Profile cover photo
Profile photo
LeadershipBG
134 followers -
Българският портал за лидерство и управление!
Българският портал за лидерство и управление!

134 followers
About
Posts

Post has attachment
Събрали сте се с колегите - мениджъри и обикновени служители - и разработвате стратегия на фирмата или на отдела. Времето за дискусии и ентусиазъм, които влагате, нямат значение, защото каквото и да правите, накрая най-вероятно ще имате списък, подобен на следния
...
В списъка Ви има точки, които звучат като големи цели, малки цели, действия и неясно изразени намерения, но за съжаление, липсва ‪*стратегия‬*.

Post has attachment
Три начина да насърчите автономията:

1. Определете цели и времеви рамки. Така ще можете да осигурите успех на даден човек, вместо да му/ѝ казвате какво да прави и след това да му/ѝ търсите сметка
.
2. Въздържайте се от желанието си да стимулирате хората чрез състезания и игри. Много малко са хората, които са овладели умението да получат вътрешна мотивация от външен фактор, като учасието в състезание, и така да задоволяват своята нужда от по-високо ниво - възможност да постигнат по-голяма цел.

3. Внимавайте с прилагането на натиск, с който да карате хората да работят. Трайни високи резултати се постигат с действия на хора, които са избрали да свършат работата, а не защото някои им е казал, че трябва да го направят.

Post has attachment
Щастието не е нещо, което чакаме някой да ни поднесе на тепсия, а добре осъзнат личен избор, който правим всеки ден.

Post has attachment
Какво ни прави здрави и щастливи? Ако си мислите за слава и пари, жестоко се лъжете! Харвардски учени дават различен отговор на този въпрос http://ld.rs/happy

Post has attachment

Post has attachment
По колко пъти на ден отваряте Фейсбук? Ако отговорът е по-голям от 3, значи и вие сте един от милионите, които са развили зависимост към социалната мрежа.

Какво обаче кара хората да се пристрастяват - към кокаин, към смартфоните си, към фейсбук лайкове, към хазарт, към порнография, към шоколада?

Post has attachment
В края на един дълъг ден е трудно да разбереш къде точно е отлетяло времето. Откъсът по-долу е от книгата „Да приключим задачите” и ясно показва как да поставяме приоритети, за да може да разберем за какво всъщност използваме времето си.

Post has attachment
Без съмнение, способността да си уверен в себе си, да имаш самочувствие, е много важна за един щастлив и пълноценен живот. Тя влияе на успеха ни като лидери, на това как общуваме с екипа си и в работата изобщо. Освен това тя е моделът, по който изграждаме бизнеса, семейния си живот, връзките и свободното си време.

Post has attachment
Бих посъветвал хората нещо друго - да действат, независимо дали имат идея или не, независимо дали имат екип или не, важното е да са в „екшъна“, да се борят, защото когато имаш правилното мислене и подход, когато си надъхан и устремен, нещата се случват. България е в началото на предприемаческото си общество и култура и нещата се развиват с пълна сила. Обществото ни тепърва се захранва от ентусиазирани хора, борци, които не ги е страх да дадат всичко от себе си.

Post has attachment
Нашият екип ви предлага няколко съвета, с помощта на които да подобрите качеството на своята презентация (elevator pitch) пред журито на Startup Weekend.
Wait while more posts are being loaded