Profile cover photo
Profile photo
Kiko Piris
64 followers -
(personal profile)
(personal profile)

64 followers
About
Posts

Adiós! HBO España

Hoy he decidido darme de baja de HBO España. Después de más de 8 meses de ser suscriptor vuestro (concretamente desde el 28 de noviembre de 2016, prácticamente el primer dia que aterrizasteis en España).

Hace ya algunas semanas que la idea me rondaba por la cabeza.

Los motivos pueden resumirse en 2:

o) pocos contenidos
o) un servicio técnicamente lamentable

Sobre los contenidos:

Sí, es cierto que HBO tiene algunas de las mejores series de la historia de la Televisión (no hace falta ni nombrarlas, son mundialmente reconocidas). Pero sólo de “viejas glorias” no se vive; la mayoria de esas series ya las he visto. Y las series de producción reciente que he visto, la verdad es que me han dejado bastante frío.

Del catálogo de películas casi mejor ni hablamos…

Sobre la calidad técnica del servicio:

Se suele decir que el catálogo es lo más importante de un servicio de VOD. Normalmente estoy de acuerdo, pero en vuestro caso, vuestra app Android (la única posibilidad que tengo para “disfrutarlo”) es tan deficiente que dan ganas de recurrir al torrent para ver el último capítulo de Juego de Tronos.

Porque las opciones que dais para acceder a vuestros contenidos son realmente pocas.

Que vuestra app Android es infumable no lo digo sólo yo, basta echar un vistazo a las valoraciones en Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hbo.android.app&hl=es

Os puedo asegurar que la mayoría no son para nada exageradas; y desde el primer dia que la vengo usando no ha mejorado prácticamente nada.

Uno esperaría algo más de una compañía como HBO.

Las cosas que me irritan especialmente de dicha app son:

o) Desconexiones constantes del chromecast. Esto es realmente frustrante.

o) Hay una sección “continuar viendo” que muestra los capítulos que ya he visto, pero para acceder al siguiente capítulo de una serie que estoy viendo he de buscar la serie, acceder a la temporada y localizar el capítulo que estoy buscando. Por qué la llamais “continuar viendo” es algo que llevo preguntándome desde el primer dia.

o) Sobre el punto anterior: el buscador es realmente pobre.

o) A la “watch list” sólo pueden añadírse capítulos, no series completas, y el hecho que desde un capítulo no se pueda acceder directamente al siguiente, hace que dicha “watch list” sea una cosa bastante inútil.

o) Se echan en falta un par de botones para avanzar o retroceder la reproducción 10-30 segundos (usar la barra de progreso es poco preciso).

Pero lo peor no es lo mal que va vuestra app (que ya es mucho!), lo peor es que en más de 8 meses no ha evolucionado en absoluto.
Add a comment...

Onkyo? no gràcies, mai més

Dia 2 de febrer se’m va espatllar un receptor AV Onkyo que tenia (bé, que encara tenc).

L’avaria es veu que és molt freqüent entre una sèrie de models d’aquesta marca. Fent una cerca dels símptomes a google (onkyo no sound, onkyo loss of audio, …) mostrava un nro. bastant llarg de pàgines (sobre tot fòrums) que parlaven d’aquest problema.

Vaig posar-me en contacte amb el servei d’atenció de la marca a veure si hi havia sort i accedien a reparar-lo (tot i que feia 9 mesos que havien expirat els 2 anys de garantia). Me van contestar (després d’haver de recòrrer al seu CM per twitter) que el dugués a reparar.

Els vaig fer saber que no estava precisament content amb la marca i després de “negociar” un poc, al final van accedir a reparar-lo fòra de garantia.

Me van referir MAGNETRON, el servei tècnic a Espanya. Després d’encalçar a Magnetron tant per telèfon com per e-mail, me van enviar a ATEIS (que es veu que és qui fa les reparacions). A aquests darrers també els vaig haver d’encalçar unes quantes vegades. Sense sort.

La darrera vegada que vaig parlar amb ells me van dir que per a fer la reparació necessitaven la peça de recanvi o la confirmació del compromís per part d’Onkyo (això va esser dia 2 de juny).

El mateix dia vaig tornar a posar-me en contacte amb Onkyo i me van contestar que es posarien en contacte amb mi lo abans possible per a fer la reparació.

Dia 12 de juny i dia 3 de juliol els vaig demanar a Onkyo si sabien rès de la reparació, ni me van contestar.

Ara van i treuen aquest “customer care program”: 

http://www.eu.onkyo.com/en/articles/customer-care-program-119261.html

Per a reparar els receptors afectats per aquest problema. Anys!! després, Quins ous!!

M’hi he apuntat, a veure si hi ha sort i d’aquesta me l’acaben reparant (https://twitter.com/kpiris/status/502820575870730241),

Al final me vaig acabar comprant un Denon (que, de moment, funciona la mar de bé).

Després d’aquesta nefasta experiència amb la qualitat dels productes Onkyo i, sobre tot, el pèssim servei post-venta, no crec que me compri mai més rès d’aquesta marca.
Add a comment...

Google Play Music Premium

Fa un parell de mesos Google va llançar (als USA) el seu servei de música en streaming “Google Play Music All Acess” (competència directa de Spotify).

Fa pocs dies han posat aquest servei disponible a altres països, entre d’ells a Espanya; “Google Play Music Premium” li han dit aquí (a partir d’aquí l’abreviaré com a Google Music).

L’he estat provant durant quasi una setmana i això és el que m’ha semblat (comparant, inevitablement, ambdós serveis: Google Music i Spotify).

Primer de tot vull recalcar que això és una opinió totalment personal (no hi ha massa coses més personals que la música que a un li agrada i la manera com li agrada escoltar-la).


El que no m’agradava de Spotify (que vaig estar emprant durant dos anys) ja ho vaig escriure aquí fa un parell de mesos ( https://plus.google.com/104327721321784390809/posts/5cK4QRu9Yd2 ).

I la veritat és que des que vaig canceŀlar la meva suscripció a Spotify havia trobat a faltar la inmediatesa de trobar una cançó o àlbum que me cridàssin l’atenció i poder-los escoltar tot d’una sense haver de fer rès més que buscar i fer click a la icona Play.


Les dues coses més importants, per a mi, en un servei de música en streaming són el catàleg de música disponible i el preu del servei. En aquests dos aspectes ambdós serveis són molt similars: hi ha pràcticament la mateixa música disponible a un i altre; i el preu és el mateix (10€ mensuals) [*] (bé, llevat de que si contractes Google Music abans del 15 de setembre el preu són 8€; per a sempre, vull dir que no és un preu promocional per a uns mesos).

[*] Spotify té dues modalitats de servei: la unlimited per 5€/mes i la premium per 10€/mes. Dic que els preus són els mateixos perque per a tenir les mateixes funcionalitats en ambdós serveis (eg. poder emprar-lo al mòbil) fa falta la modalitat premium de Spotify.


Si bé el catàleg de música és pràcticament el mateix en ambdós serveis, Google Music té un avantatge molt important (que per a mi marca la diferència): que és que la música que no tenguin disponible la pots pujar tu mateix des de la teva coŀlecció a la biblioteca de Google Music i la tendràs disponible exactament de la mateixa manera que tens disponible tota la música del seu catàleg.

De fet, si ets de les persones que escolten sempre el mateix, no fa falta ni contractar el servei premium, puges la teva coŀlecció (fins a 20.000 cançons gratis) a la teva biblioteca i ja la pots escoltar a tots els dispositus on tenguis un reproductor de Google Music.

Un consell si pensau pujar música de la vostra coŀlecció a la biblioteca de Google Music: abans assegurau-vos bé que els tags id3v2 dels mp3 que hi pujeu estan ben fets i ben classificats (si no acabareu amb un bordell molt important a la vostra biblioteca).


Tema reproductors:

A mí (com a molta gent, suposo), quan escolto música a casa m’agrada escoltar-la amb l’equip de música (que normalment és on hi tens els millors altaveus de la casa). En aquest aspecte guanya Spotify: el reproductor Onkyo que tenc a casa té un client de Spotify i puc (millor dit, podia) escoltar-hi la música directament. El reproductor de Spotify de l’Onkyo és bastant infumable, però funciona. Per a Google Music espero solventar el problema amb un Chromecast (ahir ho vaig provar amb CheapCast al Galaxy Nexus endollat per HDMI al Onkyo i va funcionar raonablement bé).

En quant al reproductor del PC, jo no hi trobo massa diferència a nivell pràctic entre un i altre. Spotify té un client nadiu (que per a GNU/Linux deixa bastant que desitjar, tot sigui dit), mentres que Google Music s’utilitza amb el navegador (hi deixes una pipella oberta amb el reproductor mentres fas la teva feina i llestos). A nivell funcional són molt similars, per al que jo necessito. I personalment prefereixo l’opció del navegador: un programa manco a instaŀlar i mantenir al dia.

En el reproductor d’Android hi ha un món de diferència. Al post que enllaçava a dalt ja comentava les mancances importants que trobo que té el reproductor de Spotify. El de Google Music no les té; de fet m’agrada bastant, el trobo molt pràctic i còmode. També, la seva integració amb el sistema operatiu és moltíssim millor que amb Spotify (cosa natural i lògica si parlam del reproductor de Google Music al sistema operatiu de Google).

Sobre els reproductors de Windows (en el cas de Spotify) o iOS, no puc opinar rès, ja que no els he utilitzat mai.


I, de moment, rès més, que ja m’ha quedat prou llarg! :-P


Només puntualitzar que no tenc absolutament cap interès ni benefici en cap dels dos serveis, no pretenc que ningú que estigui content amb un o l’altre es canvii. Simplement estava avorrit i tenia ganes d’escriure un poc :-) .

I si a qualcú que dubti entre un servei o l’altre li ajuda a decidir-se, idò perfecte!. De totes maneres, no vos agafeu unes opinions, com deia, totalment personals com a definitives. Provau ambdós serveis un ó dos mesos i decidiu voltros mateixos quin vos satisfà més.
Add a comment...

Post has attachment
Aquesta melodia era una sintonia d'un programa de TV3 (no puc recordar quin) a principis dels anys 90 (ho recordo perque era la meva època d'estudiant).

Me va cridar molt l'atenció, i un dia, "cansat" de sentir-la vaig arribar a telefonar a la cadena per a averiguar quin tema era.

Recordo que una senyora molt amable que me va atendre me va donar la informació que buscava.

També recordo que vaig aprofitar la cridada per a demanar-li per una altra sintonia (crec que d'un programa de resums tipus "gol a gol", o així), però aquesta altra va resultar esser una melodia composada a posta (no un tema editat per una discogràfica).

Què fàcil hagués estat si aleshores hagués existit una cosa com el "shazam"!!
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Nova clau GPG (ara amb més seguretat incorporada ;-)

Ja fa temps que ho hauria d’haver fet, aquests dies ho ha fet un colega i m’ha recordat que jo ho tenia pendent.

Si havieu signat la meva clau anterior i voleu signar-me la nova, al document adjunt hi ha “la prova” de que la nova clau és meva i de ningú més (l’heu de baixar amb l’opció del menú “file” per a poder verificar-lo).

Si vos vaig signar la vostra clau anteriorment i voleu que vos la signi amb la nova, enviau-me un e-mail (preferiblement xifrat i signat) i vos la signaré ASAP.

Gràcies!!

https://docs.google.com/file/d/0BxN6CUdxHzoeNXVURC16NjAwUDQ/edit?usp=sharing
Add a comment...

XBMC i Raspberry Pi

Fa cosa d’una setmana me vaig comprar una Raspberry Pi. No feia comptes donar-li cap ús en particular, la volia simplement per a trastejar un poc amb ella (just for fun, que diuen).

Un colega que en té una i l’empra de media center, me va mostrar el XBMC que hi tenia instaŀlat; i la veritat és que tenia bastant bona pinta. I el preu que té l’aparatet encara ho feia més atractiu.

La vaig comprar a RS Components i me va arribar en 2 setmanes. La RPi en sí la tenen per 27.40€ + impostos. Però entre les despeses d’enviament i els accessoris que hi acabes afegint: una capsa, un alimentador (ja que els de mòbil que tenc per casa no treuen prou amperatge), una tarja SD de classe 6, etc.; fa que al final la factura acabi pujant un poc més).

Tot i així, és un aparatet molt sorprenent per les possibilitats que dona tenint en compte el seu preu.

Vaig provar d’instaŀlar-hi una raspbian per a veure com es veia a la tele, gens malament!

Però el que tenia ganes de provar eren les possibilitats que tenia com a media center (que era el que havia vist a ca’l colega que comentava abans).

A casa ho tenc muntat així: tenc una NAS Qnap a dins d’un estudi, i a dins del menjador tenc un Popcorn Hour (que tenc connectats amb cable ethernet).

Tot i que el Popcorn té un disc de 2TB, l’empro més que rès com a backup, la major part del contintingut el reprodueixo amb el Popcorn tirant de la NAS via NFS.

El que em feia ganes comprovar era si la RPi, en aquesta situació, podria fer la feina del Popcorn. Fa pocs dies que la tenc i no li he donat molta canya ni he fet prou proves per a afirmar-ho categòricament; però, de moment, la resposta és .

La primera distribució amb XBMC que hi vaig provar va esser OpenELEC (havia llegit que era la més fàcil de totes). La instaŀlació és super-senzilla i funciona la mar de bé out-of-the-box, només vaig haver de montar-li el share nfs de la NAS via ssh i llestos (ni tans sòls me va fer falta connectar cap teclat ni mouse a la RPi).

Després vaig provar Raspbmc, que està basada en raspbian (i aquesta darrera en Debian). També la vaig trobar molt fàcil d’instaŀlar i usar. Amb aquesta darrera me trobo molt més còmode, ja que com que està basada en Debian hi conec un poc més les interioritats.

Una cosa que m’ha agradat molt de Raspbmc és que te permet instaŀlar-la a un share NFS (la RPi segueix necessitant la tarja sd per a arrencar, però el root filesystem resideix al share NFS).

Això darrer és molt pràctic, per exemple, per a fer experiments que no saps quin resultat tendràn (et fas una còpia del sistema, que ocupa entre 700 i 800 MB directament des de la NAS abans de fer-ho en un o dos minuts).
Add a comment...

Hi ha coses que no m’agraden gens del nou servei de hangouts de Google.

La principal és que han decidit abandonar els protocols estàndar XMPP. De moment segueixen suportant la part C2S (client-to-server, per a que puguis emprar un client de jabber qualsevol per a xatejar amb altres usuaris de Google). Veurem durant quant de temps…

La clau d’aquest anterior paràgraf és «amb altres usuaris de Google», perque el que han eliminat és la part S2S (server-to-server, que possibilitava poder xatejar des de Google amb els usuaris de jabber de qualsevol servidor).

Amb els nous hangouts ja no és possible.


Trobo sumament irònic que a la keynote del Google IO 2013, dimecres passat, en Larry Page es queixava de que hi ha empreses que no respecten els protocols oberts d’interoperabilitat (va mencionar precisament a Microsoft arrel d’una moguda que van tenir amb ells fa un temps, casualment amb el servei de missatgeria instantània d’Outlook).

http://youtu.be/9pmPa_KxsAM?t=2h54m7s

El que trobo que és tremendament irònic (per no dir una paraula més lletja), com deia, és que feia just minuts que Google havia presentat el nou servei aquest de hangouts carregant-se precisament això que tant amargament criticava en Larry Page: la interoperabilitat.


A nivell purament d’experiència d’usuari, tenc opinions dividides sobre el servei. Hi ha coses que m’agraden i coses que no m’agraden gens. També trobo que el servei té bastant de potencial i recorregut per a millorar.


Però que hagin partit pel camí de carregar-se els estàndars és una cosa que no m’agrada gens.
Add a comment...

Fa una estona acabo de canceŀlar la meva subscripció premium a Spotify.

Vagi per davant que me pareix un bon servei (he estat pagant 10€ cada més durant exactament 2 anys i quasi no l’utilitzava). Però hi ha hagut un parell de factors que finalment m’han fet decidir per canceŀlar-la (ja m’havia passat pel cap vàries vegades als darrers mesos).

La raó principal es que, com deia, l’utilitzo poquíssim i no me compensa pagar tant cada més (per una cosa que quasi no utilitzo, vull dir).

També hi ha un parell més de detalls que ja fa bastants de mesos que trobo que fan colló, com se sol dir:

1.- Mal suport per a GNU/Linux. Tot i que és cert que ara tenen client nadiu (al principi s’havia d’emprar amb wine), el cert és que deixa bastant que desitjar, les actualitzacions són sempre mesos després de treure qualsevol funcionalitat nova per al de windows, i el que em pareix més impressentable de tot: falla més que una escopeta de fira (segfaults cada dos per tres).

2.- Una app per a android impressentable. Té moltes mancances (inacceptables, per a mi, a un reproductor/servei que no és barat), però n’hi ha una que m’irrita especialment: que no recordi on he aturat la reproducció la darrera vegada que l’he usada per a poder continuar-la des del mateix punt (no demano sincronització de la llista de reproducció entre dispositius, que ja estaria bé; simplement demano que l'app del telèfon recordi la llista de reproducció i el punt on l’he aturada la darrera vegada que l’he emprada).

Això darrer és una de les coses que fa que quan faig el trajecte entre casa i la feina, quasi sempre acabi elegint la música que tenc a google music en lloc de la de spotify.

3.- Una disponibilitat arbitrària de segons quina música. Independentment que hi hagi artistes que m’agraden i no tenen la seva música a spotify (com ara Pink Floyd, The Beatles, AC/DC, Led Zeppelin, etc.), hi ha artistes que sí hi són disponibles, però segons quins àlbums o temes no a espanya. I a més, aquesta disponibilitat va canviant segons bufa el vent (per exemple, Alchemy de Dire Straits, ara sí està disponible, però recordo haver vist l’àlbum on només hi havia disponibles un o dos dels 11 temes).

Me frustra bastant anar a escoltar alguna cosa i trobar-me que no me deixen, se me queda cara de «i per a això pago 10€ cada més?» Cosa que, en part, també me passa quan vull escoltar alguna cosa dels artistes que no hi sòn i he d’anar a fer-ho enlloc.


Total, que si a aquestes alçades, la gent de spotify troben que els usuaris de GNU/Linux i Android no ens mereixem un tracte millor, jo, com se sol dir, me'n vaig amb la música a una altra banda.
Add a comment...

Com configurar pam al nostre GNU/Linux per a usar el 2-step verification del google-authenticator

Si encara no usau 2-step verification al vostre compte de google (http://support.google.com/accounts/bin/topic.py?topic=28786) vos convé molt fer-ho.

Si, com jo, ja l’usau i ara a més voleu usar-lo també per a identificar-vos al vostre GNU/Linux (i així fer-lo també un poc més segur); és molt fàcil:

Basta instaŀlar el paquet google-authenticator (és a Debian i, suposo que també, a Ubuntu). I configurar-lo, que és bastant senzill:

Primer hi ha que generar la clau: basta executar google-authenticator des de l’usuari que volem protegir i contestar el parell de preguntes que mos farà. Després escanejam el codi qr que mos mostra a l’app del nostre telèfon.

I segon, hem de configurar pam: a mi només m’interessa configurar-ho com a complement de la contrasenya al login en local, al sudo, a la pantalla de bloqueig del xscreensaver, etc.:

bastaría afegir la següent linia al /etc/pam.d/common-auth :

auth required pam_google_authenticator.so

Just a damunt de la que posa algo així com «auth [success=1 default=ignore] pam_unix.so nullok_secure».

De totes maneres, el meu portàtil té un lector d’empremtes digitals que ja utilitzo amb pam per a autentificar-me. Aleshores m’interessa que si l’autentificació de l’empremta és positiva ja no me demani ni el codi ni la contrasenya, en aquest cas basta posar la següent linia:

auth [success=3 default=ignore] pam_fprint.so

Just a damunt de la del pam_google_authenticator.so que hem posat abans. El “success=3” li diu a pam que si l’autentificació del mòdul pam_fprint.so és positiva, es boti els següents 3 mòduls (el del google-authenticator, el de la contrasenya i el pam_deny.so que no mos deixa “entrar” si no mos hem autentificat correctament).


SSH:

Jo tenc l’autentificació amb contrassenya desactivada al ssh dels equips que administro. Per això no m’interessa configurar-ho allà.

Si vos interessa, hi ha bastantes pàgines que expliquen com fer-ho, eg.: http://blog.chukhang.com/2011/09/how-to-use-google-authenticator-in.html


Disclaimer: No sóm cap expert en pam, més bé tot al contrari; agafau-vos això d’aquí amb escepticisme abans de configurar-ho a cap màquina mínimament crítica. També, si qualcú entès en pam troba que he fet alguna barbaritat, agraïria un comentari ;-)
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded