Profile cover photo
Profile photo
Jørgen Østensen
59 followers
59 followers
About
Jørgen's interests
View all
Jørgen's posts

Post has attachment
Nå flyr de land og strand med løfter for framtiden igjen. Er det ingen grense hvor dårlig moral politikere har. Det går mot valg og da kommer lovnader som de vet de aldri må realisere. De vedtar og skylder på kommuner og fylke når de dropper sakene.

Men de vinner velgere. Folk lar seg forføre av løgner dessverre. Derfor fortsetter de. 

Post has attachment
Ei solskinns historie....

Post has attachment

Post has attachment
Burde være selvsagt i et demokrati at en ikke beskylder naboland for noe uten å ha bevis. At PST går inn i den offentlige debatten uten et fnugg av bevis betyr enten at de er udugelige, de er representanter for sannheter som ikke lar seg verifisere eller de fører en kampanje. Uansett håpløst. I gamle dager kunne en via lojale aviser som VG o.l snu sannheten på hodet gjennom kampanjer. ( Bla gjennom VG fra 70 tallet og omtalen av Vietnam krigen. ) Idag må det mer til for å fange folkemeningen enn dette amatørskapet som PST her utviser. Men om PST har en agenda må jeg si at jeg er mer forundret over hvor fort stortingspolitikere anklaget Russland. Støre i dagsnytt 18 var skrekk og gru idag. Det var rett og slett flaut. Jeg fikk samme følelsen som da Powell stod i FN med det offisielle USA sine løgner om Irak sine atombomber. Dersom kildekritikk er like dårlig i forhold til alt som presenteres forstår en hvorfor det i land etter land reageres på kampanje informasjonen fra politikere. Støre ( hodeløst ) fastslo raskt at PST måtte få mer penger for å stoppe dette.

Det var nesten komisk at NRK som hadde ekstrasending om saken ikke klarte å kritisk gå inn på bevisene fra PST. Det var ikke mye pressen som den fjerde statsmakt som presenterte seg.

Russland driver selvsagt med spionasje og verver tilogmed spioner i Norge. Som USA som ble avslørt i forhold til at de avlyttet Merkel sine telefonsamtaler. Stormaktene må drive med slikt. Men demokratier med sine representanter kan ikke servere ikke verifiserbar informasjon om naboland. 

Post has attachment
http://www.vg.no/nyheter/meninger/brexit/brexit-skilsmisseoppgjoeret-som-kan-rive-storbritannia-i-filler/a/23901407/

VG er ei underlig avis. Fakta er liksom ikke viktig. De skriver:

"At Storbritannia, verdens sjette største økonomi, er en attraktiv handelspartner for flere, betyr gode kort for Theresa May. Men hun vet også at EU – med britenes direktetilgang til det indre marked – står for 44 prosent av britisk eksport. Den tilsvarende importen til UK fra EU er på knappe åtte prosent. Det er ingen god hånd å møte ved forhandlingsbordet med. "

En ting er at de ikke forstår at EU ( Rotterdam ) for en stor del er ei transitt havn for eksport fra Storbritannia. Så det fremstår som eksport til EU, men skal til helt andre land. Det andre er at tallene er riv ruskende gale. EU eksporter mer til Storbritannia enn Storbritannia eksporter til EU. Og eksporten til EU er sterk synkende. Her er tabellen som illustrerer dette:

https://fullfact.org/media/uploads/Trade%20deficit%20and%20surplus%20graph_fIMtaMJ.png

Det er ikke rart VG ikke forstår noe av det som skjer når faktagrunnlaget er så feilaktig. En kan le av det, men det er tross alt VG og lignende som mater folk i Norge med "faktagrunnlag". 

"WTO-avtalene sikrer nesten tollfri handel med varer."
Sitatet er hentet fra gårsdagens Aftenposten.

Ei av boblene som AP og Høyre har vært i er at EØS avtalen er det eneste som gjør at Norge får tilgang til det gigantiske europeiske markedet. Dette er selvsagt bare tull. Adgangen til EU markedet er hjemlet i WTO avtalene og det uten at en må godta hele EU pakken. Det er heller ikke EØS som er bestemmende for at nordmenn kan reise på kryss og tverrs i Europa uten grensekontroller. Det er Schengen avtalene som har sørget for.

For å snik innmelde Norge i EU laget en EØS avtalen som kanskje er det sletteste avtalen Norge har inngått noensinne. En ville ha Norge inn i EU uten en rådgivende folkeavstemming og uten å måtte følge grunnloven som krever 3/4 flertall i stortinget ved suverenitet avståelse.

Nå med Brexit vil en få lakmus testen på EU. Spesielt Frankrike har prøvd å heve seg til en stormakt igjen med omtrent trusler om hva som kom til å skje dersom Storbritannia trer ut. EU kan selvsagt sette seg på bakbeina fordi de lever i en egen boble. Men det er egentlig ikke vanskelig å være spåmann. Tyngdekraften vil slå inn. Ingen av EU landene vil innlede en handelskrig med Storbritannia. Ikke har de muskler til det og heller ikke er det mulig. Norge bør følge veldig godt med. Kanskje noen får seg en overraskelse over hva som er mulig og revurdere sitt forhold til EØS?

Post has attachment
https://www.wired.com/2017/01/feds-damning-report-russian-election-hack-wont-convince-skeptics/?mbid=social_gplus

Rapporten fra CIA , NSA og FBI som skulle bevise russisk hacking i det amerikanske valget er en flopp. En masse antagelser og selvfølgeligheter som alle som følger med på dette temaet vet. Det mest spennende er å se hvor latterlig enkelt noen av de som burde vite bedre blir lurt på passord og fisking. Til tider er rapporten komisk dårlig. Som når RT blir beskyldt for propaganda for Trumph. Surprise!
Som selvsagt ikke har noe med hacking å gjøre. De tekniske gjennomgangene er såpass dårlige i rapporten at det er stor sannsynlighet at det er et bestillingsverk beregnet på et publikum med lite forankring i fakta. En lite verdig sorti for Obama som tross alt prøvde å gjøre en forskjell som president.

Post has attachment
Foreløbig har Helgesen stått rakrygget mot en av de verste aksjoner en har sett på mange år. Det er om å gjøre å støtte han. Det er sjelden kost å se så høy integritet hos en minister.

Dersom en gir etter for denne mobbe gjengen fra Hedemark har en gitt etter for kunnskapsløsheten.

Skogeiere og privilegerte jegere skyver ubegrunnet redsel hos lokalbefolkningen foran seg i en kampanje hvor de prøver å mobbe Helgesen til retrett.

Dersom denne gjengen skulle lykkes med å omforme norsk ulvepolitikk fra å være basert på blant annet et skade kriterie da har en lagt seg åpen for ulike andre mobbegrupper.

Først prøvde de seg med forfalskede tall om sauetap. Da det viste seg å være 13 sauer sauset de det sammen med folks frykt for ulven. Deretter kom henvisningen til Sverige. Det planlagte uttaket nå i Norge er milevis høyere i forhold til bestand enn det svenske. Hadde Norge adoptert det svenske regimet hadde vært flere hundre ulv i Norge.

Det det dreier seg om er elg og hjort. Skogeiere som leier ut til jegere og er jegere selv vil ikke dele viltet med ulven.

Denne gjengen bryr seg ikke om kunnskap. De er stort sett interessert i hvor mange kilo elgkjøtt som ulven tar.
Det paradoksale er at med små stammer av ulv vil en få mange streifere av ulv. Som i jakten på ei å parre seg med forårsaker mye mer skade enn ulver som lever i sine revirer som de etablerer med en flokk.

Nok er nok av høyre populisme.

Post has attachment
Når en norsk utenriksminister uttaler seg slik kunne en faktisk forvente at han satt på beviser når han ikke bare anklager ett naboland, men også den politiske ledelsen i dette landet.

Det er blitt ett varemerke for Brende å gå ut i media uten dokumentasjon og faktagrunnlag. Det burde være opplagt for han at det at CIA sier de har bevis aldri har vært der samme som om de har bevis. Powell sin tale i FN om Irakiske atombaser under jorda i Bagdad ble også bakket av CIA, men viste seg å være politisk propaganda og konstruert. Det samme gjelder Iran sin såkalte atom opprustning.

Selvsagt vet Børge at dette finnes det ikke framlagt beviser for. Irak har sin komiske Ali. Norge har sin komiske Børge. Begge uttaler seg om ting de egentlig ikke kan bevise.

Hadde dette vært ett overtramp kan en se på det inkompetanse, men når statsledere gjentatte ganger går ut uten dekning er de farlig. De prøver å forme opinionen uten realitets dekning. Men USA har vel gitt marsj ordre.

Den makta som hacker flest i hele verden er USA. Udiskutabelt. Og det har Snowden ført bevis for. Så er det noe makt som en ikke skal ha krokodilletårer for i slike saker så er det USA.

Jeg kan også komme med en spådom: Vi kommer aldri til å bli forelagt bevisene.

Hvor lenge kan et demokrati overleve med slike klovner? 
Wait while more posts are being loaded