Profile cover photo
Profile photo
Invectiva Ro
78 followers -
Intepaturi cu miez
Intepaturi cu miez

78 followers
About
Posts

Post has attachment

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Scriam în iunie 2014:
<<”Lupta politică” desfășurată din 1990 și pînă în prezent în România, partidele, alianțele politice, diferitele personaje care s-au perindat ca niște marionete umplute cu cîlți prin fața opiniei publice au avut, în fapt, o singură menire: aceea de a mima, de a juca o piesă sinistră, de a păcăli votanții că există o miză în acordarea puterii unuia sau altuia. Adevărata miză a fost însă prostirea românilor cu iluzia democrației, adormirea simțurilor lor cît timp țara și bogățiile ei le-au fost literalmente furate pe sub nas. O piesă de teatru absurd, în care actori politici din interior au răspuns întocmai indicațiilor regizorale venite dinspre interesele externe, dinspre Statele Unite, Uniunea Europeană și oricine a avut un oareșce interes prin România. Așa cum nu a existat o luptă politică adevărată, nu au existat și nu există curente politice reale în numele cărora să se dea această luptă. Dreapta și Stînga sînt doar elemente de butaforie, un decor fals care să susțină diferitele mișcări ale actorilor ce mimează confruntarea politică>>.

În prezent, lupta politică a devenit foarte greu de minat, din moment ce partidele și personajele ce se revendică a fi ”de dreapta” au atins o cotă a lipsei de conținut atît de înaltă, că au devenit de-a dreptul penibile, nemaifiind crezute și votate decît de o mică minoritate, a talibanilor ce susțin pînă la moarte relația Băsescu-Macovei-Soros-Iohannis.

Cum ochii fraierilor trebuiau luați, totuși, cu ceva, pentru că sînt chestii mult mai importante de mascat – regionalizarea, cumpărările de armament de la americani, continuarea cedării pe doi lei a activelor Statului, prin privatizări și/sau listarea lor pe bursă -, Stăpînirea străină a scos din pălărie lupta dintre PSD și DNA.

<<Nu era de ajuns că pînă acum scîrbavnicii ăia de la PSD au mimat socialismul, dar acum s-au pus și pe mimat naționalismul! Cît despre lupta cu Băsescu și băsismul, ea este minunată, dar se dă doar la nivelul declarațiilor. Și cu cît se declară un partid sau o figură politică mai anti-Băsescu, cu atît nu știe cum să coabiteze mai abitir cu el și cu sistemul nimicitor gîndit și realizat de acesta și superiorii lui din exterior, menit să subjuge total România intereselor străine>>, mai spuneam în iunie 2014.

Acum, PSD mimează lupta cu Sistemul mafiot, format din încrengătura obscură de magistrați și securiști ce conduce România, dar liderii partidului sînt devoalați, rînd pe rînd, că au fost ba în vie, ba la pîrlit porcul, cu unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai acestui Sistem, Laura Codruța Koveși.

Asta în ciuda mandatului popular masiv și fără echivoc primit de PSD la ultimele alegeri, care a adus partidul condus în prezent de Liviu Dragnea la Putere tocmai ca să destructureze acest Sistem.

Prin urmare, cei ce urmăresc, cu sufletul la gură, ”lupta” dintre Dragnea și Koveși, trebuie să se aștepte la un final complet fîsîit al piesei de teatru: nici liderul PSD nu va înfunda pușcăria, nici șefa DNA nu va fi destituită de actuala coaliție de guvernămînt.

Cît timp România este o colonie, nici Koveși, nici Iohannis, nu vor pleaca, decît atunci cînd decid cei ce conduc colonia. Această tristă realitate a fost clară ca lumina zilei imediat după alegeri, cînd Dragnea s-a dus cu sărut-mîna la americani.

Adică la cei ce îi țin în brațe pe Luluța și Culaie.

România a fost martoră, în doar cinci ani de zile, din 2012 și pînă în prezent, la trei răsturnări nedemocratice ale rezultatului votului popular, la călcarea în picioare a voinței alegătorilor și întoarcerea cu 180% a sensului mandatelor oferite de români celor care i-au amăgit cu demagogie și promisiuni deșarte.

Atît la referendumul pentru demiterea lui Băsescu, cît și la alegerile generale din 2012 și, ulterior, din 2016, românii au votat masiv USL și PSD, care au promis debăsificarea instituțiilor Statului și apărarea interesului national. Ce a urmat, știe toată lumea.

În aceste condiții, cum se mai poate aștepta cineva ca Luluța și Culaie să primească binemeritatul șut în fund dat de alegători?

Mai există naivi care cred că în România e democrație și că votul lor contează?

http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/realitatea-de-dupa-oglinda-ii
Add a comment...

Post has attachment
America…visul frumos de dinainte de 1989 al majorității românilor, care fantasmau orgasmic cu gîndul la o pereche de blue-jeans și la mîncarea fast-food. La food, în general vorbind.

Dar iată că, la invitația foarte deschisă pe care au primit-o din partea noastră după 1990, nu că ar fi ținut neapărat cont de ea, societatea și valorile americane au devenit, ușor-ușor, modul de viață ce s-a impus cu autoritate în rîndul concetățenilor noștri.

Acum nu doar că am ajuns să serbăm Halloween și Valentine's Day. Deși un bun exemplu al modului în care românii au îmbrățișat, fără rezerve, societatea de consum americană, cele două motive de distracție (sic!) sînt doar consecința minoră a adevăratei probleme.

Astfel, deși se laudă cu mii de ani de istorie și tradiție, românii s-au predat necondiționat globalizării culturale, acceptă fără să crîcnească să le fie ștearsă identitatea națională.

Mai ales că americanismul care ne-a invadat nu a venit doar cu Halloween și Valentine's Day. Societatea americană a venit cu rele mult mai mari, cu tare sociale precum bigotismul și McCarthyismul anilor ‘50, cu tirania majorității a lui Alexis de Tocqueville. Adevărata tiranie a majorității, ca fenomen de manifestare a opiniei publice - în care cei ce nu respectă norma, moda, trendul, sînt repede și nemilos puși la stîlpul infamiei.

Societatea americană a venit cu corporațiile și cultura corporatistă, din nou îmbrățișată cu ardoare de cei mai mai mulți dintre români. Consumerismul dus la paroxism s-a pliat ca o mînușă pe firea hedonistă și degrabă vărsătoare de bani nevinovați a concetățenilor noștri.

Cu atît mai mult cu cît modelul american a fost importat cu tot cu mijloacele de manipulare în masă, cu mass media aservite necondiționat diferitelor interese politice și economice.

Generația Pro a fost doar primul pas în spălarea pe creier a mari mase de cetățeni, transformați în carne de tun în războiul economic și legat de sfere de influență condus nemilos de cei ce vor să stăpînească această lume.

În aceste zile putem vedea definitivarea transformării la care a fost supusă, încet dar sigur, societatea românească. Implementarea modelului politic american, cu două mari partide, care să se succeadă alternativ la putere, dar care să reprezinte doar două fețe ale aceleiași monede, se petrece chiar în timpul în care sînt scrise aceste rînduri.

Cine îndrăznește fie și măcar să ridice glasul împotriva valorilor general acceptate, în cunoștință de cauză sau nu, de către majoritate, este repede hulit și redus la tăcere. Cine vorbește împotriva sistemului impus deja de cei ce iau cu adevărat deciziile este repede exclus, marginalizat de către concetățenii săi, devine un paria al societății.

Cine critică Uniunea Europeană, SUA, FMI, consumerismul dus la extrem, mizeria morală în care a ajuns să se zbată societatea românească, de la cel mai umil reprezentant al său, pînă la factorii de conducere, precum și superficialitatea și lipsa de scrupule a corporațiilor, este repede catalogat ca fiind extremist și se aruncă în el cu pietre.

Așa că cei care visau, acum două zeci de ani, la libertate, fast-food și blue-jeanși, sînt puși acum în fața faptului împlinit de a nu mai avea posibilitatea de a alege. Ei nu mai pot să decidă nimic în plan politic, dar nici social sau cultural.

“Libertatea” adusă de sistemul american îți oferă doar două opțiuni: să te integrezi sau să mori.

http://www.invectiva.ro/social-bundy/libertatea-de-a-nu-avea-de-ales
Add a comment...

