Profile cover photo
Profile photo
Kirco Anastasov
105 followers -
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.
Катализатор за успешна реакција на котелот наречен современие.

105 followers
About
Posts

Post has attachment
Пост-фестум: Самрак на Македонското постоење
Во налет на голем број мисли започнувам да го пишувам овој текст. Настрана од се чувствата ниту во еден момент не биле мој доминантен фактор на постапување и носење на лични и општествени одлуки. Пост-фестум на синоќешниот терор врз Македонскиот слободољуби...
Add a comment...

Post has attachment
**
R.E.Е.V.O.L.U.C.I.O.N.E.R.
R.E.Е.V.O.L.U.C.I.O.N.E.R.
reevolucioner.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Време на злобни насмевки
Среќни сте штетници на векот, продавајќи слепо, загубивте земја. Народ седнат на камен, претворивте во здив, со истрели од немир насликавте магла, а времето гледа и ви суди. Честито, честито одродени за многу години да ви стои, како да прашам а да не замижа...
Add a comment...

Post has attachment
Нема компромис на штета на светлата иднина на Македонскиот народ
Кога станува збор за интересите на народот чиј неразделен дел сум и јас, тогаш не правам компромиси со никакви кулоарски и дворски игри на англиски кралици и полтрончиња кои секогаш се шлепале на моќта на мнозинството затскривајќи си ги сопствената немоќ и ...
Add a comment...

Post has attachment
Борбата за напредна и просперитетна Македонија никогаш не престанува
Испрај се гордо, мој народе! Да се спротивставиме на оваа погубна политика на актуелната влада предводена од СДС. ПРИДРУЖИ СЕ! Протест за Македонија. 2-ри Јуни пред влада.
Add a comment...

Post has attachment
Чувствата и политичарите
Некои кажуваат дека во политиката треба да се влезе без чувства. И токми затоа што таквите успеваат во политиката, состојбата со општиот стандард за живот во државата е таков каков што е! Кога било која работа ја работите без љубов, без страст, без почит, б...
Add a comment...

Post has attachment
Идентификација
Умот...   Тоа волшебно парче реалност!
Идентификација
Идентификација
reevolucioner.blogspot.com
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Пред обраќањето на Столтемберк пред марионетскиот парламент
Верувам дека кога Македонија ќе влезе во воениот сојуз НАТО, наместо безбедноста да се зголеми, истата драстично ќе се намали за граѓаните на државата. Главен аргумент за ваквото верување се состои од тоа што политички како начело, колективната безбедност ќ...
Add a comment...

Post has attachment
Не смеат да бидат заборавени на маргините
Дали Владата на Република Македонија (Министерството за труд и социјална политика) во соработка со ЕЛС Делчево планира подобрување на услугите на народната кујна во Делчево? Покрај тоа што корисниците на оваа социјална мерка за преживување се на работ на ег...
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded