Profile cover photo
Profile photo
Klima Tesar
6 followers
6 followers
About
Klima Tesar's posts

Post has attachment
Da bi potrošačima olakšali kupovinu sve dostave uređaja kupljenih u našoj prodajnoj mreži bez obzira na iznos su besplatne na području RH.

Iskoristite popuste na određene uređaje i ne čekajte vručinu da nabavite vrhunske klima uređaje za Vaš prostor.

http://www.klima-uredaji.hr/

Post has attachment
Za Lomo Regular model 2017 godina razvili su i ugradili kao standardnu opremu KIT za rad na niskim vanjskim temperaturama, čak do -20°C.

Vaš idealan odabir za grijanje na niskim temperaturama zadržava preko 90% nominalnog kapaciteta na temperaturi od -10°C te garantira pouzdan rad do -20°C i ne stvara probleme u defrostu kao tradicionalni klima uređaji. Kompaktan i moderan dizajn panela bijele boje sa 'skrivenim' ekranom ukomponiranim na panelu, niska potrošnja energije, tihi rad, 4 brzine ventilatora, 3D ispuh, neke su od karakteristika koje ovaj proizvod izdvajaju od konkurentskog.

Jedinica posjeduje elegantan LED ekran za prikaz zadane temperature, kao i I-Feel senzor. I-Feel senzor nalazi se u bežičnom upravljaču te može osjetiti okolnu temperaturu u prostoriji i prenijeti signal natrag u unutarnju jedinicu na temelju kojeg unutarnja jedinica automatski prilagođava volumen i temperaturu ispuha kako bi se postigla maksimalna ugoda te istovremeno uštedjela energija.

Ovaj senzor je od posebne važnosti kod grijanja. Bez njega klima uređaj očitava temperaturu na mjestu gdje je postavljena unutarnja jedinica, dok hladni zrak struji u prostoru u kojem se boravi i ne zagrijava se dovoljno budući da do klima uređaja stiže informacija da je željena temperatura postignuta. Sa I-Feel senzorom takvih problema nema jer on do unutarnje jedinice šalje podatke o realnoj temperaturi na poziciji gdje se korisnik nalazi, osiguravajući tako adekvatnu toplinu i maksimalnu udobnost doma.

Kako bi zrak u kojem korisnik boravi bio što kvalitetniji, sigurniji i zdraviji, ova jedinica sadrži Cold Plasma ionizator te Catechin filter zraka. Cold Plasma ionizator uklanja preko 90% bakterija iz zraka (efektivna sterilizacija), rješava se neugodnih mirisa te poboljšava kvalitetu zraka s više negativnih iona kisika. Cold plasma generator otpušta plazmu (i pozitivnu i negativnu plazmu) u svaki kutak prostorije. Uslijed kemijske reakcije plazma uništava bakterije koje uzrokuju propadanje i trovanje hrane te uzrokuju simptome infekcija kod ljudi.

Catechin filter je filter napravljen iz zelenog čaja (prirodni materijali) koji efikasno uklanja 95% kancerogenih tvari i bakterija kao što su stafilokoki, streptokoki itd.

Lomo Regular krasi i mogućnost dodatne ugradnje Wifi sučelja koje omogućuje fleksibilnost i luksuz korisniku jer tada klima uređajem može upravljati putem Smartphone-a, tableta ili računala s bilo kojeg mjesta na svijetu te doći u unaprijed klimatiziran prostor.

http://www.klima-uredaji.hr/klima/klima-uredaj-gree-lomo-gwh-qb-inverter-series-regular/

Post has attachment
ISKORISTITE AKCIJU KLIMA UREĐAJA GREE LOMO 3,5 KW PO CIJENI OD 2,5 KW
AKCIJA TRAJE DO ISTEKA ZALIHA

http://www.klima-uredaji.hr/klima/klima-uredaj-gree-lomo-inverter-series-economical/

Post has attachment
Najkvalitetniji, najpouzdaniji i najtiši odvlaživači na tržištu
Precizno podešavanje postotka vlažnosti
Najučinkovitiji filterski sustav protiv alergena i bakterija
5x jeftinije sušenje rublja u odnosu na sušilicu odjeće
Kompaktne dimenzije i jednostavno rukovanje
Rad na niskim temperaturama
Jedino učinkovito oružje za borbu protiv vlage. Brojni korisnici uređaja uvjerili su se u njegovu superiornu nadmoć nad vlažnim flekama na zidovima. Svestran odvlaživač zraka koji se može koristiti za sušenje rublja i to uz svega petinu troška klasične sušilice, bez straha od oštećenja vaše skupocjene odjeće.
Mitsubishi odvlaživač zraka pokazao se iznimno korisnim na brodovima i u kamperima, gdje lošija izolacija kabinskog prostora itekako može narušiti komfor tijekom putovanja. Odvlaživač zraka može vam boravak na vašoj barci ili u kamperu učiniti daleko ugodnijim i komfornijim, čak i pri niskim temperaturama ili tijekom nepovoljnih vremenskih prilika.

Uređaj radi na temperaturama do 1 °C, te se odlikuje iznimnom kvalitetom izrade, niskom potrošnjom električne energije i niskom razinom buke u radumm) i težina od svega 11,7 kilograma čine ga mobilnim i idealnim rješenjem za korištenje u kamp-prikolicama ili na brodovima.

Post has attachment
Grijanje sa klima uređajima sve je češći način regulacije temperature prostora, u vremenima kada vanjske temperature padaju. Danas sve veći broj klima za kućnu upotrebu (split sistemi) u sebi imaju ugrađenu mogućnost grijanje prostora. Razvojem tehnologija (inverter klime) uređaji postaju sve učinkovitiji u grijanju i štednji električne energije, a njihova cijena povoljnija.

Klima uređaji s opcijom grijanja najčešće se ugrađuju kada se jednim uređajem želi grijati i hladiti prostor. Grijanje pomoću klima uređaja najpogodnije je u podnebljima u kojima su zime umjerene. Nova tehnološka rješenja, kao što su inverter klime, omogućavaju učinkovito grijanje i prilikom vrlo niskih vanjskih temperatura, čak do -30 C* (ovisno o vanjskim uvjetima).Iz ponude izdvajamo Gree Lomo REGULAR , Mitsubishi eletric MSZ/MUZ SF i Toshiba Suzumi plus koji imaju mogučnost grijanja pri vanjskoj temp -15*C i Gree U-CROWN premijer inverter sa pouzdanim grijanjem čak do -30*C.

http://www.klima-uredaji.hr/klima/grijanje-i-hladenje-s-vrhunskim-gree-klima-uredajima/

Post has attachment
Prijenosne klima uređaje možete premještati prema volji i potrebi. Ne zahtijevaju trajnu montažu i time eliminiraju taj trošak. Imaju kotačiće koji olakšavaju njihovo premještanje po prostorijama. Možete ih, prema potrebi, koristiti u kuhinji, blagovaoni, dnevnoj ili spavaćoj sobi. Jedino na što trebate pripaziti jest da redovito praznite posudu u kojoj se skuplja voda.

Koje su prednosti korištenja prijenosnih klima uređaja?

Obzirom da prijenosni klima uređaji ne ovise o centralnom sustavu hlađenja, omogućuju jednostavnije hlađenje specifičnih lokacija. Jednostavnije rečeno, možete hladiti upravo tamo gdje vam je hlađenje u tom trenu potrebno. Za razliku od centralnih sustava rashlađivanja, prijenosni klima uređaji ne stvaraju velike temperaturne fluktuacije te koriste manje energije nego ostali tipovi rashladnih sustava. Prijenosni klima uređaj može pročišćavati zrak koji hladi ako je opremljen odgovarajućim filtrima te ima ugrađen odvlaživač zraka. Evo još nekoliko prednosti prijenosnih klima uređaja.
http://www.klima-uredaji.hr/klima/gree-prijenosni-klima-uredaji/

Post has attachment
http://www.klima-uredaji.hr/klima/servis-ciscenje-i-dezinfekcija-klima-uredaja/

ne čekajte vručinu naručite servis klima uređaja već sad

Što je glavni uzrok loše kvalitete zraka?

Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranim prostorima je slabo, a ponekad i nikakvo čišćenje, odnosno održavanje klima uređaja. Problem kvalitete zraka posebno je izražen u prostorima u kojima se koriste lokalni sistemi klimatizacije (prozorske jedinice i split sistemi).
Kod velikog broja korisnika klima uređaja zbog neupućenosti prevladava mišljenje kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo redovito prati filtere. Tek kada se u klimatiziranim prostorima počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima uređaja osjeti neugodan miris ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju serviserima.
Mali broj vlasnika klima uređaja upoznat je s opasnostima koje prijete od prljavih uređaja te od servisera na vrijeme traže da im uređaje očiste i pripreme za sezonu hlađenja.

Na što je potrebno obratiti pažnju kod čišćenja klima uređaja?
Potreba za čišćenjem klima uređaja proizlazi iz njihovog načina rada. Kod split sistema, prozorskih jedinica i ventilokonvektora turbina-ventilator uvlači zrak iz prostorije. Taj zrak u pravilu je kontaminiran prljavštinom i mikroorganizmima. Najveći dio prljavštine i mikroorganizama zadržavaju se na filterima te ih je iz tog razloga potrebno redovito prati i dezinficirati, a kod ventilokonvektora redovito mijenjati.
Nakon filtracije zrak prelazi preko izmjenjivača gdje se hladi. Dio prljavštine i mikroorganizama koji nije zaostao na filtrima zadržava se na izmjenjivaču. Na njemu dolazi do stvaranja izolirajućih naslaga i stvaranja bio-filma (nakupine mikroorganizama). Kako bi izolirajuće naslage i bio-film uklonili s izmjenjivača potrebno ga je temeljito oprati, a nakon toga izvršiti dezinfekciju.
Osim što se zrak na izmjenjivaču hladi, na njemu dolazi do kondenzacije vlage iz zraka. Kondenzat se slijeva niz lamele izmjenjivača u drenažnu tavu i linijom odvodnje izvodi se van. Vlažne lamele izmjenjivača i drenažna tava pogodno su mjesto za razvoj bakterija, plijesni i gljivica.
Zbog mogućnosti pojave bakterija, plijesni i gljivica, posebnu je pažnju potrebno posvetiti održavanju drenažne tave. Ako se ne održava čistom i ako se redovito ne dezinficira, drenažna tava može postati izvorom raznih alergija, oboljenja i neugodnih mirisa.

Kako pripremiti klima uređaj za sezonu hlađenja?
Danas od lokalnih uređaja za klimatizaciju na našem tržištu prevladavaju split sistemi. Prije početka sezone hlađenja potrebno je pozvati ovlaštenog servisera da pregleda ispravnost uređaja i izvrši kompletno čišćenje i dezinfekciju unutarnje jedinice klima uređaja.

Čišćenje i dezinfekcija unutarnje jedinice mora obuhvatiti:
Pranje isparivača, filtera, maske i ostale mehaničke opreme
Dezinfekcija isparivača i filtera
Čišćenje drenažne tave i linije odvodnje kondenzata

Post has attachment
Toshibin novi ulazni model predstavlja budućnost, što u slobodnom prijevodu znači Mirai. Elegantan i moderan dizajn najjači su aduti klime koja zahvaljujući naprednom kompresoru postiže energetski razred A+

PERIVI FILTER ZA PRAŠINU

Filter za prašinu prekriva cijeli izmjenjivač topline te se lako može izvaditi i oprati toplom vodom

AKTIVNI KARBONSKI FILTER*

Pouzdano djeluje protiv bakterija i veže na sebe neugodne mirise. Po potrebi je moguće zamijeniti filterske trake, koje dolaze kao dodatna opcija (*) uz sve modele Mirai serije

FUNKCIJA SAMOČIŠĆENJA

Po završetku rada uređaja, interni ventilator ostaje u pogonu kako bi potpuno osušio izmjenjivač topline te na taj način smanjio razinu vlage u unutarnjoj jedinici klima uređaja.

DALJINSKI UPRAVLJAČ (OPCIJA)

Opcijski daljinski upravljač uključuje tjedni timer i funkciju zaštite protiv smrzavanja, ako temperatura u prostoriji padne ispod 8˚C. Daljinski upravljač je dostupan uz modele Mirai.

NOVI klima uređaj Toshiba MIRAI, dostupan je u dvije vrste radnog medija, R-410A i R-32.

Post has attachment
U ponudu klima uređaja za sezonu 2016. uvrstili smo novi model Mitsubishi Electric - DM Standard DC Inverter Plus! Riječ je o dorađenoj izvedbi dokazanog HJ modela koji je raspoloživ u kapacitetima 2,5 i 3,15 kW.Oba modela imaju poboljšani SEER i SCOP te ulaze u A+ energetski razred. Povećano je područje rada te je sada moguće i grijanje i hlađenje do vanjske temperature -10°C.Uređaji imaju mogućnost upravljanja putem Wi-Fi mreže uz ugradnju interfacea MAC-557IF-E.

http://www.klima-uredaji.hr/klima/mitsubishi-electric-klima-uredaj-s-inverterom-novi-model-2016/
PhotoPhotoPhoto
2016-03-30
3 Photos - View album

Post has attachment
Poštovani,
kao zastupnik GREE klima uređaja za Republiku Hrvatsku, , šaljemo Vam novosti o LOMO ECONOMICAL modelu, najvećeg svjetskog proizvođača klimatizacijskih uređaja.
Novosti su:
- Novi moderan panel s integriranim zaslonom koji je proziran i aktivira se s tipkom na upravljaču,
- Poklopac holendera na svim vanjskim jedinicama,
- Novi jači model GWH24QD kapaciteta Qh/g = 6,16 (1,75 – 6,30) / 6,20 (1,75 – 6,75) kW, SEER / SCOP = A++(6,5) / A+ (4,0), koji će biti dostupan ovog ljeta.

http://www.klima-uredaji.hr/klima/klima-uredaj-gree-lomo-inverter-series-economical/
Wait while more posts are being loaded