Profile cover photo
Profile photo
Huize Statigh
About
Huize Statigh's posts

Medicatieveiligheid e.d. in Huize Statigh gewaarborgd

De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft na haar toezichtsbezoek van 8 juli 2015 geconcludeerd dat Huize Statigh voldoet aan de normen die de IGZ heeft gesteld met betrekking tot de thema's kwaliteit en veiligheid, clientdossier, deskundigheid en inzet van personeel en medicatieveiligheid. De IGZ heeft daarom het toezichtsbezoek afgesloten.
De vakkundigheid van Huize Statigh en onze medewerkers is nu officieel erkend door de IGZ. Wat zijn we trots op dit resultaat.

Post has attachment
Bekijk ervaringen, meningen op de profiel pagina van ons particulier verzorgings- en verpleeghuis in de wijk Statenkwartier te Den Haag. Huize Statigh heeft 16 waarderingen. Gem. cijfer: 8,6!

Bij ons geen gesloten afdelingen, geen personeelsbezetting van 1 zorgverlener op 15 zorgvragers of meer, geen uitzendkrachten die niet weten wie u bent, geen maaltijden in eenzaamheid en geen starre dagindeling waarbij geen ruimte is voor individuele aandacht en zorg.

Bewoners van Huize Statigh kunnen rekenen op 24 uur belevingsgerichte, professionele en liefdevolle zorg !

  #verpleeghuis     #zorg    #denhaag   #ouderenzorg    

Met de huidige sluitingen van reguliere zorginstellingen, de bezuinigingen in de  #zorg   en de vergrijzing van de Nederlandse populatie kunnen we verwachten dat er een tekort aan zorgplaatsen zal ontstaan en gaan mensen op zoek naar een plekje waar zij met plezier kunnen wonen en goede kwalitatieve zorg kunnen ontvangen. 

Wellicht kan Huize Statigh Particulier Verzorgings- en Verpleeghuis u van dienst zijn. Huize Statigh is een kleinschalige woonvoorziening in Den Haag waar zorg en verpleegfuncties aan ouderen worden geboden en biedt mogelijkheden voor zowel kortdurend als langdurig verblijf.

#verzorgingshuizen   #verzorgingshuis   #ouderenzorg   #denhaag  

Post has attachment
Liefdevolle Zorg in Huiselijke Sfeer

Bent u op zoek naar een zorgaanbieder, maar huivert u bij de gedachte aan reguliere en/of grootschalige verzorgings- of verpleeghuizen? Wellicht kan Huize Statigh Particulier Verzorgings- en Verpleeghuis u van dienst zijn...
Huize Statigh is een kleinschalige woonvoorziening in #denhaag waar 24 uur per dag   #zorg  en verpleegfuncties aan ouderen worden geboden en biedt mogelijkheden voor zowel kortdurend als langdurig verblijf. Dagbehandeling is tevens mogelijk.

Huize Statigh is gevestigd in een schitterend herenhuis dat rond 1910 is gebouwd maar alle comfort van heden biedt. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen en beschikt over een traplift. Er zijn 9 luxe kamers die naar eigen smaak kunnen worden ingericht waarvan enkele ook geschikt zijn voor een echtpaar.

Kenmerken van Huize Statigh zijn:
- Liefdevolle zorg door een vast zorgteam
- Kleinschalig wonen in huiselijke sfeer
- Professionele en individuele zorg en aandacht
- BOPZ of AWBZ indicatie niet verplicht
- Geen verborgen kosten
- Levensloopbestendig wonen (ongeacht zorgvraag)

Voor meer informatie verwijs ik u door naar onze website www.huizestatigh.nl


#verzorgingstehuis   #ouderenzorg   #zorginstellingen  
Photo

Post has attachment
Photo

Post has attachment
DANSTHERAPIE

Een vast bestanddeel van het activiteitenaanbod voor onze bewoners is danstherapie. Samen met de danstherapeute Ingeborg van der Meer (http://www.bewogenbewegen.nl) wordt er gedanst met de (dementerende) bewoners met of zonder fysieke of psychische beperking. Er wordt gedanst met de bewoners die kunnen staan en lopen, maar ook met de mensen die dat niet meer kunnen. Want ook zittend kun je je lichaam laten dansen!

Er klinkt muziek....een hand beweegt
En nog één
Even later dansen vier handen samen een prachtige handendans

Dansen is gezond. Het houdt je soepel en in balans. Dansen ontspant en maakt je vitaler. In de dans maak je contact met jezelf, met een ander en met de wereld om je heen. Je kunt voor even loskomen van je eventuele beperkingen. Je geniet van de muziek. Dans kan ontroering voortbrengen, een lach, een traan.
Door te dansen voel je het leven!

Post has attachment
MUZIKALE ACTIVITEITEN

Muziek is een goede stimulans voor ontspanning en rust o.a. tijdens het opstaan, eten of voor het slapengaan. De gezamenlijke woonkamer wordt daarom dagelijks gevuld met de klassieke muziek van o.a. Classic FM. Zo laten we meer aan de verbeelding en herinneringen over.

Er worden in Huize Statigh diverse muzikale activiteiten uitgevoerd....

Op een ontspannen wijze worden diverse muziek quizvragen gesteld aan de bewoners. Met dit vraag- en antwoordspel wordt hun geheugen getraind. Het meeste succes heeft het als de quiz variërende vragen bevat. Vragen naar muziekinstrumenten, liedjes naar vroeger, en naar bekende muziekstukken en componisten. Door alle zintuigen aan te spreken optimaliseren we zo de kansen om de bewoners met een muziekactiviteit te stimuleren. Allereerst natuurlijk het gehoor : we zetten een CD op! Maar ook visueel: diverse muziekinstrumenten laten zien en de bewoners de muziekinstrumenten laten beetpakken: we activeren de tastzin.

Regelmatig wordt er spontaan muziek opgezet die iedereen kan meezingen. Bekende nummers als “Het dorp” van Wim Sonneveld en “We’ll meet again” van Vera Lynn worden dan ook met volle borst meegezongen of meegeklapt. Afhankelijk van de stemming van de bewoners worden diverse muziekinstrumenten uitgedeeld en gebruikt om zo het plezier nog meer te vergroten. Een kakofonie van geluiden is dan wel het resultaat maar de lol is er zeker niet minder om.

Daarnaast worden eens per kwartaal besloten klassieke kamermuziekconcerten in de gezamenlijke woonkamer uitgevoerd door diverse muzikanten van de Stichting Muziek in Huis.
Photo

Post has attachment
In de buurt........Frederik Hendriklaan

Echt Haags winkelen in 'de Fred'. In deze straat die bijna één kilometer lang is, zijn ongeveer 125 winkels te vinden. Je kunt hier echt alles kopen, van kleding tot cadeaus, van wonen tot eten en nog veel meer. Hier vind je niet de standaard winkels die bijna in elk centrum te vinden zijn, maar voornamelijk de unieke shops waar maar 1 vestiging van is. Dit uit zich in de persoonlijke benadering en de brede kennis van het personeel. Deze straat heeft een chique uitstraling door de statige en oude gebouwen. Zeker de moeite van een bezoek waard!
Photo

HOE WAARDEVOL IS VOORLEZEN

Voorlezen kan een middel zijn om met elkaar in gesprek te komen en het isolement van sommige ouderen te doorbreken. Door verhalen en gedichten voor te lezen, die direct aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de ouderen, wordt het gesprek over het eigen levensverhaal gestimuleerd, niet alleen tijdens de voorleesuren, maar ook daarna. Er ontstaan gesprekken en contact met medebewoners, famieleden, zorgend personeel,...

Het gesprek over het eigen verhaal kan een belangrijke impuls geven aan belevingsgerichte zorg. Door op individueel niveau belangstelling te tonen voor het verhaal van de oudere kunnen we de communicatie bevorderen. Wanneer we de stukjes verhaal bij elkaar puzzelen krijgen we zicht op het grotere geheel van gewoontes, levensstijl, wensen en verlangens. Op deze manier kunnen we het verhaal van de bewoner een centrale plaats geven in het zorgplan.

Post has attachment
Volg Huize Statigh op Facebook...
Wait while more posts are being loaded