Profile cover photo
Profile photo
Laszlo Fazekas
686 followers -
http://lf.estontorise.hu
http://lf.estontorise.hu

686 followers
About
Laszlo's posts

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Elsőre furcsa volt, hogy miért ölnek ennyi pénzt abba, hogy játékprogramokkal játszani képes MI-ket fejlesszenek. Pl. a Google által felvásárolt DeepMind remekül játszik régi Atari játékokat, elveri az embert Go-ban, most meg az OpenAI ugrott rá a VR játékokra. Nem tűnik valami nagy célkitűzésnek, hogy tökéletesen GTA-zó AI-t fejleszt egy komoly cég. Pedig valójában ezek a játékok készíthetik elő azt, hogy később ezek az MI rendszerek a való világban is elboldoguljanak. Atari játékok helyett írhatnának valami szoftvert, ahol közlekedési táblákat követve kell a kresznek megfelelően vezetni, hogy később az MI-t önvezető autókban használják fel, vagy GTA helyett építhetnének virtuális lakásokat amiben egy robotnak feladatokat kell megoldania, hogy később háztartási robotokban használják fel a szoftvert. De minek ölnének komoly hónapokat ilyen környezetek fejlesztésére, amikor ezek már léteznek játékok formájában, amik minimális átírással csatlakoztathatóak az MI-hez. A megoldandó probléma ugyanaz. Ha képesek olyan MI-t alkotni, ami remekül GTA-zik, vagy játszik FPS-eket, az később ugyanúgy képes lesz elvezérelni egy robotot a lakásban, egy Atari játékos MI pedig elvezetni mondjuk egy önjáró autót.

http://www.origo.hu/techbazis/20161206-autot-lopni-tanitja-a-gepagyakat-elon-musk-cege.html

Post has attachment
Bemész a boltba, lekapod ami kell, kisétálsz, a fizetést pedig automatikusan elintézi helyetted a rendszer. Azért érdekelne, hogy működik pontosan. RFID-ra tippelnék, de azért nem triviális a dolog. Pl. mi alapján tudja, hogy ki veszi le a polcról az árút? Mi van, ha egyszerre ketten is leemelnek valamit ugyanarról a polcról, hogy dönt a rendszer, hogy ki vette le? Minden esetre jól hangzik, hogy a jövő boltjai csak raktárak, ahová bemész, és elviszed ami kell ...

https://www.youtube.com/watch?v=NrmMk1Myrxc

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Game of Life

Nemrég értem a végére egy jóbarátom első sci-fi novellájának, a Game Of Life-nak. Leginkább azért fogott meg, mert megcsinálta azt, amit én évek óta csak tervezgetek, a filozófiai és tudományos fejtegetéseit egy izgalmas történetbe ágyazta. Olyan kérdésekkel foglalkozik, amilyenekkel én szoktam a blogomban, de így, sci-fi formájában szabadabb, nem annyira száraz az egész, és ami még fontosabb a sci-fi kevésbé rétegműfaj mint a tudományos(kodó) blog. Pörgős akciókat azért ne várjon senki, viszont kis ízelítőt kaphatunk a sejtautomaták elméletéből, vagy megtudhatjuk mi a Fermi Paradoxon.

#blog  

https://www.amazon.com/Game-Life-prepare-alien-contact-ebook/dp/B01M7NJN0S
Wait while more posts are being loaded