Profile cover photo
Profile photo
Shanti Jóga-sziget
23 followers -
A Shanti Jóga-sziget Kispesten (XIX. kerület) található. 2006 októberében alakult a Sivánanda Jógaközpont kistestvéreként.
A Shanti Jóga-sziget Kispesten (XIX. kerület) található. 2006 októberében alakult a Sivánanda Jógaközpont kistestvéreként.

23 followers
About
Posts

Post has attachment
Hétköznapi Spiritualitás - TANÍTÁS

„Kelj fel minden nap hajnalban, és üdvözöld az Univerzális Lényt! Borulj le imádattal Őelőtte, mielőtt megkezdenéd a napodat! A napot derűsen, boldogsággal telve, elégedettségben töltsd el!

Semmi elítélnivaló nincs a világban.
Változtass a szemléleteden!
Engedd el a neheztelésedet! Bocsáss meg egy ellenségednek!
Hagyd abba az aggódást, és mosolyogj gyengéden önmagadra!
Érezd, hogy az egész világ az Úr megnyilvánulása, és te az Urat szolgálod minden névben és formában!
Alakítsd át életedet Jógává!
Tégy erőfeszítéseket a helyes életvitelért és mások szolgálatáért!
Isten az egyszerű emberekkel jár, a szenvedőkön keresztül nyilvánítja ki Magát, a nemes jelleműeknek ajándékoz megértést, és távol tartja a Kegyelmét azoktól, akik fennhéjáznak.
Ezért mondj le az önzésről, fejleszd az erényeket, és légy szabad!
Tartsd elmédet mindig nyugalomban, békésen! Legyél a saját elméd meghódítója, a vágyaid leigázója és a sorsod ura, mert te vagy az úr!" - Szvámí Csidánanda
Add a comment...

Post has attachment
ÚJ JÓGAFOGLALKOZÁS 60 percben - NAPZÁRÓ
Ha szeretnénk a napi fáradtságot nyugalommá, a szétszórtságot koncentrációvá, a nyugtalanságot békévé változtatni és az esténket Istennek (Önmagunknak) szentelni, de kevés az időnk, akkor a legjobb helyen vagy ezen a rövid foglalkozáson.
Részletek a képre kattintva:
Add a comment...

Post has attachment
ÚJ JÓGAFOGLALKOZÁS 60 perceben: NAPINDÍTÓ
„Minden nap egy új kezdet. Töltsd el hasznosan! Ha jól kezded a napot, az sikert hoz. Az egész nap jól lesz eltöltve. Kezdd a napot kora reggel!” – Srí Szvámí Sivánanda

Tedd szebbé a napod! Még a rohanás megkezdése előtt állj meg egy pillanatra, és töltődj fel. Vagy, ha a reggeli jógagyakorlást szeretnéd szokássá tenni, együtt könnyebb. Lehet, hogy még kávéra sem lesz szükséged.
Részletek a képre kattintva:
Add a comment...

Post has attachment
ÚJ JÓGAFOGLALKOZÁS: Dzsapa és Meditáció szeptember 25-től
A dzsapával végzett meditációban eggyé válunk szívünk tárgyával a szeretet végtelen forrásával, a bennünk lakozó Legfelsőbb Lélekkel. Ekkor a mantra eltűnik és eggyé válunk Önmagunkkal. Leírhatatlan örömöt, békét tapasztalunk.
Részletek a képre kattintva:
Add a comment...

Post has attachment
ÁJURVÉDA mindennap!
Biztosan hallottad már ezt a szót: ájurvéda. Talán azt is tudod, mik azok a dósák. De vajon tudod-e, hogyan alkalmazhatod ezt a tudást a mindennapokban?
Az ájurvéda ősi védikus tudomány, szó szerinti jelentése: „az élet tudománya”.
E tudás a világot és minket is felépítő elemekre épül. Ezeket az alkotó elemeket a mindennapi ételeinkkel és életvitelünkkel építeni vagy lerombolni vagyunk képesek. Ezért érdemes e tudást felfedezni, mely birtokában tökéletes egészségben, lelkileg kiegyensúlyozottan élhetünk.
Gyere el szeptember 28-29-én az indiai vendégünk által tartott jógahétvégére, hogy elsajátítsd az alapokat életed megváltoztatása érdekében.
Részletek és jelentkezés a honlapon (a képre kattintva):
Add a comment...

Post has attachment
„Egy gramm gyakorlás felér több tonna elmélettel” – Szvámí Sivánanda
A fenti idézet nem csak az ászanákra és pránájámákra vonatkoznak, hanem a tanítások gyakorlatba fektetéséről.
Ehhez hoztuk létre a sok ingyenes programot, melyek segítségével személyiségünkből teljesen kikophat minden rossz, és ahogy mi magunk változunk belül, úgy válik az anyagi világunk is egyre finomabbá, kellemesebb hellyé, kedves, szeretetteljes emberekkel.
Várunk benneteket végtelen szeretettel!
Add a comment...

Post has attachment
HASZNOS SEGÍTSÉG A LELKI BÉKÉHEZ
Köztudomású tény, hogy a jó egészség és az anyagi biztonság nélkülözhetetlen a lelki békéhez. Sokan mégis, bár megadatik nekik mindkettő, az örökös lelki nyugtalanság állapotában vannak. Te is ebbe a kategóriába tartozol? Ha válaszod „igen”, olvasd ezt tovább. Nagy valószínűséggel a problémádat te magad hozod létre, ami így elkerülhető. Lássuk hogyan.

NE KRITIZÁLJ SEMMIT ÉS SENKIT
Gyakran avatkozol bele mások ügyeibe? Talán tényleg hibáznak. De miért kellene, hogy ez zavarjon téged? Ne kritizálj senkit és semmit! Isten nem hatalmazott fel arra, hogy mások felett bíráskodj. Minden ember azért cselekszik úgy, ahogyan cselekszik, mert a benne lakozó Isten így sugallja neki. Hasznos szabály, hogy saját békéd érdekében csak a magad dolgával törődj.
Törődj a magad dolgával! Kitűnő és követendő mondás annak számára, aki mindenek felett a lelki békét tartja a legfontosabbnak. Ezen a világon semmi nem igényli a te felügyeletedet. Van egy Isten, aki valóban mindennek gondját viseli. Neked is gondodat viseli. Ne feledd ezt a tényt!
Hadd ismételjem meg: törődj a magad dolgával. Ne kritizálj senkit és semmit! A kritika egyenlő az istenkáromlással. Miért? Mert bármi történjék is, Isten akaratából történik. Az a tény, hogy valami megtörtént – függetlenül attól, hogy a te szemszögedből nézve az jó vagy rossz – önmagában bizonyítéka annak, hogy Isten jóváhagyásával történt. És, ha te ezt az eseményt kritizálod, Isten Akaratát, Bölcsességét és igazságát kérdőjelezed meg. Ne tedd ezt! Meg fogod őrizni békédet.
- Szvámí Sivánanda
A többi tanácsot a honlapon olvashatjátok:
Add a comment...

Post has attachment
JÓGA A NYUGDÍJAS KORÚAKNAK
Cél, hogy az időskor évei „arany évekké” változzanak.
Részletek a honlapon (a képre kattintva):
Add a comment...

Post has attachment
MI IS A HATHA JÓGA VALÓJÁBAN?
"A hatha jóga az elme feletti uralom megszerzésének legtudományosabb módszere. Az elme vibráló tevékenységét a pránán keresztül fejti ki, amely a test különböző szervein keresztül elfolyik. A hatha jóga megtanít uralni a pránát, s így automatikusan az elme felett is uralmat szerzünk. Az érzékszerveket és a cselekvés szerveit is a prána működteti, ezek működését is uralhatjuk a pránájáma segítségével. Így tehát az ászanák és pránájáma gyakorlásával könnyedén uralmat szerzünk a testünk és elménk felett. Gyakorold tehát a hatha jógát! Nagyon rövid időn belül éreztetni fogja a jótékony hatását. Élvezheted elméd csendjét és egy olyanfajta belső boldogságot, amelyet semmilyen külső tárgy nem adhat meg. Képes leszel uralkodni érzelmeiden. A testi vágy, harag, féltékenység és hasonló alantas érzelmek semmivé lesznek. Akaraterőd megnövekszik. Olyan emberré válsz, akit mindenki szeret, csodál és tisztel." - Szvámí Visnu-dévánanda
Folytatás a honlapon (a képre kattintva):
Add a comment...

Post has attachment
HARAG KEZELÉSE
Egyszerű tanácsok Sivánanda Mestertől a harag kezelésére:
„Az apró sértéseket türelemmel viseld. Nézd el mások hibáit. Ne feledkezz meg a saját hiányosságaidról és gyengeségeidről sem.
Felejts el minden igazságtalanságot, ami téged ér.
Ez a legkönnyebb módja annak, hogy úrrá legyél a haragon.
A megbocsátás és türelem segítségével minden nehézség nélkül féken tarthatod a haragodat.” -Szvámí Sivánanda
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded