Profile

Cover photo
Jørgen Østensen
Works at IBM Services a/s
Attended University of Oslo
Lives in Oppsal
56 followers|578,627 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
En selvsagt avgjørelse. En kan utestenge idrettsledere , forbund etc, men utøvere må håndteres pr seg selv. Kollektiv ansvarliggjøring og straffeforfølgelse er grunnleggene ikke i pakt med det verdigrunnlaget som vesten bygger sitt rettssystem på. Nå tror jeg ikke det er de demokratiske verdier som IOC har vernet om, men det faktum at en ville fått en haug med rettssaker mot seg hvor erstatning blir krevd fra hver enkelt utøver som er rammet vilkårlig. Og IOC mangler individuelle beviser og ville sannsynligvis tapt disse i ethvert upartisk rettssystem.

At antidoping Norge raser er bekymringsfullt. Det viser at de lite forstår av hva som kreves. Kanskje noen burde skolere dem litt i vestlige retts verdier så ikke de blamerer seg helt.

Ett oppgjør med WADA og ulike anti doping kontroller må nå gjøres i idretten. En kan ikke ha en organisasjon som bruker milliarder av kroner hvert år og ikke engang klarer å avsløre fusk med urinposer ( bytte av urinposer ) i mesterskap. Dersom bare ett fnugg av det de beskriver av forhold innen russisk idrett er sant så må det stilles spørsmålstegn ved hvordan WADA skjøtter sin jobb. Det er grunn her til å minne om at det ikke er testene til WADA som har avslørt noe, men vitnemålet til en avhopper.

Hvordan kan en ha noen garantier for at ikke lignende håndteringer er benyttet innen andre idrettsforbund i andre land? Er det gjort spesielle avtaler med russiske ledere eller er det standardmetoden for kontroll som er fulgt?

Er russere skyldige? Min overbevisning er at alle land jukser det de kan. For enkelt utøvere er det også så mye økonomisk på spill at det er naivt å tro at ikke også det jukses i utøver miljøer. Når en ser alle amerikanske sprintere på herre og damesiden som er regelrett tatt for doping er dette åpenbart riktig.

Men jeg tror også det er rene idrettsfolk som gjør det bra. Det er ikke åpenbart at alle trenger å dope seg for å vinne mesterskap.

Reglene som IOC nå har satt for russere på utøver nivå bør gjøres angjeldende for alle land sine utøvere. For problemet er nok større enn å gjelde Russland. Og er alle andre land sin utøvere rene så er vel heller ikke reglene noe problem å etterleve for andre land også?
 ·  Translate
Antidoping Norge freser mot avgjørelsen om at russiske utøvere fortsatt har mulighet til å delta under OL i Rio.
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Sannsynlig er han bare en populist og gjør seg dummere enn han er. Alle med ett minimum av politisk forståelse forstår at ingen av Brexit generalene kunne bli brittisk statsminister fordi det i det konservative partiet er parlamentsgruppa som innstiller på hvem som skal stå på valg til landsmøtet. De koker det ned til 2 kandidater og ingen av Brexit generalene har mulighet til å få flertallsstøtte i parlamentsgruppa til de konservative. Det som er feigt og barnaktig er Cameron som trakk seg. Han initierte avstemmingen og burde derfor også stått løpet ut. Men nå får de konservative en enda bedre leder ( May ) enn Cameron og det er kanskje lykkelig midt oppi det hele.

Skal jeg tippe så blir Boris ny minister for forhandlingene med EU.

Når en president i noe så stort som EU ikke viser bedre politisk forståelse eller ikke forstår sin inkompetanse viser det bare hvor ruklete ledelse det er i EU. Måten de avviste Cameron da han ba om forhandlinger før Brexit avstemning viste at de ikke hadde peiling på problemene han hadde på hjemmebane. Når slikt er borte i EU ledelsen da er det ikke rart at stor deler av befolkningen vender dem ryggen. Det gjelder uansett hvor idealistisk prosjektet ellers skulle være. Det er bare å si det rett ut ut: En slik mann som presidenten i EU er det ingen vits i diskutere med. Han forstår uansett ikke hva det dreier seg om.
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Likevel fyrer vi med det. Forstå det den som kan. Hvor er EU? Er det bare fri bevegelse som gjelder? Eller kanskje Venstre har ei løsning for markedet som skal ordne opp av seg selv?  CO2 fangst kan vente. Pengene trengs til å stimulere de rike i Norge til større innsats. Galskapen til den politiske overklassen må vel snart ta slutt.
 ·  Translate
Forurensning fra kullkraftverk tar årlig livet av 23.000 personer i Europa og fører til enorme helseutgifter, ifølge en ny rapport.
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Selvfølgelig en vanskelig sak, men litt rart at de fronter en aksjon mot Greenpeace. Jeg hadde skjønt det dersom en hadde gått løs på de som bestemmer. Men kommentarene er såpass lite reflekterte at det hjelper ikke at det er vitenskapsfolk som uttaler seg.

Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg, professor i plantevitenskap ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og medlem i Vitenskapskomiteen for mattrygghet :

"Det er underlig at man har tillit til vitenskapen angående for eksempel medisinsk behandling, men når det gjelder landbruket, virker det som man har en større skepsis til den."

Da har en virkelig ikke forstått problemet. Er beslutning om å tillate genmodifisert ris er ikke mulig å kalle tilbake. Sprer en dette rundt i naturen vil en ved å oppdage skadevirkniger ikke klare å ta det tilbake.  Feilaktig medisinsk behandling kan en rett og slett trekke tilbake. Den kan ha gjort stor skade, men framtidige generasjoner er ikke for alltid berørt. Dette er ikke en tillitssak, men en føre var sak. Det burde en professor forstå.

Det er også patetisk å tro at den eneste måten å få A vitaminer er gjennom å slippe løs genmodifisert mat. Det er grunn til å stille spørsmål om ikke det finnes lettere måte å spre vitaminer på.
 ·  Translate
109 nobelprisvinnere mener miljøorganisasjonen Greenpeace og dens motstand mot genmodifisert mat står i veien for at tusenvis av menneskeliv i utviklingsland kan reddes.
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
En god kommentar. Det er vanskelig å skjønne harmen en del EU tilhengere lar komme til uttrykk. Storbritannia gjør de som vil ha en integrasjon mot en europeisk stat en tjeneste. Jeg skjønner ikke at andre europeiske land vil ha en sterkere union med Tyskland, men en må akseptere at slik er det. Da får de anledning til gå den veien og Storbritannia blir en annen europeisk stormakt.

Storbritannia får det bedre med seg selv og EU landene kan gå i den retningen en vil.
 ·  Translate
Ikke gråt over Brexit. Det gir muligheter til å utvikle Europa uten en britisk bremsekloss. Det mener politisk redaktør i Der Spiegel.
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Les denne artikkelen og de ulike uttalelser disse gamle menn kommer med. Hva slags holdninger er det de framfører? De skal straffe Storbritannia. De skal altså legge kjepper i veien for de som ikke er enig med oss. "Ingen skal ta fra oss Europa" . Er det mulig?
 ·  Translate
1
Add a comment...
In his circles
101 people
Have him in circles
56 people
Bjørn Johnsen's profile photo
Sonia J.'s profile photo
april mumar's profile photo
Brian Mejdahl Poulsen's profile photo
Gunnvor Aarland Østensen's profile photo
Gerd Østensen's profile photo
Ole Sandem's profile photo
Rune Lysenstøen's profile photo
eApps Hosting's profile photo

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
WADA er helt på jordet. Realitetene er det som er avgjørende Ikke ei tilfeldig byråkratisk rutine som ikke utøver har det praktiske ansvaret for. Men slik går det når WADA både opptrer som regel fortolker og aktor. Enkelt individene har ikke rettssikkerhet.
 ·  Translate
Wada-styremedlem Thorhild Widvey meiner det er skiforbundets eigen feil at Martin Johnsrud Sundby har blitt utestengd for brot på dopingreglementet.
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Den såkalte trusselen fra Russland i litt perspektiv. Norsk presse er med få unntak ikke sannferdig  omkring Russland. Og NATO bløffer i forhold til både rakettforsvar og utplassering av soldater i Baltikum. Rakettforsvaret i Polen og Romania skulle være rettet mot Nord Korea og Iran. Det er selvfølgelig ei løgn. Og russerne vet det. Og omgåelsen av avtalen med Russland i forhold til NATO tropper i Baltikum er juridisk. En roterer de rundt og dermed er de ikke rammet av ordteksten hvor Nato forplikter seg til ikke å ha permanente styrker. Litt rart at ikke den frie presse er mer opptatt av åpenbare løgnaktigheter fra Nato. En kan stille spørsmålet : Hvor styrt er norsk presse? Er den så fri som en liker å tro?
 ·  Translate
Seniorforskar Sverre Lodgaard ved NUPI meiner førestillinga om den russiske styrkeoppbygginga ofte blir teken heilt ut av proporsjon.
2
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
I forbindelse med at jeg kom over en anmeldelse av Jon Ivar Elstad, NOVA, Høgskolen i Oslo og Akershus av boka Mendels arv er det grunn til å tenke med gru tilbake på komiker Harald Eia sin serie "Hjernevask". Metodisk var serien en flopp , men den hadde appell til mange som kjente seg igjen i den populismen den representerte. En serie som satt sammen høyst kontroversielle vitenskapsmenn og parret de med ideologisk høyre populisme blottet for metode. En kunne på den tiden forstå at en tok dette sludderet som ble presentert på alvor fordi en da tok det nærmest for gitt at en ville finne det genetiske for det en predikerte som en del av vår DNA. Nå 10 år etterpå kan en si at det ble aldri funnet. Og kunnskapen om hvorfor en aldri kommer til å finne det er utvidet kollosalt. En kjente godt til EPI genetikk , men ikke at det er så altomfattende som det er.

Men om det var mulig å gå seg vill i hvor vitenskapen stod var det egentlig grunn til å avvise metoden som ble brukt uten å kjenne til noe annet enn noe logikk. Innenfor arvelære omfatter arvelighet noe en kaller heritabilitet . Den oppgies ofte i prosent. Som JIH skriver:

"Det typiske eksemplet er hvordan Hjernevask-programmets «eksperter» (forfatterens anførselstegn) knyttet ulikhetene i IQ og utdanning mellom «raser» og sosiale klasser til biologi og genetikk.

Arvelighetsestimatene fra tvillingstudier – uansett om de er høye eller lave – kan nemlig ikke fortelle noe om den eventuelle biologiske basisen for egenskapen, eller om gruppeforskjeller har en genetisk basis."

Dette burde en vite også for 10 år siden. Metodisk er det ikke mulig å utlede av tvillingstudier det "Hjernevask" prøvde å utlede. Og eksempelet fra boken er glimrende enkelt og burde kunne forståes av alle:

"Forfatteren illustrerer: Forskjellen i gjennomsnittlig kroppshøyde mellom et norsk og et indisk lokalsamfunn kan for eksempel være 10 cm. I begge lokalsamfunn kan høyde ha 80 prosents arvelighet. Likevel kan forskjellen i gjennomsnittshøyde være helt og holdent miljøbestemt. ".

Og en kan legge til: Vi vet det har sammenheng med miljøet. Mer bestemt forskjellene i kosthold.

Mer generelt gjelder dette all vitenskap som har sin grunngivning i arvlighets estimater. Det forklarer egentlig ingenting og er egentlig uvitenskaplig.

Nå vet en også mye bedre at to helt like DNA sekvenser kan gi flere helt forskjellige resultater. Det er altså ikke DNA som bestemmer egenskaper, IQ og lignende. Og ikke bare det. En kan "arve" egenskaper skapt av miljøet til din far, mor, bestemor eller bestefar. Denne formidlingen fra miljøet foregår på mange forskjellige måter og altså gjennom generasjoner. En mor/far som opplevere en vanskelig oppvekst kan altså overføre dette til sitt barn om de får ett barn. Miljø påvirkninger forplanter seg ned i det som kalles epigener og dirigerer hvordan DNA skal oppføre seg. Disse epigenene utvikler seg gjennom hele livet og bringes videre til sine barn og barnebarn. Tvillinger blir for eksempel mer og mer ulike jo lenger de lever. Selv trivielle operasjoner som eksempelvis alkohol toleranse bestemmes gjennom epigener. Og forholdet til epigener er heller ikke en til en ( som med DNA ) , men relasjonene mellom epigener skaper egenskaper som kan komme og gå i individer og formidles gjennom arv.

Alle våre gener er underlagt en overdommer ( epigenene ) som bestemmes av miljøet.

Jeg trodde egentlig alt dette var kjent idag, men stadig vekk møter jeg folk som tror "Hjernevask" tok ett oppgjør med miljø argumentene og gjenreiste det genetiske som grunnlag for det meste. Det går nesten ikke å ta mer feil i forhold til hvor vitenskapen står idag enn det Harald Eia gjorde. Idag har vi fasiten, men det er nesten komisk hvordan en så håpløs metode ble akseptert og bejublet av ulike akademiske miljøer.


 ·  Translate
TEKST: Jon Ivar Elstad, NOVA, Høgskolen i Oslo og Akershus. Stort sett er nok de nærmeste samfunnsfagene, for eksempel, mer relevante for sosiologer. Men for de som vil fundere på biologien, er den nylig utkomne Mendels arv. Genetikkens æra et interessant alternativ. Anledningen er jubileet for Gregor Mendel, munken som drev med flergenerasjonsstudier på erteplanter. …
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Kjøttvekta vil avgjøre hva slags avtale Storbritannia vil få med EU. EU eksporterer mer til Storbritannia enn Storbritannia eksporterer til EU. Det vil si at EU har ingen mulighet til å diktere en avtale. De må gjerne tro de kan det, men da får de ingen avtale. EU må gjerne prøve å opptre som en mafia organisasjon ved å ta betalt for tilgang til markedet, men de vil ikke klare det. Prøver de for mye vil de svekke sin egen vekst.

Skottland er finansiert av London. EU vil ikke overta de utgiftene så en utgang for Skottland fra Storbritannia er mer i det blå enn noen gang.

Pundet sank ikke på grunn av Brexit. Det sank fordi sentralbanken i Storbritannia ønsket en svakere valuta. Den benyttet sjansen. På samme måte som industrien i Norge jublet da kronen ble svakere. Å ikke forstå at det er sentralbankene som styrer de største valutaene betyr at en er uten innsikt.

Politikere ser bare en mulighet og det er EU medlemskap. Men her må en huske på at EU har gjennom ett mylder av stillinger og skyhøye lønninger kjøpt enhver politiker av format med karrière i sikte.

Det er ikke de 4 friheter en nå må beskytte. Det er heller ikke den økonomiske veksten. Det er heller i freden i Europa.

Det som står på dagsorden er å minske forskjellene mellom folk. 
 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
Det var ikke måte på hvor ille Brexit var for pundet dersom en skulle tro media. Idag var det for dem sannsynligvis en noe overraskende oppgang. De er musestille og finner sikkert andre måter å krisemaksimerer det politiske liv i Storbritannia. Bildet under er utviklingen av pundet idag. Nå er det gunstig for Storbritannia å svekke pundet så hvorfor det var ett definert krisetegn må en samlet norsk presse forklare. Børsene er iferd med å normalisere seg. Vi får se om noen uker hvem som hadde rett. Krisemaksimeringen av Storbritannia sin framtid utenfor EU fra de politisk konservative eller det britiske folk som ikke stolte på de. Det som kalles krise er bare svingninger en måtte vente seg. Det ser ut som noen ikke tror det finnes spekulativ kapital i verden.

 ·  Translate
1
Add a comment...

Jørgen Østensen

Shared publicly  - 
 
En ganske bra framstilling hvorfor Storbritannia går ut. Jeg tilhører den gruppen som mener det er bra for EU og bra for Storbritannia at de skiller lag. Men uttalelser fra EU tyder på at arrogansen bare er blitt større. EU har langt mer å tape en Storbritannia. Det bør de snart ta inn over seg. Det eneste jeg er bekymret for etter Brexit er at høyre populistiske partier kan bruke dette inn i en ultra nasjonalistisk veg i hele Europa. Det hviler ett stort ansvar på venstre radikale miljøer å kunne prege debatten slik at det ikke blir en innvandringsdebatt. Men jeg erkjenner det er vanskelig for en pleier sin egen menighet ved å sette nasjonalist stempelet på det å ville ha nærhet til beslutninger og det å ville råde over økonomiske virkemidler i eget land. Det å kunne bestemme selv og bli enig med andre er faktisk viktigere idag enn trusselen om krig mellom europeiske stormakter. Krig mellom disse kan en utelukke så selve fundamentet til EU er egentlig borte og har vært kunstig holdt i live av hensyn til andre prosesser. 
 ·  Translate
En stor trang til å bestemme selv, innvandringsskepsis og et par ekstra underholdende Brexit-talsmenn er blant grunnene til at det britiske folk stemte nei til EU.
1
Add a comment...
People
In his circles
101 people
Have him in circles
56 people
Bjørn Johnsen's profile photo
Sonia J.'s profile photo
april mumar's profile photo
Brian Mejdahl Poulsen's profile photo
Gunnvor Aarland Østensen's profile photo
Gerd Østensen's profile photo
Ole Sandem's profile photo
Rune Lysenstøen's profile photo
eApps Hosting's profile photo
Collections Jørgen is following
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Oppsal
Previously
Bogneset
Work
Occupation
Leder innen edb bedrift
Employment
  • IBM Services a/s
    Avdelingsleder DBA og Mainframe subsystemer, present
  • Ostense a/s
    Styreleder, present
Education
  • University of Oslo
    filosofi, historie og sosiologi, 1976 - 1980
Basic Information
Gender
Male
Relationship
Married