Profile cover photo
Profile photo
Idea putovanja
4 followers
4 followers
About
Idea putovanja's posts

Post has attachment
Jeste li znali?

La Rambla je vjerojatno najpoznatija ulica u Barceloni, ali u stvarnosti se sastoji od 5 bulevara ili ramblas koji se spajaju kako bi stvorili jednu dugu šetnicu. Bulevar započinje kod Placa de Catalunya i proteže se sve do spomenika Kolumbu na rivi . Iz tog razloga, ovaj 2 km dug bulevar je također poznat u množini kao Las Ramblas.
Tisuće ljudi svakodnevno prošeta po La Rambli svaki dan i noć, gdje se mogu uživati u izvedbama uličnih umjetnika i performera, te sjesti i odmoriti u jedan od brojnih kafića i restorana kako bi uživali u promatranju ove vrlo žive ulice.
Las Ramblas je glavno središte aktivnosti u gradu i bez sumnje je najpoznatija šetnica Barcelone , a vjerojatno i u cijeloj Španjolskoj.
Nakon šetnje La Ramblom, svakako treba produžiti do obale kako bi uživali na plaži.
Danas postoji sedam plaža s ukupno 4,5 km obalne dužine , ali prije 1992. godine, obala Barcelone bila je preplavljena industrijom te nije postojala plaža koji bi koristili građani kao i turisti.
Situacija je bila takva sve do prenamjene za vrijeme Olimpijskih igara 1992. godine kada je grad preselio svu industriju i pretvorio u morsku obalu u zonu za razonodu za građane kao i za turiste, što je uključivalo poboljšanje dvije plaže i stvaranje pet novih plaža.
U novije vrijeme, prema Discovery Channelu , plaža Barceloneta je
najbolja urbana plaža na svijetu, a treća najbolja plaža na svijetu.
Photo

Post has attachment
Kratki video sa našeg putovanja u Veneciju i otoke lagune.
#putovanja   #putovati   #volimputovati   #Venecija   #venice   #ideaputovanja  

Post has attachment
Putovanje u Milano i Švicarsku

Post has attachment
Pogledajte odličan kratki filmić o putovanju na Raja Ampat.
https://www.youtube.com/watch?v=RE5F1a6qDYs

#‎RajaAmpat #‎WestPapua #‎PapuaBarat #‎Indonesia #‎BirdsHeadSeascape #‎Ocean #‎CoralReefs #‎CoralTriangle #‎Tropical #‎Scubadiving #‎Scuba #‎Diving #‎DivingIndonesia #‎Adventure #‎Traveling #‎Travel #‎GoPro

Post has attachment
Proljeće dolazi! Spakirajte kofere, i otputujte na neku od ovih doista predivnih, znanih i neznanih destinacija.

Post has attachment
Photo

Post has attachment
Provjerite zašto svi putevi vode u Rim...
Garantirani polazak 19.03.-22.03.2016. 
Idea smart - besplatna ulaznica za Vatikanske muzeje !

http://www.ideaputovanja.hr/hr/rim-i-kava-u-firenci-p507

Dragi naši putnici, 
Hrvatski državljani moći će uskoro putovati turistički u Švicarsku samo s važećom osobnom iskaznicom, i to od 11. ožujka , priopćilo je hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Post has attachment

Post has attachment
Podvodna sekcija Kluba Putnika Istraživača Odisej je u surudanji sa Idea Putovanja organizirala ronilačko-avanturističko putovanje po otočićima sa najbogatijim koraljnim grebenima na planeti.
Spektakularno Raja Ampat otočje u Dampierovom kanalu u srcu koraljnog trokuta planete u Zapadnoj Papui, Indonezija.
‪#‎RajaAmpat‬ ‪#‎WestPapua‬ ‪#‎PapuaBarat‬ ‪#‎Indonesia‬ ‪#‎BirdsHeadSeascape‬ ‪#‎Ocean‬ ‪#‎CoralReefs‬ ‪#‎CoralTriangle‬ ‪#‎Tropical‬ ‪#‎Scubadiving‬ ‪#‎Scuba‬ ‪#‎Diving‬ ‪#‎DivingIndonesia‬ ‪#‎Adventure‬ ‪#‎Traveling‬ ‪#‎Travel‬ ‪#‎GoPro‬ ‪#‎putovanja‬ ‪#‎indonezija‬ ‪#‎ronjenje‬

https://www.youtube.com/watch?v=o19yqiuXJ5w
Wait while more posts are being loaded