Profile cover photo
Profile photo
Lars-Erik Dahle
114 followers -
Bassist i Ole Børud Band og Hans Orkester.
Bassist i Ole Børud Band og Hans Orkester.

114 followers
About
Posts

Post has attachment
Det er langt opp til John Williams‘ 50 Oscar-nominasjoner, men Hans Zimmer holder god fart. For tiden er han på turné med et håndplukket lag av noen av verdens beste musikere, og 20. mai kommer han og laget til Telenor Arena.

I et innlegg på Quora fra 2014 letter Zimmer litt på topplokket og gir oss vanlige dødelige et lite innblikk i prosessen. Spørsmålet er «How does Hans Zimmer compose a soundtrack?» Zimmer svarer:

Fear, panic, invention, procrastination, conversation, more conversation with the director, more conversation with the DP (because I want to know what the color palette is), reading an enormous amount of books, more procrastination, more fear, and more deadlines until somebody yanks the score away from me.

The first thing I think about is music, and the last thing I think about is music. I’m like some Monk. I don’t see a lot of daylight. I hang out with musicians, I hang out with directors and I just try to spend as much of my life as possible playing music.

Muligens ikke det svaret brukeren var på jakt etter, men et fascinerende innblikk i mennesket Hans Zimmer.

Nå skal jeg bare pante 895 flasker, så jeg får råd til å dra på konsert i mai.
Add a comment...

Post has attachment
Det sitter en amerikaner i leiligheten sin i Busan i Sør-Korea og leker første verdenskrig på Xbox. Han hopper mellom fjellknauser, åler seg gjennom høyt gress, kaster granater mot stridsvogner og forsvarer seg innbitt i nærkamp med bajonett.

Kanskje kona og barna er i rommet ved siden av, kanskje har de tatt en tur ut i parken for å gi pappa litt sårt tiltrengt alenetid i dag – riktignok omtrent et døgn for sent, men det er tanken som teller.

Les mer her: http://www.larserikdahle.com/?p=1019
Alenetid
Alenetid
larserikdahle.com
Add a comment...

Post has attachment
“Gud trengte søsteren din i himmelen.”

Det var forklaringen en amerikansk seksåring fikk da søsteren hans døde i en skyteepisode. Det er forklaringen mange tyr til når et menneske som helt klart hadde mer å gjøre på jorda plutselig og uventet går ut av tiden.

Harry Connick Jr. har skrevet et tonedikt om episoden. Første gang jeg hørte låten, tenkte jeg at den var en moderne “Joleen” fra et mannlig perspektiv.

Etter å ha sett en liten bakomfilm om låten, sitter jeg nå med en klump i magen og en i halsen. Faren til jenta som døde er en venn av artisten.

“Trenger du henne virkelig hos deg? For jeg trenger henne sårt her og nå.”

Jeg tenker at jeg skal veie mine ord omhyggelig hvis noe sånt skjer i vår familie.

http://www.larserikdahle.com/?p=1040
Add a comment...

Post has attachment
Min gode venn og kollega Einar K. Five gjorde en ny miks av Steely Dan-coverlåten fra plata mi, og dro Moog-bassen som ble utelatt på albumversjonen inn igjen i varmen. Fortsatt finfint pianospill av Frode Mangen, da.

Det ble såpass trivelig at jeg hev den ut på Soundcloud som en slags singel. Ta gjerne en lytt :)
Add a comment...

Post has attachment
Ben Jones, Rocco Palladino, Daniel Bingham, Ash Soan. I'm not worthy.
Add a comment...

Post has attachment
Skrivekløe igjen. Denne gangen noen betraktninger rundt livet på landet.
Add a comment...

Post has attachment
Jesper (11 neste uke) er på vei i all hast opp trappa til andre etasje. Jeg roper “Jesper, vil du ha en muffin”? Jesper skrenser i trappa, spaserer rolig ned mens han på ganske overbevisende viktoriansk engelsk proklamerer: My brain, that is, the center…
Add a comment...

Post has attachment
Fly-kaos i helga, men Hanne Sørvaag-konserten i nydelige Johannes a Lasco Bibliothek i Emden i Tyskland gikk som planlagt.  Og jeg fikk sett den siste timen av FA-cupfinalen på laptopen ved gate C10 på Kastrup – mens vi ventet på et fly som aldri ble klart.…
Add a comment...

Post has attachment
For en kveld dette her var. Det svinger så fint av Dr. Ruben O. Dalen bak trommene, og Rev. B. A. Halvorsen prediker.
Add a comment...

Post has attachment
De finnes fortsatt. Mennesker som er genuint interessert i musikk. Mennesker som setter av tid til å høre ekte musikk fremført av ekte musikere. Mennesker som vier livet sitt til å legge til rette for andres musikkglede, til tross for tøffe økonomiske…
De finnes fortsatt
De finnes fortsatt
larserikdahle.com
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded