Profile cover photo
Profile photo
Ianculescu Razvan
92 followers -
Eu mă gândeam, tu te gândeai?
Eu mă gândeam, tu te gândeai?

92 followers
About
Posts

Post has attachment
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat să rezume totul la două noțiuni de bază: bine sau rău. Totul s-a învârtit negreșit în jurul luptei dintre cele două concepte. Încă se învârte; este destul de greu să renunțăm la sute sau mii de ani de programare. Ne împărțim viața între cele două concepte, încercând să echilibram cumva balanța. În mod teoretic, suntem mânați să aderăm la „bine”. Din fragedă pruncie ni se înșurubează gândul că binele făcut sau gândit – orice formă ar avea – atrage lucruri pozitive. Suntem centrați constant să gândim pozitiv și să facem fapte bune. Sigur, fiecare având propria unitate cu care măsoară binele. Altfel, dacă nu faci bine, lucruri negative se vor abate asupra minții corpului și sufletului tău.
Add a comment...

Post has attachment
Ca un țiuit fin de fundal, mintea caută și găsește întotdeauna o structură, o cauză care o declansează și o va împinge să genereze gânduri – să gândească. Natura acestor gânduri este într-o legatură extrem de strânsă cu motivația personală.
Add a comment...

Post has attachment
Sunt total responsabil pentru modelarea propriului destin și pentru tot ceea ce mi se întâmplă sau mi se va întâmpla. Îmi asum toate deciziile pe care le-am luat sau pe care le voi lua, indiferent de realitatea imediată, rezultată.
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
Realitatea nu este nimic altceva decât o bănuială colectivă.
Add a comment...

Post has attachment
Fugă – viteză – goană. Ură – nervi – competiție. Iată cele două triunghiuri de aur ale societății în care înotăm. Societate pe care Noi am creat-o. Sau noi am pus umărul la construirea ei, făcând orice sau nefăcând nimic. Sigur că ne plângem sau ne răzvrătim. Și asta face parte tot din setul de norme al societății. Cine nu se răzvrătește este aruncat ca din centrifugă. Societatea nu are nevoie de oameni lași, nu-i așa? 
Add a comment...

Post has attachment

Post has attachment
red că toți experimentăm același tip de evenimente, dar nu toți ne și dăm seama de ele. Ca oameni, avem puterea să ne prindem, sa privim dincolo de aparențe sau să legăm întâmplările, dându-le sens. Unii o fac natural, în timp ce alții sunt la polul opus, tot natural. În funcție de unde suntem, cine suntem și mai ales ce ne este dat să trăim, toate întâmplările fac din viața noastră o experiență mega-subiectivă de care ne dăm seama. Sau nu. 
Add a comment...

Post has attachment
O perioadă îndelungată de timp nu m-am mai gândit la ea. Dar deloc. A dispărut nevoia, a dispărut dorința, a dispărut gestul, totul. După o vreme am realizat că am reușit să o șterg cu totul din mintea mea. Cumva uimit, am acceptat că i-am dat delete, conștient că aceasta este cea mai sănătoasă decizie pe care am luat-o. 
Add a comment...

Post has attachment
Trag intens în piept aerul rece și totul se oprește. Nu expir, rămân nemișcat. Între reprizele de respirație, nimeni și nimic nu mă poate atinge. Într-un fel, în pauza pe care mi-am permis-o, nimeni și nimic nu mă mai vede. Nu mai exist pentru nimeni, dar toată lumea există pentru mine. E perfect, nu pot influența pe nimeni cu prezența mea, nimeni nu mă poate influența. Efectiv dispar, nu mai sunt aici, sunt oriunde vreau să fiu.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded