Profile cover photo
Profile photo
John Verschragen
600 followers -
John Verschragen
John Verschragen

600 followers
About
Posts

Post has attachment
1 jan 2018 10 uur in de ochtend. Dootje vertrekt naar Tasmanië.
Photo
Add a comment...

Wat een schofterige belasting is die LEI code nu weer. De #VVD heeft er stiekum weer een onbehoorlijke belasting bij verzonnen en tegelijkertijd helpen ze het zieltogend #KvK aan extra inkomsten.

Weer een verplichte bureaucratische registratie erbij!
(voorlopig geen blockchain denken bij de overheid)
Nu ben ik voor mijn vereniging verplicht een LEI code aan te vragen bij de #KvK. Middels die code gaat de overheid transacties verder dan tot op heden volgen en controleren. Alsof ze nog niet genoeg controleren!!! Betaal ik niet? Dan mag mijn bank geen transacties meer uitvoeren voor me. Ze brengen me echt op het punt dat ik ga voorstellen deze transacties niet meer via een Nederlandse bank te gaan doen.

Torenhoge kosten!
In hun onbevredigbare controlezucht een nieuw controlemiddel introduceren is bedenkelijk maar om daar nu meteen een ordinaire belasting van te maken is echt te zot voor woorden. Is die VVD nu helemaal van God los???
Het verstrekken van die code laat de overheid aan de KvK over. Ja, diezelfde club die er voor zorgt dat u door allerlei criminelen gebeld wordt. De KvK is voor alle SPAMMERS en criminelen de hoofdleverancier van email, adres- en telefoongegevens. (Meer dan 40% van ingeschrevenen heeft daar last van!!!)
Maar goed, we hadden het over de kosten van het registreren van nóg een code. Ik schat in dat dit ergens tussen de 35 en 75 cent kost. Nee, wat denk je? Ik moet daar maar liefst € 78,65 voor gaan betalen!!!#@!@!!! En dat jaarlijks! Terwijl die code natuurlijk hetzelfde blijft. Oftewel, het is een ordinaire jaarlijkse belasting geworden.

Voor mij is dit echt de drempel. NOOIT MEER VVD!!!!!!!
Sluit u zich hierbij aan, dan wordt het tijd om de volgende verkiezingen de (af)rekening naar de VVD te sturen door NIET meer op ze te stemmen. Dan komen we misschien eindelijk eens van onzinnige belastingen als #leicode, #doodsbelasting, #toeristenbelasting, etc, af.
Add a comment...

Voor iedereen die zich weer kleuter voelt (en klikt op social media).

Er is op zich niets mis mee om je af en toe weer kleuter te voelen. Maar eenmaal volwassen kun je beter je waarnemingen omzetten in weloverwogen handelen. Toen een klasgenootje in de peuterklas begon te klikken, kreeg deze soms bijval van andere klasgenootjes die niets hadden gezien of gehoord en toch de klikspaan bijstonden in zijn/haar verhaal. Zo kwam het slachtoffer snel in een lastig parket en was de klikspaan (even) in het spotlicht. Maar zoals we ons allemaal herinneren waren die klikspanen niet lang meer geliefd. Als peuter beschik je nog niet over de vaardigheden om op iemand die iets verkeerd doet, af te stappen en deze te wijzen op zijn/haar verantwoordelijkheid en in het vervolg iets niet meer te doen of te laten.

Vandaag viel mijn oog op een bericht van iemand die een filmpje plaatste (LinkedIn) van twee bouwvakkers op een steiger. Deze bouwvakkers hadden volgens getuige geen valbescherming bevestigd. En Ja hoor, de reacties waren niet van de lucht; Aangeven!, Politie!, Ministerie!, Arbodienst! Door de 'klasgenootjes' werd hel en verdoemenis geroepen en tezamen met de klikspaan maken ze er een dusdanige heisa van dat zij in feite de werkgever publiekelijk gijzelen en deze er zometeen niet meer onderuit kan de werknemer of toezichthouder te moeten ontslaan om nog een klein beetje recht te doen aan al die onthutste emoties van de toeschouwers.
Ik vroeg mij bij het aanschouwen van dit kleutergedrag af hoe dit op kantoor zou overkomen. Stel dat een medewerker ziet dat een collega een regeltje overtreedt. Deze medewerker pakt zijn/haar mobiel en filmt het incident en plaatst dit op het internet. Volgens mij is het dan de medewerker die dan binnen de kortste keren 'in between jobs' zit en zal met de collega gesproken worden over het belang van de regel met het verzoek deze in het vervolg na te leven. Dit heeft alles te maken met het feit dat men op kantoor verwacht dat je je waarnemingen om kan zetten in volwassen gedrag; op de collega afstappen en met deze in gesprek gaan.

Kortom, als je ziet dat er in jouw omgeving iets niet goed gaat, vergeet dan even je mobiel en je 'publiek'. Denk na over wat je ziet, denk na over je formulering (niet schelden) en stap er op af. Doe er wat aan, kom met de juiste argumenten en voer het gesprek met respect. Je zult zien dat je dan meer resultaat boekt en er zelf ook een beetje beter van wordt omdat mensen die dit zien je meer zullen waarderen. En dan bedoel ik echte waardering en niet 200 likes van 'klasgenootjes'.
Add a comment...

Post has attachment
Hier kun je mijn presentatie over Bitcoin en Blockchain bekijken.
Add a comment...

Post has attachment
Nieuwe website gelanceerd voor Citronics. De oude website was niet responsive. De nieuwe website past zich aan elk scherm automatisch aan. Je kunt de site hier bekijken:
Add a comment...

Post has attachment
Is dit wat #Europa voortbrengt? https://youtu.be/tb7GXmLqr_4
Add a comment...

Post has attachment
Goede speech van Gordon Sumner (Sting). Overigens terecht dat hij deze mooie prijs in ontvangst mocht nemen.
(Speech begint 4:25)
Add a comment...

Post has attachment
Als ik hoor dat iemand in een vage email zomaar geklikt heeft moet ik altijd aan dit plaatje denken.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Altijd al een kijkje willen nemen bij vrijmetselarij?
Week van de Vrijmetselarij; zaterdag 7 oktober tot en met zondag 15 oktober.

http://www.logehetschietlood.nl/2017/09/week-van-de-vrijmetselarij-2017.html
Add a comment...

Post has attachment
Dit is het beste artikel over Facebook dat ik in lange tijd heb gelezen. Wil je iets meer begrijpen van dit platform, neem er dan even de tijd voor (het is een lang artikel). Het is de moeite waard en je zult beter dan ooit begrijpen wat Facebook nu eigenlijk is.

https://www.groene.nl/artikel/it-zucks
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded