Profile

Cover photo
Leon Krijnen
Works at BN De Stem
Lives in Breda, The Netherlands
404 followers|824,976 views
AboutPostsPhotosYouTube+1's

Stream

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
2
Jurgen P's profile photo
 
mooie serie!
 ·  Translate
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Welcome @ The Stiltefestival in The MiraZoZo Luminarium in Breda, The Netherlands.
4
1
Marinus Krijnen's profile photoPaul Schoonhoven's profile photo
 
Mooi weergegeven!!
 ·  Translate
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
een promo van General Motors, over de bouw van de Chevrolet Standard Six DC van 1936, Hij werd als 'de goedkoopste zes cilinder' in de markt gezet.
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het kwam op zondag allemaal goed; een onnozel buitje op de heenweg, maar verder bleef het de rest van de dag droog in Rosmalen. Het heeft natuurlijk ook alles met de traditionele verloting van een mooie Kever op zondagmiddag om 16:00 te maken. Misschien het overwegen waard om er voortaan op zaterdag ook eentje te verloten. Hoe dan ook: zondag was het bij het Aircooled Winterfest in het Autotron in Rosmalen ongeveer dubbel zo druk als zaterdag. Drukte op de parkeerterreinen, waar volop klassieks VW's van allerlei sorten gespot konden worden, drukte bij alle stands en in de horeca, en overal een levendige handel.
Hoe dan ook: zondag was het bij het Aircooled Winterfest in het Autotron in Rosmalen ongeveer dubbel zo druk als zaterdag. Drukte op de parkeerterreinen, waar volop klassieks VW's van allerlei sorten gespot konden worden, drukte bij alle stands en in de horeca, en overal een levendige handel.
Met Dutch Cowboy Henk de Hooge een uitgebreid, leuk en leerzaam college gekregen van Henk Hendriks van Hot Rod Doesburg over zijn angstaanjagende roze Hot Rod. Hoe die Kever in 3 seconden van nul naar 100 afgeschoten wordt, terwijl Henk hem met handen en voeten rechtdoor tussen de vangrails probeert te houden - niet altijd gelukt.
Hoe hij hem over de 200 kilometer aan de grond probeert te houden - niet altijd gelukt. En hoe hij het mechaniek heel probeert te houden - nee, ook niet altijd gelukt. Hoe de wielen in de banden draaiden door het enorme koppel, zodat ze nu binnen en buiten met honderden parkers aan de velgen vastgeschroefd zijn. En het eenmaal ontstoken nitrogas als een snijbrander tekeer gaat als er een of meerdere cilinderkoppen afbreken. Huiveringwekkend :-)
k heb die Kever - met Henk Hendriks erin - een paar jaar geleden als eens een keer als een raket horizontaal richting horizon zien vlammen. Met Henk de Hooge afgesproken dat we samen een keer naar Santa Pod gaan, als Henk Hendriks en zijn Hot Rod ploeg daar weer voor uitgenodigd worden.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Met ook nog een actuele aanleiding: deze week is het 59 jaar geleden dat ie met pensioen ging, twee dagen voor Kerst 1955. Het is de Mercedes W196R 300 die in 1954 en 1955 gereden werd door Juan Manuel Fangio, Hans Herrmann en Karl Kling. Wel een vroeg pensioen, want nummer 12 was op dat moment maar 14 maanden in actieve dienst geweest.
Nadat ie in het voorjaar van 1954 afgebouwd was, won Fangio met de W196R met het chassisnummer 00006/54, voorzien van de 2.5 liter acht cilinder lijnmotor de Grand Prix in Duitsland en Zwitserland. 
Later dat jaar werd ie afgesteld op het toen nog piepjonge talent Hans Herrmann die er vierde mee werd in de Italiaanse Grand Prix. In de laatste race waar 00006/54 met nummer 12 deelnam lag ie in 1955 tweede in de Italiaanse Grand Prix met Karl Ling als piloot, achter Fangio in een andere W196R. Zijn laatste race reed nummer 12 niet uit, want de versnellingsbak bezweek.
Er bestaan op dit moment nog tien W196's, maar dit zou de duurste auto ooit worden: vorig jaar werd hij door veilinghuis Bonhams verkocht voor het astronomische bedrag van bijna 20 miljoen Britse ponden, oftewel 22.7 miljoen euro. 
Eigenlijk onbegrijpelijk dat de auto niet meer in het Daimler-Benz Museum staat, waar hij op 22 december 1955 naar toe verhuisde. Hoe dat precies gegaan is, is niet helemaal duidelijk. Nummer 12 werd in mei 1973 door Mercedes-Benz aan het National Motor Museum in Bealulie, Hampshire geschonken. Geen idee onder wat voor voorwaarden. Daarna is een aantal keren verkocht aan particuliere liefhebbers, de laatste een Duitse zakenman die 12 een aantal keren op exclusieve bijeenkomsten showde. Zoals op Goodwood en Pebble Beach, de laatste keer in het jaar 2000. Daarna verdween hij uit het gezicht, tot de veiling bij Bonhams, tijdens het Goodwood festival of Speed, op 12 juli 2013. De nieuwe eigenaar, naar verluidt, een emir of een sjeik.
 ·  Translate
5
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Mooie plaatjes over de geschiedenis van Volkswagen. Ik heb ze opgevist uit het door Google gehoste archief van LIFE, dat enkele miljoenen foto's telt, daterend van 1750 tot heden. De meeste ervan zijn nooit gepubliceerd in het blad, maar wel voor het nageslacht, en sinds een paar jaar door Google ontsloten.

LIFE was een weekblad tot 1972, een onregelmatige 'special' van 1972 tot 1987, en een maandblad tot 1978. Vervolgens was het van 2004 tot 2007 een wekelijkse bijlage van enkele kranten, om uiteindelijk voorgoed van het papieren toneel te verdwijnen. In januari 2012 werd LIFE.com een foto channel van Time.com, waar prachtige fotoalbums geplaatst worden: http://life.time.com/

De meeste foto's die in de fabriek in Wolfsburg gemaakt zijn, dateren van 1951, en zijn gemaakt door Walter Sanders. De drie laatste foto's dateren van 1963 en zijn van Paul Schutzer. De kenners zien dat aan de details van de Kevers, dan wel aan de kapsels van de werknemers :-)

Walters Sanders was een geweldige fotograaf, die in 1937 zijn vaderland ontvluchtte, om er na de Tweede Wereldoorlog als fotograaf voor LIFE furore te maken. Een van zijn opdrachten was de wederopbouw van de Volkswagen fabrieken in Wolfsburg. Daar gaat het hier over, maar Sanders heeft nog veel meer fantastische foto's van de wederopbouw van Duitsland gemaakt.

De foto's uit het archief van LIFE, voor wie zich dat afvraagt, mogen voor niet-commerciële doeleinde gratis gedeeld en hergebruikt worden. Met het watermerk. Bij deze.

Op LIFE-Time staat een slideshow met een artikel en de meeste van deze foto's, maar ook een paar andere: http://goo.gl/nbzlcf
 ·  Translate
2
Add a comment...
Have him in circles
404 people
Kevin Van Boxel's profile photo
Jack Raats's profile photo
Sander Poppe's profile photo
Lotuss Breda's profile photo
Cornelis Joh. Ant. Braat's profile photo
Ron van der Corput's profile photo
Alexandra Roussel's profile photo
Jeka Breda's profile photo
TrotseVaders's profile photo

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Tree. Chinook. Chemtrail. Blue sky. 
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Google Photos General Help  - 
 
After setting up Google Photos and uploading a library of 34.000 photo, which took two days or so, I permitted Google Photos to back up from my sd cards as well. Now I've found out better not, because I have to export in different resolutions for different purposes on a regular basis, and every export is backed up immediately into Photos, resulting in duplicates, triples and quadruples, that I have to delete manually. How and where can I change the settings, If I want to exclude say some folders, and the camera cards?
1
1
Leon Krijnen's profile photoDavid Collantes's profile photoernest fifi afari's profile photo
11 comments
 
+Leon Krijnen :-) Cheers!
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Altijd leuk, het knusse oldtimerfestival De Walm, aan de Aardgangstraat in Zundert. De tiende editie alweer, en een van de meest gevarieerde bijeenkomsten van oldtimers en oldtimerliefhebbers in heel Nederland.
Dw Walm is nog steeds voor alles en iedereen vrij toegankelijk, met of zonder oldtimer. Komt u met een oldtimer, dan mag u hem stallen tussen de andere bejaarde brikken.
Komt u met u nieuwe leasebak, dan zet u hem even op het parkeerterrein, en loopt u zo het festivalterein op.
Daar is van alles te zien, te horen en te ruiken. 
Van oude, nog oudere en oeroude auto’s, motoren, tractoren, fietsen, brommers, scooters vrachtauto’s tot legervoertuigen en stationair motoren. 
Morgen (zondag 31 mei 2015) ook nog.

| Artikel: http://www.bndestem.nl/1.4960755 | Website: http://dewalm.nl |
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Over Thijs Heslenfeld heb ik de afgelopen jaren voor mijn krant en voor diverse stekken op internet een paar keer iets geschreven. Over zijn geweldige fotoboeken, over zijn manier van werken, over zijn reizen, over zijn manier van leven.
Thijs Heslenfeld is iemand die op een gegeven moment zo stevig de smoor in kreeg van alles wat hij tegen zijn eigen zin aan het doen was dat ie daar pardoes mee gekapt heeft. Thijs doet, schrijft en praat recht voor zij raap onder het motto: 'what I see is what you get'.

Hij doet alleen maar waar hij zin in heeft, en dat zijn drie dingen: reizen, mensen leren kennen en fotograferen. Dat zijn drie dingen die ik ook graag doe, maar Thijs doet daarnaast niks anders meer, en hij doet alles goed.

Mister Heslenfeld reist van hot naar her, maakt overal geweldige mooie foto's, en stelt daar prachtige boeken van samen. Dat leven wordt gefinancierd door de opbrengst van zijn foto's en boeken, lezingen, sponsors en reizigers die betalen om met hem mee te mogen.

Goed, het kost een paar centen, maar als je die teveel en tijd te weinig hebt (schijnt ook voor te komen :-) dan kan ik een reis met Thijs aanbevelen.

Een jaar geleden reed ie met een goed uitgeruste Toyota 4WD met twee tentjes op het dak (iedereen zijn eigen opgang :-) door Namibië, waar hij iedere week of zo Nederlands medereizigers afzette en oppikte. Er konden maar één of twee mensen tegelijk mee, meer niet.

"Mijn primare doel", aldus Thijs: "Nederlanders laten zien en voelen hoe het is om in de grote leegte, alleen op en mét de aarde te zijn. We overnachten dus middenin de natuur, vaak op de meest afgelegen plaatsen. Elke dag zit vol verrassende ontmoetingen, vaak met dieren, soms met mensen en af en toe ook met onszelf."

Tijdens die reizen zijn stilte, rust, ruimte de begrippen waar het om gaat. "Geen internet of telefoon, geen afspraken, geen plannen. Een wereld zonder Dow Jones, huurwaardeforfait of service level agreements. Natuurlijk leren we elkaar zo ook als vanzelf goed kennen, dus ook die ontmoeting is een mooi onderdeel. Omdat Namibië pal zuid ligt, heb je vrijwel geen tijdsverschil, dus ook geen jetlag."

Een jaar eerder deed hij het voor de eerste keer, met in totaal 12 mensen, onder wie 3 dappere vrouwen. "Dat was een feest. Iedereen ervoer het op zijn of haar eigen manier. Maar een reis als deze is zó totaal anders dan wat Nederlanders gewend zijn - dat laat niemand onberoerd."

Inmiddels heeft ie eenzelfde soort trip met medereizigers naar het fantastische grote niets in de Australische outback ondernomen. Daar waar hij ooit met het boek 'Hot' vandaan kwam.

Goed, da's nog lang niet alles, want inmiddels heeft ie kennelijk ook de smaak van varen te pakken gekregen, naar de kou van Spitsbergen en Antarctica. Boek, jawel: 'Cold'.

Ben benieuwd wat ie nou weer voor foto's mee terug brengt. Aanstekelijk besmettelijke vent ook. Altijd als ik contact met meneer heb begint het weer flink te jeuken. Potverdorie alweer ruim een jaar geleden dat we twee maanden met een rugzak rondliepen, in HongKong, China, Laos en Thailand.

Waar zij de schoenen, de rugzakken en de camera's? Eerst maar eens even het internet op, voor de planning :-)

| www.thijsheslenfeld.com | www.stadamsterdam.nl |
 ·  Translate
4
2
Paul Schoonhoven's profile photoBrendan Thesingh's profile photo
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Binnen of buiten, zon, regen of natte sneeuw, Maastricht of Rosmalen, Kever Winter Festijn of, zoals het nu heet, Aircooled Winterfest, het blijft leuk.
Al was het vandaag, op dag één van het naar het Autotron in Rosmalen teruggekeerde evenement, wat minder druk dan in voorgaande edities, en waren er ook minder stands en deelnemers dan voorheen. Maar er is nog steeds genoeg te zien, en te koop. Wat mij opvalt, naar die veronderstelling kan alleen maar bewezen worden via overigens altijd aan te raden grondige aankoopkeuringen: lage prijzen.
Bijvoorbeeld een paar cabrio's, die er op het eerste gezicht prima uitzien, met vraagprijzen rond de 10.000 euro. Dat is wellicht toch het effect van de nieuwe regelingen voor de wegenbelasting met betrekking tot oldtimers. Nou zal die regeling de meeste eigenaren van klassieke VW's, niet al te rauw op het dak gevallen zijn.
Want Kevers rijden maar zelden op LPG, hooguit een paar bussen en campers. Dus in vergelijking met de zware Mercedes diesels en benzine acht cilinders op LPG valt het allemaal wel mee. Maar het lijkt erop dat de dramatische prijsdalingen in dat LPG en diesel segment onder klassiekers toch ook hun invloed hebben op de prijsstelling van alle klassiekers, ongeacht het merk.
Ach, het is weer bijna voorjaar, over twee maanden mogen ook de oudjes die gebruik maken van de negen maanden regeling, weer voor 120 euro per jaar de weg op. Ik vermoed dat er ook nogal wat Kevers van die regeling gebruik gemaakt hebben, gezien de leegte op het show parkeerterrein.
Ook al hadden die gebruik kunnen maken van de vrijstelling voor zo'n officieel aangemeld weekeinde. Maar ja, qua weer zat het vandaag ook niet mee, dus ik ben benieuwd hoeveel Kevers er morgen op komen dagen.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Leon Krijnen

Shared publicly  - 
 
Het viel af en toe niet mee om het onbekrachtigde stuur rond te krijgen, want ook de chauffeurs van de oldtimers zijn oldtimers.
Gelouterde veteranen, die vroeger voor de BBA of de Zuid Ooster over Brabantse wegen reden. Nu rijden ze met liefde en plezier hun rondjes op de DAF's en de Volvo's van de Stichting Veteraan Autobussen.
Vrijdag namen ze namens Veolia afscheid van West-Brabant, waar vanaf dit weekeinde de bussen van Arriva het busvervoer verzorgen. In Den Bosch, Tilburg en Breda reden decennia oude stadsbussen op verschillende lijnen, onder het motto 'Houdoe en Bedankt'.
De zandkleurige BBA 432 reed van Breda Centraal via Etten-Leur, Oud Gastel en Roosendaal naar Bergen op Zoom op en neer. Wij reden mee.
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
404 people
Kevin Van Boxel's profile photo
Jack Raats's profile photo
Sander Poppe's profile photo
Lotuss Breda's profile photo
Cornelis Joh. Ant. Braat's profile photo
Ron van der Corput's profile photo
Alexandra Roussel's profile photo
Jeka Breda's profile photo
TrotseVaders's profile photo
Work
Occupation
Journalist / reporter
Employment
  • BN De Stem
    Journalist / reporter, present
Basic Information
Gender
Male
Birthday
January 20
Story
Introduction
Leon Krijnen is verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en schrijft en ontwikkelt de techblog Interface. Publiceert op DutchCowboys/Leon. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers: Dorus (1969 VW PickUp), of de Mercedessen; Grey Goose (1955 W180), of Blue Belle (1984 W126).
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Breda, The Netherlands
Leon Krijnen's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media e...
www.dutchcowboys.nl

DutchCowboys: Nederlands populairste weblog over Web 2.0, Social Media en interactieve marketing. Op DutchCowboys lees je actueel nieuws ove

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

The Google+ Project
www.google.com

The Google+ project makes sharing online more like sharing in real life. Take the interactive tour for a quick look at five of the first key

Een verslag van een week op Google+, is het wat?
www.volkskrant.nl

Nieuws, Internet & Media - Dit artikel is zeer traag tot stand gekomen. Het is namelijk getypt in Google Docs, het favoriete tekstverwer

Interface: Knallen met je Twitter background
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Tweede dag Tilburgse Kermis: Nederlandse muziek en regen verwacht (Foto's)
brabantn.ws

TILBURG - De tweede dag op de Tilburgse Kermis staat in het teken van de Nederlandse muziek. Bekende Nederlandse als Glennice Grace en Thoma

Google Plus - Want More Online Visibility, It's Time to Get OnboardGoogl...
denisewakeman.com

Google Plus can seem complex and I want you to understand why it's important to get on board. Recent changes and enhancements may convince y

The social media monster is alive
redeapp.com

We teamed with Brian Wallace and Nowsourcing to develop an infographic that details the influence of interruptions on our productivity. Is i

Skip to Malou*: Sex Trafficking : The Girls Next Door
skiptomalouuu.blogspot.com

Sex Trafficking : The Girls Next Door. Even as celebrity activists such as Emma Thompson, Demi Moore, and Mira Sorvino raise awareness about

IANA — Example domains
www.example.com

Example Domains. As described in RFC 2606, we maintain a number of domains such as EXAMPLE.COM and EXAMPLE.ORG for documentation purposes. T

Piers Morgan on the Newtown, CT school shooting: "How many more kids hav...
piersmorgan.blogs.cnn.com

In the aftermath of yet another shocking American gun incident, on Friday evening "Piers Morgan Tonight" invited in a host of experts, survi

Interface
www.krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Dragon City - Chinees Restaurant in Sprundel op iens.nl - Overzicht
www.iens.nl

Chinees restaurant Dragon City in Sprundel. Kijk op iens.nl voor recensies, het adres, telefoonnummer, openingstijden en meer info.

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...

Interface: Google Plus raast nu de wereld over
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web

Interface: Laat een logo in je QR Code bakken
krijnen.com

Web(photo)log about computers, traveling, news and journalism on the web.

Dead Poets Society (1989)
www.rottentomatoes.com

Robin Williams toned down his usually manic comic approach in this successful period drama. In 1959, the Welton Academy is a staid but well-

Misplaatst - Regios - Brabants Dagblad
www.brabantsdagblad.nl

BRD. banner. Webwinkel |; Mobiel |; Online krant |; RSS; Abonneren |; Adverteren |. Weer: bewolkt en kans op een bui 18.0ºC | Verkeer: verke

Google+ Statistics on SocialStatistics.com
socialstatistics.com

See the Top 100 most popular Google+ users and add yourself to the list. Best way to get more followers...