Shared publicly  - 
 
En af de dage!

Mail korrespondance med kunde (i forkortet udgave)...

Kunde (mand) skriver til mig angående "en skarp pris" på 7 stk. indvendige og 2 udvendige dørgreb!

Jeg skriver pænt tilbage at de 7 indvendige dørgreb allerede er på tilbud og de udvendige ikke kan sælges billigere! Samt at vores handelsbetingelser var ens for alle vores kunder!

Svaret fra kunden var "Forsendelsesgebyret må du kan slette - 98 kr er simpelten for dyrt.."

Igen skriver jeg pænt tilbage at dette gjorde jeg gerne såfremt Post Danmark ville omdele pakken gratis for mig!

Svaret fra kunden var: "GLS er over dobbelt så billig i forsendelse - så kunne det være du skulle bruge dem..."

Her må jeg indrømme at min korrespondance ophørte og jeg har heller ikke hørt noget efterfølgende...

1 times tid efter fik jeg så en mail fra en anden "kunde" (kvinde) der gerne lige ville have et tilbud på 7 stk. indvendige og 2 stk. udvendige dørgreb - hvor de udvendige dørgreb var de samme og de 7 indvendige var på tilbud (dog ikke de samme)... tilfældigt???

Men bare for lige at slå fast, når jeg siger at betingelserne er de samme for alle kunder - så er betingelserne de samme!
8
1
Michael Oxkjær's profile photoTorsten Nielsen's profile photoJan Jensen's profile photoAnders Saugstrup's profile photo
45 comments
 
Havde en lignende oplevelse to gange i går.
Dog havde jeg en diskussion med direktøren for et andet firma omkring en regning for udført arbejde, som de ikke mente de skulle betale.
Regningen var på 750 kr.....
Translate
Translate
 
Nej, jeg var også både rasende og rystet.
Helt galt blev det, da jeg tilbød at "reimplemtere" fejlen, og så kunne de smide fakturaen væk.
Translate
 
+Peter Lyberth Må også indrømme at min dag har været påvirket af det! God idé med "reimplementering"... ;-)
Translate
 
Haha, som superpranger, når det passer mig, kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndedet hver gang jeg hører om en købmand, som ikke bryder sig om folk, som vil handle :-)
Du er selvfølgelig i din gode ret til at køre forretning på den måde, men jeg synes ikke der er noget moralsk forkert i handel og prangeri.

Måske handler du endda selv nogle gange med dine leverandører?
Translate
 
Det syntes direktøren ikke...
Faktum er, som jeg sagde til ham, at jeg leverer et produkt og det forventer jeg at få betaling for.
Det kan virkelig gære en vred.
Translate
 
+Anders Saugstrup Jeg ser det ikke som at folk vil "handle"... men mere som mangel på respekt for virksomheden og dennes medarbejdere!

Det er et emne som er svært at diskutere... men eksempelvis hvis jeg vil have lavet noget arbejde eller købe en vare, men ikke betale fuld pris, så kan jeg...

- få lavet SEO eller linkbuilding for de kroner jeg er villig til at betale
- få brugt uoriginale til min bil fremfor originale dele
- få malet med en dårligere maling fremfor en bedre kvalitet
- få brugt nogle dårligere gulvbrædder fremfor en bedre kvalitet

... og så videre!

Jeg vil meget gerne give kunderne rabat, men så skal de give mig en grund til det - i form af større ordre eller at bruge mig som fast leverandør ect. ikke på et engangskøb medmindre at varen er på tilbud!
Translate
 
Hvad var det nu jeg kaldte branchen i går...
Nå ja, "Det en luderbranche"...
Translate
 
Du får det til at lyde som der altid er en direkte sammenhæng mellem hvad ting koster i indkøbspris og hvilken pris de sælges videre til - men sådan virker markedet jo ikke typisk. Og det er derfor det er vigtigt at handle.

Typisk sættes en pris kort sagt efter hvad købmandenden forventer at folk er villige til at betale.
Det er derfor man altid bør fortælle en købmand hvad man er villig til at betale, når man har tid til det - så kan han tage stilling til om han vil sælge til den pris eller ej. 
Translate
 
Jeg vil nu også mene, at hvis varen er på tilbud, ordren er lille og bestillingen er den første, så har man ikke den store ret til rabat.
Translate
Translate
 
+Peter Lyberth Nej, det handler slet ikke om ret til rabat det her. Det handler bare om at afstemme hvad man vil betale for varen og hvad købmanden vil sælge den for. 
Translate
 
+Anders Saugstrup Som sagt er det en meget svær diskussion som jeg ved at vi aldrig vil blive enige omkring ;-)

Personligt syntes jeg at alle kunder skal behandles ens, jeg syntes det er uetisk af de firmaer der giver rabat til nogle kunder og ikke til andre - de kunne lige så godt sætte priserne ned med det samme...
Translate
 
Enig +Jan Jensen , så det er to med en og dermed vinder vi.
Ja, kom ikke og sig at 5 klasse var tabt på mig.
Translate
 
Ja, det bliver vi nok ikke enige om, +Jan Jensen  :-)

Det er faktisk et ret ekstremt forslag i forhold til hvordan det frie marked og prisdannelsen normalt virker. 

Er det virkeligt også sådan du ser på det, når du køber varer ind hos leverandører, når du laver bankforretninger, når du køber bil og når du køber hus? At du synes det ville være uetisk af dig at spørge til en bedre pris uden samtidig at skulle betale med forringelser?
Translate
 
+Anders Saugstrup Ved godt det lyder for godt til at være sandt, men jeg er bare ikke en der prutter om prisen... jeg betaler det som det koster!

Hvis jeg så efterfølgende har brug for hjælp, assistance eller anden for for goodwill, så kan jeg med sindsro kigge personen i øjnene og bede om hjælp - velvidende at jeg ikke tidligere har pruttet personen/firmaet for dennes penge!
Translate
Translate
Translate
 
+Jan Jensen Der var også en masse der " betalte hvad det kostede " før finanskrisen ( for huse osv ). Og disse mennesker er stærkt medskyldige i selvsamme krise. Lidt snusfornuft har aldrig skadet nogen ;)

Jeg prutter næsten altid,jeg gør det ikke hvis jeg er for træt. Og mine kunder prøver det også. Så siger jeg nogen gange ja, og senere prøver jeg så at sælge dem noget nyt for at indhente " tabet " .

Det er herligt, og det er sjovt , og ikke mindst ved jeg at jeg ALTID tænker meget over prisen på det jeg køber. Det kan jeg også anbefale andre :)


Men det klart hvis din pris er så lav, at du ikke kan prutte om noget, så er det bare sådan det er. Men jeg forstår godt kunderne, da jeg selv gør det
Translate
 
Jeg vil sige det sådan, at jeg normalt prissætter mine ydelser og produkter, så prisen fra starten af er rimelig og der skal sgu en del til, at jeg ændrer den.
Translate
 
Jeg tror faktisk at jeg nu vil gå ned og prutte med pizzamanden. De sidste par gange fik jeg rabat på 5-10 kroner ;)

( han har så tjent tusindevis af kroner på mig de seneste 5 år)

Hav en god aften allesammen. Jeg vil holde lang weekend
Translate
 
Hej +Jan Jensen Man kan næsten blive helt gal, når kunder forventer at få eller beder om et tilbud på nogle produkter. Jeg får det jævnligt og bruger noget tid på at lave tilbud for derefter at erfare at kunden køber det hos en konkurrent. I sidste uge fik jeg en henvendelse fra en kunde, der ønskede et tilbud på to alarmsystemer med noget tilbehør til. Det kunden nok ikke eller måske var det bevidst fra kunden at vedkommende, havde send sin foresprørelse til en konkurrent som cc. Således kunde jeg jo se hvem jeg var oppe imod. Jeg tjekkede dette firma på prisen og mine priser på det kunden skulle bruge var ca. 2000,00 kr. billigere, uden at jeg havde ændret på mine priser. Jeg havde lidt skriveri frem og tilbage med kunden. Sammenlagt havde jeg vel brugt en time. Kunden skrev senere at han kunde få det til en pris på 1500,00 kr. billigere end jeg kunde levere det til.
Man må jo nok accepter, at der er kunder der vil prutte om prisen.  
Translate
 
Hvis din pizzamand er begyndt at give rabat, vil jeg anbefale dig, at spare pengene sammen til en kogebog;-)

God weekend:-)
Translate
 
+Søren Hansen 
Det er vel også helt i orden, så længe de og "leverer" i form af en god/spændende bestilling, mersalg eller andet.
Det der med at prutte om småting, spilder bare min tid.
Translate
 
+Jimi Hove Det er netop det som er det springende punkt, priserne er sat helt i bund, så der er bare ikke noget at komme efter!

Velbekomme... og rigtig god forlænget weekend ;-)
Translate
 
+Peter Lyberth Jeg har alle de rigtige kogebøger, men orker ikke i dag, og kæresten er i Jylland :)

Jeg giver også utroligt mange tilbud jeg aldrig får. Det gik mig meget på, og jeg blev sur. Så besluttede jeg mig for, helt bevidst, at være taknemmelig for at der overhovedet var nogen der gad at jeg skulle skrive dem et tilbud. Det gjorde mig glad, og nu får jeg mange flere kunder af af de tilbud jeg giver.

Der er kun en ting der er værre end en købmand, som ikke vil handle, og det er en der er sur :)
Translate
 
Jeg plejer at fortælle kommende kunder om alle de skrækkelig ting der sker, jeg har ikke mange kunder, men vi er alle lige deprimerede;-)
Translate
 
For mig ligger der også det i det, at jeg skal høre på at "jeg kan få det billigere ved xyz".
Hvilket er ganske rigtigt, fordi personen outsourcer alt udvikling til inkompetente udviklere i thailand. Senere har jeg overtaget flere af løsningerne og det er et uhelligt rod af slamkode og det bliver næsten altid dyrere for kunden.
Translate
 
Måske skal man også bare sætte priserne lidt højre og bruge tid på at lave tilbud og få en god dialog med kunden.
Translate
Translate
 
God idè Søren Hansen. Dialog med kunden, og at man har tid/ penge til det, er super vigtigt. Det er dog ikke altid man har tid til det i opstart af et firma, at sidde og maile med kunder hele tiden. Men hvis man har tid til at skrive på de sociale medier, så har man også tid til sine kunder.. eller ?

Mine priser er også højere end gennemsnittet, jeg får mindre kundetilgang, til gengæld bliver de i længere tid, fordi jeg har tid til dem.

Tænk altid på om du kan yde bedre service, før end at du sætter prisen ned. At sætte prisen ned, skal være sidste udvej.
Translate
 
Måske jeg slet ikke skal være købmand, fordi jeg forstår ikke det der med at handle når det kommer til at...

+Peter Lyberth får 10% i rabat
+Anders Saugstrup får 15% i rabat
+Jimi Hove får 5% i rabat + fri fragt
+Søren Hansen får ikke noget i rabat

... på den samme vare og mængde ;-)
Translate
 
Det handler kun om hvad køberen er klar til at give, ikke at du sidder og uddeler rabatter til specielle personer. Men igen, hvis prisen er helt nede, så har du ikke nogle handlemuligheder. Lidt en lorte position at være i.

Sæt prisen lidt op, og begynd at lave deals, med dem som ønsker det, er mit råd. Men NU logger jeg af :)
Translate
 
Jeg er dog lidt skuffet over at jeg kun får 10% i rabat...
Translate
 
+Jimi Hove Helt ok ;-) Há det godt!

Ps. tallene er selvfølgelig fiktive - men det kunne godt være det som kunderne var parate til at betale - det er bare ikke fair kundebehandling ifølge min overbevisning!
Translate
 
Ps: Få 30 % rabat på snerydning hos +Aktiv 3 hvis du samtidig bestiller fuld ejendomsservicepakke hos os. Ja kun rabat til dem som køber mere.. Dem elsker jeg nemlig, fordi jeg tjener rabatten ind igen senere ;)
Translate
 
Jamen, så er det også at det giver mening i min bog!
Translate
 
Kan godt følge dig, men hvorfor bliver du stødt over at kunden nævner at GLS er billigere? Hvis det faktuelt er tilfældet kan du jo leverer dine varer billigere og dermed glæde endnu flere kunder ved at benytte dig af dem :-)
Translate
 
+Michael Oxkjær Grundet tre ting!

For det første er et ikke rigtigt, tager du pakkeprisen hos GLS + moms + brændstoftillæg ender vi på samme pris som hos Post Danmark! (listeprisen)

For det andet, så leverer GLS ikke til private adresser, men kun til pakkeshops eller erhverv (jeg er faktisk kontraktkunde hos GLS med bruger dem bare ikke mere)... og mine kunder vælger at få leveret til døren!

For det tredje, så mener jeg ikke at en kunde skal blande sig i driften af en virksomhed blot fordi at kunden ikke lige kan få sin vilje på rabat spørgsmålet!

Grunden til at jeg blev stødt/irriteret, var ikke kun GLS bemærkningen, men hele forløbet i mail korrespondancen!
Translate
 
OK, jeg kender ikke til normalpriserne hos GLS kontra Post DK, jeg ved bare, at de gange hvor jeg handler på nettet hvor det er muligt at vælge, så er det i 8 ud af 10 tilfælde billigere at få leveret til pakkeshop (nu bor jeg også kun 500 meter fra en pakkeshop).
Det er helt fint du har din holdning, jeg læste det bare som om det var forslaget om GLS der fik dig op i det røde felt :-)
Min nu afdøde morfar sagde altid, at "den pris der står på skiltet er den butikken forventer at få for varen, men det er ikke nødvendigvis den pris de får" :-)
Translate
 
+Michael Oxkjær Ja, den har jeg også hørt fra tid til anden ;-) Og jeg kunne godt tænke mig at folk var lige så friske med bemærkningerne når det handlede om at de skal have mindre i f.eks. løn - men så skal du bare høre ;-)
Translate
 
Super spændende debat.
Jeg tror meget det er et holdningsspørgsmål.

Jeg ville vende det til en mersalgs-mulighed
Fornylig havde jeg en kunde som havde fået et tilbud på 30.000
Kunden ville handle og jeg gjorde ham klart at prisen var prisen så længe han ikke købte for over 45000
Jeg foreslog hvad han kunne købe yderligere og samtalen endte med at han købte for 40000.
10000 i mersalg til mig - 5000 i rabat til ham.
Havde han ikke ville købe mere havde prisen været 30.000

Men er helt enig i den situation du beskriver. Der skal du ganske enkelt ha forfattet en kort og enkel standardmail om hvorfor du ikke giver rabat og hvad der skal til hvis kunden ønsker rabat.
På den måde skal du ikk bruge unødig tid og du får heller ikke ødelagt dit humør:)
Translate
Translate
Translate
Add a comment...