Profile cover photo
Profile photo
Johan Sundblom
121 followers -
E-handel & internetmarknadsföring
E-handel & internetmarknadsföring

121 followers
About
Posts

Post has shared content
Här kommer en längre första post som jag skriver på Google Plus, som lovat. Den riktar sig mot affiliates och ger några tips på hur du som affiliate bör förbereda dig för framtiden.

-------------------------------------------------------------

VAR RANKVÄRDIG - SKAPA VÄRDE!
Det sker alltsom oftast just nu - "starka" sajter försvinner. Gemensamt för dessa är att de inte är rankvärdiga, dvs de har oftast enbart sitt bästa för ögonen (tjäna pengar åt sig själva) snarare än att faktiskt ge värdefull information åt besökaren. Tänk på att det är den värdefulla informationen som är det enda som motiverar en toppranking för en affiliatesajt. Saknas den - ja, då är det ju faktiskt lika bra att Google rankar något av företagen du promotar eftersom du troligtvis iallafall gör ditt bästa för att skicka dina besökare dit. På så sätt slipper besökaren ett onödigt extra steg till målsidan.

Så här är det: du kan ranka med bra innehåll och länkar, men når du toppen, ja då gör du bäst i att vara rankvärdig också!

LÄTT KOMMET - LÄTT FÖRGÅNGET!
Ha en idé som fungerar långsiktigt. Kanske kommer du på snillrika idéer som ger dig snabba enkla pengar. Är det hållbart i långa loppet? Det finns många gråzoner där du kanske kan göra enkla pengar utan att syssla med något fuffens men där möjligheterna snabbt kan bli tilltäppta om du lägger all kontroll i ett affiliatenätverks händer. Kanske parasiterar du på ett varumärkes sökord (även om de från början godkänt din sajt) så är det mycket troligt att den här inkomstkällan kapas snabbt som blixten.

Du måste ha sajter som kan fungera någorlunda långsiktigt om du vill vara säker.

MÅNGA BÄCKAR SMÅ
Det händer oerhört mycket i  Googles rankinguppdateringar nuförtiden och affiliatesajter som inte håller tillräcklig kvalitet, blir sönderspammade, eller bygger klantiga länkar sjunker som stenar på löpande band.

Eller varför inte bara se till möjligheten att bli  dömd till "evig vistelse bland Googles bottenskrap" bara för att en manuell granskare hos Google började dagen utan kaffe? Allt är möjligt.

Som affiliate lever du farligt just nu. Se till att du har inkomster från olika sajter och nischer. Det blir svårare och svårare att hinna med - för du bör kunna uppnå en viss kvalitet också!

Kolla konkurrensen. Om dina konkurrenter har skitdåliga sajter så levererar du ju faktiskt ett bättre resultat än dina konkurrenter om din sajt bara är "dålig". (inte "skitdålig").

FÖRHANDLA DINA DEALS

Att ranka i toppen på kommersiella sökord ger dig möjligheter till förhandling. Speciellt om du har många sajter så kommer nätverken att kunna ge dig bättre deals för att få dig som lojal affiliate i deras nätverk.

GÖR DIG AV MED SKRÄPSAJTERNA!

Med Google Panda och Penguin har många sajter blivit brända. Om dina sajter ingår i länkbytarnätverk och har gjort ett tag så skulle jag verkligen se över om dessa överhuvudtaget är värda att ha kvar. Risken är att du trasslar in dig i något skit om du inte har total kontroll. Fixa länkar på annat sätt, och desperatlänka inte från dina skräpsajter till dina huvudsajter om du skulle panika och tappa lite rankings till dina huvudsajter. Det kan kosta dig massor!

HÅLL KOLL PÅ DINA KONKURRENTER MED GOD FRAMFÖRHÅLLNING

Använd exempelvis Advanced Web Rankings http://simonnystrom.com/products.php?id=awr för att spåra dina konkurrenter över tid. Vilka ökar i rankings med tiden? De MÅSTE göra någonting rätt, så kontrollera om deras strategi skiljer sig från din egen samt få en uppfattning om vad som måste till för att hålla dina positioner. Är det någon enveten jäkel med alldeles för mycket energi och som kanske blir jobbig i längden? Kanske kan det t.o.m vara bättre med ett uppköp istället för att någon jobbig jäkel ska börja trängas i toppen med dig - INNAN personen fått smak för pengarna som tillhör dig.

ÖVERSKATTA INTE SOCIAL MEDIA

Du ska verkligen ha en anledning att använda dig av social media i rent försäljningssyfte om du ska lägga din energi på social media. Om du tror att det förbättrar dina rankings - glömd det!

SKAFFA DIG ETT SUNT FÖRNUFT
Skämtsamt, ja. Men alldeles för många är för oförsiktiga när det gäller vad som är okej eller inte vad gäller sajtbygge. Det som är den mest livsfarliga kombinationen för att du ska hamna i skiten framöver är:
1. Girighet (glöm inte bort besökaren hörru, tänk på mer än din plånbok!)
2. Lathet (Återigen - glöm inte bort besökaren - din late jävel!)

HA RESERVPLANER
Så här är det. Affiliates kommer att ha en tuff tid framöver och ingen vet egentligen riktigt vad som händer just nu. Vad blir Googles nästa uppdatering?  I långa loppet konkurrerar du, som det ser ut nu, direkt mot Google. Japp - så är det. Google trycker in allt mer av sina egna resultat i SERPsen och skulle helst av allt vilja bli en allvetande maskin som kunde leverera svar till allt och alla utan mellanhänder. (De kan t.o.m scrapa resultat och sno dina data i vissa fall och utan dåligt samvete använda dessa) Kanske inte så bra med Schema.org ändå? Who knows. I vissa nischer, exempelvis inom hotell, har de gett instruktioner till sina manuella granskare att  klassificera affiliatehotellsajter som spam - även om de har bra och relevant innehåll. Det lär bli ännu tuffare. Lägg även till det faktum att Sverige är något år efter i eländet...

Googles dominans på sökmarknaden är äckligt stor och GOOGLE HATAR AFFILIATES! http://www.sunsetseo.com/google-hates-affiliates/

Till det positiva hör att om du bevisligen uppnått resultat inom affiliatebranschen så lär du kunna en hel del om SEO också. Och lyckligtvis är det en bransch som blomstrar eftersom det finns massor av företag på webben som skulle må bra av lite skarp SEO för att öka försäljningen. Din reservplan bör alltså vara att, om nödvändigt, i framtiden vara så pass välkänd inom SEO att du kan jobba direkt mot ett företag istället, inte som mellanhand - vilket du ju faktiskt är om du jobbar som affiliate.

Håll hoppet uppe, men var medveten om fatt stora förändringar kan ske snabbt!
Add a comment...

Post has shared content

Post has attachment
Add a comment...

Post has shared content
Google defies exponential growth, hits 50 million users in 88 days
According to +Paul Allen, G+ hit 50 million users today. Here's a graph to illustrate how fast that is.

Sources:
- comScore
- twitter.com
- facebook.com
- linkedin.com
- myspace.com
- google.com
- partially stipulated
Photo
Add a comment...

Post has shared content

Post has shared content
The US' income distribution is more unequal than 1/2 of African dictatorships... Seems hard to believe, but even worse, nearly impossible to fix. The idea of income redistribution, either by private enterprise or government intervention, is anathema to most Americans.
Add a comment...

Post has shared content
Quotes from Android partners

“We welcome today’s news, which demonstrates Google’s deep commitment to defending Android, its partners, and the ecosystem.”
– J.K. Shin
President, Samsung, Mobile Communications Division

“I welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
– Bert Nordberg
President & CEO, Sony Ericsson

“We welcome the news of today‘s acquisition, which demonstrates that Google is deeply committed to defending Android, its partners, and the entire ecosystem.”
– Peter Chou
CEO, HTC Corp.

“We welcome Google‘s commitment to defending Android and its partners.”
– Jong-Seok Park, Ph.D
President & CEO, LG Electronics Mobile Communications Company
Add a comment...

Post has shared content
So single posts made right here in Google+ are showing up in the SERPS. Did somebody else already play with this? This could mean we are going to look at these 'updates' a lot differently....
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded