Profile cover photo
Profile photo
Ingrid Bannink
57 followers -
Ik begeleid mensen en organisaties zodat zij met meer zelfvertrouwen, plezier en succes effectiever functioneren, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven. Voor versterking van persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling.
Ik begeleid mensen en organisaties zodat zij met meer zelfvertrouwen, plezier en succes effectiever functioneren, communiceren, samenwerken en/of leidinggeven. Voor versterking van persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling.

57 followers
About
Posts

Post has attachment
Constructief omgaan met een teamconflict om de samenwerking en prestaties te versterken

Conflicten zijn bijna onvermijdelijk als je samenwerkt met anderen. De meeste mensen hebben er in hun werk wel eens mee te maken gehad. Een verschil van inzicht, een andere mening, idee of belang kan escaleren van een pittige discussie tot een uit de hand gelopen teamconflict. Maar als een team in staat is constructief te werken aan het oplossen van een teamconflict, dan kan het er sterker uitkomen. Verder lezen?
Add a comment...

Post has attachment
Zo werk je aan je werkgeluk. 6 belangrijke tips

Je werkgeluk vergroten door deze praktische tips toe te passen

https://www.banninkcoaching.nl/zo-werk-aan-werkgeluk-6-belangrijke-tips/
Add a comment...

Post has attachment
Zo versterk je je mentale veerkracht; omgaan met tegenslagen in je werk en leven

We hebben allemaal wel eens te maken met kleine en grote tegenslagen, moeilijke situaties en ongewenste veranderingen in ons werk en leven.

Wil jij ook jouw mentale veerkracht versterken? Dan heb ik 8 inzichten en praktische handvatten voor je om je veerkracht verder te ontwikkelen.


https://www.banninkcoaching.nl/mentale-veerkracht-omgaan-tegenslagen/
Add a comment...

Post has attachment
Constructief Samenwerken met verschillende karakters

Het liefst willen we met iedereen prettig en ontspannen samenwerken. Tegelijkertijd willen we dat de dingen gaan zoals wij in het in ons hoofd hebben. ‘Want het is toch logisch dat het zo gebeurt?’

Als je een functie hebt waarbij je veel contact hebt met bijvoorbeeld collega’s, managers of klanten merk je ongetwijfeld elke dag weer dat iedereen anders in elkaar zit, anders denkt, werkt en communiceert. Jouw manier van werken en jouw belangen zijn niet dezelfde als die van anderen. Ik hoor je nu zuchten: “Was het maar wel zo, het zou het leven een stuk eenvoudiger maken.”

Anders is niet beter of slechter, het is gewoon anders. Je collega is een introvert, jij een extravert, je leidinggevende bedenkt continu nieuwe ideeën, je collega houdt liever alles bij het oude. De projectleider heeft een bureau vol chaos, jij houdt van structuur en een opgeruimd bureau.

Herkenbaar?

6 tips voor samenwerken met verschillende karakters.
Add a comment...

Post has attachment
10 waardevolle tips voor krachtig en effectief communiceren in vergaderingen

Ontspannen en effectief communiceren in vergaderingen om je impact te vergroten

Effectief communiceren in vergaderingen gaat niet altijd vanzelf. We bespreken veel in vergaderingen, maar we bereiken niet altijd de gewenste doelen. We willen graag dat onze vergaderingen lopen als een geoliede machine waarin we onze bijdrage kunnen leveren en soepel onze mening geven, omdat we betrokken zijn bij ons werk.


https://www.banninkcoaching.nl/effectief-communiceren-in-vergaderingen/
Add a comment...

Post has attachment
Assertief zijn is voor veel mensen lastig. Het goede nieuws is dat je het kunt leren. Assertief zijn,10 praktische tips om gemakkelijker grenzen te stellen

Add a comment...

Post has attachment
De laatste jaren heb ik tientallen teams begeleid die bestaan uit fijne en betrokken mensen. Soms echter hebben ze in de onderlinge interactie gewoontes ontwikkeld die hun samenwerking belemmering en tot misverstanden en zelfs conflicten kunnen leiden. Ik heb er 8 verzameld en verwerkt in een nieuwe column.

Benieuwd?

https://www.banninkcoaching.nl/samenwerking-belemmeren/
Samenwerking
Samenwerking
banninkcoaching.nl
Add a comment...

Post has attachment
Timemanagement; 11 tips voor meer ontspanning en effectiviteit in je werk

Effectief plannen voor minder stress en meer rust en overzicht in je werk

Snel de stukken voor het werkoverleg uitprinten. O ja, je had ook nog beloofd bij je collega langs te gaan, want die had een vraag en je hele inbox staat vol met (half) gelezen e-mails. Voor lunchpauze heb je geen tijd, want dan gaat net de telefoon terwijl je eindelijk eens wilde gaan beginnen aan het rapport wat gisteren af had gemoeten. ’s Avonds (of ’s nachts) schiet er van alles door je hoofd wat je ook nog moet doen, terwijl je eindelijk ook eens aan de privé-administratie moet beginnen.

Herkenbaar?

In hoeverre heb jij nog overzicht in je werk? Of heb je het gevoel dat je te veel werk op je bordje hebt liggen? Voel je regelmatig stress omdat je niet meer weet wat je allemaal nog moet doen en waarmee je moet beginnen?

Timemanagement helpt om meer rust en overzicht in je werk te creëren! Je wordt productiever en zorgt voor meer plezier in je werk. Je voelt je meer ontspannen en krijgt tijd en rust voor de leukere klussen. En het allerbelangrijkste is dat je met meer energie en een gevoel van voldoening aan het einde van de dag naar huis gaat.

Timemanagement is echter niet alleen een kunstje. Het werkt, zolang je bereid bent om er tijd en energie in te steken.

Daarom 11 timemanagement tips voor meer rust, plezier en succes in je werk.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment

16 manieren om je zelfvertrouwen in je werk en je leven te vergroten

Bestrijd je onzekerheid in je werk en je leven en werk aan je eigenwaarde

Een gezond zelfvertrouwen hebben, wil zeggen dat je vertrouwt op jezelf, op je eigen kennis en kunde zonder last te hebben van zelfoverschatting.

Als je zelfvertrouwen uitstraalt, dan heeft dat bovendien een positieve invloed op je werk.

http://www.banninkcoaching.nl/16-manieren-om-zelfvertrouwen-te-vergroten/
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded