Profile

Cover photo
26 followers|39,307 views
AboutPostsPhotosVideos

Stream

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Senatorii au respins, marți, o propunere legislativă care ar fi modificat Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății în sensul includerii, printre serviciile decontate din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), a endoprotezelor mamare, a materialelor și dispozitivelor necesare operațiilor de reconstrucție în urma afecțiunilor oncologice, motivul fiind acela că Executivul a aprobat în cursul zilei de luni Ordonanța nr. 3/2014 care reglementează acest aspect.
Ilie Sârbu, liderul grupului senatorilor social-democrați nu este de acord şi critică poziția unora dintre colegii săi din Senat care propuneau adoptarea propunerii legislative în ciuda existenței unei ordonanțe, scrie Agerpres.
"Înțeleg că o ordonanță a fost publicată aseară și ea produce efectele. Ceea ce unii dintre noi vor să arate astăzi... Sigur, înțeleg poziția inițiatorului, e firesc să își susțină proiectul de lege, dar celelalte poziții, sincer, se duc într-o zonă în care ne ducem de foarte multe ori și pe subiecte importante pentru viața oamenilor. Hai să lăsăm lucrurile să curgă. Că a avut Guvernul inițiativă, că s-a inspirat din ce a scris colegul, nu mai contează. Contează că s-a rezolvat o situație și că de azi, indiferent ce am face noi, până trece de noi, până ajunge la Cameră, până se publică mai durează, ori ordonanța produce de azi efectele", a spus Sârbu.
Cei care au iniţiat această propunere legislativă, parlamentarii PNL, Ion Luchian, Grațiela Leocadia Gavrilescu și Mircea Roșca arată că modificarea adusă Legii nr. 95/2006 "redă șansa la viață și încrederea în sine acelor femei care se luptă cu această cumplită boală — cancerul la sân".
În România, femeile care au suferit de cancer la sân, beneficiază de gratuitate doar pentru intervenţia chirurgicală şi internare, preţul unei proteze mamare bune fiind de 500 de euro.
"Importanța acestei operații de reconstrucție a sânului este vitală pentru orice femeie care a trecut prin trauma unei operații de extirpare a sânului. În România, statisticile ne arată că zece femei sunt diagnosticate cu cancer mamar în fiecare zi, iar două pierd lupta cu viața. Acest procent, deloc onorabil, ne plasează pe primul loc în topul țărilor europene cu cea mai ridicată mortalitate provocată de cancerul la sân", se arată în documentul citat.
Iniţiatorii sunt de părere că: "Nu este vorba despre o simplă operație estetică, ci de una curativă, ale cărei dimensiuni psihologice sunt imense. Dacă această operație s-ar realiza imediat după extirparea sânului, în cadrul aceleiași intervenții chirurgicale, pacienta nu s-ar mai confrunta cu realitatea dură post-operație".
În ţara noastră mor lunar 300 de femei din cauza cancerului la sân, "ceea ce înseamnă 3.600 de mame, soții, prietene, fiice".
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Pe lângă faptul că ne dezvăluie modul de gândire specific unor perioade, o scurtă incursiune în istoria lenjeriei evidenţiază creativitatea mecanismelor de modelare a trupului.

Fundaţia Calea Victoriei şi Band of Creators organizează un eveniment în cadrul căruia se discută despre evoluţia lenjeriei de-a lungul timpului şi despre transformările siluetei.


Pe 22 februarie, ora 11:00, suntem aşteptaţi la showroom-ul Band of Creators pentru a participa la o discuţie cu lectorul Monica Neaţu despre articolele vestimentare intime feminine.
Evenimentul ne promite revelarea secretelor lenjeriei, purtându-ne în a doua jumătate a secolului XIX, “când corsetele şi crinolinele definesc conceptul de silueta elegantă”, urmând apoi să ne prezinte caracteristicile creaţiilor vestimentare intime ale secolului XX. Însoţită de imagini şi filme, această călătorie în lumea modei ne va prezenta şi inovaţiile lenjeriei, raportându-se la creaţiile lui Poiret, ale lui Chanel şi ale lui Dior.
Sursa: www.fundatiacaleavictoriei.ro
Photo credit: www.wallpaper4me.com
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Tiberiu Dolniceanu și Ana Maria Brânză deţin locul 1 la scrimă.
Medalia de bronz, obţinută săptămâna trecută la Cupa Mondială de la Madrid, l-a făcut pe sabrerul Tiberiu Dolniceanu numărul 1 în ierarhia mondială, cu 195 de puncte. Sportivul român, de 25 de ani, are șapte puncte avans în fața rusului Veniamin Reșetnikov și cu 17 mai multe decât campionul olimpic în exercițiu, maghiarul Aron Szilagyi.

”Rezultatul lui Tibi este încă o dovada a valorii pe care o are scrima românească. Este pentru prima dată pentru el când ocupa o astfel de poziție. Am mai fost eu, a mai fost Rareș Dumitrescu pe primul loc, dar pentru Tibi este o premieră. Îl felicit și îmi doresc să stea cât mai mult acolo”, a spus Mihai Covaliu, citat de Agerpres.

Ana Maria Brânză  rămâne pe  prima poziție în clasament, cu toate că a părăsit în optimi Cupă Mondială de la Liepzig. Cea mai bună spadasină în anul 2013, are în prezent 270 de puncte, surclasându-le detaşat pe maghiara Emese Szasz (200 de puncte) și rusoaica Anna Sivkova (189 de puncte).
Deşi România nu investeşte în scrimă, sportivii noştri reuşesc să facă performanţă. În acest moment, echipa României de sabie ocupă locul 5 în clasamentul Cupei Mondiale, în urma Rusiei, Coreei de Sud, Italiei și Ungariei, în timp ce fetele de la spadă ocupă locul 3 pe podiumul lumii, după China și Rusia.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Avionul pilotat de jurnalistul  Andrei Postelnicu a disparut vinerea aceasta in Florida. Avionul pilotat de jurnalistul britanic de origine romana, Andrei Postelnicu, este un Piper PA-28 Cherokee, inchiriat de la compania locala cunoscuta sub numele de "Pilot's Paradise". Avionul a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys şi ar fi trebuit să ajungă la Vero Beach vineri noaptea, conform site-ului keysnet.com.

Echipele de salvare au gasit o gheata si un rucsac care apartineau pilotului, insa nu a fost depistat nici un semnal de ajutor.

Avionul este cautat in continuare de Garda de Coasta americana, cautarile concentrandu- se pe posibilitatea ca acesta sa se fi prabusit in Oceanul Atlantic.

 

 

Sursa: Mediafax
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 

La peste o săptămână de când medicii au început procesul de trezire din coma artificială indusă,  Schumacher nu dă semne de revenire. Starea lui Michael Schumacher este stabilă, dar delicată, iar medicii rămân rezervaţi. 
"Cu exceptia unor spasme reflex, Schumacher nu a răspuns stimulilor din testele făcute de medici", notează presa germană.
Fostul campion de Formula 1 le oferă familiei şi fanilor o rază de speranţă. Conform medicilor de la Spitalul Universitar din Grenoble unde este internat, Schumi răspunde totuşi la comenzi simple, precum clipitul, ceea ce poate fi considerat un semn de bun augur.
Procesul de trezire presupune reducerea progresivă a cantităţii de sedative şi poate dura săptămâni, chiar luni până când pacientul se poate trezi. După părerea lui Luke Griggs, purtătorul de cuvant al unei asociaţii care se ocupă de îngrijirea celor afectaţi de traume craniene, trezirea din comă indusă presupune următoarele reacţii:

clipitul ochilor
răspunsul la stimulii dureroşi  
într-un final, rostirea primelor vorbe

 "Suntem siguri că vocile familiare (n.r. soţia sa Corinna, copii lor Gina Marie si Mick, fratele Ralf şi prieteni apropiaţi) au un efect liniştitor pentru el. Îi dau un sentiment de siguranţă şi îl vor ajuta să nu renunţe la luptă", consideră neurochirugul Heinzpeter Moecke, citat de Bild.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Renumitul iPhone 5S de 16 GB fără abonament, valorează în România 1.025,7 dolari, astfel fiind cel mai mare preţ din ţările membre UE. În lume, ţara noastră se află pe locul al patrulea depăşind cu aproape 50% costul unui model similar din Statele Unite şi cu peste 10% pe cel din Bulgaria.Cele mai scumpe iPhone 5S de 16 GB din Europa sunt vândute în Turcia, unde preţul este de 1.059,1 dolari, potrivit unui top realizat de site-ul MobileUnlocked.
La nivel global, cel mai scump iPhone 5S se vinde în Brazilia, cu un preţ de 1.196,42 dolari, urmată de Iordania (1.090.16 dolari), Turcia (1.059,09 dolari), România (1.025,68 dolari) şi Grecia (1.011,98 dolari).
Primele zece poziţii sunt completate de Ungaria (1.004,95 dolari), Malta (998,29 dolari), Italia (998,29 dolari), Danemarca (989,94 dolari) şi Franţa (970,9 dolari).
Originar din SUA, iPhone 5S are cel mai mic preţ în Statele Unite, de 707,41 dolari, în Europa având un cost mai ridicat cu un preţ de pornire mai mare la care se adaugă şi TVA.
În continuare în rândul ţărilor cu preţuri semnificativ mai mari faţă de cele din SUA se află Lituania (970,2 dolari), Suedia (967,4 dolari), Polonia (963,28 dolari), Finlanda, Portugalia, Austria, Olanda, Irlanda, Spania, Germania şi Belgia (toate cu acelaşi preţ, de 957,21 dolari), precum şi Norvegia (940,3 dolari), Slovacia (931,19 dolari), Bulgaria (928,32 dolari), Rusia (914,61 dolari), Luxembourg (909,74 dolari) şi Marea Britanie (896,94 dolari).
Cele mai ieftine telefoane pot fi cumpărate din ţări din Asia. Astfel, Emiratele Arabe Unite (707,58 dolari) este singura ţară care are preţul similar cu cel din SUA.
Costul iPhone fără taxa pe vânzări este în SUA de 649 de dolari. MobileUnlocked a folosit pentru SUA taxa pe vânzări din statul California.
România este ţara europeană cu cel mai ridicat cost pentru un iPhone 5S în funcţie de ponderea preţului în PIB pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Cei doi turiști englezi, o femeie și un bărbat, au rămas blocați luni seară, pe un traseu dificil din Munții Bucegi, „Jepii Mici”. Aceștia au constat că nu mai pot înainta, din cauza unei zone acoperite de foarte multă zăpadă, și nici nu se mai pot întoarce. În acel moment au apelat la salvamontiști.Salvamontiștii din Bușteni au reușit să îi recupereze pe cei doi englezi, în aproximativ trei ore.

Turiștii au ajuns în siguranță în stațiune și au declarat că își vor continua vacanța în România, iar marți vor urca la Babele, dar cu telecabina.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Lungmetrajul "Déjà vu", de Dan Chişu, a fost inclus in categoria "Regards croisés" a competiţiei Festivalului Internaţional al Fimului de Dragoste de la Mons (FIFDM), din Belgia, competitie in cadrul careia se afla si filmul "Planşa", de Gheorghe Andrei.


Cele doua creatii romanesti nu sunt singurele care au intrat in competitia Festivalului Internaţional al Fimului de Dragoste de la Mons. La secţiunea scurtmetraje au fost selectate "Ela, Panda şi Madam", de Andrei Răutu, şi "Şanţul", de Adrian Silişteanu, potrivit unui comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Institutul Cultural Român (ICR) de la Bruxelles.

Deasemenea, pentru prima data din cadrul juriilor festivalului vor face parte si trei romani, respectiv regizorii Dan Chişu (juriul oficial) şi Horia Lapteş (juriul de scurtmetraje), dar şi Rareş Andrici (juriul tinerilor cinefili europeeni).

La eveniment au fost invitati si criticul de film Magda Mihăilescu, directoarea Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, Dana Dimitriu-Chelba, regizorul Gheorghe Andrei, cat si actriţele Ioana Flora şi Olimpia Melinte.

Deja Vu Official Trailer 2013

 

Sursa: Mediafax
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 
Senatorul PSD Şerban Nicolae a creat un amendament la Codul Rutier, prin care propune interdicţia consumului de alcool la volan. „Şoferii români nu au conştiinţa nivelului până la care pot bea”, a afirmat senatorul Şerban Nicolae.

Astăzi în plen, senatorii vor vota un nou amendament care le interzice şoferilor să consume alcool înainte de a se urca la volan.Aşadar, şoferii care au consumat băuturi alcoolice şi au o concetraţie alcoolică de peste 0.15 mg/litru alcool pur în aerul expirat sau au consumat stupefiante sau medicamente incompatibile cu operarea vehiculelor vor fi pedepsiţi conform legii.
Un alt amendament se referă la posibilitatea ridicării cu 10 km/h a limitei de viteză în mediul urban, de la 50 km pe oră la 60 de km pe oră. Totodată, şoferii cu permis de categoria B ar putea conduce pe drumurile expres cu viteza maximă legală de 110 de km pe oră, faţă de 100 km pe oră cum era prevăzut.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 

Echipa feminină de tenis a României va întâlni Serbia, în barajul pentru Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei. Tragerea la sorţi a avut loc astăzi la sediul ITF de la Londra.

Confruntarea va avea loc  pe 19 şi 20 aprilie.
România a ajuns la baraj prin obţinerea celor patru victorii  săptămâna trecută în Grupa I a Zonei Euro-africane, în timp ce Serbia a pierdut partida cu Canada, scor 1-3, din turul I al Grupei Mondiale II. În echipa probabilă a Serbiei vor juca  Jelena Jankovici (numărul 8 WTA) şi Ana Ivanovici (numărul 12 WTA).
Daca România va învinge Serbia va evolua în 2015 în Grupa Mondială II, iar în cazul unui eşec va juca în Grupa I a Zonei Euro-africane.
România nu a mai ajuns în play-off-ul Grupei Mondiale II din anul 1999.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 


Semestrul al doilea a început azi şi se încheie în 20 iunie, elevii din clasa a VIII-a urmând să participe la simularea evaluării naţionale, în timp ce în martie va fi simularea bacalaureatului, iar în luna mai, în premieră, vor fi evaluări la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.În semestrul al doilea sunt programate evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a şi examenul de bacalaureat, dar şi simulările acestora.Astfel, la o săptămână de la revenirea din vacanţa intersemestrială, respectiv în perioada 18-20 februarie, va avea loc simularea evaluării naţionale, pentru elevii din clasa a VIII-a. Simularea examenului de bacalaureat, la care vor participa, în premieră, şi elevii din clasa a XI-a, va fi între 3 şi 7 martie.În perioada 7-11 aprilie a fost programată săptămâna "Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!", când elevii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare. La finalul acestei săptămâni, elevii vor avea vacanţă de primăvară, care va începe în 12 aprilie şi se va încheia în 22 aprilie, după a treia zi de Paşti.În perioada 6-29 mai vor fi organizate, în premieră, evaluări naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Evaluările vor fi organizate în două sesiuni, a doua fiind rezervată elevilor care au absentat, din motive întemeiate, la prima examinare. Notele obţinute de elevi la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog.Tot în luna mai, în perioada 17-30, elevii din clasele a XII-a şi, respectiv, a XIII-a care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sau care participă la olimpiade internaţionale în 2014, vor susţine bacalaureatul într-o sesiune specială.Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade cu 25 la sută.Probele din prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi susţinute de absolvenţii claselor a XII-a în perioada 10 iunie - 7 iulie.Cursurile pentru elevii care termină liceul în 2014 se încheie în 30 mai, iar pentru cei din clasa a VIII-a, în 13 iunie. Elevii din celelalte clase vor intra în vacanţa de vară în 21 iunie, anul şcolar 2014-2015 urmând să înceapă în 14 septembrie.

 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jurnalul24

Shared publicly  - 
 


 Dulce Maria, fosta membra RBD, a lansat astazi un nou videoclip pentru piesa "Antes que ver el sol" alaturi de casa de discuri Universal Music. "Antes que ver el sol" este de fapt un cover dupa hitul cu acelas nume, lansat de catre cantareata argentiniana Coti in anul 2002.

Piesa reprezinta primul single de pe albumul "Sin fronteras", pe care Dulce a declarat ca il va lansa in luna martie a acestui an. Este al doilea album solo din cariera artistei, dupa ce timp de mai multi ani s-a bucurat de succes la nivel international facand parte din trupa RBD, alaturi de care a sustinut doua concerte in Romania, respectiv in iunie 2007 si septembrie 2009.

Dulce María - Antes Que Ver El Sol

Sursa photo: dulceworld.com

 

 
 ·  Translate
1
Add a comment...
Story
Tagline
Un ziar interactiv, intr-o lume activă!
Introduction
Ştiri de ultima ora si o gama larga de informatii utile online.Iti oferim informatii proaspate si de ultima ora.In fiecare zi venim cu subiecte interesante!
Links