Profile

Cover photo
Jørgen Østensen
Works at Evry a/s
Attended University of Oslo
Lives in Oppsal
46 followers|244,497 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Sevilla 28/7-2015.

Har hatt noen flotte dager i Torrox.  Veldig varmt , men likevel kjølende badetempraturer. Paradoren Majacar vi var på tidligere var veldig flott, men bare vanlige stikk kontakter var tilgjenglige. Her i Torrox har vi bodd i min kones søster sitt hus, Ett nydelig hus oppe i Torrox midt inne i byen. Men ingen veier inn så vi måtte finne andre løsninger for lading enn fra huset. En lokal bensinstasjon hadde en kontakt. Strøm er dyrt i Spania i forhold til Norge så vi var nøye med å tilby han betaling for bruken. Han var vennligheten selv så det gikk veldig bra. Igår gikk ferden videre til Sevilla. Nesten 3 timer å kjøre så vi fikk god tid til å vandre rundt i selve byen. Vi prøvde å ringe hoteller for å sjekke om lading var mulig, men det var nok en håpløs strategi. Vi bare valgte ett hotell med underjordisk garasje litt utenfor bykjernen ( Hotel Silken Al-Andalus Palace ).  Vi har tidliger sett at moderne hotell med garasjeanlegg i kjeller etage veldig ofte har også en kontakt på en eller annen vegg. Ingen av personalet kunne hjelpe oss. De hadde ikke peiling. Men vi kjørte ned og parkerte og fant flere alternativer. Kjører en mellom 25 og 30 mil pr dag får en ladet opp igjen med en natt. Da trenger en ikke noe mer enn den vanlig  stikk kontakten. Uten SC må det være veldig klare type 2 32A ladealternativer skal en kjøre mer enn 30 mil. Idag krysser vi grensen til Portugal. Kortere kjørelengder og ut mot kysten. Kommer idag bare til å sveipe rett over grensen til Villa Real de Sto. Antonio .  Det blir mer lokale veier og landeveiskjøring for vi skal ikke bevege oss fort eller mye. ( Bildet er fra Torrox Costa. Hele Torrox kan anbefales.! En flott opplevelse! ).
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Tarragona 21/7-2015.

Da er SC lagt bak oss og den kritiske distansen begynner. Vi må finne ladere eller kontakter de neste to dagene. Spesielt i morgen blir kritisk da vi nok har overvurdert distansen vi kunne kjøre mellom ladere. Men vi er optimistiske. Hittil har turen vært fantastisk. Bildet under er fra hotellet med SC i Narbonne. Min kone Ann var ensom svale i svømmebassenget, men jeg tok en cola i baren. SC 'ene har vært fantastiske. Sentralt beliggende i forhold til kjørerute, alltid fungerende og alltid god plass. Bedre blir det ikke. Med ett slikt nettverk av SC er det helt uproblematisk å kjøre EL bil. Ann sier oftere og oftere ar vi burde kjøpe aksjer i Tesla. Det sier sitt hvor fornøyd vi har vært. Det var mye lettere å bruk cruise kontroll i Frankrike enn i Tyskland. I Tyskland måtte jeg gi litt opp for det var veldige skiftninger i både hastighet og kjørebane. I Frankrike lå speed i hver fil nokså konstant og en trengte ikke å kjøre så aktivt mellom filene. Jeg brukte cruise kontroll ca 80 prosent av distansene i Frankrike. Og den fungerte som den skulle og gjorde kjøreturen veldig behagelig. Hang meg på en bil foran med passe kjørekultur og Tesla'en limte seg fast. Veldig bra! 
Vi har nå 20 mil igjen i bilen og det er 10 mil til neste hotellet vårt med en vanlig kontakt som vi sannsynligvis kan bruke. Kommer til å prøve noen Renault type 2 kontakter ( 32 A ), men frykter at det krever kort eller er bare for Renault. 

Tarragona og hotellet vi bor på er flott og nydelig ved sjøen. Strandrestauranter og romerske ruiner overalt. Kunne brukt mye tid her! Lite med turister fra andre plasser enn Spania. Så det er plass overalt. Folk er veldig service innstilte og hjelper oss på alle mulige måter dersom de kan. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Lyon 19/7-2015.
Endelig WIFI i noen minutter før vi haster videre. Link til regneark er lagt ved til de som vil se på ladedata, km og hvor langt bilen kjører i forhold til hvor langt den predikerer. Kolonne E sier litt om forventet kjørelengde. Over 1 betyr vi kjører lenger enn predikert. Under 1 kjører vi mindre enn beregnet. Dess lenger under 1 dess større sprik er det mellom real life og calculated life. 
Kjøregleden har vært stor. Instrumentpanelet i tesla'en har fungert utmerket. Siden jeg har kritisert nav app litt så må jeg si at det mange ting som er bra. Det er egentlig tre vinduer. Ett i speedometer panelet med detaljer, trip overlappende vindu på storskjerm som gir nav data og neste retningsendring i veivalg. På hovedvinduet vises ruten. I tillegg er det stemmestyring. Dette fungerer veldig bra! Det gir deg alltid oversikt uten å måtte stadig trykke på noe. Stemmen som uttaler franske og tyske stedsnavn er syntetisk og er mer en kilde til morsomheter enn opplysende. Men en får det inn med teskjeer alt en skal gjøre så det har lite å si at den ikke holder mål. 
Det som for oss har vært største plagen hittil er at det ser ut som web app ikke støtter moderne javascript og ikke støtter location API. Det vil si den vet ikke hvor du er og dermed kan en ikke benytte søkefunksjoner knyttet til hoteller ut fra din posisjon på booking.com og lignende steder.

Da er Tesla'en fullladet og vi haster videre....  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Oslo 16/7-2015.

Vi har minimert så mye som mulig av ting som kan være kjekt å ha med seg.  Men litt ble det. Alt fikk plass bak i Tesla uten å måtte slå ned seter.  ( Syklene er ikke med )
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Oslo 15/7.

Reiser i morgen med speed ferge Larvik-Hirtshals klokken 1730. Overnatter i Hjørring.  Deretter 2167 km til Girona. Så fort som mulig.

Gjennom kjøring her i Norge ser det ut som en optimaliserer strømforbruk best ved å kjøre på autopilot mellom 80 og 110. Total brutto tid på strekning er ifølge Google rundt 20 timer. Det er ikke sikkert motorvei er det beste alternativet, men det er ei vurdering jeg må ta underveis.

Det er flust av Tesla supercharger (SC) nedover dette strekket så vi kommer til å optimalisere kjøre/ladde tid ved å ladde ofte isteden for å kjøre den nesten tom før vi ladder. Siste SC er i Girona så det er dette strekket vi kan prøve å tøye kjøringen litt. Etter det må vi vente og ta pauser knyttet til laddingen som i beste fall vil foregå med 11-16 amper og 220-240 volt.
Kontakter i Spania på vanlig kontakter er lik de du har i Norge stort sett. Jeg har tatt med meg 2*20 meter med  ledning for å kunne improvisere dersom jeg må ladde på litt ukurante steder.  Har også med mange typer av overganger til ladding. Det eneste vi mangler som kan være aktuelt er Chademo plug, men jeg fant bare noen få ladde stasjoner av den typen så jeg droppet å kjøpe det.
 ·  Translate
20
2
Rolv-Eirik Nyheim's profile photoRoy Storeng's profile photoJirapha Antonsen's profile photoMaissa Oumar's profile photo
2 comments
 
God tur og kjør forsiktig 
 ·  Translate
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Indoktrineringen av tilstanden i Hellas spesielt fra NRK sin side er ekstrem. Det som gjør at Hellas er på topp i forhold til pensjoner er at landets GDP har sunket med med 25 prosent siden 2012.  Alle skjønner at synker GDP så vil ikke pensjonene synke i takt og dermed vil prosentandelen øke. Det er rettigheter som folk har opparbeidet seg gjennom ett arbeidsliv og kan ikke variere med med GDP. Derfor er det meningsløst å sammenligne dette med GDP. Det riktige hadde vært å sammenligne hva en gresk pensjonist i snitt for utbetalt i forhold til en tysk, fransk o.s.v . Så kunne en justere for prisnivå. Dette er elementært.  Dessverre er det ikke bare NRK som svikter, men pressen er preget av dårlige sammenligninger som skaper feil bilde av Hellas.  Sannheten er at gjeld i Hellas ikke har gått til pensjonsordninger, men å betale renter og avdrag på gammal gjeld. Denne opprinnelige gjelden skriver seg fra skatteletter, forsvar, samferdsel og korrupsjon. Så å sende regningen til greske pensjonister er umoral.
 ·  Translate
ATEN (NRK): Ingen EU-land bruker så mye penger på pensjoner som Hellas. Nå venter smertefulle reformer av pensjonssystemet, tror lederen av en pensjonistorganisasjonen Endisy.
1
Add a comment...
Have him in circles
46 people
Bjørn Øverås's profile photo
Nenita Almendares's profile photo
Tadeusz Sienkiewicz's profile photo
Rolf Vassdokken's profile photo
Peter Kolstad's profile photo
John Flynn's profile photo
Jørgen Østensen's profile photo
tore buli's profile photo
Jørgen Lehn's profile photo

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Murcia 23/7-2015.

Har hatt flotte dager i Spania. Lett å kjøre, ikke for varmt og lett å finne fram. Vi tilbakelagte gårsdagen med litt spenning i kroppen. Brukte laaaaang på å lade full tank på 11 A på Parador i Bonicarlo. Fort innså vi at vi hadde kalkulert for lange kjørelengder på full tank og for rask lading med vanlig stikkkontakt. Vi speidet etter bedre ladere for neste økt. Ikke mange å velge i, men noen Renault ladere og en på ett kjøpesenter så lovende ut. På Renault må en ha kort  ( type 2 ladere ) og vi hadde jo ikke noe. Første stasjon ble bomtur og gode råd var dyre. Tanken var halvtom og vi tørte ikke egentlig å kjøre videre. Vi bestemte oss for oppsøke en Renault forhandler for å høre om vi kunne låne ett kort eller få ett kort. Der var de veldig hjelpsomme. Selv om ingen snakket noe annet enn Spansk. Vi forstod nesten ingen ting. Men vi kommuniserte! Vi kunne ikke få ett kort, men vi kunne få lade på sjefen sitt kort. Og på den Renault stasjonen hadde de en 32A lader som vi kunne låne i siestaen. Fantastisk! I låpet av siestaen hadde vi full tank igjen. De fortalte også at Renault ladere i Spania som stod offentlig så var det lagt ut kort i butikker rundt lader, men dette har vi ikke sjekket. Ikke mindre flaks hadde vi på neste lader utenfor ett kjøpesenter. Lader var merket feil i kart, men av ett bilde som lå ved beskrivelsen og litt samtale med som stod på en bensinstasjon fant vi fram. Den var rett utenfor inngangsdøra og var tydelig merket. Også denne antydet at en trengte kort, men jeg stappet kabelen i og den startet å levere strøm! Den ladet med 9, 4 mil i timen så vi klarte nesten å lade full tank før vi dro igjen videre. ( Se bilde av stedet lagt ved! ). Parador de Mojacare som vi nå skal til har en lader, men vi vet ikke hva slags. 

Tesla'en er kjempegod ! Men kjørelengder mellom lading blir påvirket av at vi holder relativ stor fart og kjører med varierende hastighet hele tiden. Selv på motorveiene. Selv om vi bruker en del tid på lading og kjøring til vi kommer til Torrox får vi med oss mye annet også. Og Spania er mye mer enn sol og Cava. Overraskende mye mer!  Landskapet vi kjører i er mye grønt med flate daler og fjell rundt. Appelsinlunder i dalbunnen og veldig ofte nakne bergsider uten bebyggelse. Utrolig mange konstruksjoner er bevart fra romertiden og ikke minst mye historie er kjent rundt disse murer og festninger med ett veldig detaljnivå. Ann leser fra guider til meg mens vi kjører. Det gjør at vi får veldig mye mer ut av transportetappene. 
 ·  Translate
3
1
Jørgen Østensen's profile photoJan Kolnier's profile photoOle Sjøberg's profile photo
9 comments
 
Moro å følge med Jørgen. Kos deg videre !
 ·  Translate
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Nimez 20/7-2015.

Siste strekket vi nå kjørte fra Lyon til Nimez var bare fantastisk. Landskapet skiftet langsomt fra mellom europeisk jordbruksområde til middelhavs karakter. Så annerledes enn en er vant til fra Norge. Samtidig enormt store elver som preger landskapet. Veiene går også dels på oppe i dalsider og over dalfører så fra tid til annen får en voldsomme view av landskapet. Bebyggelsen var veldig fransk. Disse gule/røde/grå sandsteins husene. Utenfor de store byene små landsbyer med lite folk, en brønnplass og av og til ett vertshus.

Nesten halvparten av folkene vi ser ved Tesla oasene ( SC ) er nordmenn. SC har gått med lade plass. Vi har aldri stått i kø for å lade. Og ladinga går fort! Når en kommer til en SC er det mat og slappe av med noe kalt som er hovedprioritet. Noen plasser er det masse ulike butikker og resturanter. Andre bare ladestasjonen og en er litt bortgjemt. Den her i Nimez var ett rebusløp å finne. Helt gjemt bort og i en bakgård. Det hadde vært bedre å gå etter GPS posisjonen enn å bruke nav app eller google map. 

Bare 2 SC til før Spania begynner med laaaaangsooooom lading. Jeg håper vi har planlagt bra..Økta den 22 blir egentlig den første store utfordringen når det gjelder lading på denne turen....
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Nancy 19/7-2015. Bil gjennom Tyskland gjennomført og det er grytidlig her i Frankrike. Alt har gått veldig bra! Nesten ikke noe kø på motorveiene. Bilen har virkelig värt en arbeidshest. Navigasjonssystemet brakte oss lenger vestover enn vi hadde tenkt på forhånd. Vi bestemte oss for å plotte inn bestemmelsessted og la nav app i bilen geleide oss gjennom. Det fungerte for det meste, men den planlegger for mange stopp på SC. Vi måtte overstyre mange ganger hvor det var åpenbart den gjorde feil. Noen ganger ville den bringe oss tilbake for å lade på en SC vi hadde vært på tidligere og som den hadde sendt oss ut fra uten å ville lade full tank. Mye løste seg når vi ga den mindre å tygge på ved å korte ruten den skulle planlegge. Jeg sitter og skriver dette via web app i bilen så det blir mye pekefinger metode. Både 3G og wifi har det vært dårlig med hittil, men det vil nok rette seg. Planlegger å nå eller nesten nå Spania idag.
 ·  Translate
2
Add a comment...

Jørgen Østensen
owner

Diskusjon  - 
 
Første lading på super charger i Hjørring Danmark. Første overhode! Bilen har vært en drøm og spesielt i Danmark med speed limit 130 pushet jeg nok litt for mye på pedalen. Men for en kjøreglede! Bilen var bare fantastisk. Det som imponerer meg mest er hvor responsiv den er.  SC fungerte flott og det var god plass. Ingen ventetid! Og som forventet en var igang med lading etter noen sekunder. Det var bare å tanke uten å måtte styre med noe ledninger selv.

Det ble mørkt etterhvert så vi fikk testet de automatiske lysene ( automatisk dimming ) på vei til Løkken og det fungerte utrolig bra! Ikke mørkt nok til å teste kvalitetene i selve lyskjeglene, men automatikken i dimmingen ved møtende bil. Det rett og slett bare fungerte som det skulle.  

Jeg vil i morgen komme med link til regneark hvor jeg logger noe nøkkeltall fra ladding og kjørelengder.
 ·  Translate
2
1
Brit Roland's profile photo
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Vil du dele posisjonen din med meg på Google+? Slå på funksjonen her: https://plus.google.com/settings
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
http://e24.no/makro-og-politikk/hellas/imf-hardt-ut-mot-eurolandene-etter-hellas-avtale/23489168

Nå har det demret for IMF også. Holdningen til EU er helt uholdbar og forkastelig moralsk. Dagens grekere kan ikke pålegges selvmord i økonomien for å tilfredsstille tysk vekst mulighet i resten av verden. Det er forpliktende også for Tyskland å invitere til en euro union. Og det er forpliktende for EU å svikte i kontroll rutinene som ble etablert. 

Hele avtalen EU nå har dyttet på Hellas viser at de ingen ting har skjønt. Å tro at ett land skal kunne klare å få vekst bare ved å saldere statsbudsjettet er så langt opp i tåkeheimen at det må foretaes ett massivt utbytte av politikere i EU. 

En behøver ikke å være konspirativ for å skjønne at EU har en fordekt agenda. De liker ikke det venstre orienterte styrende partiet. De vil ha inn igjen sine gamle korrupte kamerater. 

En samlet økonomisk ekspertise har nå dømt tiltakene nord og ned. Likevel kjører de gamle menn i EU videre!

Men kanskje ei myte nå er falt. Økonomer her i Norge mente at avstemmingen i Hellas var ja eller nei til euroen i Hellas. Vi kan vel nå slå fast at det var det ikke. Selvsagt.
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
46 people
Bjørn Øverås's profile photo
Nenita Almendares's profile photo
Tadeusz Sienkiewicz's profile photo
Rolf Vassdokken's profile photo
Peter Kolstad's profile photo
John Flynn's profile photo
Jørgen Østensen's profile photo
tore buli's profile photo
Jørgen Lehn's profile photo
Education
  • University of Oslo
    filosofi, historie og sosiologi, 1976 - 1980
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married
Work
Occupation
Leder innen edb bedrift
Employment
  • Evry a/s
    Avdelingsleder DBA, present
  • Ostense a/s
    Styreleder, present
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Oppsal
Previously
Bogneset
Links
Contributor to