Profile

Cover photo
Jeroen Kooij
308 followers
AboutPosts

Stream

Jeroen Kooij

Algemeen  - 
 
Ik maak gebruik van een groot aantal chrome extensies, maar heel vaak staan ze plots op andere plekken in de balk. Is dit normaal, doe ik iets fout of er is een workaround (of ben ik de enige?)
 ·  Translate
1
Siem van Dongen's profile photoJan-Willem Bobbink's profile photoJeroen Kooij's profile photoMartin Postmus's profile photo
6 comments
 
+Jan-Willem Bobbink Goed artikel!
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Technische SEO  - 
 
Wie spreekt er daadwerkelijk zoekopdrachten in google?

Las een artikel over gesproken zoekopdrachten en hoe je daar als seo-er  wel of niet op moet anticiperen. 

Nou gebruik ik nooit de voicefunctie bij het zoeken in Google en vraag mij af of anderen die wel doen. Ik hoor nooit iemand op straat een zoekopdracht inspreken.

Zelf heb ik al snel het idee dat ik voor gek sta als ik het zou doen, anderen zou storen of dat men meeluistert.

En jullie?
 ·  Translate
1
Jeroen Kooij's profile photoBert van Heerde's profile photoJaco Havenaar's profile photoEktor Tsolodimos's profile photo
16 comments
 
Heel soms. Heb wat last van mijn hand door al dat gecomputer. Hoop dat de technologie snel beter wordt.
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Copywriting / Content  - 
 
Hoe je als masseur een niche kiest... of toch niet

Tijdens onderzoek naar het zoekwoord massage almere kwam ik op een site terecht waarbij de eigenaresse keurig kiest voor een lokale niche: 

Ik masseer alleen vrouwen in mijn praktijk.

Om 2 regels daarna te lezen:

Ben jij als vrouw zijnde al eens geweest voor een massage en wil je je partner, broer of zoon laten kennismaken met mijn massage bel dan even met mij of stuur een e-mail.
 ·  Translate
4
Jeroen Kooij's profile photoArjan Muthert's profile photoDavey Smit's profile photoEric Krull's profile photo
8 comments
 
+Jeroen Kooij Haha, wat een mooi voorbeeld! Wat zijn mensen toch slim wanneer ze (een beetje) valsspelen!
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Technische SEO  - 
 
Responsive, maar hoe? html5, css, html, xhtml ... Help?

Kreeg de vraagstelling van iemand die geen wordpress site wil hebben maar een site zonder php. Ik ken wordpress maar daarna zie ik door de bomen het bos niet meer. Heb de klepel horen luiden, maar wie kan mij helpen bij het vinden van de klok? Wat is voor seo en vooral loadspeed het beste. Moet responsive zijn, maar wat zijn daarna de verschillen bij html(5)/css? Wat zijn de verschillen en de voor- en nadelen?
 ·  Translate
1
Jochem Kessens's profile photoKoen Knol's profile photoDaniel Mulder's profile photoJohan Kuurman's profile photo
29 comments
 
Bedenk ook dat webhosting een rol speelt bij het laden van een website.
Wordt de website gehost op een shared hosting waar al een tiental andere websites op draaien?
Wat voor hardware heeft de webserver?

Het aantal processoren en geheugen speelt ook een belangrijke rol als het gaat om die milliseconden.
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Analytics  - 
 
Hoe meet je ranking van local search in the localpack?

Met welke software kan ik de ranking van local search tracken. Om het kort duidelijke te maken: schilder arnhem geeft 2 soorten resultaten. De "normale" search resultaten en de localpack bestaande uit 3-5 of 7 lokale schilders met daarachter een letter A tot G. Moet in meerdere steden lokale zoekresultaten kunnen tracken op basis van beide typen.
 ·  Translate
1
Jan-Willem Bobbink's profile photoJeroen Kooij's profile photoEduard de Boer's profile photoDaniel Mulder's profile photo
9 comments
 
+Jeroen Kooij wil je een ranking op een zoekterm tracken ongeacht de domeinen in de top eerste zoveel of alleen voor die zoekopdrachten waar je bepaalde domeinen tracked. 
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Copywriting / Content  - 
 
Wie weet er nog een goede seo copywriter voor onderwerpen rondom overlijden.

Liever een berichtje via hangout sturen: ook geen probleem ;)
 ·  Translate
1
Chelsea Bosters's profile photoTanja Nolten's profile photoChantal Bakker's profile photo
3 comments
 
Hee Jeroen, dat is wel echt helemaal mijn ding. Zoals je sinds gisteren weet ben ik SEO Tekstschrijver van het eerste uur ;-) Maar wat jij nog niet weet is dat ik iets met stervensbegeleiding etc heb. Het onderwerp spreekt mij heel erg aan. Ik stel voor dat we snel even verder kletsen...
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Technische SEO  - 
 
Heeft de bouncerate invloed op je ranking?

Ik lees net een comment van Ronald over de bouncerate in een discussie over een ander onderwerp. Vind het onderwerp interessant genoeg om er een nieuwe discussie van te maken. 

Ronald: Volgens mij heeft de bounce ratio ook invloed op je ranking, als een geïnteresseerde bezoeker wat langer op de website / webshop rondkijkt gaat de bounce percentage omlaag, dat heeft een positieve invloed op je ranking. In die zin heeft het wel een zekere positieve invloed op je SEO.
 ·  Translate
1
Ronald Lever's profile photoThierry De Marre's profile photoBert van Heerde's profile photoJeroen Kooij's profile photo
40 comments
 
+Bert van Heerde Ik kan je aanname begrijpen inzake de ctr en het feit dat je minder resources nodig hebt als Google, maar mijn mening zegt ctr enkel iets over de titel en de description. Uiteraard mag je in de basis van uitgaan dat de titel ook hoort bij de inhoud, maar vooral bij long tail keysearches komt de titel niet 100% overeen met de zoekterm, maar komen de onderlinge woorden uit de zoekterm wel voor in de pagina. Op dat moment zegt de terugkeer naar de zoekpagina en het hoppen naar het volgende resultaat meer dat de ctr alleen.

Als marketeer kun je natuurlijk beter inspelen op het feit dat de zoeker niet altijd vindt wat hij zoekt op basis van de suggestie van Google. Het aanbieden van een zoekfunctie op je site, aanvullende links onderaan een artikel naar soortgelijke onderwerpen, een link naar de FAQ of de optie om een vraag te stellen geeft een betere zoekervaring op je site. Gegevens uit GA uit de interne zoekresultaten gebruik je weer voor het aanvullen de info op je site, zodat de volgende zoeker het resultaat wel kan vinden.
 ·  Translate
Add a comment...
Have them in circles
308 people
Daan Vaneker's profile photo
Ardo Huisman's profile photo
Jeffrey van Beek's profile photo
Imad Hassan's profile photo
Maartje Andonyadis's profile photo
Dvdswinkel Almere's profile photo
Vikram SEO's profile photo
Pieter Peereboom's profile photo
Christian Metz's profile photo

Jeroen Kooij

Algemeen  - 
 
Penalty voor vraag en antwoordsite

Betreft in dit geval www.hoewatwaarom.nl Dit is een site waar vragen gesteld worden en "leden" antwoorden kunnen krijgen. Onder de beantwoorders worden maandelijks prijzen verloot.

Is ook wel een logische stap want degenen die antwoorden geven zijn niet echt experts of deskundigen. Verdienmodel zat vooral in adsense advertenties.

Van dit soort sites zijn er natuurlijk voldoende waaronder hoedoe.nl maar ook infonu.nl met legio subdirectoriesites. 

Mailinhoud:

Slecht nieuws! 4 maand geleden heeft HoeWatWaarom van Google een penalty gekregen. Hierdoor is de website in de resultaten van Google een stuk minder goed te vinden. Wat de exacte reden is van deze penalty is onbekend en het kan goed zijn dat deze na verloop van tijd wordt opgeheven. Omdat HoeWatWaarom voornamelijk zijn verkeer binnenkrijgt via Google is het verkeer sindsdien aanzienlijk gedaald. Hierdoor is het niet meer rendabel om de website verder te onderhouden. 

Omdat de website aanzienlijk veel WAARDEVOLLE content heeft zijn wij van mening dat HoeWatWaarom wel degelijk een goeie plek verdient in de resultaten van Google. Daarom gaan wij de aankomende periode grote veranderingen doorvoeren op de website en hopen wij op deze manier weer te stijgen in de resultaten van Google.

Voor nu willen wij iedereen onwijs bedanken voor al het harde werk. Zodra de website is aangepast en de penalty is opgeheven gaan wij weer verder met het uitreiken van wekelijkse prijzen!
 ·  Translate
3
Wouter Kiel's profile photoJeroen Kooij's profile photoJan-Willem Bobbink's profile photoBert van Heerde's profile photo
15 comments
 
+Jan-Willem Bobbink Dat was een beetje tekort door de bocht beschreven door mij. Ik doelde met Panda op de uniekheid van de tekst. Bij dit soort sites zie je vaak dat er leentjebuur gespeeld wordt met andere vraag-en-antwoord sites resulterend in duplicate content pagina's. Daarnaast heeft een pagina grammaticaal correcte en relevante inhoud nodig om te kunnen ranken tov concurrenten die over hetzelfde onderwerp schrijven. Alleen een vraag zonder één antwoord zal bijvoorbeeld niet snel ranken op een competitieve term. 

Mooi lijstje trouwens van de beoordelingsfactoren, hoewel ik sommige dingen van de High Quality Factors nog steeds vaag vindt, zoals punt 5 (soort .edu discussie, again) of veel te makkelijk manipuleerbaar (punt 2 en 3). Overigens vind ik punt 4 'Authoritative Outlinks in Your Content / Citing Your Sources' de meest onderschatte (positieve) factor. Veel SEO-ers zijn 'te bang' om uit te linken naar andere bronnen, waarschijnlijk vanwege 'verlies van bezoekers en PageRank'. 
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Technische SEO  - 
 
Hoe weet je of een site niet meer getoond wordt in de serps?

Was bij een concurrerende site aan het controleren op welke positie het rankte op bepaalde keywords. Kreeg echter elke keer geen enkel resultaat. Als ik site:www.zijndomeinnaam.nl intoets dan zie ik dat 10 pagina;s zijn geindexeerd, maar ik zie ze niet terug in de zoekresultaten. Betreft een de site http://www.nieuwegein-scheiding.nl/ 
 ·  Translate
Als u na jaren van huwelijk gaat scheiden, is dit vaak een pijnlijke beslissing. Wij helpen u in Nieuwegein graag bij het gehele scheidingsproces.
1
Jan-Willem Bobbink's profile photoHans Keeren's profile photoDaniel Mulder's profile photoJeroen Kooij's profile photo
9 comments
 
+Daniel Mulder de vraag ging om een concurrerende website of netwerk van sites. Jij geeft een optie voor het controleren van domeinen die je in eigen beheer hebt.
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Discussie  - 
 
Wat is de beste configuratie voor de W3 total cache plugin?

Er zijn nog al wat "handleidingen" voor beginners voor het instellen van W3 total cache. Maar weet iemand een goede bron voor advanced instellingen?
 ·  Translate
1
Jeroen Kooij's profile photoMIchel van de Wiel's profile photo
5 comments
 
+Jeroen Kooij Klopt inderdaad bij Byte.nl nemen wij het ook af!
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Algemeen  - 
 
Van welke software of tools helpen jou met de dagelijkse werkzaamheden?

Elke marketeers gebruikt software die zijn dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken. In deze discussie lees je welke tools en software niet in je gereedschapkist mogen ontbreken. Geef wel even aan of het gaat om gratis software of betaalde software.
 ·  Translate
6
Chantal Bakker's profile photoArjan Muthert's profile photoJan-Willem Bobbink's profile photoJeroen Kooij's profile photo
28 comments
 
Om te controleren of iemand ook echt je email gelezen heeft http://bananatag.com/ Nooit meer vragen of je mail ook aangekomen is met je offerte ;) gratis tot 5 emails per dag.
 ·  Translate
Add a comment...

Jeroen Kooij

Shared publicly  - 
 
Vraagje, hoe gaan jullie om met het gebruik van afbeeldingen in jullie content? Zelf overal foto's van maken klinkt als een enorme klus en zie vaak gebeuren dat afbeeldingen van andere gewoon worden gebruikt. 

1. Is een bronvermelding voldoende?
2. Maken jullie onderscheid tussen afbeeldingen die jullie wel/niet zomaar van andere gebruiken?
3. In hoeverre leveren jullie deze content (incl. foto's van andere) ook aan klanten?

Vind het zelf i.i.g. lastig om een lijn te trekken. Content zonder afbeeldingen is in mijn ogen geen optie. Vooral omdat we op dit moment een klant hebben met een erg visueel product.
 ·  Translate
29 comments on original post
1
Bouke Vlierhuis's profile photoJeroen Kooij's profile photo
7 comments
 
+Bouke Vlierhuis​ apple ?
Add a comment...
People
Have them in circles
308 people
Daan Vaneker's profile photo
Ardo Huisman's profile photo
Jeffrey van Beek's profile photo
Imad Hassan's profile photo
Maartje Andonyadis's profile photo
Dvdswinkel Almere's profile photo
Vikram SEO's profile photo
Pieter Peereboom's profile photo
Christian Metz's profile photo
Links
Story
Tagline
De weg naar een goed resultaat begint met de eerste stap...
Apps with Google+ Sign-in