Profile

Cover photo
Ishak Ismail
Worked at Public Mutual Bhd
Attended International Islamic University Malaysia
Lives in Malaysia
372 followers|562,430 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Lunch merangkap foodreview buffet ramadhan hotel grand bluewave shah alam

#GrandBluewaveHotel
#BuffetRamadhanGrandBluewaveHotel
#eXplorasa
#BloggerKakiMakan
#FoodPorn
#FoodBlogger
#FoodReview
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Perdana Trail - jika anda bertandang ke hotel perdana kota Bharu anda boleh ikuti program perdana trail ni. memang best!

http://explorasa.my/2015/05/perdana-trail-salah-satu-keunikan-hotel-perdana-kota-bharu/

#HotelPerdana   #DestinationMalaysia   #PerdanaTrail   #eXplorasa   #BloggerKakiTravel  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Restoran Azul Authentic Nasi Kukus: "Tak pekena sasau, dah kena mengigau..."

yang berada di sekitar selayang dan batu caves, kalau nak pekena nasi kukus best, boleh ke restoran ini...

#eXplorasa   #KelabBloggerBenAshaari   #FoodReview   #FoodBlogger   #FoodPorn   #NasiKukus   #RestoranAzulAuthenticNasiKukus  
 ·  Translate
Nasi Kukus Nasi Kukus, menu makanan yang tidak asing lagi buat rakyat Malaysia. Gabungan rasanya yang sedap, mudah disediakan dan sesuai dimakan pada bila-bila
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
antara pewangi kereta terbaik di pasaran. Ambi Pur kini ada keluarkan pewangi kereta bertemakan Fast and Furious 7. 

siapa yang belum dapatkannya pergi dapatkan cepat. sebabnya koleksi ini adalah limited edition. nnti habis dan tak der dah...

#fastandfurious7   #ff7   #ambipurmy   #sohoquedotcom  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
resoran dim sum halal tung yuen hotel grannd continental... eat all you can.. sedap dan murah.. jom!!!
 ·  Translate
Restoran Dim Sum halal Tung Yuen, Hotel Grand BlueWave Shah Alam Dim Sum.. satu lagi masakan kaum cina yang digemari oleh hampir semua kaum di Malaysia. Malah
1
Zura Rahman Novelis's profile photoIshak Ismail's profile photo
2 comments
 
Kat grand bluewave hotel ni mmg confirm halal. Ada sijil
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
siapa pernah dinner kat restoran putera ayu ni. memang terbaik lah masakan dia. jom layan..

http://explorasa.my/2015/03/restoran-putera-ayu-tempat-menikmati-pelbagai-menu-sotong-yang-enak/
 ·  Translate
Restoran Putera Ayu Padang Jawa Shah Alam Mencari restoran makanan laut di sekitar Shah Alam tidak sesusah mencari restoran steamboat halal. Banyak restoran
1
Add a comment...
In his circles
1,104 people
Have him in circles
372 people
Amirul Syahnaz's profile photo
Ahmad Faiz's profile photo
ikhwan yusuff's profile photo
Jami Epstein's profile photo
Daus Redscarz's profile photo
Hanim Hashim's profile photo
Den Muhalith (Homestay Muhalith)'s profile photo
Kamarul Ariffin Khalid's profile photo
Afizz Adlan's profile photo

Ishak Ismail

commented on a post on Blogger.
Shared publicly  - 
 
Fuuuh sado gak yang paling kiri tu
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Hotel Perdana Kota Bharu adalah hotel terbaik di ibu negeri Cik Siti Wan Kembang iaitu Kota Bharu. Kenapa? Ini sebabnya:

http://explorasa.my/2015/05/6-sebab-kenapa-hotel-perdana-adalah-hotel-terbaik-di-kota-bharu-kelantan/
 ·  Translate
2
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Bukit broga selepas kebakaran. siapa yg pernah mendaki broga pasti ada pengalaman yg berharga. 

siapa yang belum jom baca pengalaman dan info ttg pendakian broga ni
 ·  Translate
Bukit Broga Semenyih Bukit Broga atau Broga (juga dikenali sebagai Bukit Lalang) terletak di Timur Semenyih dan berketinggian 400  meter dari paras laut. Buki
2
Ishak Ismail's profile photoSumi Jelly's profile photo
3 comments
 
Iyer...selalu gitu...hehehe
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
siapa dah tengok citer fast and furious 7 ni? tak best kan.. dah sad ending, hero mati mana la nak best.. 
 ·  Translate
1
Ishak Ismail's profile photoZura Rahman Novelis's profile photo
3 comments
 
last time pun the Rock ada  juga. i hope to see another face next season. jgn jadi mcm GI joe sudahlah.
 ·  Translate
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
yeo's yeogurt baru.. siapa pernah rasa? best baq hang. kalau tak caya, pi beli satu try. perasa recommended epal hijau..

#yeos   #yeosyeogurt   #eXplorasa  
 ·  Translate
Majlis Pelancaran Yeo's Yeogurt Umum diketahui, minuman yogurt memang berkhasiat. Cuma tidak semua orang suka minuman yogurt. Ini adalah kerana rasanya yang li
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
jom tgk ultraman lawan raksasa di genting highland

http://explorasa.my/2015/03/ultraman-melawan-raksasa-di-genting-highland/
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
In his circles
1,104 people
Have him in circles
372 people
Amirul Syahnaz's profile photo
Ahmad Faiz's profile photo
ikhwan yusuff's profile photo
Jami Epstein's profile photo
Daus Redscarz's profile photo
Hanim Hashim's profile photo
Den Muhalith (Homestay Muhalith)'s profile photo
Kamarul Ariffin Khalid's profile photo
Afizz Adlan's profile photo
Education
  • International Islamic University Malaysia
    1999
Basic Information
Gender
Male
Work
Occupation
Manager, Blogger & Author
Skills
interpersonal, writing
Employment
  • Public Mutual Bhd
    Unit Trust Consultant
    sales and marketing
  • Synergy Khalifs Advisor
    Manager
  • Synergy Media
    CEO
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
Contributor to
Service is slow. I ordered simple menu (sup tulang + telur dadar) at 9.13 pm. I only can have my dinner at 10.38 pm. It was after i complained to manager. Suck!!!
Public - a year ago
reviewed a year ago
1 review
Map
Map
Map