Profile cover photo
Profile photo
Kracht van Beleving
6 followers -
Theater over zorggerelateerde thema's
Theater over zorggerelateerde thema's

6 followers
About
Kracht van Beleving's interests
View all
Kracht van Beleving's posts

Post has shared content
EMB Zorg over onze nieuwe voorstelling "Lastige Ouders'
EMB Zorg over try-out van 'Lastige ouders'

Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd één jaar zal blijven. Deze Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat altijd zorg nodig heeft. Zoveel dat jij als zevenjarige niet meer thuis kan wonen. Met een parade aan karakters die een levendig circus van een ongewoon bestaan maken. Voor iedereen die ouders wel eens lastig vindt.

Post has attachment

Post has attachment
Wanneer is leven met dementie niet meer leefbaar?

Premiere 'Helderman' 13-06-2017 Theater aan de Singer, Houten

http://www.krachtvanbeleving.nl/speellijst/helderman-premiere/


Post has attachment
"Als je maar gelukkig bent..."
Maar wat als dat niet zo is?

Out of the Blues is een muzikale theatervoorstelling over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie, gebaseerd op ervaringsverhalen.

Na het kijken van de voorstelling gaat het publiek met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende stellingen, persoonlijke vragen word je uitgedaagd stelling te nemen over je eigen (on)geluksbeleving.

informatie en boekingen > http://www.krachtvanbeleving.nl/out-of-the-blues/ #depressie #stigma #theater #theatergroepBint

Post has attachment

Post has attachment
21 september is Wereld Alzheimer Dag, een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van #Alzheimer en #dementie. Veel organisaties geven hier invulling aan door een theatervoorstelling (met nabespreking) van Thomas Borggrefe te organiseren. Heeft u hier ook belangstelling voor? Leg dan nu vast een datum vast! De maanden september en oktober zijn altijd erg druk voor Thomas en ieder jaar moeten we weer mensen teleurstellen.
http://www.krachtvanbeleving.nl/thomas-borggrefe/

Post has attachment
Eerste hulp bij psychische klachten: Bel de politie of laat een ambulance komen! Of toch niet…? Een levendige, grappige en ontroerende improvisatievoorstelling over ontmoetingen met mensen met psychische problemen. Wat doe je als je iemand tegenkomt met wie het overduidelijk niet goed gaat? De voorstelling Martin en Mathilde en de rest schetst in een aantal scènes wat wel werkt en wat niet.

Wat is er toch met buurvrouw Mathilde aan de hand? Ze maakt zoveel lawaai tegenwoordig. Heeft ze iets te vieren? Misschien heeft ze de loterij gewonnen? Of is er iets anders aan de hand?

Martin zegt zijn afspraken steeds op het laatste moment af. Hij reageert niet op telefoontjes van zijn vrienden. Hij zegt dat het goed gaat; dat hij alleen een beetje moe is omdat het zo druk is geweest. Maar je vertrouwt het niet; gaat het echt wel goed met Martin?
Deze voorstelling wordt gebracht door Kracht van Beleving, gespeeld door Paulien Haakma, Rob Stoop en Eelco Jongenburger.

Wanneer en waar?
Dinsdag 28 maart 2017, 19.30 – 21.30 uur in Cultuurhuis, Sittarderweg 145, Heerlen.

Voorstelling bijwonen
De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden is gewenst. Dit kan via http://www.mondriaan.eu/agenda, of telefonisch bij Mark Ahsmann, T 088 506 9413.

Over Mental Health First Aid
De training Mental Health First Aid (MHFA) is een EHBO cursus waar de deelnemers leren eerste hulp te verlenen bij psychische klachten. Veel mensen met psychische klachten worden negatief bejegend en ervaren stigma (zoals vooroordelen). Daarnaast worden psychische klachten niet altijd snel herkend en is de drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg voor veel mensen hoog. Vaak wordt er dan laat naar de juiste vorm van hulp gezocht. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen en passende hulp te vinden.

1 op de 4 Nederlanders krijgt ergens in zijn of haar leven psychische problemen, dus de kans is groot dat u ermee in aanraking komt. Hoe reageert u als er iemand in uw omgeving psychische klachten heeft? Hoe kunt u het beste eerste hulp bij psychische klachten verlenen? Deze voorstelling helpt u op gang. Na afloop is er een nabespreking met trainers van MHFA.

http://www.mondriaan.eu/nl/activiteiten/theatervoorstelling-martin-en-mathilde-en-de-rest

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Theatervoorstelling over verslaving in de breedste zin van het woord. Over het onvermogen die verslaving de baas te worden. Over de eenzaamheid die dat onvermogen teweeg

brengt.http://www.krachtvanbeleving.nl/ziek-verlangen/
Wait while more posts are being loaded