Shared publicly  - 
 
Best of #aavekaupunki, kuvina.

Ainakin YLE:n artikkeli Google+:n kuolemasta toimi erinomaisena kokeena sille, miten G+ alustana soveltuu tietyn aiheen ympärille syntyvän keskustelun mahdollistamiseen. Jo tässä vaiheessa ollaan pitkälti Twitterin toiminnallisuuksien tuolla puolen, sillä vastaavia ketjuja ei toisistaan irrallisilla 140-merkin sylkäisyillä helposti synny.

Kuva kuitenkin tuo esille sen tosiasian, ettei G+ myöskään pysty vielä nivomaan samaa aihetta koskevia ketjuja havainnollisella tavalla toisiinsa. Hashtag-tuki on normikäyttäjältä visusti piilossa, eikä haku muutenkaan vielä loista. Toisaalta taas postaukseen kirjoitetut kommentit ovat tiukasti emopostauksensa vankeja, siinä missä Twitterin puolella virta velloo vapaana.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/google_on_kuin_aavekaupunki_-_missa_ovat_ihmiset_3077734.html
Translate
9
1
Hanna Takala's profile photoJakke Mäkelä's profile photoKarri Anttila's profile photoJaana Nyström's profile photo
30 comments
 
Hienoa. Tagitin jakajat ihan talkoomielellä :)
Translate
 
:D Vähän sama meininki kun julistettiin konsensuksessa Suomi-Twitter syntyneeksi.
Translate
 
Se oli kaunista aikaa, twitterissäkin oli rauhallisempaa ja kaikki tiesivät toisensa. Nyt sillä on jos jonkinlaista viheltäjää, paavoa ja muuta. ;)
Translate
 
Käytännössähän tästä puuttuu enää se, että kruunataan Suomi-Google+:n kuninkaalliset ja narrit.
Translate
Translate
 
Googlella. hashtagit on enemmänkin näppärä tapa merkitä avainhakusanat, kuin jonkin ainoa tapa keskustella. #aavekaupunki -tagia klikkaamalla nimittäin löytyy kaikki muutkin tekstit, joissa aavekaupunki on mainittu myös ilman hässäkkää. Tämä keskeinen ominaisuus (hyvä haku) G+:sta puuttui vielä aikaisemmin.

Mitenkäs #festarivessa nimeltä Facebook ? Miten siellä haetaan kaikkien käyttäjien julkisista virroista avainsanoilla päivityksiä?

#taskubileet #aavekaupunki #festarivessa #lol
Translate
 
+Toni Nummela Totesin vain faktan mitä tarvitaan siihen, että päästään samaan eeppiseen hurmokseen kuin Twitterin puolella aikanaan. Mutta missä on +Hanna Takala kysymässä Entäs sitten? (vai mites tuo menikään)
Translate
 
Normaalina maanantaina olisi keskustelu voinut olla vähemmän vilkasta. Nyt sattui tällainen "välipäivä", jolloin monella ei ole ihan yhtä kiireistä töissä kuin yleensä.
Translate
Translate
 
Sota plussa-apatiaa vastaan! :)
Translate
 
+Jani Lilja +Harto Pönkä +Mikko Vähätalo Joo. Kyllä tämä on ollut uskomaton päivä täällä plussan puolella. Ensin tuli #ensilumi ja sitten tuli #aavekaupunki. Ja sopivasti vielä päivää ennen itsenäisyyspäivää. Onko se sitten niin kuin "-1 itsenäisyyspäivä" #snif
Translate
 
+Jani Lilja +Toni Nummela eikös tää varjosomeskene menee jotenkin näin: Jaiku -> Qaiku -> Twitter -> monta muuta tuli kokeiltua tässä välissä, mm. Diaspora -> Google+
Translate
Translate
 
Onko muuten Diaspora enemmän vai vähemmän #aavekaupunki kuin Google+ ? #vastakkainasettelu
Translate
 
+Marko Suomi Mun mielestä Diaspora on enintään #aavepolku... Eli ei ole päässyt edes kylän tasolle. ;)
Translate
 
Nyt YLE linkitti artikkelin loppuun tän #aavekaupunki hashtagiin johtavan linkin... :-) Mutteivät ole vieläkään julkaisseet mun kommenttia...
Translate
 
Kysymys teille plusserati: Tämä lausunto oli alkuperäisen #aavekaupunki -jutun kommenteissa: "FB on hyödyllinen, osin liian koukuttava ja lapsellinen. "

Miten ALUSTA voi olla lapsellinen? Onko se FB:n vika, jos ihmiset ovat lapsellisia? (lapsellisuudessa ei ole IMO mitään vikaa sinänsä)
Translate
 
+Marko Suomi Juu, merkillinen kommentti sinällään, varmaan kirjoittaja tarkoitti julkaisujen sisältöä?
Translate
 
Ellei olisi maanantaiperjantai, hakkaisin juuri päätäni seinään aika antaumuksella.
Translate
 
+Jani Lilja entäs sitten on niin viime sesonkia ;) Olen vähän niinkuin korviani myöden täys näitä "tämä alusta on parempi kuin tuo alusta ja tuolla se vasta alustojen alusta onkin" -jorinaa. Ei vie maalta merelle.
Translate
 
+Hanna Takala Mää taas oon ihan mehuissani näistä #aavekaupunki -kokeiluista, koska ne on ihan kuin "paloharjoituksia" somessa ihan oikeiden tulevien tilanteiden varalle ja parasta reaaliaikaista työkalun opettelua. Tää kuvakoostehomma oli mainio innovaatio samoin kuin se kuinka +Antti Lindström in oivallus hashtagien käytöstä sovellettiin kokoamaan jengiä yhteen aika tehokkaasti.
Translate
 
+Toni Nummela Samaa mieltä! :-) Ja toi elämää Plussaan, toivottavasti ulkopuolisetkin huomas. Pitäis varmaan enemmän viestitellä ihan suomeksikin, eikä vaan piireissä...
Translate
Translate
 
Olen tässä työmatkalla kehittänyt ajatusta miten saman aiheen erilliset kviestit voitaisiin kerätä kollektiiviseksi keskustelupuuksi. Täytynee saunan jälkeen lähestyä kuukelia....
Translate
 
Onkohan arvioita siitä, kuinka moni plusisti postailee aktiivisesti pienessä piirissä muttei koskaan julkisesti? Itselläni taitaa alle prosentti postauksista olla julkisia, lähinnä siksi että mielipiteeni ovat yksinkertaisesti liian tylsiä... ;-) Juuri rajattujen ympyröiden takia tätä voi käyttää lähes oikeisiin töihinkin, eikä hyötyä ehkä kannattaisi mitata pelkästään noilla julkisilla luvuilla.
Translate
Translate
 
Mulla on taas 99% julkista. En koe että tuo suurin osa on sellaista ettei voisi julki laittaa. Ovat poikineet pari privaattia keskustelua, en vain ymmärrä miksi privaa. No, kunnioitan ihmisten valintoja, eivät kaikki huutele kuten minä. ;)
Translate
Translate
Add a comment...