Walraven voor exclusieve kleding.
Nu onvoorstelbaar: de Grote Markt, waar tegenwoordig de terrassen heersen, was toen nog het domein van de heilige koe.
Die mocht er gratis geparkeerd worden, zij het slechts anderhalf uur, met blauwe schijf.
Gecontroleerd door full-time 'autobeweaker' P. M. Jansen, die er de hele dag op en neer liep.
 ·  Translate
21 new photos · Album by Leon Krijnen
2
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
En het wordt nóg mooier weer. En het duurt nóg drie dagen: Jazz Festival Breda 2016.
 ·  Translate
29 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Papegaaien zijn kleurrijke fotomodellen, zeker als de zon schijnt. Zondag met een stuk of 50 papegaaienliefhebbers en ik schat 70 gevederde schreeuwers wezen wandelen in het Kralingse Bos, Rotjeknor.

Wat is dat trouwens een fantastische locatie op zo'n mooie dag.

En weer wat geleerd: camera's af en toe eens kijken als je er een hele dag mee rond lopt te knotsen.

Met dit schitterende stel ik alles in na een paar afdrukproeven, en hou ik me verder alleen maar bezig met framen.

Maar ja, als de 5D ergens tegenaan zwiept en er een knopje een standje verschuift, en dat heb je zonder je ouwelullen +3 op je neus niet in de gaten, dan is de frustratie groot als ze op de Mac in beeld verschijnen.

Niet alles is wat het had moeten wezen, qua kleur en verzadiging.

Dammit! Next time better.
 ·  Translate
78 new photos · Album by Leon Krijnen
1
Add a comment...
People
In his circles
548 people
Have him in circles
436 people
Biswanath Murmu's profile photo
orpha bens's profile photo
René Kloeg's profile photo
Pieter Verbrugge's profile photo
Bram den Bieman's profile photo
Robert Bosma's profile photo
Dirk Schoeters's profile photo
Hein Groothuis's profile photo
Michael van der Galien's profile photo
Work
Occupation
Journalist / reporter
Employment
  • BN De Stem
    Journalist / reporter, present
Basic Information
Gender
Male
Birthday
January 20
Story
Introduction
Leon Krijnen is verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en schrijft en ontwikkelt de techblog Interface. Publiceert op DutchCowboys/Leon. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers: Dorus (1969 VW PickUp), of de Mercedessen; Grey Goose (1955 W180), of Blue Belle (1984 W126).
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Breda, The Netherlands
Leon Krijnen's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media e...
www.dutchcowboys.nl

DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing. Op DutchCowboys lees je actueel nieuws ove

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

Een verslag van een week op Google+, is het wat?
www.volkskrant.nl

Nieuws, Internet & Media - Dit artikel is zeer traag tot stand gekomen. Het is namelijk getypt in Google Docs, het favoriete tekstverwer

Interface: Knallen met je Twitter background
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Tweede dag Tilburgse Kermis: Nederlandse muziek en regen verwacht (Foto's)
brabantn.ws

TILBURG - De tweede dag op de Tilburgse Kermis staat in het teken van de Nederlandse muziek. Bekende Nederlandse als Glennice Grace en Thoma

Google Plus - Want More Online Visibility, It's Time to Get OnboardGoogl...
denisewakeman.com

Google Plus can seem complex and I want you to understand why it's important to get on board. Recent changes and enhancements may convince y

The social media monster is alive
redeapp.com

We teamed with Brian Wallace and Nowsourcing to develop an infographic that details the influence of interruptions on our productivity. Is i

Skip to Malou*: Sex Trafficking : The Girls Next Door
skiptomalouuu.blogspot.com

Sex Trafficking : The Girls Next Door. Even as celebrity activists such as Emma Thompson, Demi Moore, and Mira Sorvino raise awareness about

IANA — Example domains
www.example.com

Example Domains. As described in RFC 2606, we maintain a number of domains such as EXAMPLE.COM and EXAMPLE.ORG for documentation purposes. T

Piers Morgan on the Newtown, CT school shooting: "How many more kids hav...
piersmorgan.blogs.cnn.com

In the aftermath of yet another shocking American gun incident, on Friday evening "Piers Morgan Tonight" invited in a host of experts, survi

Interface
www.krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Dragon City - Chinees Restaurant in Sprundel op iens.nl - Overzicht
www.iens.nl

Chinees restaurant Dragon City in Sprundel. Kijk op iens.nl voor recensies, het adres, telefoonnummer, openingstijden en meer info.

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...

Interface: Google Plus raast nu de wereld over
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Interface: Laat een logo in je QR Code bakken
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Dead Poets Society (1989)
www.rottentomatoes.com

Robin Williams toned down his usually manic comic approach in this successful period drama. In 1959, the Welton Academy is a staid but well-

Misplaatst - Regios - Brabants Dagblad
www.brabantsdagblad.nl

BRD. banner. Webwinkel |; Mobiel |; Online krant |; RSS; Abonneren |; Adverteren |. Weer: bewolkt en kans op een bui 18.0ºC | Verkeer: verke

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...