Post has attachment
Presa din România a fost, practic, desființată. Singurele organe de presă care mai rezistă sînt, de fapt, guri de tun oficiale ale propagandei ce susține cauza diferitelor interese politice și economice în România.
Teme esențiale pentru prezentul și viitorul țării sunt ignorate cu tupeu și nesimțire de "mass media" din România, care nu fac altceva decât să cînte în struna clasei politice trădătoare ce conduce această țară.
Cedarea suveranității, regionalizarea, vinderea la preț de lichidare de stoc a ultimelor capacități de producție ale țării, faptul că țara este condusă în realitate din exterior, iar așa-zișii guvernanți nu fac decît să implementeze interesele străine în România, cedarea inadmisibilă a resurselor naturale, distrugerea ireversibilă a mediului prin fracturarea hidraulică pentru extragerea gazelor de șist și prin exploatarea minieră cu cianuri la suprafața solului - toate sînt subiecte care ar trebui să fie constant menținute în atenția opiniei publice, să deschidă jurnalele de știri și să țină prima pagină a ziarelor.
În realitate, se vorbește extrem de rar în notă obiectivă despre aceste lucruri. Puținele emisiuni de televiziune sau articole scrise care abordează aceste teme o fac din perspectiva punctului de vedere oficial, al guvernului, dezbaterea fiind cel mai adesea inexitentă.
Nici un organ de presă nu ridică vocea împotriva jugului greu pus de F.M.I., SUA și UE pe gîtul României. Nici un jurnalist nu îndrăznește să critice paradigma neo-liberală ce i-a aruncat pe cei mai mulți dintre români în sărăcie, corporatismul ce sufocă, precum o caracatiță, societatea românească, globalizarea culturală ce a aproape a dus la dispariția spiritului și a valorilor culturale naționale.
Atunci când apare un conflict între diversele interese economice și politice, mass media ce susțin una sau alta din tabere fac parte integrantă din confruntare. Facțiunile fostei Securități ce controlează în prezent România și care sînt într-un permanent război aruncă în luptă toate mijloacele de care dispun: procurori, judecători, jurnaliști, organe de presă.

http://www.invectiva.ro/tele-si-alte-viziuni/presa-ciinele-de-paza-al-nuntilor-de-celebritati-ii
Add a comment...

Post has attachment
Ca o meritorie încununare a activității neobosite a bravilor eroi de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), programa elevilor din școli și licee va cuprinde, în curînd, și ore de combatere a corupției.

Astfel, tinerele vlăstare ale patriei noastre capitaliste vor putea să se adape de la izvorul nesecat de înțelepciune al tovarășei Laura Codruța Koveși, luptătoare neînfricată, doctor docent în anti-corupție și savant de renume mondial.

Cuvîntările tovarășei Koveși vor fi scrise cu litere de aur în conștiința și în sufletul tinerilor frumoși și liberi, pentru propășirea pe viitor a Statului de Drept și a Justiției Independente, chezășie de ne-strămutat pentru o Românie capitalistă multi-lateral dezvoltată.

Dușmanii poporului nu vor mai avea nici o șansă în încercările lor ticăloase de a săpa la temelia Democrației, propaganda reacționară a penalilor și comuniștilor va fi aspru înfierată și stîrpită din fașă, o dată cu pregătirea ideologică de care vor avea parte încă din școală tinerii țării, viitorii corporatiși care vor lupta cu piepturile dezgolite pentru sporirea avuției boierilor străini din România.

Alături de spicuiri alese din cuvîntările tovarășei Laura Codruța Koveși, cursurile anti-corupție vor cuprinde și cugetări legendare ale tovarășului Culaie Ionescu, președintele Republicii, secretar general al PLM (PLM – Partidul Licuriciului Mare = PNL + PSD + PMP + USR) și șef al Armatei, precum și îndemnuri tovărășești la lupta cea mare, anti-corupție, venite din partea prietenilor și aliaților noștri din marea democrație americană.

Se va face, bineînțeles, și autocritica, prin prezentarea nerealizărilor din cele două cincinale de activitate ale DNA.

Astfel, o mare scăpare a luptei cu penalii și comuniștii este că realizările mărețe ale partidului unic PLM (Partidul Licuriciului Mare) nu au fost transpuse și în viața de zi cu zi.

De pildă, denumirile stațiilor de metrou din București ar trebui să poarte nume elocvente: Anticorupției, Democrației, Statului de Drept, Capitalismului, Justiției Independente, Suspiciunii Rezonabile, Portocală, Țuluș, Clemă, Gîtenștein, Daniel Morar, L.C.Koveși, Livia Stanciu, Hăineală, Vasilică Dănileț, Traian Băsescu, Monica Macovei, Victor Ponta, Culaie Ionescu - Ciobanul, StarTrek Tudose, Liviu Dragnea șamd.

Chiar dacă cincinalele DNA la prins corupți au fost realizate în patru ani și jumătate, întotdeana este loc de mai bine și niciodată nu trebuie să ne lăsăm pe o ureche în stîrpirea corupției și în lupta cu dușmanul de clasă: rușii, penalii și comuniștii.

Copiii și elevii vor avea astfel ocazia să mulțumească din inimă Partidului PLM și DNA, prinos de recunoștință pentru viața minunată, capitalistă și de Dreapta, de care se pot bucura în Republica Capitalistă (sic!) România!

http://www.invectiva.ro/lady-politicaca/multumim-din-inima-partidului-si-dna
Add a comment...

Post has attachment
Ca urmare a poziției execrabile adoptată de postul de știri în legătură cu controvesele publice pe subiecte precum Roșia Montană și cîinii vagabonzi, dar și a servilismului grețos arătat de jurnaliștii Antenei 3, atît în fața noii Puteri, cît și a unor organisme precum NATO și Uniunea Europeană, audiențele televiziunii cu pricina au început să o ia în jos.

Nu pentru mult timp, însă. În ultimii ani, Antena 3 a început să recupereze, încet, dar sigur, terenul pierdut, mai ales de cînd în emisiunile postului au început să fie auzite concepte precum ”Axa Putin - Bashar al Assad - Băsescu”, ”Brevic a fost răpit de Barnevernet din sînul familiei sale iubitoare”, ”Scutul de la Deveselu ne apără de ruși” și așa mai departe.

Nu putea sa nu prindă la publicul larg și să nu atragă audiențe din ce în ce mai mari o asemenea mișcare avangardistă, în care directorii și realizatorii Antenei 3 au început să prezinte telespectatorilor emisiuni de știri cu puternic caracter dada, adevărate opere de artă.

Însuși directorul postului este un Tristan Tzara contemporan, care se evidențiază de la distanță în anarhia totală de la Antena 3, dînd dovadă de un foarte rafinat spirit avangardist, din postura sa de a fi primul jurnalist român care a reușit performanța să își transforme limba de lemn în cea mai mătăsoasă adiere cu care au putut fi vreodată mîngîiate diverse cururi din țară și din străinătate.

Este cu adevărat remarcabilă inițiativa de a transforma o banală televiziune de știri într-una culturală, care oferă lumii întregi primele jurnale de știri și talk-shouri politice realizate în cel mai curat stil Urmuz.

Morală:
Gâdea sau Bușoi,
Pelicanul sau babiţa.
Add a comment...

Post has attachment
Libertatea și democrația în România zilelor noastre au ajuns la niște cote atît de înalte, că pur și simplu ți se taie respirația și te ia cu amețeală!

Astfel, cel puțin 95% din ceea ce înseamnă mass media și new media, televiziuni, posturi de radio, ziare, reviste, site-uri și bloguri de pe internet, rețele sociale, diseminează cu voioșie propaganda oficială a Sistemului, adică îi pupă cu patos în cur pe americani.

Restul de 2-3%, dacă se poate vorbi și despre procentul ăsta mic, pentru că de fapt este vorba de cîteva bloguri și site-uri de pe internet, maxim 10, care nu juisează de fericire cînd cumpărăm armament de la licuriciul strategic, reprezintă o adevărată amenințare națională, au fost declarate ”FAKE NEWS” și sînt în permanent în colimatorul propagandei oficiale.

Deși publicațiile electronice anti-Sistem reprezintă practic cîteva glasuri rătăcite, care nu au nici o șansă de a răzbi corul uriaș de menestreli ai regimului pro-american de la București, împotriva lor s-au lansat atacuri virulente, din partea establishmentului, pentru a le denigra, platforme media care să manipuleze adevărul, aplicații care să le blocheze în motoarele de căutare, s-au făcut adevărate liste publice ale rușinii, au fost puse la stîlpul infamiei. În plus, paginile din social media sînt în permanent restricționate, blocate, faultate în fel și chip de administratorii rețelelor.

Think-tankurile americane au propus declararea lor ca amenințări la adresa securității naționale. În prezent, trompetele americanilor, multe la număr și foarte vocale, fac deja în mod public afirmații de-a dreptul scandaloase, ce țin de interzicerea dreptului la opinie, de interzicerea libertății presei și punerea pumnului în gura tuturor celor ce nu achesează la propaganda oficială.

Dar de ce deranjează oare atît de tare establishmentul niște bloguri și site-uri de pe internet, dacă despre ele se poate vorbi doar în termeni de ”FAKE NEWS”?

Se poate vedea că, cel puțin în colonii, asta este marea democrație americană: cenzură și publicații aflate în embargo, așa cum se află și Invectiva.ro, nu libertatea cuvîntului și schimbul liber de opinii.
Add a comment...

Post has attachment
România se află în prezent sub un asediu total!

Pe uscat, în aer, pe apă, trupele NATO, sub comanda SUA, ne invadează cu tancuri, transportoare blindate, avioane, nave, trupe și tehnică de luptă, se întemeiază și se consolidează baze militare.

În mass media, 9 din 10 dintre cei care apar la televizor fac o deșănțată propagandă pro-americană și pro – NATO, ne prezintă avantajele unui stat militarizat și ale unei republici a procurorilor și a serviciilor secrete, așa cum a ajuns, în numele ”democrației”, România.

Stăpînirea americană are treburi serioase în țara noastră, trebuie să pregătească un război cu Rusia și nu își permite să îi fie puse în pericol interesele de către niște netrebnici care au uitat pentru ce au fost puși în scaunele de zapcii ai României.

Așa se explică și ungerea lui Culaie Ionescu (Klaus Iohannis) vechil la Cotroceni, un robot teleghidat care nu vede, nu aude și nu recunoaște decît ordinele primite pe fir direct de la Stăpînirea străină.

Sub pavăza sa, bugetul armatei a fost deja suplimentat, în condițiile în care bani pentru protecție socială, Învățămînt și Sănătate nu găsește statul român, trupele NATO au invadat deja România, urmînd ca întreținerea lor pe perioada staționării în țara noastră să fie plătită tot de noi, iar junta militară a DNA și SRI a început ”curățarea locului”, astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să stea altfel decît în poziție de drepți în fața Stăpînirii.

La 25 de ani de la instaurarea ”democrației”, România trăiește zorii unei crunte dictaturi militare de extremă-dreapta, pe model sud-american, în care cei incomozi sau pur și simplu indezirabili nu sînt plimbați cu avionul, pentru a li se face vînt în gol de la 10.000 de metri, ci sînt doar preumblați un pic pe la DNA, de unde sînt aruncați, fără probe și fără judecată, într-o celulă strîmtă și rece, pe termen nedefinit.

Ca în toate regimurile militarizate susținute de americani, în numele ”democrației”, pînă la îngrădirea libertăților individuale ale cetățenilor și la abuzuri monstruoase împotriva condiției umane mai este doar o chestiune de timp.
Add a comment...

Post has attachment
Oricine încearcă să crîcnească împotriva spolierii și jafului de proporții istorice, la care a fost supusă România din 1990 și pînă în prezent, de ”civilizația occidentală”, este un ”troll pro-rus”. Cine este patriot, este populist.
Ca atare, trebuie înfierat exemplar, scos în fața colectivului, pus pe coji de nucă și bătut cu ouă, ca altădată să nu mai facă!
Delictul de opinie se oprește deocamdată la pedepse ce țin de încercarea ca vinovatul să fie supus oprobiului public, legat la stîlpul infamiei sau cel mult faultat pe internet. Cei vinovați sînt blamați public, la unison, de toată propaganda oficială a Sistemului, oficinele DNA și SRI fiind multe și extrem de vocale.
Avînd în vedere cît de repede involuează lucrurile în România în privința libertăților cetățenești, printre care libertatea de exprimare este una dintre cele mai importante, nu va mai dura mult ca dictatura procurorilor și a securiștilor ce a acaparat această țară să își facă legi pentru a-i arunca în închisoare pe cei cu gura (prea) mare.
Nu ar fi prima țară condusă de o dictatură militară în care să se întîmple asta. Trist este însă faptul că abuzurile au loc în numele democrației, iar o mare parte din populație, ștearsă pe creier de 25 de ani de propagandă feroce, a ajuns să le aplaude.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded