Profile cover photo
Profile photo
Juridisch Advies Voor Bedrijven
28 followers -
juridisch advies MKB, bedrijfsrecht, juridisch adviesbureau
juridisch advies MKB, bedrijfsrecht, juridisch adviesbureau

28 followers
About
Posts

Post has attachment
Nieuwe kantoorlocatie midden in de hoofdstad

JuridischAdviesVoorBedrijven.nl, onderdeel van MusicaJuridica BV, opent een nieuw vestigings- en bezoekadres aan de Keizersgracht 391a, misschien wel één van de mooiste plekken in het centrum van Amsterdam. En we hebben goede koffie... Vanaf 1 juli 2018 kunt u hier terecht voor juridische intakes, inhoudelijk overleg, contractonderhandelingen, de oprichting van uw bedrijf, screening van overeenkomsten, strategiebepaling inzake intellectueel eigendom, internationaal uitrollen van uw online platform en meer.

Fysieke aanwezigheid is een absolute must

Mr. Mauritz Kop over de nieuwe vestiging: ‘het betreft een geweldig representatieve kantoorruimte op een fantastische locatie midden in onze hoofdstad, die bovendien zeer goed bereikbaar is. In de nabijheid van tal van internationaal opererende financiële en creatieve bedrijven, tech startups, mediabedrijven, culturele instellingen: precies onze doelgroep. Fysieke aanwezigheid bij het onderhouden van contacten met onze cliënten en zakenpartners is een absolute must. Deze vestiging, met de uitstraling en allure van de Keizersgracht maakt dat mogelijk.’ Bezoek op afspraak – gebruik daarvoor het contactformulier op de website of bel ons op 020 261 4898.

https://www.juridischadviesvoorbedrijven.nl/blog/2018/nieuwe-vestiging-aan-de-keizersgracht-in-amsterdam
Add a comment...

Post has attachment
De advocaat van de toekomst

Juristen spelen een belangrijke rol in de dynamische entertainmentwereld. In deze special stellen acht advocatenkantoren zich voor en gaan ze dieper in op actuele zaken en ontwikkelingen. We vragen ze ook in onze glazen bol te kijken. Hoe gaat het vak de komende jaren veranderen? Wat is de rol van de entertainmentadvocaat in de (nabije) toekomst en waar krijgt hij of zij mee te maken?

https://www.entertainmentbusiness.nl/nieuws/2018-W28/advocaat-van-toekomst
Add a comment...

Post has attachment
Inhouse juridische training internationaal contracteren, leveringsvoorwaarden en auteursrechten op software.

Onlangs gaven wij een inhouse workshop algemene voorwaarden, contractonderhandelingen en intellectueel eigendomsrecht bij multinational Zanders Treasury & Finance Solutions in Bussum. Samen met Slijpen Legal.

Ook een juridische training? Neem contact op!

https://www.juridischadviesvoorbedrijven.nl/blog/2018/workshop-algemene-voorwaarden-contractonderhandelingen-intellectueel-eigendom
Add a comment...

Post has attachment
Strategic partnership Slijpen Legal en Juridisch Advies Voor Bedrijven

Nichekantoor Slijpen Legal en rechtskundig adviesbureau Juridisch Advies Voor Bedrijven sluiten een strategic partnership. Met deze samenwerking beogen beide bedrijven een synergie-effect te creëren op het gebied van outsourcing, kennisoverdracht, marketing, online presence en innovatie. Doel van de strategische samenwerking is het bewerkstelligen van een lange termijn win-win situatie, waarbij de juridische specialisaties elkaar complementeren en versterken.
Add a comment...

Post has attachment
Mag u hyperlinken naar auteursrechtelijk beschermde content?

Hyperlinks vormen de kern van het internet. Op simpele wijze kan een paginabezoeker doorklikken naar andere informatiebronnen, die niet noodzakelijkerwijs van diezelfde pagina afkomstig zijn. Bij het hosten van een eigen website is het gebruik van #hyperlinks onontbeerlijk. Maar mag u vrij hyperlinken en embedden? Dian den Hoed legt het uit in haar noot bij GS Media BV (#Geenstijl) tegen Sanoma Media Netherlands BV; Playboy Enterprises International Inc.; Britt Geertruida Dekker.

Intellectuele eigendomsrechten

Op content waarnaar gelinkt wordt, zoals muziek, film, software, foto’s en artikelen rusten in de regel intellectuele eigendomsrechten. Uit de rechtspraak is gebleken dat een hyperlink onder omstandigheden inbreuk kan maken op #auteursrechten van content creators. De rechter maakt dan een belangafweging aan de hand van een toetsingskader. In onderstaand kennisartikel vindt u de evolutie van dit door het Europees Hof van Justitie ontwikkelde toetsingskader voor auteursrechtinbreuk door hyperlinks.

https://www.juridischadviesvoorbedrijven.nl/blog/2017/7/mag-u-hyperlinken-naar-auteursrechtelijk-beschermde-content
Add a comment...

Post has attachment
VOF-contract Opstellen of Beëindigen

VOF oprichten middels een #vennootschapscontract. #VOFcontract beëindigen, inbreng en vereffening
van vermogen.

https://www.juridischadviesvoorbedrijven.nl/blog/2017/2/vof-contract-opstellen-of-beeindigen
VOF-contract Opstellen of Beëindigen
VOF-contract Opstellen of Beëindigen
juridischadviesvoorbedrijven.nl
Add a comment...

Post has attachment
Consumentenrechten, rechtvaardigheid en contractsverhoudingen.

Essay van mr. Suzan Slijpen over de ethiek van het Europees consumentenrecht

Recht en rechtvaardigheid zijn nauw met elkaar verbonden. De Europese wetgever beroept zich op rechtseconomische overwegingen als grondslag voor consumentenbescherming, en steeds minder op rechtvaardigheidsoverwegingen. In het #contractenrecht zien we eenzelfde verschuiving. Het #consumentenrecht is een relatief jong rechtsgebied dat gekenmerkt wordt door een overvloed aan regelgeving met als doel de categoriale dwingendrechtelijke bescherming van consumenten.

Bezoek de website voor het volledige artikel over consumentenrechten, rechtvaardigheid en
contractsverhoudingen.

http://www.juridischadviesvoorbedrijven.nl/blog/2016/9/consumentenrechten-rechtvaardigheid-en-contractsverhoudingen
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
JuridischAdviesVoorBedrijven.nl is een initiatief van ons gericht op #startups en het MKB. Denk aan het opstellen van #contracten zoals een #arbeidsovereenkomst of #huurcontract.
Add a comment...

Post has attachment
Luister hier naar het interview over startups en algemene voorwaarden van mr. Mauritz Kop bij BNRNieuwsradio http://www.bnr.nl/?player=archief&fragment=20151216083300300
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded