Profile cover photo
Profile photo
in[zicht]in
Mind Massage, (privé) workshops zelf-hypnose, coaching, hypnotherapie, pijnbestrijding.
Mind Massage, (privé) workshops zelf-hypnose, coaching, hypnotherapie, pijnbestrijding.
About
Posts

Post has attachment
Hypnotherapie bij prikkelbare darm syndroom (PDS)? Ja, ook lichamelijke klachten kunnen met behulp van hypnose aangepakt worden.

Post has attachment
Het is de Week van de Werkstress. Zo'n stressbal klinkt misschien niet verkeerd, maar HJS is op termijn een wat constructievere methode ;) Zelf thuis aan de slag of met je collega's een workshop volgen? Herprogrammeer Je Stress biedt een compleet geheel.
https://buff.ly/2A32MPI
Photo

Post has attachment
"Vooral jongere leidinggevenden hebben moeite stress bij hun medewerkers te signaleren, zo blijkt uit onderzoek van recruitmentorganisatie Hays. Voor dit onderzoek beantwoordden ruim 1000 werkzame Nederlanders vragen over stress en werkdruk. Zo’n 9 op de 10 ondervraagden zegt weleens stress te ervaren tijdens hun werkzaamheden. Van de leidinggevenden ziet 51 procent regelmatig stress binnen hun teams. De meerderheid van de managers tot 40 jaar (57%) zegt echter niet te weten hoe zij signalen van stress bij anderen kunnen herkennen."
https://buff.ly/2AGf79w

De HJS communicatietraining biedt leidinggevenden de juiste tools om stress op de werkvloer te verminderen. https://buff.ly/2AFGbW7

Post has attachment
's Nachts wakker liggen, op dezelfde gedachten blijven piekeren, je werk in gedachten mee naar huis nemen... Lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, een onrustig gevoel, een kort lontje... Zomaar enkele klachten die je kunt ervaren bij langdurige stress. En hoe langer het duurt, hoe hoger die berg van klachten wordt, tot je niks anders meer kunt zien. Herkenbaar? Je vindt het Herprogrammeer Je Stress boek in onze webshop.

Post has attachment

Post has attachment
Afgelopen weekend was het zo ver, het inzichtin Hypnose Weekend! En wat was het tof... 9 hypnotherapeuten in een vakantiehuisje leverde een weekend vol gezelligheid, hypnose, kennis&inzicht, warmte en mooie herinneringen op. Bonuspunten voor de kok en de masseuse, die gaan op het wensenlijstje voor de volgende keer! Nu een datum prikken en de volgende gaan organiseren :)
Photo

Post has attachment
Neuroloog Emile Keuter: "Hypnotherapie vind ik de meest directe en eenvoudige psychotherapie en een krachtig instrument voor sommige patiënten. Het zou mijns inziens goed zijn als vanuit de psychologie wat meer aandacht zou worden geschonken aan trancetechnieken, zonder al te wollig te worden. Als ik tijdens bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie met collega’s over hypnotherapie praat, is er eigenlijk nooit iemand die dat belachelijk vindt."

Post has attachment
Neuroloog Steven Laureys (Universiteit van Luik): Op grond van wat we nu al weten, is het fair om te stellen dat meditatie helpt om je aandacht en emoties te controleren en om stress en pijn te reduceren. Ik zie tijdens mijn consultaties heel veel spanningshoofdpijn, chronische angst en slaapstoornissen. Patiënten verwachten vaak dat artsen dan snel een pilletje geven. Maar veel te veel Belgen slikken antidepressiva en angstremmers. Ik schrijf ze ook voor, hoor, maar alleen als het echt moet en in combinatie met een niet-farmacologische behandeling zoals psychotherapie, maar ook dingen zoals hypnose, sofrologie of meditatie.

Luik heeft ook een sterke traditie op het gebied van hypnose bij pijnbestrijding. Veel mensen zien hypnose, net als meditatie, als hocus pocus, maar u gelooft erin?

Laureys: Het is geen kwestie van geloof. Wij hebben vastgesteld dat het brein onder hypnose echt anders functioneert: met de PET-scan en fMRI zien we dat er een andere doorbloeding is. Gebieden die belangrijk zijn voor je bewustzijn van je externe wereld worden tijdens hypnose minder actief. Je interne bewustzijnsnetwerk is dan net weer heel actief en beïnvloedt de pijncircuits.

Lees verder in dit artikel van Knack

Post has attachment
Zelf aan de slag met HJS? Het kan nu met het Herprogrammeer Je Stress boek!

Vanuit de HJS workshops voor bedrijven groeide het idee voor een boek. HJS biedt de lezer kennis over en inzicht in stress, de werking van het brein en onderbewuste reacties. Vanuit die kennis geeft HJS technieken en aanvullende tips om de stressbeleving zelf te herprogrammeren.

Ieder mens is uniek en heeft een eigen beleving van stress, wat ook een eigen aanpak vereist die aansluit bij de persoon. Met HJS heeft de lezer diverse opties om die persoonlijke aanpak te kunnen ontdekken. Je kunt hierbij denken aan zelfhypnose, ademhalingsoefeningen en rationele technieken.

Van het verkrijgen van een positieve mindset tot een goede nachtrust – met de juiste hulpmiddelen kan iedereen zichzelf verbeteren. Herprogrammeer Je Stress helpt.

Post has attachment
Levenslessen van Neuroloog Emile Keuter:

Les 7: Ga een keer onder hypnose

“Als het niet zo veel tijd zou kosten, zou ik proberen er goed in te worden: hypnotherapie. Ik beheers het een beetje, maar focus me vooral op de neurologische kant van de hersenen. Wel laat ik eens per week een hypnotherapeut naar het ziekenhuis komen voor onze patiënten met lichamelijk onbegrepen klachten.

Lees verder op:
Wait while more posts are being loaded