Profile cover photo
Profile photo
Johan Kroon Administratie
24 followers
24 followers
About
Posts

Post has attachment
Investeren of nog kosten maken? Een ieder jaar terugkerende vraag die voor de belastingleek best lastig is. Hoe maakt u een fiscaal voordelige keuze?

Fiscaal voordelig
In beginsel is het voordelig zo veel mogelijk uitgaven als bedrijfskosten aan te merken. Bedrijfskosten mag u immers meteen van de winst aftrekken. Aan de andere kant kunnen investeringen investeringsaftrek opleveren.
Let op: investeert u in bedrijfsmiddelen vanaf € 450,- exclusief btw? Dan mag u deze kosten niet in één keer van de winst aftrekken. Hierover dient u af te schrijven.
Als u vrijgesteld bent van btw, geldt € 450,- inclusief btw.

Meerdere kleine investeringen
Soms kunnen meerdere kleine investeringen samen één bedrijfsmiddel vormen. Dit is het geval als de investeringen met elkaar samenhangen en aan elkaar dienstbaar zijn. Er is dan fiscaal gezien sprake van een complex van bedrijfsmiddelen.

Keuze
U mag de zaken op de afbeelding zien als één investering. U mag er echter ook voor kiezen om de kosten van de printer, reserveaccu, laptoptas en muis meteen van de winst af te trekken.

Wanneer kiest u wat?
Komt u dit jaar niet boven de € 2.300,- uit aan investeringen? Dan heeft u sowieso geen recht op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van maximaal 28%. Dan is het voordeliger om dergelijke uitgaven direct van de winst af te trekken. Hetzelfde geldt als u dit jaar boven de € 56.192,- aan investeringen uitkomt. Boven dit bedrag tot en met € 104.059,- heeft u namelijk geen recht meer op de maximale 28%, maar op een vaste aftrek van € 15.734,. Komt u dit jaar niet boven de € 2.300, aan investeringen, kies dan voor kostenaftrek.

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes. Bel met 0597-792002 of neem contact op via info@johankroonadministratie.nl.
https://www.johankroonadministratie.nl/

Post has attachment

Post has attachment
Binnenkort dient u de laatste btw-aangifte van 2017 in. Eindelijk is daar het moment om de btw van die slecht betalende klanten terug te vragen, of (nog) niet?

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft kritiek geuit op het huidige systeem van de IBAN-rekeningnummers. De ACM concludeert namelijk dat veel consumenten door het huidige systeem een overstap naar een andere bank uitstellen omdat dit teveel gedoe oplevert. Dat belemmert de concurrentie tussen de banken.

Lees meer op:
https://www.johankroonadministratie.nl/acm-wil-overstappen-van-bank-vergemakkelijken-id293-nieuws

Post has attachment

Post has attachment
Op 5 juli zal de Europese Centrale Bank het nieuwe 50 euro biljet presenteren. In het voorjaar van 2017 zal het nieuwe biljet in omloop komen in Eurozone.

De vijftig euro is het vierde eurobiljet dat wordt geüpdatet. De biljetten van 5, 10 en 20 euro zijn al aan de beurt geweest. Behalve een aangepast ontwerp hebben de nieuwe biljetten meer kenmerken die het moeilijker moeten maken om ze te vervalsen.

Post has attachment
Het Kifid, het klachteninstituut voor de financiële dienstverlening, zou graag zien dat het voor consumenten makkelijker gaat worden om een klacht in te dienen over bijvoorbeeld een bank of verzekeraar.

De afgelopen jaren bleef het aantal klachten maar dalen, maar nadat begin juli vorig jaar een online klachtenloket was geopend, nam het aantal klachten juist toe.

Post has attachment

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded