Profile cover photo
Profile photo
Hrvatska posta Mostar
30 followers -
Zadovoljan i vjeran korisnik!
Zadovoljan i vjeran korisnik!

30 followers
About
Posts

Post has attachment
Prodaja markica Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH u HP Mostar

Direktor Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić i direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Vilson Crnjac danas su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji.

Naime, u glavnim poštanskim uredima Hrvatske pošte Mostar u Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom i Posušju osiguranici će moći kupiti markice, odnosno premije osiguranja ZZO-a, u razdoblju od 18. 12. 2017. do 30. 3. 2018. godine.
Markica za 2018. godinu je žute boje, s otisnutim logom Zavoda te numeracijom i godinom za koju vrijedi. Cijena godišnje premije (markice) kao i proteklih godina je 20 KM.

Hrvatska pošta Mostar svakodnevno nastoji udovoljiti svim zahtjevima svojih korisnika, što potvrđuje i mogućnost brze i jednostavne kupovine markica ZZO-a, sve na jednom mjestu u vašem najbližem poštanskom uredu HP Mostar.

Izjava: predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić

„Veliko nam je zadovoljstvo što osim trenutačne suradnje s ZZO Hercegovačko-neretvanske županije, sada širimo naše usluge i na Županiju zapadnohercegovačku“.

Izjava: direktor ZZO Županije zapadnohercegovačke Vilson Crnjac
„Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH kao javna ustanova nije registrirana za vršenje transakcija bezgotovinskog ili gotovinskog platnog prometa, stoga su ti poslovi za potrebe Zavoda, povjereni institucijama registriranim za obavljanje platnog prometa.
Željeli smo suradnjom sa HP Mostar korisnicima naših usluga pojednostaviti i ubrzati nabavu markica Zavoda za zdravstveno osiguranje.
Dva su, dakle, bitna razloga za uvođenje ovakvog načina plaćanja markica; prvi je usklađivanje s pozitivnim propisima, drugi pak sigurnost djelatnika naših Područnih ureda Zavoda.“
PhotoPhotoPhoto
18. 12. 2017.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Kalendar za 2018. godinu po vašoj mjeri - poklon korisnicima Hrvatske pošte Mostar
Nakon nešto više od godinu dana od lansiranja naše usluge Brze pošte, HP Mostar u znak pažnje i zahvalnosti, daruje sve svoje lojalne korisnike stolnim kalendarom za 2018. godinu.
Ovaj stolni kalendar su pažljivo osmislili djelatnici našeg marketing tima, a ono što ga čini posebnim jeste činjenica da su u proces odabira konačne verzije bili uključeni naši korisnici odnosno klijenti naših brojnih poslovnica diljem BiH. Korisnici su sudjelovali u konačnom odabiru boje, veličine, težine i sadržaja kalendara i kao takav, on je sada produkt kreativnosti svih nas.
Koristan i sitne konstrukcije
Ovaj simpatični kalendar je poseban jer je trodimenzionalan, a po konstrukciji je sitan, dimenzija 10 cm x 8 cm, težak svega nekoliko grama te kao takav neće zauzimati mnogo mjesta na radnim stolovima ili policama naših korisnika, a moguće ga je lako prenijeti na bilo koje drugo mjesto. Žuto crne je boje i na njemu je istaknuta naša web adresa, te lako pamtljivi broj telefona „1323“ za uslugu Brze pošte. Naši korisnici nas mogu dobiti na ovaj broj svakim danom od „07h do 19h“. Želja nam je da pored svih svakodnevnih obveza i zadataka koje imaju, naši korisnici barem o jednoj stvari ne moraju brinuti – o brzoj dostavi pošiljaka, jer to je ono što ćemo na sebe preuzeti mi, Hrvatska pošta Mostar.
Povrat novca u roku 24h
Također, još nešto što našu uslugu Brze pošte čini posebnom jeste i dodatna usluga povrata novca unutar 24 sata. Napominjemo da pošiljke i dalje možete predati na željenoj adresi ili u obližnjem poštanskom uredu bilo kojim radnim danom kao i subotom. Status pošiljke možete u svakom trenutku pratiti putem naše web stranice. Napominjemo da ono što čini Hrvatsku poštu Mostar i njenu Brzu poštu posebnom, jeste činjenica da dostavljamo pošiljke za 24 h u cijeloj BiH. Važno nam je da svatko dobije svoju pošiljku brzo, pouzdano na vrijeme a nekada i ranije.
Molimo naše korisnike da provjere svoje poštanske sandučiće i da preuzmu ovaj naš simpatični i korisni dar.

Photo
Add a comment...

Post has attachment
Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović posjetio je HP Mostar

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović danas je u Mostaru obišao Hrvatsku poštu Mostar gdje je s predsjednikom Uprave Matom Rupčićem razgovarao o poslovanju ovog poduzeća, projektima, razvojnim planovima za budućnost. Sastanku su nazočili članovi Uprave, te predsjednica Nadzornog odbora. Ovo je prva posjeta predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića ovom poduzeću u mandatu nove Uprave Društva, te je ovu prigodu iskoristio za upoznavanje s poslovanjem. Prezentirane su informacije o poslovanju prema kojim poduzeće drugu godinu za redom ima pozitivan poslovni rezultat.

– Prošle godine smo stabilizirali poslovanje i prvi put nakon 13 godina bili pozitivni. Pozitivan poslovni rezultat očekujemo i za ovu godinu. Paralelno smo pokrenuli niz projekata, od kojih smo posebno ponosni na Brzu poštu, nastojali smo prepoznati trendove u poštanskom prometu, ali i potrebe naših korisnika. Uveli smo nove usluge, transformirali način na koji obavljamo djelatnost, pokušavamo promijeniti kulturu i okruženje za rad kako bi imali zadovoljne radnike i iznad svega ostvarili dobit, kazao je predsjednik Uprave Mate Rupčić.
Posebno ističe plan izgradnje Glavnog poštansko logističkog središta (GPLS) u Mostaru. Na 6.600 metara četvornih bit će smještene sve tehnološke organizacijske jedinice na jednom mjestu. Projekt je vrijedan oko 7 milijuna KM. Predsjedatelja Čovića rukovodstvo Hrvatske pošte Mostar upoznalo je i s problemima koji opterećuju ovo poduzeće, a vezano je za izmjene zakonske regulative kojom bi se u budućnosti trebalo kvalitetnije regulirati poštanska djelatnost.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović zahvalio je rukovodstvu Hrvatske pošte Mostar na informacijama koje je dobio, a posebice je podržao planove i projekte koje ovo poduzeće ima u budućnosti. – Jedan od važnih infrastrukturalnih projekata za Mostar je i izgradnja ovog poštanskog središta i menadžment ima moju punu podršku kao i potporu u donošenju zakonskih izmjena kako bi se na kvalitetniji način regulirala ova oblast. Čestitam na rezultatima i što ste na ovakav način uspjeli sačuvati 700 radnih mjesta, kazao je između ostaloga predsjedatelj Čović.
Photo
Photo
11. 12. 2017.
2 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Za sve informacije nazovite 1323!
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Mališani i mBot roboti osvajaju BiH

Direktor Hrvatske pošte d.o.o. Mostar Mate Rupčić i direktorica SPARK poslovnog parka d.o.o. Andrea Čordaš, danas su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji koja će trajati tijekom trajanja projekta SPARKreators Liga. Projekt će se provoditi u suradnji s 352 osnovne škole na području cijele BiH, a s ciljem promocije suvremenih tzv. STEM zanimanja (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).
Učenje kroz igru
Učenici svih škola će se tijekom trajanja projekta, u školskoj 2017./2018. godini, upoznati s robotikom, automatikom i programiranjem s ciljem da na taj način pokažu još veću motiviranost za učenje i timski rad.
HP Mostar i SPARK su, u okviru projekta, za učenike osmisli i posebno zanimljive aktivnosti. Jedna od njih je i natjecanje osmišljeno na način da će djeca u problemskom zadatku pošiljke dostavljati mBot robotićem. Inače, mBot robotiće je svim školama donirala tvrtka SPARK. Prethodno donaciji mBot robotića, tvrtka SPARK je sve nastavnike također i tehnički obučila za rukovanje robotićima. Učenjem kroz igru, učenici će steći različita moderna znanja iz svijeta robotike koja će imati priliku pokazati na predstojećim natjecanjima.
Društveno odgovoran projekt za obrazovanje bh. mladih
Važno je istaći da će tijekom trajanja našeg SPARKreators Lige projekta, svi roboti biti poslani na adrese 352 osnovne škole i to HP Mostar Brzom poštom, što će osigurati učinkovitost i blagovremenost provedbe SPARKreators Liga projekta.
Kroz zajedničko osmišljavanje različitih zadataka tijekom implementacije ovog projekta, Hrvatska pošta Mostar još jednom želi da pokaže svoje čvrsto društveno odgovorno opredjeljenje, posebno u segmentu unaprjeđenja obrazovanja mladih osoba u Bosni i Hercegovini.
Izjava: Predsjednik Uprave HP Mostar – direktor Mate Rupčić:
Prepoznali smo potencijal projekta SPARKreators Lige, čija je namjena priprema školske djece za buduća zanimanja. Želimo biti društveno odgovorna tvrtka te nam je trajno opredjeljenje podržavati projekte koji promiču učenje i usvajanje novih tehnoloških znanja.
Izjava: Direktorica SPARK-a Andrea Čordaš:
Željela bih se ovom prilikom zahvaliti predsjedniku Uprave HP Mostar na podršci projektu SPARKreators Liga. Obrazovanje je temelj razvoja svake zajednice, a razlog tomu jeste njegova nezamjenjiva uloga u oblikovanju našeg načina razmišljanja. Putem SPARKreators projekta, čiji je značaj prepoznala HP Mostar, želimo najmlađima omogućiti stjecanje vještina kritičkog razmišljanja i znanja u STEM području. Nadamo se kako ćemo ovim projektom otvoriti put k razvoju BiH u STEM destinaciju.
PhotoPhotoPhoto
07. 12. 2017.
3 Photos - View album
Add a comment...

Post has attachment
Prigodne marke HP Mostar „Božić 2017. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Radosnu vijest o rođenju Božjega Sina u božićnoj noći pastirima donose anđeli koji su Božji glasnici i koji su prvi vidjeli Dijete Isusa. Bog se, prema kršćanskom vjerovanju, rodio u betlehemskoj štalici od Djevice Marije i pod očinskom zaštitom svetoga Josipa. S proslavom Božića, koji kršćani slave 25. prosinca, od davnina su vezane mnoge tradicije. Jedna od najpopularnijih je ukrašavanje božićnog drvca raznim ukrasima, dok se na sami vrh postavlja anđeo ili zvijezda repatica. Dan Isusova rođenja prvi kršćani smatrali su i početkom nove godine.
Dizajnersko rješenje izdanja „Božić 2017. i Nova godina“ potpisuje Manlio Napoli, a marke se u poštanskom prometu nalaze od 1. prosinca 2017. Tiskane su u arku te kao samoljepive marke u roli i pakirane u prigodne kutije od po 100 komada maraka.

Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba

Croatian Post Mostar's commemorative postage stamps „Christmas 2017 and New Year“

Croatian Post Mostar (HP) with its traditional postage stamps celebrates Christmas and the New Year. Angels, as God’s messengers, bring joyous news of the birth of the Son of God at Christmas night being the first to see the Child Jesus. God, according to Christian beliefs, was born in a Bethlehem barn from the Virgin Mary and under the protection of his father Saint Joseph.
Christians by celebrating Christmas on December 25th have evolved many traditions throughout the centuries. One of the most popular is decorating the Christmas tree with various decorations, while an angel or the shooting star is put on top. The day of Jesus' birth the first Christians considered being the beginning of a new year.
Manlio Napoli is the author of the stamp issue’s design, and it is in postal traffic from December 1rst 2017. They are printed in a sheet and as self-adhesive stamps in a roll that are packed in commemorative boxes of 100 stamps per box.
This stamp issue, as well as previous stamp issues of Croatian Post Mostar, may be purchased simply online through our webshop www.epostshop.ba.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
U Međugorju predstavljena poštanska marka „25 godina Međunarodne humanitarne organizacije Mary's Meals“

The postage stamp "25 years of the International humanitarian organization Mary's Meals" was presented in Medjugorje
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Na svečanosti u Sarajevu uručene nagrade za najljepše pismo mladih BiH 2017.

Svečana dodjela nagrada sudionicima 46. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade na temu „Zamisli da si savjetnik novom Glavnom tajniku UN-a. S kojim globalnim problemom bi mu pomogao suočiti se i kako bi mu savjetovao riješiti ga?“ upriličena je u atriju hotela Europa u Sarajevu povodom Svjetskog dana pošte. Ovo natjecanje, koje su u BiH organizirali Hrvatska pošta Mostar i BH Pošta, dio je međunarodnog natjecanja u organizaciji Svjetske poštanske unije. Jozo Naletilić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, je osvojio prvo mjesto na natjecanju u BiH i njegovo je pismo predstavljalo državu na međunarodnom natjecanju.
Drugo mjesto osvojila je Adna Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, a treće mjesto pripalo je Luciji Kordić, učenici O.Š. Fra Didaka Buntića iz Čitluka. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima. Njihovim nastavnicama materinskog jezika (Stanka Zovko, Edina Ibraković i Silvana Prusina) pripale su novčane nagrade u iznosu od po 100 KM i prigodni darovi.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Prigodna marka HP Mostar „25 godina Međunarodne humanitarne organizacije Mary's Meals“
Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnom poštanskom markom obilježava 25 godina postojanja Međunarodne humanitarne organizacije Mary's Meals – Marijini obroci. Rad ove organizacije, prema riječima njenih utemeljitelja, plod je Međugorja. Obitelj MacFarlane - Barrow 1992. željela je pomoći ljudima u ratom zahvaćenoj BiH. Ono što je planirano kao jednokratna pošiljka humanitarne pomoći razvilo se u brzorastuću međunarodnu dobrotvornu organizaciju. Od prehranjivanja samo 200 djece u Malaviju 2002. godine, Mary's Meals danas dopire do više od milijun djece na četiri kontinenta. Autor marke, koja se u poštanskom prometu nalazi od 9. listopada je 2017., je David Swift. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba.

Croatian Post Mostar's commemorative postage stamp "25 years of the International humanitarian organization Mary's Meals"
Croatian Post (HP) Mostar with this commemorative postage stamp celebrates the 25 - year anniversary of the Charity Mary’s Meals. The work of this charity grew out of, according to its founders, Medjugorje. The MacFarlane-Barrow family in 1992 launched an appeal to help the people of war-torn Bosnia-Herzegovina. The family was overwhelmed by the generous response of the public, and what was meant to be a one-off delivery of aid developed into a rapidly-growing international charitable organisation. From feeding just 200 children in Malawi in 2002, Mary’s Meals is today reaching more than one million children across four continents. This stamp issue is in postal traffic from October 9th 2017 and its author is David Swift. It can be simply purchased, as well as Croatian Post Mostar's previous stamp editions, online at www.epostshop.ba.
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Redovita marka HP Mostar s motivom livanjskog veza srebrnom žicom
Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je redovitu poštansku marku „Etnološko blago 2017. – Livanjski vez srebrnom žicom“.
Autor marke, koja se u poštanskom prometu nalazi od 9. listopada 2017., je Ivica Madžar. Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba

Croatian Post Mostar's regular stamp issue with the motif of silver string embroidery from Livno
Croatian Post (HP) Mostar has issued a regular postage stamp “Ethnological treasure 2017 - Embroidery with silver string from Livno”. This stamp is in postal traffic from October 9th 2017. and its author is Ivica Madžar. This stamp edition can be simply purchased, as well as Croatian Post Mostar's previous stamp editions, online at www.epostshop.ba.
Photo
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded