Profile

Cover photo
Hilal Azmi
Works at HilalAzmi.com
Attends On Air Talent Development
Lives in Kuala Lumpur
373 followers|898,070 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
 
Bukan senang nak bukak Instashop
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
Bermula daripada tadika, hubungan erat aku dengan cikgu (ketika itu) sampai tahap aku kena marah dengan suami cikgu tadika aku sebab aku selalu call cikgu aku untuk sembang hal kat sekolah. Aku sendiri pon pelik dengan perangai aku masa tu.. Tapi itu antara permulaan hubungan erat aku dengan ...
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
Ketika penamaan calon untuk Pilihanraya Kecil Permatang Pauh bulan lepas, aku digandingkan dengan seorang budak muda yang mula bersama keluarga Awani beberapa bulan lalu, nama dia Mariah Ahmad. Masa tu, aku sendiri agak berdebar kerana itu kali pertama aku diminta untuk lead pasukan Awani dalam ...
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
Akan tetapi, perkembangan teknologi sekarang telah banyak mengubah aktiviti yang dijalankan oleh kanak-kanak generasi kini. Memang tidak dinafikan, kehadiran gajet berteknologi tinggi mampu meransang otak dan pemikiran kanak-kanak ini dengan lebih cepat. Namun, kebanyakan gajet ini hanya ...
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
 
Memang naikkkkkk!!!
 ·  Translate
Aku mengalami perubahan hidup yang amat pesat sejak 60 hari yang lalu. Fasa kehidupan, semestinya kita akan melalui beberapa fasa perubahan yang menjadikan kehidupan ini sangat indah.
1
Add a comment...
Have him in circles
373 people
ayue sofiah's profile photo
iswady kamas's profile photo
denyxx asra's profile photo
Mohd Najib's profile photo
Akbar Hossain Shovon (softtelcommunication)'s profile photo
MOHD SUKRI ASARI's profile photo
Eyriqazz GTO's profile photo
sophia lowren's profile photo
Cikgu Zaiful Zakaria's profile photo

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
 
Kisah #LokmanKarim  yang mungkin ramai tak tau... 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
 
Pengalaman di Gunung Kinabalu
 ·  Translate
Sekitar 21 Oktober 2009 lalu peluang untuk mendaki Gunung Kinabalu dibuka oleh Prof Madya Dr Piakong Mohd Tuah, Pensyarah Ekologi dan Mikrobiologi UMS kepada beberapa pelajarnya termasuk aku.
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
Bermula daripada tadika, hubungan erat aku dengan cikgu (ketika itu) sampai tahap aku kena marah dengan suami cikgu tadika aku sebab aku selalu call cikgu aku untuk sembang hal kat sekolah. Aku sendiri pon pelik dengan perangai aku masa tu.. Tapi itu antara permulaan hubungan erat aku dengan ...
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
 
Sapa boleh bawak aku terbang??
 ·  Translate
Keinginan aku untuk membawa shot dan dimensi baru dalam penyampaian berita sentiasa menyebabkan aku rasa tertekan bila melihat hasil kerja orang.
1
Add a comment...

Hilal Azmi

Shared publicly  - 
Bukan apa, nasi kandaq ni sejenis makanan yang ada niche dia yang tersendiri mengikut selera orang ramai (terutamanya warga Penang yang taste dia dah beraneka macam). Akan tetapi, yang famous dan overrated macam Nasi Kandar Line Clear tu bukan taste kebanyakan orang Penang la setau aku.
1
Add a comment...
People
Have him in circles
373 people
ayue sofiah's profile photo
iswady kamas's profile photo
denyxx asra's profile photo
Mohd Najib's profile photo
Akbar Hossain Shovon (softtelcommunication)'s profile photo
MOHD SUKRI ASARI's profile photo
Eyriqazz GTO's profile photo
sophia lowren's profile photo
Cikgu Zaiful Zakaria's profile photo
Work
Occupation
Promosikan sesiapa yg perlu... :p
Skills
Blogging, TV Presenting
Employment
  • HilalAzmi.com
    Blogger, 2010 - present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Kuala Lumpur
Previously
Kota Kinabalu
Links
Story
Tagline
Syukurlah nak..
Education
  • On Air Talent Development
    Basic On Air Talent Development, 2012 - present
    Basic On Air Talent Development coaching by Datuk Aznil Hj Nawawi as Chief Ambassador of On Air Talent of Astro. On job training with Suhaimi Sulaiman, Group Editor In Chief Astro Awani.
  • Aligarh Muslim University
    Environmental Science, 2009
  • Universiti Malaysia Sabah
    Environmental Science, 2006 - 2009
    Covering the basic of Geology, Soil Science, Microbiology, Environmental Technology, Water Analysis, Air Pollution Control, Marine Science, GIS, Climatology, Statistics
Basic Information
Gender
Male
Birthday
February 18
Relationship
Single