Profile cover photo
Profile photo
Jessica Frijling (De Trimacademie)
48 followers -
Gepassioneerd hondentrimster, docent en kynoloog
Gepassioneerd hondentrimster, docent en kynoloog

48 followers
About
Posts

Post has attachment

Ook in de winter is het trimmen van uw hond belangrijk!
Afdrukken
Digitale camera 077 640x426De meeste baasjes stellen de trimbehandeling van hun hond in de winter uit, omdat ze bang zijn dat hun viervoeter het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niks is minder waar.


1. Trimbehandelingen uitstellen heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat ik en mijn collega's in het voorjaar een golf van ernstig geklitte of zelfs vervilte honden in de trimsalon krijgen. De enige diervriendelijke oplossing die ons dan rest is de hond kaal scheren.
2. Klitten trekken aan de huid en doen pijn. Ernstige klitten kunnen bovendien voor wondjes en bloeduitstortingen zorgen.
3. Vilt sluit de huid af. Vuil en ongedierte kunnen er niet uit en er kan geen lucht bij de huid. Dit kan leiden tot jeuk, wonden en smetplekken.
4. De meeste baasjes knippen zelf de nagels niet of plukken de oren niet uit. Wanneer er teveel tijd tussen de trimbehandelingen zit, gebeurt dit dus tijdens deze periode ook niet. Te lange nagels kunnen niet alleen in de voetzooltjes groeien, wat pijnlijk is en voor ontstekingen kan zorgen, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de stand van de voeten (en bij verkeerde belasting op lange termijn ook voor gewrichtsproblemen zorgen). Overtollig haar in de oren kunnen ook voor ontstekingen e.d zorgen.
5. Buiten is het weliswaar koud, maar binnen staat de kachel of de verwarming te brullen. Zowel de huid als het haar drogen door deze combinatie uit en zorgen voor statische elektriciteit.
6. Jasjes, truitjes en dekjes zorgen voor wrijving met het haar en bij constante frictie kan dit bij (half)lang haar voor klitten zorgen. Deze moeten voor ze naar binnen gaan dan ook uitgetrokken worden. Wij houden tenslotte ook onze winterjas niet aan in huis. Deze bevorderen bovendien statische elektriciteit, een droge huid en een sterke hondengeur.
7. Lang (er) haar blijft bovendien langer nat en sleept meer bladeren en andere rommel mee naar binnen.


Stel dus de afspraak voor jouw hond in de wintermaanden niet uit. Extra onderhoud is juist aan te bevelen. Wij bieden ook zogenaamde onderhoudsbeurten. Jouw hond wordt dan gewassen met een vochtinbrengende shampoo en conditionering en verder drogen, borstelen, knippen we de nagels en trimmen we de ogen vrij, voeten, anus en geslachtsdelen tegen gereduceerd tarief.

#trimsalon #hardenberg #trimsalondoggystyle
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Nog 6 weken tot de Kerstvakantie!

Ik wil u er graag op wijzen dat op dit moment de agenda vol loopt met afspraken voor Kerstmis, dus wilt u nog een plekje reserveren voor de feestdagen, dan raad ik u aan om snel een afspraak te maken.

Tot ziens!

Copyright: Trimsalon Doggy Style te Hardenberg
Photo
Add a comment...

Post has attachment
If you do what you love, you don't have to work another day #lovemyjob #trimsalondoggystyle #Hardenberg
Photo
Add a comment...

Post has attachment
De grootste hond in de trimsalon: Ierse Wolfshond Olle #trimsalon #hardenberg
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Deze twee Shiloh Sheperds waren vandaag bij Trimsalon Doggy Style in Hardenberg voor een APK.
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Bad Hair Day?! Wij helpen u graag!

Trimsalon Doggy Style
Vechtstraat 6
7772 AX Hardenberg
0523676956
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dit is geen creatief kapsel of een nieuwe trend. Dit is de reden dat ik kortharige of stokharige honden (Berner Sennen, Newfoundlander, Golden Retriever), tenzij de reden van medische aard is, bij voorkeur NIET scheer.

Dit is een klassiek voorbeeld van 'scheeralopecia'. De vorige trimsalon heeft deze Golden Retriever op het verzoek 'lekker kort', geschoren. Dit is in oktober gebeurd en zoals je ziet, is het haar niet gelijkmatig en niet overal weer teruggegroeid, doordat de haarfollikel is beschadigd door het scheren.

Heeft jouw hond het in de zomer enorm warm (en/of verhaart hij enorm), ga het dan niet scheren. Het scheren van je hond is in dit geval het ergste wat je kan doen. De vacht van je hond is namelijk niet alleen een bescherming tegen wind, regen, vuil en dergelijke, maar ook tegen de warmte. Zonder deze bescherming kan je hond dus verbranden.

De behandeling die ik aan kan bevelen is het ‘ontwollen’. Hierbij verwijderen we alleen de dode, loszittende onderwol door middel van wassen, inweken en uitblazen zonder daarbij de vacht te beschadigen. De onderwol kan je vergelijken met een winterjas. Na het verwijderen van de overmatige onderwol, blijft er nog een laagje dekhaar (de bovenvacht) met onderwol staan wat jouw hond beschermt tegen invloeden van buitenaf. #trimsalon #hardenberg #cursushondentrimmen #opleidinghondentrimmen
Photo
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded