Profile cover photo
Profile photo
Intunity Coaches
5 followers -
"Be the change you wish to see in the world" ― Mahatma Gandhi
"Be the change you wish to see in the world" ― Mahatma Gandhi

5 followers
About
Posts

Post has attachment

Ако сте като повечето хора, с които работим.Докато шофирате. Или разкарвате кучето.Слушате подкасти."Сутрешно предаване за мениджъри" вече има и аудио формат.Може да се абонирате за подкаст епизодите директно в CastBox тук: https://castbox.fm/va/1225351CastBox към момента е най-добрата платформа за подкасти, на която съм попадал.Разработва се от бивши инженери на Google и е с много добър интерфейс и възможности за търсене по различни теми.Освен нашия подкаст, бих препоръчал и още 3, които слушам редовно:1) Impact Theory with Tom Bilyeu - https://castbox.fm/va/4426732) The GaryVee Audio Experience - https://castbox.fm/va/2573253) Akimbo: A Podcast from Seth Godin https://castbox.fm/va/1168960

Приятно слушане :-)#EquinoxPartners

#СутрешноПредваванеЗаМениджъриhttps://castbox.fm/va/1225351

Post has attachment

Post has attachment

Защо интелигентни и амбициозни хора не успяват да работят заедно?

Липса на слушане. От мениджърите към хората. И от хората към мениджърите.

Но отговорността е при мениджърите.

На 100%.

Не 50/50.

Изцяло 100%.

Животът не е справедлив. Особено живота на мениджърите. Свиквайте

Слушането не означава автоматично съгласяване.

То е просто посрещане на човека там където е. В неговия свят.Като мениджър, е много по-важно да можете да слушате, отколкото да говорите.

Но цялото ви внимание е основно върху говоренето. Върху това:


• Как да обясните;
• Как да убедите;
• Как да аргументирате;
• Как да презентирате;
• Как да мотивирате;
• Как да вдъхновите;


Но хората не се мотивират и вдъхновяват от обяснения и аргументи.


Хората се мотивират от това да бъдат чути.

Говоренето и убеждаването създава лагери. Ние и те.

Слушането свързва. Създава НЕ лагери. А усещане за общ лагерен огън.

Като мениджър, вижте какво трябва да промените В СЕБЕ СИ, за да създадете лагерен огън за екипите си, вместо лагери.

Не се опитвайте да променяте хората. Променяйте себе си.


И отново.

Като мениджър, вижте какво трябва да промените В СЕБЕ СИ, за да създадете лагерен огън за екипите си, вместо лагери.

Променете това.

#EquinoxPartners

#IntunityCoaches

Post has attachment
Епизод 009 на “Сутрешно предаване за мениджъри”https://goo.gl/sr7Zj9Управление на времето. Топли и студени точки. 4-те квадранта за увеличаване и създаване на топли точки....и квадрантите за намаляване и елиминиране на студените точки.YouTube: https://goo.gl/juqrHhFacebook: https://goo.gl/MwmcQhInstagram: https://goo.gl/wdVw8G

В една коучинг сесия обикновено коуч и клиент танцуват на нивото на АБСТРАКТНОСТ в ~90% от времето и едва ~10% на нивото на КОНКРЕТИКАТА. Всъщност конкретиката е само в началото (Какво искаш да си вземеш?), по средата – при избора на опции (ако това е налично в сесията) и в края – избора на стъпката за реализиране и определяне рамките на отчетността. Важно е обаче да споменем и това, че което и да било ниво не може да функционира само за себе си или поотделно от останалите. Това, което има значение, е танцът между всички тези нива и взаимопроникването и проявлението на клиента на всяко от тях и на всички тях едновременно. И още нещо, ИМАНЕТО е резултатът от танца между БЪДЕНЕ и ПРАВЕНЕ. И когато този танц се прави с лекота, ИМАНЕТО просто се случва.

Накратко, движим се отдолу нагоре по нивата – от конкретиката към абстрактното – когато отваряме Окото. Иначе казано, когато изясняваме какво има нужда да бъде направено, променено, видяно, реализирано. И в обратния ред – от абстрактното към конкретиката – когато затваряме Окото. Когато клиентът преминава към действие, или по-точно към намерението за действие, избора на стъпката, която ще го придвижи и ангажиментът, който той поема за себе си до следващата сесия.

Конкретните действия обикновено се случват извън сесията (под формата на домашни), но не е изключено Коучът да предизвика клиента си “тук и сега” за предприемането на конкретно действие. Използването на момента тук и сега би могло да бъде много мощно за клиента. По този начин Коучът стимулира клиента си “още сега” да започне реализирането на желаното състояние или проявление.

Post has attachment

Post has attachment
Wait while more posts are being loaded