Shared publicly  - 
 
5 GB gratis som alle de andre, men herefter er priserne vist lavere end konkurrenternes
3
Carsten Dybkjaer's profile photoTore Julø's profile photoJacob Nordfalk's profile photo
6 comments
 
Kan læse noget om sikkerhedsproblemer i Computerworld - er det noget I kan sige noget om ?
Translate
Translate
 
Problemet er at man skal afgive mange rettigheder til Google (mere en d til andre cloud - lagringssteder - det er et skår i glæden over at få en gratis harddisk i skyen.
 
Den computerworld artikel giver ingen mening.
Er det ikke bare endnu en artikel der prøver at tromme noget mere teknologiangst op?
Det virker altsammen som ret logiske rettigheder, Google bliver nødt til at have, for ikke at komme i klemme når de behandler ens data.

Interessant nok, så forudsage +Jeff Jarvis allerede i sidste uges TWiG ( This Week In Google 143: We Love IPA ) , at der ville gå max. 3 uger før Washington Post skriver en panikartikel om at Google ved hvad der står i dine filer.

Det minder mig om denne artikel fra EPN.dk
http://epn.dk/teknologi2/computer/article2700307.ece

Artiklen handler om den nye politik for brugeroplysninger og har den noget manipulerende titel Google kigger med i din kalender.
Som sandhedsvidne, har de inddraget Thomas Ploug, lektor og forsker i IT-adfærd ved Aaalborg Universitet, der bliver citeret som følger:

" - Det er i forvejen problematisk, at brugernes personlige oplysninger bliver videregivet til en tredjepart, når Google skal sælge annoncer, og det er ikke okay, at det nu bliver intensiveret," siger Thomas Ploug til epn.dk "

Efter nogle dage blev citatet ændret til:

" Det er i forvejen problematisk, at Google benytter sig af brugernes personlige oplysninger, når der skal sælges annoncer, og det er ikke okay, at det nu bliver intensiveret," siger Thomas Ploug til epn.dk. "

Uden, vel at mærke, at det fremgik af artiklen, at citatet (en ordret gengivelse af hvad manden havde sagt) var blevet ændret markant.
Der er en enorm forskel på at bruge brugerdata til reklamer og at videresælge disse data.

Da jeg skrev til Thomas Ploug sidst i marts for at gøre ham opmærksom på problemet, fik jeg svaret:

" Jeg blev bedt om en holdning til den information, at Google videregiver informationer til 3. part. Jeg udtalte, at under forudsætning, at det er korrekt, at de gør det, mener jeg ... "

Dette forbehold fremgår ingen steder af artiklen, der oven i købet får det til at lyde som, at det er Thomas der postulerer, at Google skulle videresælge personfølsomme data.

Det underminerer effektivt EPN's troværdighed som nyhedskilde.
Translate
 
+Tore Julø jeg er enig med dig (men jeg er vist også så meget #googleelsker som man kan blive :-).
Interessant med #EPN.dk - så er jeg advaret.
Translate
Add a comment...