Profile cover photo
Profile photo
LAWFOX Advocatuur
4 followers -
LAWFOX Advocatuur
LAWFOX Advocatuur

4 followers
About
LAWFOX Advocatuur's posts

Wat u moet doen als u een brief krijgt van de Autoriteit Persoonsgegevens: https://www.lawfox.nl/?p=6070

Maakt de Rechtspraak een KEIgrote merkinbreuk? lawfox.nl/5947/ #KEI #Digitaalprocederen #merkinbreuk

Van de week werd bekend dat een Brabants stratenmakersbedrijf een merkinbreukprocedure is gestart tegen het programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) van de Rechtspraak. Het Brabantse bedrijf eist dat de Rechtspraak het gebruik van de de naam “KEI” staakt. Nadat de Rechtspraak het digitaal procederen (onderdeel van het programma KEI) al meermaals heeft moeten uitstellen, zou een naamsverandering voor het programma een volgende tegenslag kunnen zijn. Lees verder:
https://www.lawfox.nl/5947/


Post has attachment
https://www.lawfox.nl/toepasselijkheid-algemene-voorwaarden/

Op 17 januari 2017 heeft het Hof Den Bosch arrest gewezen in een geschil tussen een aandeelhouder van drie kinderdagverblijven en automatiseringsbedrijf TOP Systems (Hof 's-Hertogenbosch 17 januari 2017, IT 2213; ECLI:NL:GHSHE:2017:117 (Holding tegen TOP Systems). Het geschil betrof de uitvoering van overeenkomsten voor de automatisering van de bedrijfsvoering. Partijen hebben het geschil niet onderling weten op te lossen, en dus werd het voorgelegd aan de rechtbank. Maar de rechtbank heeft geoordeeld niet bevoegd te zijn om kennis te nemen van het geschil: De FENIT-voorwaarden zouden van toepassing zijn. Deze algemene voorwaarden bepalen dat geschillen ter arbitrage moeten worden voorgelegd aan de Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA). Er wordt hoger beroep aangetekend tegen het vonnis, maar zonder resultaat: In hoger beroep bekrachtigt het Hof het vonnis van de rechtbank: Het beroep op onbevoegdheid vanwege de arbitrageclausule in de FENIT-voorwaarden wordt gehonoreerd. Deze voorwaarden zouden namelijk van toepassing zijn. Wij zetten daar vraagtekens bij. Het arrest geeft maar weer eens aan hoe heet het hangijzer van algemene voorwaarden kan zijn.

Lees meer op: http://www.itenrecht.nl/artikelen/dammers-vrugt-toepasselijkheid-van-algemene-voorwaarden-nog-altijd-een-heet-hangijzer

Brekend - Hof EU: "Persoonsgegevens zijn niet veilig in VS": https://t.co/VQxcLPZeqF

Post has attachment
Tof compliment over #LAWFOX in het Advocatenblad. Dank Hans Prummel!
Photo

Post has attachment
Veel developers en Apple-fanaten hebben gisteren de WWDC2015-ontwikkelaars conferentie gezien. Naast nieuwe versies van de besturingssystemen OS X, iOS en WatchOS en de introductie van Apple Music, kondigde Apple ook de komst aan van een nieuwe versie van haar vorig jaar geïntroduceerde programmeertaal Swift: Swift 2. Het luidste applaus in de zaal kwam bij de aankondiging dat de programmeertaal open source zal gaan. Apple! Open source! Applaus!! Maar wat Apple in dit geval doet is het verkopen van gebakken lucht. Een programmeertaal als Swift2 kán niet open source ‘vrij’ worden gegeven omdat het al vrij is!
https://www.lawfox.nl/apple-verkoopt-gebakken-lucht-swift2-open-source/

Post has attachment

Post has attachment
Moet je als Cloud Service Provider jouw dienstverlening voortzetten na het faillissement van jouw klant? Die vraag beantwoorde de rechtbank Rotterdam recent in de zaak tussen (de curator van) Free Record Shop Holding en hostingprovider Ctac. https://www.lawfox.nl/klant-failliet-verplichte-voorzetting-dienstverlening/

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded