Profile

Cover photo
Ishak Ismail
Worked at Public Mutual Bhd
Attended International Islamic University Malaysia
Lives in Malaysia
362 followers|558,357 views
AboutPostsPhotosYouTubeReviews

Stream

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
Bukit broga selepas kebakaran. siapa yg pernah mendaki broga pasti ada pengalaman yg berharga. 

siapa yang belum jom baca pengalaman dan info ttg pendakian broga ni
 ·  Translate
Bukit Broga Semenyih Bukit Broga atau Broga (juga dikenali sebagai Bukit Lalang) terletak di Timur Semenyih dan berketinggian 400  meter dari paras laut. Buki
2
Ishak Ismail's profile photoSumi Jelly's profile photo
3 comments
 
Iyer...selalu gitu...hehehe
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
resoran dim sum halal tung yuen hotel grannd continental... eat all you can.. sedap dan murah.. jom!!!
 ·  Translate
Restoran Dim Sum halal Tung Yuen, Hotel Grand BlueWave Shah Alam Dim Sum.. satu lagi masakan kaum cina yang digemari oleh hampir semua kaum di Malaysia. Malah
1
Zura Rahman Novelis's profile photoIshak Ismail's profile photo
2 comments
 
Kat grand bluewave hotel ni mmg confirm halal. Ada sijil
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
siapa pernah dinner kat restoran putera ayu ni. memang terbaik lah masakan dia. jom layan..

http://explorasa.my/2015/03/restoran-putera-ayu-tempat-menikmati-pelbagai-menu-sotong-yang-enak/
 ·  Translate
Restoran Putera Ayu Padang Jawa Shah Alam Mencari restoran makanan laut di sekitar Shah Alam tidak sesusah mencari restoran steamboat halal. Banyak restoran
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
denaihati network telah mengambil alih 100% pengurusan equrban. moga DHN akan terus maju memacu equrban ke arah yang lebih baik
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
siapa pernah berrekrasi di sini.. bagus untuk mendekatkan diri dengan alam dan lari dari hiruk pikuk kota.. jom baca entri
 ·  Translate
Aktiviti waktu cuti panjang Cuti panjang Tahun Baru Cina ni tiba-tiba terasa rindukan muzik alam.. Dah lama rasanya tak layan bunyi air, bunyi unggas rimba
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
selama ini aku makan nasi arab citarasa yaman. kali ni aku cuba nasi arab dari negara syria. rasa memang lain sedikit. Restoren Mozer's Bukit Jelutong Shah alam membawa konsep nasi arab syria.. jom terjah...!

http://explorasa.my/2015/02/menu-negara-syria-di-restoran-mozers-bukit-jelutong-shah-alam/
 ·  Translate
3
Add a comment...
In his circles
1,104 people
Have him in circles
362 people
Hairun Azmi Hashim's profile photo
Svasam Karthik's profile photo
Ku Jie's profile photo
Wan Zawawi's profile photo
Jafri Mamat's profile photo
Robin Cemerlang's profile photo
ghuroba net's profile photo
ikhwan yusuff's profile photo
FARAH deeb's profile photo

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
antara pewangi kereta terbaik di pasaran. Ambi Pur kini ada keluarkan pewangi kereta bertemakan Fast and Furious 7. 

siapa yang belum dapatkannya pergi dapatkan cepat. sebabnya koleksi ini adalah limited edition. nnti habis dan tak der dah...

#fastandfurious7   #ff7   #ambipurmy   #sohoquedotcom  
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
siapa dah tengok citer fast and furious 7 ni? tak best kan.. dah sad ending, hero mati mana la nak best.. 
 ·  Translate
1
Ishak Ismail's profile photoZura Rahman Novelis's profile photo
3 comments
 
last time pun the Rock ada  juga. i hope to see another face next season. jgn jadi mcm GI joe sudahlah.
 ·  Translate
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
yeo's yeogurt baru.. siapa pernah rasa? best baq hang. kalau tak caya, pi beli satu try. perasa recommended epal hijau..

#yeos   #yeosyeogurt   #eXplorasa  
 ·  Translate
Majlis Pelancaran Yeo's Yeogurt Umum diketahui, minuman yogurt memang berkhasiat. Cuma tidak semua orang suka minuman yogurt. Ini adalah kerana rasanya yang li
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
jom tgk ultraman lawan raksasa di genting highland

http://explorasa.my/2015/03/ultraman-melawan-raksasa-di-genting-highland/
 ·  Translate
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
 
pak john steamboat & yong tao foo kat eCurve memang terbaik. paling best bg aku. layaaan!!!

p/s: entri lama ini diperbaharui dengan sedikit penambahan

#eXplorasa   #pakjohnsteamboat   #makan  
 ·  Translate
Restoran steamboat halal di sekitar Petaling Jaya Mencari restoran untuk menikmati menu masakan steamboat tidak sesusah mana. Saya boleh saja sebut beberapa re
1
Add a comment...

Ishak Ismail

Shared publicly  - 
1
2
Yan Ty's profile photoKhairul Nizam Bakar's profile photo
Add a comment...
People
In his circles
1,104 people
Have him in circles
362 people
Hairun Azmi Hashim's profile photo
Svasam Karthik's profile photo
Ku Jie's profile photo
Wan Zawawi's profile photo
Jafri Mamat's profile photo
Robin Cemerlang's profile photo
ghuroba net's profile photo
ikhwan yusuff's profile photo
FARAH deeb's profile photo
Education
  • International Islamic University Malaysia
    1999
Basic Information
Gender
Male
Work
Occupation
Manager, Blogger & Author
Skills
interpersonal, writing
Employment
  • Public Mutual Bhd
    Unit Trust Consultant
    sales and marketing
  • Synergy Khalifs Advisor
    Manager
  • Synergy Media
    CEO
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Malaysia
Links
Contributor to
Service is slow. I ordered simple menu (sup tulang + telur dadar) at 9.13 pm. I only can have my dinner at 10.38 pm. It was after i complained to manager. Suck!!!
Public - a year ago
reviewed a year ago
1 review
Map
Map
Map