Profile cover photo
Profile photo
Kontrast Design - Belgium
14 followers -
We love quality webdesigns, we really do!
We love quality webdesigns, we really do!

14 followers
About
Communities and Collections
Posts

Post has attachment
Interview met de man achter Kontrast Design
en het waarom van het nieuwe Elpeez muziekplatform - Estore.

Frederick Alonso​ geboren in Aalst was al van kinds af aan gebeten door
de creatieve kriebel. We vroegen ons af wat zijn drijfveer en passie is om zichzelf te kronkelen op zowel muzikaal als creatief vlak en vooral waarom hij Aalst erg vet op de wereldkaart wil zetten.

MB:
Vertel eens Frederick, heb jij eigenlijk vrije tijd gezien wat je doet en hoe is het allemaal begonnen? Je liet mij weten dat je 3 internationale (niet Belgische) muzieklabels op volle toeren vertegenwoordigd en daarbovenop een grafische kronkel hebt?

F:
Mijn vrije tijd heb ik altijd besteed aan het verbeteren van mijn creativiteit en kennis op vlak van websites maken naast de enorme passie in de muziekstudio. Onze 3 muzieklabels zijn er gekomen omdat daar vraag naar was, ik volg een heel strakke kalender op om alles bij te houden. Als ik 2 dagen niets doe voel ik mij enorm voorbijgelopen. Lacht. Ik ben mijn opa erg dankbaar François De Schrijver (88j), schilder en ex-profwielrenner die mij leerde schetsen op papier. Zalige mens, net zoals de rest van mijn familie!

MB:
Dat geloof ik, maar waarom zou je U voorbijgelopen voelen?

F:
Daarmee bedoel ik dat technologie niet stilstaat, in de voorbije 13 jaar heb ik bijna wekelijks lessen genomen om mezelf bij te houden op creatief- en coderingsvlak. Ik droom vaak over ongeziene dingen die het mensen op deze aarde makkelijker maakt. Om deze digitaal te maken of een nieuwe zaak met succes op poten te krijgen is er een creatieve visie en wil nodig.

In Geraardsbergen heb ik een carte blanche gekregen bij het ontwerpen van een kledijwinkel. Intussen is dit een enorm succesverhaal en daar ben ik als ontwerper erg fier op. Mijn meest creatieve project tot op heden is een retroconcept voor deschilders punt be, twee zelfstandigen uit Aalst met een succesvolle schilderzaak. Het concept viel bij stickerstudio Kleur zodanig in de smaak dat deze firma voor mijn klant alle stickers gratis heeft gedaan. Vorige week was ik trouwens aangenaam verrast in mijn geboortestad Aalst, een maat van mij vroeg om "ene te gaan drinken in den Amok". Zeer leuk café met toffe sfeer waar ik geen weet van had. Aalst heeft heel wat te bieden.

Ontspanning moet er zijn maar ik heb echt geen tijd voor mensen die mijn tijd verdoen of problemen maken van dingen die eigenlijk geen probleem zijn vanuit mijn perspectief. En geloof mij ik kom dit steeds meer tegen, ook onder vrienden. Lacht en maakt grapje: Het is zoals kunstgras stofzuigen en lopen zagen over global warming.

Elke Kontrast klant weet dat ik binnen de 24u een oplossing klaar heb, dat is niet altijd evident gezien de aard van het probleem. Zo was er ooit iets fout bij de serverprovider waardoor een klant van mij hun emailverkeer lam lag. Net die klant doet alles via email. Ik kreeg er de kriebels van, gelukkig heb ik toen mijn telefoon genomen en dreigde ik met een rechtzaak omdat de serverprovider aan contractbreuk deed. Na amper 10 minuten was de zaak opgelost.

MB:
Dat kan ik mij voorstellen, dit moet toch stress met zich meerbrengen?
Wat doe je als je bvb geen tijd hebt?

Echte vrienden respecteren dit enorm en helpen mij hier ook in. Ik heb ooit gebroken met een zakenpartner omdat die zijn deadlines nooit haalde en ikzelf problemen kreeg met enkele klanten die mij dan weer op het woord namen. Dit was geen leuke keuze. Af en toe maak ik een halve dag vrij om volop te genieten van leuk gezelschap. Als ik geen tijd heb zeg ik dit eerlijk naar de klanten toe en bedenken we samen een oplossing. Ik merk dat dit erg gewaardeerd wordt.

MB:
Lig jij vaak wakker van deze dingen?

F:
Eerlijk gezegd relativeer ik zeer veel en als ik naar bed ga denk ik enkel aan positieve dingen, dat heb ik mezelf geleerd toen ik 14j was. Lacht.

MB:
Vertel eens waarom je nu uit het niets een muziekplatform gaat lanceren?
Was dit moeilijk en vooral waarom?

F:
Als muzieklabel en artiest hou je amper 10% over van de werkelijke verkoopprijs in online winkels, niet dat ik het doe voor het geld.
Ik heb het dan over iTunes, Beatport.
Distributie en andere organismen nemen ook een deel van alle verkoop.
Om deze reden en omdat wij als muzieklabels willen groeien ben ik op dit idee gekomen waarbij meerdere labels samen hun leukste items verkopen. Dat laatste is erg ruim! Het heeft mij 6 maanden zoet gehouden terwijl ik liever muziek had willen maken. ELPEEZ wordt een succesverhaal, daar ben ik zeker van. Deejays gaan een aanbod krijgen aan muziek met een score van 8 op 10.

MB:
Het klinkt alvast vernieuwend en ik denk dat vele labels en deejays dit erg leuk zullen vinden. Heb jij dan tijd voor uw klanten en muziek?

F:
Alle begin is moeilijk maar ik ben een doorzetter, ik krijg vaak tegenwind van concurrentie maar dat motiveerd mij nog meer. Dan denk ik, Go Fre!

Mijn klanten zullen altijd voorop staan, dat is ook mijn service die ik garandeer. Muziek maken is mijn geheim om te ontspannen in alle drukte, als het mij soms teveel wordt maak ik een zalige tune in de studio. Lacht.
Niet vergeten dat ik tussen al deze leuke tijden zeer veel aan mijn creatieve partner en vriendin heb. Een lerares multimedia, moet er nog een tekening bij? Lacht. Ik sluit dit interview graag af bij deze want ik moet bij een nieuwe klant.

MB:
Zeer leuke info Frederick, bedankt voor deze insight en we wensen je alvast veel succes toe met de nieuwe Kontrast website en het Elpeez Platform Estore.

NL Marco Bijloke

#webdesign #grafisch #ontwerper #aalst
Photo

Post has attachment
Voor een Duits platenlabel hebben we een speciaal iets online gezet op http://www.stabrecordings.com

Post has shared content

Post has attachment
Alweer een tevreden klant erbij. Als je op zoek bent naar een huisje aan zee, huur dan zeker dit leuke vakantiehuisje. Wij gaan er ook op bezoek deze zomer :-)

http://www.onsvissershuisje.be/ #middelkerke #oostende #nieuwpoort #zomervakantie #vakantie #zee +Buyology

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Nice Trends that give every new website that little more.

Trends often determine how the Internet will look like in the future. In recent years, the Internet is more beautiful thanks to the support of HTML5, CSS3 and browser support for rapid scripting. The "new" Internet is a unique environment that is changing day by day. Also at Kontrast we seek unique experiences for both customers and users.

Now the question is, what are the webdesign and website trends in 2017? In this article we will talk about the most important Web Design Trends you need to know in our view.

#trends #webdesign #future #futuristic #design #2017 #inspiring

http://www.kontrast.in/webdesign-trends-future.html

Post has attachment
Wat is er in 2017 zo speciaal aan websites? Kom het snel te weten in onze korte samenvatting. #webtrends #trends #webdesign #2017 #technologie #nieuw #aalst

http://www.kontrast.in/webdesign-trends-2017.html

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded