Profile cover photo
Profile photo
Kerk in Nood België
9 followers -
kerk katholiek hulporganisatie gebed christelijk priester zuster pater
kerk katholiek hulporganisatie gebed christelijk priester zuster pater

9 followers
About
Posts

Post has attachment
Interview van de pauselijke stichting Kerk in Nood met de Chaldeeuwse aartsbisschop Bashar Matti Warda CSsR van Erbil: « Voor de bejaarden is de toestand bijzonder kritiek. Vele ouderen werden achtergelaten door hun kinderen die naar het buitenland zijn gevlucht. De meeste van die oudere mensen kunnen zich voor hulp alleen nog tot de Kerk wenden.»
http://www.kerkinnood.be/irak-velen-blijven-hopen-om-naar-huis-terug-te-keren/
Photo

Post has attachment
Het laatste deel van het interview van Kerk in Nood België/Luxemburg met met priester Morris van Zuid-Soedan. ”Welke boodschap heeft u voor de weldoeners van Kerk in Nood?”
https://www.youtube.com/watch?v=40sImPz3nxw

Post has attachment
Het laatste deel van het interview van Kerk in Nood België/Luxemburg met Aartsbisschop Joseph Coutts van Karachi (Pakistan).
“Ik bedank alle weldoeners en weldoensters van Kerk in Nood, zowel in België als in andere landen. Ik druk mijn trots uit aan hen. Zij die steeds blijven luisteren naar de stem van de liefde ten opzichte van hun broeders en zusters in nood.”
https://www.youtube.com/watch?v=e1-8KUvPLrQ

Post has attachment
Reis van Kerk in Nood naar Nepal: De meeste katholieken zijn zeer arm en hun geloof is nog erg jong. Daarom hebben ze niet het nodige geld noch de gewoonte om hun priesters te helpen. Als concreet antwoord op dit probleem zouden wij willen helpen met de bouw van een nieuw klooster voor een kleine gemeenschap van zusters in Oost-Nepal.
http://www.kerkinnood.be/reis-van-kerk-in-nood-naar-nepal-men-keert-nederig-en-bezorgd-naar-huis-terug/
Photo

Post has attachment
Centraal-Afrikaanse Republiek: Mgr. Juan José Aguirre bevestigde dat de katholieke Kerk in Bangassou op dit ogenblik in zijn centra onderdak verschaft aan 2.000 moslimvluchtelingen: “We vangen hen op in mijn eigen huis en daarnaast hebben we het klein seminarie, de kathedraal en een aantal scholen ingericht. De ngo’s zijn al begonnen met de bedeling van voedsel en het opzetten van tenten.”
http://www.kerkinnood.be/opflakkering-van-geweld-in-de-centraal-afrikaanse-republiek-mgr-aguirre-vormt-een-menselijk-schild-om-de-moslims-te-beschermen/
Photo

Post has attachment
25.05.2017: Onze-Lieve-Heer Hemelvaart: “Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.” (Hand 1, 11)
Photo

Post has attachment
Kerk in China: "Bisschoppen van de ondergrondse Kerk werden bijvoorbeeld verplicht om tijdens de Goede Week aan politieke vormingssessies deel te nemen, waardoor ze de liturgie niet samen met de gelovigen konden vieren.", oseph kardinaal Zen Ze-kiun
http://www.kerkinnood.be/de-emeritus-bisschop-van-hongkong-gaat-dieper-in-op-de-toestand-van-de-kerk-in-china/
PhotoPhotoPhoto
24-05-17
3 Photos - View album

Post has attachment
Volgens priester Morris is Kerk in Nood erg belangrijk geweest voor het leven van de Kerk in Zuid-Soedan. Kom in dit vierde deel van zijn interview te weten hoe Kerk in Nood de Zuid-Soedanese christenen helpt:
https://www.youtube.com/watch?v=4HZLVlVAuR4

Post has attachment
Het vierde deel van het interview van Kerk in Nood België/Luxemburg met Mgr. Coutts (Karachi, Pakistan): Voor welke projecten kreeg u steun van Kerk in Nood?

"De tijd dat we vele buitenlandse missionarissen hadden, is bijna gedaan. We hebben een aantal missionarissen van buiten het land die ons helpen, maar we moeten onze eigen lokale clerus en religieuzen ontwikkelen."
https://www.youtube.com/watch?v=pxl1Uiui--k

Post has attachment
Zondag, 4 Juni 2017 - PINKSTEREN
Tijdens de negen dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren bidt de Kerk om een grotere uitwerking van de Heilige Geest. Bid mee de Pinksternoveen met deze noveenkaars met een afbeelding van Bradi Barth.
http://www.kerkinnood.be/product/noveenkaars-pinksteren/
Wait while more posts are being loaded