Profile cover photo
Profile photo
Kjetil Kilhavn
636 followers -
En Ålgårdbu som bor utenfor Ålgård...
En Ålgårdbu som bor utenfor Ålgård...

636 followers
About
Kjetil's posts

Post has attachment
Det er ikke alle som kaster ut stormaskinene :-)

Noen som har Dell XPS Developer Edition og kan tenke seg å dele erfaringer. Lurer spesielt på om det er verdt de ekstra pengene å få UHD-oppløsning på den lille skjermen i forhold til å kjøpe en ekstern 27-tommer (f.eks.) med UHD-oppløsning - for jeg antar at utgaven med HD-oppløsning kan drive en ekstern UHD-skjerm.

Merkelig at de omtaler det som en modernisering at NETS stenger ned den siste stormaskinen. Det er vel mer korrekt å omtale det som overgang til en annen plattform, som når man bytter ut en gammel Rolls Royce Phantom 2003-modell med en ny Skode Superb 2-seter. Modernisering ville vært å bytte fra forrige generasjon stormaskin til den nye generasjonen, for stormaskinene lever i beste velgående. Vi får nå se da, når julen skal ringes inn i kassaapparatene, om den nye plattformen takler volumet, eller om det blir nødvendig å betale med kontanter.

Post has attachment
Om det er NRK eller NorCERT som har ansvar for at alternative operativsystemer ikke nevnes med ett ord i artikkelen som forteller hvordan du kan beskytte deg mot løsepengevirus vet ikke jeg - sløvt på grensen til uakseptabelt er det uansett. Noen ha Windows fordi de bruker programvare som kun fungerer der og som det ikke finnes gode alternativer til. Det gjelder kanskje opp mot 10% av befolkningen når vi tar med dataspillerne. Hvis NRK tok sitt ansvar på alvor hadde de opplyst de resterende 90% om at det finnes andre operativsystemer som gjør deg mindre eksponert for slike virus.

Finally able to use VMware Horizon View Client in #openSUSE Leap 42.2 after upgrading to version 4.4 :-)

Post has attachment
Kapp alle ledningene ut av fylket så blir det fort orden på dette. 

Post has attachment
Kjetil Kilhavn commented on a post on Blogger.
I started using StarOffice on OS/2, and not until today - more than 15 years later - did I become aware of the very useful Offset( ) function for better Sum( ) formulas. Thank you!

Post has shared content
En etterlengtet mulighet er på plass med den siste oppdateringen fra Jolla - bilder og videoopptak kan lagres direkte til minnekortet istedenfor i telefonminnet.

Muligheten for telefonkonferanse (ring en, ring en til og slå samtalene sammen) er også bra!

Installeres prompte :-)
#Sailfish OS Fiskarsinjoki update is now available to download for early access. It provides our users with new features such as conference calling and an option to save pictures and videos directly on your SD card. Read more about the changelog and the bug fixes at our blog:


Post has attachment
Har du katt? Da fortjener dere en Catspad, en smart løsning som gjør deg mer uavhengig - nesten som en katt. Stort sett er naboer og slekt greie og kan gi katten mat, men av og til er det vanskelig å få kabalen til å gå opp. Med denne går kabalen opp.

Post has shared content
Jeg stoler på dere bueskyttervenner - dette forslaget må få flertall!
Det nærmer seg forbundsting, og i forbundsstyrets kommentar til forslag 27 (stryke punkt H fra artikkel 100 i regelverk B) er det ikke mye å bli klok på.
Det fremgår ikke om forbundsstyret er mot eller for forslaget, eller om de er delt i synet på det.
At dette er en av våre eldste regler kan jeg ikke forstå er noe argument for å beholde den - såvidt jeg kjenner til finnes det ikke noen liste av verneverdige bestemmelser.
At regelen ikke praktiseres er i mine øyne et veldig godt argument for å fjerne den - eventuelt erstatte den med en regel som er i henhold til praksis.

Som dommer er jeg opplært til å la tvilen komme skytteren/den tiltalte til gode og antar at styret er for å fjerne en av våre eldste og ubrukte regler, særlig siden FITA har regler for dette (mer om det senere).

I håp om å få fjernet B.100.H legger jeg derfor til litt informasjon: Det finnes i prinsippet ingen grense for antall statsborgerskap en person kan være innehaver av.
Det er noe forskjellig praksis i landene omkring i verden, men det er vanlig å arve statsborgerskap fra foreldrene, og i noen land blir man automatisk statsborger ved å bli født der.
Dersom du har britisk mor og norsk far og ble født i USA har du tre statsborgerskap.

Våre naboer i sør (Danmark) har løst dette ved å si at for å skyte for et landslag skal man være innehaver av et gyldig pass fra det aktuelle landet. Skal man delta for et annet land skal man ha oppholdt seg der i minst ett år og ha skriftlig tillatelse fra hjemlandets nasjonale forbund. Det er altså ikke noe som hindrer deg i å representere et annet land enn Danmark, f.eks. dersom du er både dansk og britisk statsborger.
Våre naboer i øst (Sverige) har samme regler som Danmark.

Forbundsstyret ivrer ofte for at vi ikke skal ha særnorske regler. Derfor regner jeg med de stemmer for å fjerne B.100.H som ikke bare er særnorsk, men trolig også strider mot FITA sitt regelverk fordi Norge neppe har noen som helst rett til å begrense andre nasjoners mulighet til å la egne statsborgere delta på landslaget.

Og så en siste ting ... var det noen bueskyttere i Norge som fikk med seg at en norsk statsborger (kanskje) skal representere Sør-Korea i vinter-OL i 2018?
Det var flere avisoppslag og innslag på NRK om det enn om en norsk verdensmester i bueskyting.
Skal vi beholde B.100.H fordi den er en av våre eldste regler som ikke praktiseres, eller synes du vi skal fjerne den og ha muligheten til lignende oppslag om vår favorittidrett?

Lykke til med gjennomføringen av Tinget 2016!
Wait while more posts are being loaded