Profile cover photo
Profile photo
Kees van der Spek Tuinmachines B.V.
7 followers
7 followers
About
Posts

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
De nieuwste stofzuigers van Husqvarna zijn inzetbaar voor privé en zakelijk gebruik. NAT en DROOG, niets ontsnapt aan de vauüm-kracht van Husqvarna.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Hoe kan het ook anders: Onze tuintip van de maand Augustus: De tuin sproeien!!

https://www.keesvanderspek.nl/nl/tuintip
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tuintip juli 2018

Het onderhoud van het gazon
• Maai het gras niet te kort om felle verbranding door de zon te voorkomen. Een grashoogte van 3 tot 5 cm is prima voor de huidige weersomstandigheden.
• Grasresten van het maaien kunnen in de borders worden gestrooid. Dit houdt de grond vochtig en zorgt er tegelijkertijd voor dat onkruid weinig ruimte heeft om te groeien.
• Bemest het gras maandelijks voor een mooi gazon. Doe dit bij voorkeur wanneer er een regenbui op komst is, zodat de mest goed kan inwerken in de bodem.

Gieten en sproeien
• In de zomer is voldoende water van levensbelang voor uw planten. Toch hoeft u niet meteen te sproeien als uw borderplanten overdag een beetje slap hangen. Als ze weer bijtrekken nadat de zon is weggedraaid, bevat de grond nog voldoende vocht. Wilt u sproeien, zet dan eenmaal per week de sproeier 1 à 2 uur aan - als er tenminste geen sproeiverbod geldt. Zo zoeken de planten het water ook in de diepere bodemlagen, waardoor ze beter wortelen en minder gevoelig worden voor droogte. Voor het gazon geldt hetzelfde. Kees van der Spek Tuinmachines B.V. biedt u een uitstekend programma pompen voor het bewateren van uw gazon en planten.

• Planten in pot zijn echter heel kwetsbaar: het kleine beetje grond waarin ze staan, houdt maar weinig water vast. Hoe groter de pot, hoe groter de watercapaciteit - en dat scheelt gieten; ook fijne kleikorreltjes of waterkristallen in de potgrond houden extra water vast. Zet een schotel onder de pot, zodat het water niet meteen wegloopt; ook de mest spoelt dan minder snel uit. En houd een oogje in het zeil als het erg warm is of stevig waait, want dan drogen planten extra snel uit.

Planten
• Ga 's ochtends de tuin in om verse bloemen te plukken. Knip of snij de bloemen af en zet ze zo snel mogelijk in het water. Zo geniet je echt van de zomer in je tuin.
• Luizen op de rozen? Spuit ze met een harde straal van de rozen af of trek handschoenen aan en verwijder ze met de hand.
• Meerjarigen zoals vergeet mij niet, juffertje in het groen, leeuwenbekje, stokrozen en campanula's kunnen deze maand nog gezaaid worden.
• Let erop dat planten met een groot blad tijdens droog weer ook genoeg water krijgen. Het water loopt namelijk snel van de grote bladeren af en bereikt zo nauwelijks de grond.

Snoeien

• Nieuwe uitlopers van de druif kunnen tot het 4e blad teruggesnoeid worden. Als je grote druiven wilt, kun je ongeveer de helft van alle trosjes verwijderen. Eén trosje per tak is over het algemeen een goede keuze. Haal bij de resterende trosjes de kleinste druiven weg.
• Kijk voordat je gaat snoeien even er geen vogelnesten in de struiken of hagen zitten. Wacht, als dit het geval is, met snoeien tot de kleine vogeltjes uitgevlogen zijn.

Algemene tuinkarweitjes
• Klimrozen en heesterrozen snoeien
• Vroeg in het jaar bloeiende heesters snoeien
• Zomersnoei bij blauweregen, druif, leiplataan, kiwi enz.
• Jonge uitlopers van klimplanten en leiheesters aanbinden
• Tijdens droogte sproeien
• Nog steeds wieden
• Bloeiende planten voeding geven
• Snijbloemen plukken en eventueel bloemen drogen (Achillea, kogeldistel, allerlei droogbloemen enz.)
• Wanneer u bloemen van lathyrus blijft plukken dan blijven ze doorbloeien
• Sommige vaste planten kunt u nu kort afsnoeien voor tweede bloei (lukt bij soorten als fijnstraal, riddersporen, lupinen en salvia)
• Blijf gras maaien
• Tweejarige planten zaaien
• Nu in pot gekweekte, bloeiende rozenplanten kopen. Dan ziet u wat u koopt
• Wilt u uw geraniums (Pelargonium) vermeerderen, dan is het goed om ze nu te stekken

Zoekt u een goede tuinpomp: https://www.keesvanderspek.nl/nl/group/gras-en-grond/tuinberegening
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Heeft u onze tuintips voor de maand Juni al bekeken ?

Het gazon kan nu 1 of 2 keer per week gemaaid worden, afhankelijk van de groei. Tijdens droge periodes is het beter minder vaak te maaien en het gras niet te kort afrijden. Om uitdroging tegen te gaan is het beter tot 's avonds te wachten met maaien.

Maai het gras in de zomer op een lengte van 3-5 cm. om verbranding door felle zon te voorkomen. Ook mos krijgt zo minder kans.

Als je niet eerder in het seizoen tijd gehad heeft om het gazon aan te pakken, doe het dan nu. Verwijder rotte plekken of plekken met grof gras uit jouw gazon en zaai ze opnieuw in. Voor snel resultaat kun je op maat gesneden grasplatten neerleggen.

Voorkom vastlopende wielen van de handgrasmaaier. Maak de maaier na gebruik altijd even schoon en controleer af en toe de hele machine.

Alle één- en tweejarigen kunnen nu uitgezaaid worden. Geef ze deze maand een definitieve plaats in de tuin of border.

Als je in het najaar geen rozen of heesters hebt kunnen planten, kunnen ze alsnog geplant worden. De rozen zullen zelfs deze zomer al volop bloeien. Beplanting krijgt na de langste dag (21 juni) een nieuwe groei-impuls. Zorg er daarom voor dat de heesters en hagen voor eind juni teruggesnoeid worden, zodat ze daarna weer mooi uit kunnen lopen. Vergeet tijdens de warme dagen niet om de hagen water te geven.

De op pot gekweekte Canna's en de lelies moeten nu nodig de grond in. Ze kunnen uiteraard ook verder in potten uitgroeien, bijvoorbeeld op het balkon of op een terras. In potten zullen ze wel veel water nodig hebben.

Een regenachtige dag in juni is ideaal om de binnenplanten even buiten te zetten. Het is dan niet te koud, de plant frist helemaal op en het blad is gelijk stofvrij na de bui.

Bij langdurig mooi weer hebben de borders en alle andere beplanting veel besproeiing nodig. Éénmaal per week enkele uren sproeien werkt beter dan dagelijks een kwartier. Maar denk niet alleen aan de beplanting buitenshuis.

Snoeien van de Buxus mag in juni. Bij het snoeien hiervan kan het best gewacht worden op een bewolkte dag. Als je een Buxushaag op een warme zonnige dag snoeit dan zal deze na enkele dagen verbrandingsverschijnselen tonen.

Als we een enkele plant te hoog vinden worden kunnen we ze koppen. Door de top eruit te breken of te snijden gaan de meeste planten zich lager weer vertakken zodat ze voller worden, meer takken met bloemen geven, en lager blijven.

Als u de Liguster-, Beuken- of Buxus heg nog niet gesnoeid heeft, wordt het hoog tijd om dat deze maand te doen.

Geef tuinplanten liever af en toe een flinke watergift dan elke dag een beetje. Geef bloembakken en kuipplanten regelmatig voeding. Heel handig zijn langzaam werkende bemestingstabletten die enkele maanden werkzaam zijn.

Gebruik liever geen (chemische) slakkenkorrels, maar graaf potjes bier in de grond in. Slakken komen hier massaal op af en verdrinken er in.

Geef in stukken geknipte bananenschillen aan uw rozen. Deze vormen een uitstekende meststof.

Geef hanging baskets bij droog weer minimaal twee keer per dag water.

Grasmaaisel kan op de composthoop, maar ook in de plantenborder uitgestrooid worden. Het houdt de grond vochtig en houdt onkruidgroei tegen.

Sommige vaste planten, zoals tuingeraniums, kunnen na de bloei flink terug geknipt worden. In augustus zullen ze dan voor de tweede keer bloeien.

Koffiedik zou een goed middel zijn om katten uit de border te houden.

Uitgebloeide rozen kunt u steeds terug knippen tot aan een blad dat weer uit vijf kleine blaadjes bestaat. Doorbloeiende soorten zullen dan opnieuw knoppen gaan vormen.

Er zijn ook eenmaal bloeiende rozen die niet worden terug geknipt, want zij vormen na de bloei prachtig gekleurde bottels.

Geef rozen eind juni voeding en vergeet ook het gazon niet te mesten.

Kuipplanten en eenjarigen in potten kunt u bijvoeden met vloeibare meststoffen die u in het gietwater oplost.

Door regelmatig de uitgebloeide bloemen uit de eenjarigen te knippen ontstaat een rijkere bloei.

Bind klimplanten tijdig aan, zodat u ze mooi in goede banen kunt leiden.

Machinetips: www.keesvanderspek.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tuintips Mei.

Wie een fleurig terras en balkon wil, heeft nu keuze genoeg. Bij het tuincentrum, de bloemist of op de markt staan de vrolijke eenjarigen en stekperkplanten rijen dik. Sommige klassiekers zijn onverslaanbaar, zoals geraniums die het dan ook volhouden tot de eerste nachtvorst. Ook petunia’s en surfinia’s bloeien onvermoeibaar door.

Of u nu van bont houdt of subtiele combinaties op kleur bij elkaar zoekt, gebruik voor uw potten en bakken altijd goede potgrond - de planten moeten immers in die minimale hoeveelheid grond maximaal presteren. Zorg ook voor voldoende mest: geef wekelijks wat in het gietwater of meng tijdens het oppotten mestkorrels met langzame afgifte door de grond. Als u de planten in terracotta potten zet, zou u waterkristallen kunnen gebruiken zodat de potgrond minder snel uitdroogt. Laat de korrels wel een paar uur voorweken, voordat u ze door de potgrond mengt.

De forsythia wordt door sommige mensen een beetje verguisd, omdat hij zo vaak wordt aangeplant. Maar deze heester verrast ons al vroeg in het seizoen met zijn vrolijke gele bloemetjes, op een moment dat we zo’n zonnig kleurtje in de tuin heel goed kunnen gebruiken. Wel kan de vorm van de struik snel wat slordig worden, met weinig hout onderin en lang doorgeschoten takken aan de bovenkant. Snoei deze heester daarom na de bloei een stukje terug, op het moment dat de nieuwe scheuten beginnen uit te lopen. Knip daarbij de uitgebloeide takken af, net boven een lagere jonge scheut. Zo houdt u de struik compacter en zal hij volgend jaar weer prachtig bloeien.

Onkruid wieden
Met de hogere temperaturen en malse regenbuitjes groeit ook het onkruid op topsnelheid. Als u het deze maanden goed bijhoudt, scheelt dat in de rest van het jaar enorm veel tijd. Want al bloeit die paardenbloem zo vrolijk geel, zodra hij een ronde pluizenbol heeft gevormd waaien de zaadjes alle kanten op... Maak geregeld een rondje door de tuin: na een paar dagen droog weer kunt u het meeste onkruid zo uit de bodem trekken. Soorten met een penwortel, zoals paardenbloem en distel, zijn lastiger. Hierbij werkt een onkruidsteker beter om ze met wortel en al te verwijderen.

Kopje kleiner
Als narcissen en tulpen zijn uitgebloeid is het raadzaam om ze te ‘koppen’. Hierbij haalt u de oude bloem weg, inclusief het verdikte vruchtbeginsel. Zo hoeft de plant geen zaden te vormen en kan hij al zijn energie steken in de aanleg van de nieuwe bol voor volgend jaar.
Breek bij narcissen de verwelkte bloem af op de overgang tussen groene stengel en het vliesje dat de knop omhulde. Laat geen stukje bloemsteel zitten: als er in dat holle pijpje regenwater blijft staan, kan de stengel gaan rotten en uiteindelijk ook de bol.
Na de bloei hebben bolgewassen hun blad nodig om voldoende reserves te vormen. Geef ze daarom nu wat mest en laat het blad nog zeker zes weken aan de plant. Daarna mag u het afstervende loof afknippen, maar meestal onttrekken de omringende vaste planten het blad dan wel aan het oog.

Afharden
Als u afgelopen maanden binnen eenjarigen heeft gezaaid, zullen die inmiddels al flink zijn uitgegroeid. Voordat ze in de volle grond kunnen worden uitgeplant, moeten uw jonge plantjes wel eerst wennen aan de wisselende buitentemperaturen, de wind en het fellere licht. Hard uw plantjes daarom geleidelijk af: zet ze overdag buiten op een beschut plekje, uit de felle zon en wind, maar haal ze ’s nachts nog binnen. Na half mei kunt u ze dan op hun uiteindelijke plek uitplanten.
U kunt jonge planten ook in de koude bak zetten, die u overdag opent en ’s avonds weer sluit. Of geef elke plant zijn eigen minikasje door er een afgeknipte plastic fles als cloche overheen te zetten. Als u een stok door de zijkant van de fles in de grond prikt, waait hij niet weg.

Ongenode gasten
Veel planten vormen voor slakken een smakelijk hapje. Zo kan uw hosta er opeens uitzien als een kunstig kantwerkje van kale nerven - op zijn eigen manier ook mooi, maar waarschijnlijk strookt het niet met uw tuinplannen. Slakken hebben hosta’s bovenaan hun menulijst staan, maar zijn ook verzot op bijvoorbeeld jonge scheuten van riddersporen en dahlia’s, sla en basilicum. Een koperen ring om de plant schrikt slakken af, net als de dunne kopertape die u rondom terraspotten kunt plakken (www.kopersporen.nl). Als slakken over koper glijden voelen ze namelijk een lichte schok, zodat ze rechtsomkeert maken.
Vogels en egels zijn in de strijd tegen slakken uw natuurlijke bondgenoten. Probeer die dus naar uw tuin te lokken: plaats bijvoorbeeld een vogeldrinkbak. Stapel in een hoekje wat grof snoeihout op zodat egels daar overdag ongestoord kunnen slapen, waarna ze ’s nachts uw tuin van lastpakken ontdoen. Helpt dit niet afdoende, dan kunt u milieuvriendelijke slakkenkorrels gebruiken die niet giftig zijn voor vogels en egels.

Viooltjes zijn volhouders
Veel eenjarigen staan al veelbelovend in knop, maar voordat ze echt enthousiast beginnen te bloeien zorgen al eerder geplante viooltjes nog voor volop kleur. U houdt die het langst aan de gang door regelmatig de verwelkte bloemetjes en zaaddoosjes eruit te halen. Kijk ze wekelijks na en zorg ook voor voldoende water. Viooltjes kunnen slecht tegen warmte, dus verhuis de potten naar een plekje in halfschaduw als de temperatuur omhoog vliegt naar zomerse waarden.

Nog meer klusjes in mei
• Plant nu in pot gekweekte bomen en heesters. Zorg de eerste weken voor voldoende water zodat ze goed aanslaan.
• Borderplanten kunt u nu aanvullen, kwekers en tuincentrum bieden volop keuze.
• Ziet uw vijver groen van de algen? Bepaal de waterwaarden met een testkitje en stel zonodig bij. Vaak verdwijnen algen vanzelf als de waterplanten goed gaan groeien.
• Het gras groeit nu weer volop, dus maai het regelmatig. Bemest het ook, zodat de grasplantjes voldoende voeding hebben om zich te herstellen.
• Geef kuipplanten om de veertien dagen mest of gebruik mestkegeltjes met langzame afgifte, waarmee ze maanden vooruit kunnen.
• Een bosje lelietjes-van-dalen uit eigen tuin vult de hele kamer met een heerlijk parfum.

Gazononderhoud
Dit is een goede periode om uw gazon te beluchten. Als er regen voorspeld wordt kunt u kunstmest strooien. Herhaal dit periodiek, bijvoorbeeld maandelijks.
Als bij groeizaam weer een groeispurt ontstaat is het goed uw gras 2 keer in de week te maaien.
Vanaf de zogenaamde "IJsheiligen" kunt u weer 1-jarigen poten of planten.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Onze nieuwe website is online! En we zijn er trots op. Zoekt u een goede en betrouwbare tuinmachine van kwaliteit, neem dan eens een kijkje op www.keesvanderspek.nl.

En zoekt u een onderdeel van Gardena, Flymo of McCulloch, en weet u niet precies welk onderdeel u nodig heeft, kijk dan op de onderdeeltekening van uw machine en/of product. Op deze manier is het eenvoudig om direct het juiste onderdeel te vinden. De tekeningen vindt u hier: https://www.keesvanderspek.nl/nl/products/1/onderdelen
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Onze tuintips voor de maand april 2018.

Onderhoud van het gazon
Na de winter ziet het gazon er vaak wat sleets uit. Dikwijls zijn er kale plekken ontstaan, waarin zich mos genesteld heeft. Ook op een dichtgeslagen bodem of op schaduwrijke plekken kan mos een probleem vormen.
Mos bestrijden vormt maar een deel van de oplossing. Minstens zo belangrijk is het verbeteren van de groeiomstandigheden van het gras. Door het gazon te verticuteren kamt u niet alleen mos en oude restjes uit de zode, maar snijdt u ook de bodem iets open waardoor er weer lucht en voeding bij de graswortels kan komen. Strooi na het verticuteren een mengsel van potgrond en wat zand over de kale plekken. Zaai ze daarna door met een geschikt grasmengsel; er zijn speciale mengsels voor sier- en speelgazons, maar ook voor schaduw.


Zorg ook voor een goede bemesting, want dan kan het gras de concurrentie met het mos veel beter aan. Wacht hiermee na doorzaaien tot de jonge grasplantjes goed groeien of kies een meststof met langzame afgifte zodat de tere worteltjes niet kunnen verbranden.
Controleer het gazon op zieke of kale plekken en laat eventueel doorzaaien.
Ingezaaid gras kan pas na 2 maanden vol betreden worden. Een doorgezaaid gazon is onmiddellijk voor gebruik beschikbaar.
April is de beste voorjaarsmaand om zoden te leggen of opnieuw in te zaaien of door te zaaien.
Maai het eerste gras niet te kort! Ideaal is een maaihoogte van 40 ~ 50mm.

Preventief gazonbeheer
Nog beter is niet te wachten tot er zieke of kale plekken in het gazon zitten.
Als u bij de voorjaarsbeurt uw gazon al preventief door laat zaaien en het juiste onderhoud verrricht bent u het hele seizoen verzekerd van een mooi groen en gezond gazon.
Voor het doorzaaien eerst zo kort mogelijk maaien met opvang. Daarna verticuteren en het uitgekamde verticuteersel opruimen. Vervolgens doorzaaien.Mooi bij tulpen en narcissen
In april en mei zorgen narcissen en tulpen voor spektakel. Juist omdat deze soorten hoog op de stengel staan, komen ze het mooist uit tussen borderplanten of tweejarigen. Het tere groen van uitlopende hosta’s of daglelies vormt met witte of gele tulpen en narcissen een prille lentecombinatie. Narcissen combineren ook mooi met blauw bloeiend longkruid en de Kaukasische vergeet-me-niet (Brunnera); deze vaste planten hebben een voorkeur voor halfschaduw, waar veel narcissen zich ook prima thuis voelen.
Bij tulpen in pittige kleuren staan viooltjes in een bijpassende tint geweldig. Of ga eens voor tweejarige muurbloemen met hun fluwelige warme kleuren, die met tulpen sprekende combinaties vormen. In de fameuze tuinen van Monet leverde dit al schilderachtige combinaties op.

Planten scheuren
April is een prima maand om vaste planten te delen. In het voorjaar steken ze al hun energie in groei, zodat ze buitengewoon snel van zo’n ingreep herstellen. Door delen kunt u borderplanten verjongen, maar ook vermeerderen, zodat u snel een flinke groep krijgt.
Rooi de pol als de scheuten net boven de grond komen en splits hem in twee of meer stukken. Bij sommige soorten kan dat gewoon met de hand, zoals bij de Sedum, maar als de kluit erg vast is, heeft u wellicht een spa nodig. Of gebruik twee spitvorken waarmee u de pol uit elkaar wrikt. Als het hart van de pol verhout is, gooit u dat weg en gebruikt u alleen de jongste stukken aan de buitenkant. Zorg ervoor dat elk stuk een paar stengels (of opkomende neuzen) heeft en voldoende wortels. Herplant de delen direct, waarbij u wat potgrond door de aarde mengt voor een goede start. Druk de grond rondom de wortels goed aan en geef tot slot royaal water.

Zaailingen verspenen
Als u in maart eenjarigen gezaaid heeft - dat kan overigens ook nu nog! - staan de kiemplantjes inmiddels al boven de grond. Verspeen ze dan zodat ze meer groeiruimte krijgen. Een vakjestray is hiervoor handig, maar snelgroeiende plantjes als Oost-Indische kers kunt u ook direct in individuele potjes zetten. Vul de tray of potjes met goede maar luchtige potgrond.
Wip met een vorkje een kluitje jonge plantjes los. Zaailingen zijn erg kwetsbaar, vooral het jonge stengeltje mag niet beschadigen; houd ze daarom bij een van de blaadjes vast als u ze overbrengt. Prik met een verspeenstokje of potlood een gaatje in de potgrond waar het kluitje makkelijk inpast. Laat de worteltjes in het gat zakken en druk de grond eromheen voorzichtig aan. Geef de verspeende plantjes tot slot even water. Zet ze voorlopig nog even binnen onder een kapje totdat ze goed geworteld zijn, op een lichte plek maar uit de felle zon.

Sneeuwklokjes splitsen
Er zijn van die plantjes waarvan je er nooit te veel kunt hebben. Als prille lentebodes horen de sneeuwklokjes daar zeker bij! Ze vermeerderen zich best snel tot dichte pollen, maar daardoor hebben de bolletjes nog maar weinig groeiruimte. Splits zo’n pol dan na de bloei, terwijl de plantjes nog volop in blad staan.
Rooi de pol voorzichtig zodat de worteltjes niet beschadigen. Verdeel hem in groepjes, elk met een paar bolletjes bij elkaar en herplant ze direct. Zet ze even diep als ze stonden, dus met het witte deel van de stengel onder de grond, en giet ze goed aan. Juist omdat ze nu nog blad hebben, kunnen ze goed aanslaan. Zo zijn ze volgend voorjaar zeker weer van de partij!

Dahlia’s oppotten
Al kunnen dahlia’s ook vanaf half april buiten worden uitgeplant, het beste resultaat krijgt u als u ze binnen voortrekt. Ze spruiten dan sneller, waardoor ze ook vroeger zullen bloeien. Binnen zijn ze ook beter beschermd tegen slakken, die juist bij de jonge scheuten veel schade kunnen aanrichten.

Pot dahlia’s op in ruime potten zodat de knol er gemakkelijk in past; leg eerst wat scherven op de bodem en vul tot de helft met goede potgrond. Plaats de knol er zo op dat het korte stengelstukje iets boven de grond komt als u de pot verder opvult met grond. Losgeraakte stukken knol kunt u weggooien want die zullen nooit uitlopen. De ogen bevinden zich namelijk op het stengelstukje, daaruit zullen de nieuwe scheuten ontstaan.
Wolken kleur en geur
Lathyrus is een van de gemakkelijkste klimmers. Bovendien kunt u er heerlijk geurende boeketjes van knippen voor de huiskamer. De rankende vormen kunnen een hekje charmant aankleden of tegen een piramide van bamboestokken groeien, zodat uw border meteen een hoge blikvanger heeft.
Lathyrus houdt van voedzame grond die niet te droog mag zijn (dan krijgen ze eerder last van meeldauw). Werk daarom vooraf flink wat potgrond en compost door de plantplek. U kunt lathyrus nu binnenshuis voorzaaien, maar ook direct buiten ter plekke uitzaaien. Buiten duurt het wel wat langer voor ze kiemen.

Nog meer klusjes in april
• Viooltjes zijn deze maand vrolijke blikvangers, zowel in de tuin als in pot.
• Groenblijvende soorten als coniferen en wintergroene heesters kunt u nu aanplanten of verzetten. Geef ze de komende tijd voldoende water.
• Wied regelmatig onkruid weg, zodat het zich niet kan uitzaaien.
• Geef uw terras een schrobbeurt tegen groene aanslag of gebruik de hogedrukspuit, maar zet hem niet te hard.
• Fatsoeneer winterjasmijn na de bloei door sliertige takken flink in te korten.
• Kwekers en plantencentra hebben nu ruim keuze in mooie soorten, waarmee u uw tuinplanten kunt aanvullen.
• Nieuw aangeplant pootgoed nu goed van water voorzien.Machinetips: www.keesvanderspek.nl
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Tuintips maart 2018

Ondanks de ijzige kou kan het weer zo maar omslaan naar de lente. Daarom staan onze tuintips voor de maand maart 2018 weer online.

https://www.keesvanderspek.nl/nieuws
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded