Profile cover photo
Profile photo
Jasper Koning
566 followers -
vpro, tegenlicht, nederland van boven, schrijven, the wire, west wing, digitaal, web
vpro, tegenlicht, nederland van boven, schrijven, the wire, west wing, digitaal, web

566 followers
About
Jasper's interests
View all
Jasper's posts

Post has attachment

Post has attachment
Holy Shock! I just CyberScored 32 points in #cybergon! http://goo.gl/lO1avJ

Post has shared content
So true
Yep

 http://xkcd.com/1357/

Alt text: I can't remember where I heard this, but someone once said that defending a position by citing free speech is sort of the ultimate concession; you're saying that the most compelling thing you can say for your position is that it's not literally illegal to express.
Photo

Post has shared content
Gaat dat zien, gaat dan zien: Mensen van nu. Vanavond in première op het NFF, volgende week bij Tegenlicht. Ontzettend mooi portret van een generatie.
Vanavond in première tijdens het NFF, volgende week op TV bij Tegenlicht, maar nu al de promo: Mensen van nu. Een portret van een generatie die volwassen wordt in de onzekerheid van een crisis.

Post has attachment
Tegenlicht nu ook te vinden op Google+

Post has attachment

Post has attachment
Stemmen op dit filmpje!

Post has attachment

Post has attachment
Een sticker op je voorhoofd om drones te bedienen en op je keel om geluidloos te praten. Nee, geen SF.

Post has attachment
Speciaal voor +Leon Geuyen en anderen wil ik een loftrompet opsteken voor Foursquare. Ik gebruik deze tool al een poos en net als velen, kwam ik lang niet voorbij het game-effect van inchecken en ergens de mayor van worden. In dat geval ben je snel klaar met Foursquare. Maar als sociale Lonely Planet in de vreemde, een reisgids van je vrienden, is Foursquare nagenoeg briljant. En ook aardig onverslaanbaar.

Ik heb in Helsinki en recent in Dublin bijna mijn hele bezoek laten leiden door Foursquare. Beiden waren korte bezoekjes, waar ik eigenlijk maar 1 dag had om iets te doen en geen zin om dat helemaal te plannen. In Helsinki was ik alleen en zocht ik iets leuks om in 1 dag te doen. Foursquare raadde een half-ondergronds gebouwde kerk aan als populaire toeristische trekpleister. En een vriend van me had een tip achtergelaten bij het designmuseum in Helsinki. Beiden bleken prima vormen van tijdverdrijf.

In Dublin was ik met mijn vriendin vooral op zoek naar leuke koffietentjes en plekken om te eten. Het geniale van Foursquare is dat het 2 dingen heel goed doet: het kijkt wat bij je in de buurt is (handig, hoef je niet ver te lopen) en het kijkt wat NU populair is. Zo krijg je rond 12 uur lunchtenten, rond 6 uur etenstenten en daarna kroegen. Een perfecte manier om op het goede moment, goede tips tips te krijgen van locaties bij jou in de buurt. Zeker in een stad die je niet kent, waar je maar weinig tijd hebt, een gouden combinatie als algoritme.

Zo belandde ik in Dublin in Taste of Life, een perfecte lunchtent, gerund door een Nederlandse ook nog. Gelijk even als tip toegevoegd in Foursquare. Een vegetarisch restaurant, nog een prima koffietent, allemaal via Foursquare. De tool geeft voorrang aan tips van vrienden uit je netwerk, je kan zien of ergens vooral veel locals inchecken en je hebt meteen een link naar Google Maps voor navigatie. Foursquare is meer en meer mijn virtuele reisgids van voorkeur. Exit Lonely Planet.

De enige concurrent zou Google Places kunnen zijn. Maar doordat inchecken hierin niet echt populair is en die tool niet echt sociaal is (maar weinig vrienden van me voegen hier data aan toe) is de kwaliteit van tips hier vele malen minder. Grootste succes in Dublin van Foursquare: een lunchtent middenin een woonwijk waar je middenin een kledingzaak zit te lunchen. Beiden zaken zijn van 2 zussen en de eettent had stoelen tekort, dus werd de modezaak ook gebruikt om tafels in te zetten. Goed eten, vriendelijke bediening, bijzondere eetgelegenheid en zonder Foursquare werkelijk nooit gevonden.
Photo
Photo
2 Photos - View album
Wait while more posts are being loaded