Profile cover photo
Profile photo
Ορθοπεδικό Ιατρείο - Νικόλαος Λασανιάνος - Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
7 followers
7 followers
About
Posts

Post is pinned.Post has attachment
http://www.springer.com/medicine/orthopedics/book/978-1-4471-6571-2 

Το νέο βιβλίο του Ορθοπαιδικού Χειρουργού Dr. Νικολάου Λασανιάνου (www.lasanianos.gr) πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες από το μεγαλύτερο παγκοσμίως εκδοτικό οίκο ιατρικών βιβλίων Springer-Verlag με έδρα το Λονδίνο. Πρόκειται για ένα σύγγραμα 568 σελίδων που απευθύνεται στους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς όλων των βαθμίδων προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στις ταξινομήσεις του τραύματος και της παθολογίας της Ορθοπαιδικής. Εκδίδεται σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Έδρα Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας του Πανεπιστημίου του Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς δύο εκ των οποίων συνυπογράφουν την έκδοση.
Ευχόμαστε το νέο βιβλίο του ιατρού κ. Νικολάου Λασανιάνου και των συνεργατών του να λάβει στη διεθνή βιβλιογραφία τη θέση που του αξίζει αποτελώντας αξιόπιστο βοήθημα των νεότερων Ορθοπαιδικών και σημαντική αναφορά των πιο έμπειρων συναδέλφων.
Add a comment...

Post has attachment
Τα κότσια ή βλαισός μέγας δάκτυλος, κατά την ορθοπεδική ορολογία, αποτελούν επώδυνη διόγκωση της άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου. Το δέρμα πάνω από τη διόγκωση πρήζεται και συχνά γίνεται πολύ ευαίσθητο. Τα κότσια μπορεί να έχουν κληρονομική προδιάθεση αλλά μπορεί να εμφανίζονται και χωρίς συγκεκριμένη αιτία ή και λόγω συνεχούς πίεσης από στενά υποδήματα.Σε έντονες παραμορφώσεις και μετά από αρκετά χρόνια τα κότσια μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή δυσλειτουργία στο πόδι. Αρκετά είδη χειρουργικής θεραπείας μπορεί να ανακουφίσουν από τον πόνο και να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και το σχήμα του ποδιού.
http://www.lasanianos.gr/el/pathisis-podiou
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αναζητούμε ιατρική βοήθεια για τον πόνο στον αυχένα; Όταν:
1) Υπάρχει έντονος πόνος μετά από μία κάκωση. 
2) Ο πόνος στον αυχένα είναι συνεχής και επίμονος.
3) Αυξάνει σε ένταση.
4) Συνοδεύεται με πόνο που αντανακλάει σε χέρι ή πόδι.
5) Συνοδεύεται με πονοκέφαλο, ή αίσθημα μουδιάσματος ή αδυναμίας.
Διαβάστε περισσότερα για τον πόνο στον αυχένα:
http://www.lasanianos.gr/el/auxenalgia
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Τα εξαρθρήματα του αγκώνα αποτελούν τη 2η συχνότερη εξαρθρηματική κάκωση μετά από αυτα του ώμου. Η κινησιοθεραπεία τους μπορεί να είναι εξίσου σημαντική όσο και η σωστή ανάταξη τους. Στη δημοσίευση αυτή αναλύονται τα οφέλη της ταχείας κινητοποίησης μετά από απλά εξαρθρήματα του αγκώνα ειδωμένα μέσα από ένα σπάνιο περιστατικό.
http://www.healio.com/…/an-unusual-case-of-elbow-dislocation
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Επικονδυλίτιδα Αγκώνα
Πρόκειται για μια πάθηση κατά την οποία αναπτύσσεται έντονος πόνος στην έξω ή την έσω πλευρά του αγκώνα και οφείλεται στο σύνδρομο υπέρχρησης του αγκώνα. Τα συμπτώματα της συνήθως αναπτύσσονται σταδιακά με το καιρό. Αρχικά με μία ενόχληση στην εσωτερική ή εξωτερική πλευρά του αγκώνα που μπορεί να εξελιχθεί σε έντονο πόνο με αντανάκλαση μέχρι τον καρπό. Παρόλο που στα πρώτα στάδια της επικονδυλίτιδας του αγκώνα, η αντιμετώπιση της γίνεται με παγοθεραπεία, φυσιοθεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή, σε περιπτώσεις χρόνιας και υποτροπιάζουσας φλεγμονής προτιμάται η λύση της χειρουργικής επέμβασης.
http://www.lasanianos.gr/el/ano-akro-epikondilitides-agkona
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Η ταξινόμηση των καταγμάτων των μακρών οστών είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για την ακριβή κατηγοριοποίησή τους αλλά και για τον τρόπο αντιμετώπισης και σωστής θεραπείας. Η δημοσίευση που ακολουθεί αναφέρεται σε μία πρόταση μας, αποτέλεσμα πολύχρονης ελληνικής έρευνας, που φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των πολύ εξειδικευμένων και των πολύ "εκλαικευμένων" τρόπων ταξινόμησης προσφέροντας έτσι έναν ενιαίο κοινό κώδικα επικοινωνίας τόσο για τους ερενητικούς όσο και για τους αμιγώς πρακτικούς θεραπευτικούς σκοπούς.
http://www.healio.com/…/new-classification-system-for-long-…
Add a comment...

Post has attachment
Η εφαρμογή της Κυφοπλαστικής στην αντιμετώπιση των, οστεοπορωτικών κυρίως, καταγμάτων της σπονδυλικής στήλης έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα κατάγματα αυτού του είδους μπορεί να είναι πολύ επίπονα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στη δομή της σπονδυλικής στήλης (λχ κύφωση), δυσχεραίνοντας την ποιότητα ζωής του συνήθως ηλικιωμένου ασθενούς. Η Κυφοπλαστική αποτελεί επέμβαση εκλογής τόσο για την καταπολέμηση του έντονου πόνου όσο και για την αποκατάσταση του ύψους του συμπιεσμένου σπονδύλου και τη σωστή δομή και θέση όλης της σπονδυλικής στήλης. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι ασθενείς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%.
http://www.lasanianos.gr/el/spondiliki-kyphoplasty
Add a comment...

Post has attachment
Τι είναι τα γάγγλια;
Τα γάγγλια αποτελούν κύστες γεμάτες με διαυγές κολλώδες υγρό που μπορεί να επηρεάσει την κίνηση των αρθρώσεων ή να προκαλέσει έντονο πόνο. Είναι άγνωστο γιατί δημιουργούνται τα γάγγλια. Η επικρατέστερη θεωρία θέλει να οφείλονται σε κάποιο τραυματισμό ή αλλοιώσεις των ιστών που παράγουν το υγρό, το οποίο βρίσκεται στις αρθρώσεις ή στο περιτενόντιο έλυτρο. 
Γάγγλια μπορούν ν’ αναπτυχθούν σε διάφορες θέσεις ωστόσο η συντριπτική τους πλειοψηφία εντοπίζεται στη ραχιαία επιφάνεια του καρπού. Τα γάγγλια μπορεί να γίνουν αντιληπτά απότομα ή να εμφανιστούν σταδιακά ενώ το μέγεθος τους μπορεί να αυξομειώνεται ανάλογα με την κούραση που υφίσταται η υποκείμενη άρθρωση ή τένοντας. Μάθετε πως αντιμετωπίζονται: 
http://www.lasanianos.gr/el/ano-akro-gagglio-karpou
Add a comment...

Post has attachment
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, για το τι μπορεί να συμβεί στον αυχένα μας με το καθημερινό τσεκάρισμα του κινητού μας!
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded