Profile cover photo
Profile photo
Hotel Theater Figi
7 followers -
Het beste van een hotel, theater, bioscoop, restaurant en congrescentrum onder één dak.
Het beste van een hotel, theater, bioscoop, restaurant en congrescentrum onder één dak.

7 followers
About
Hotel Theater Figi's posts

Post has attachment
Vanavond start van de @zeistermuziekdagen! 20.15 uur Cuarteto Quiroga € 30 pphttp://ow.ly/Ec4W302XD4I

Post has attachment
Vrijdagmiddag - de 5 in de klok...tijd voor een heerlijke cocktail bij Figi? Wat dacht u van een gin-tonic http://ow.ly/i/lRc29
Photo

Post has attachment
Laat u meenemen op een wandeling langs de grote ontwikkelingen die momenteel het wel en wee van onze planeet bepalen.
Intrigerende kwesties zullen de revue passeren. Zo is het de eerste keer in 5000 jaar dat de hele wereld moet samenwerken om de planeet op orde te krijgen. Tegelijk wordt de wereld autoritairder en het extremistisch geweld steeds bedreigender.
Maar gelukkig dienen zich ook positieve ontwikkelingen aan. De extreme armoede neemt af en de middenklasse groeit wereldwijd. Ook neemt het groene denken toe, met nieuwe technologische oplossingen voor ecologische problemen.
Genoeg stof voor een fascinerende avond over de turbulente fase waarin de wereld zich momenteel bevindt. Scheer in vogelvlucht over de kwesties die nu spelen en ontdek uw eigen plaats en rol in een wereld die inmiddels alleen nog op planetair niveau kan worden begrepen.

Post has attachment
Het was aan het luxueuze hof van tegenpaus Clemens VI in Avignon waar meerstemmige muziek voor het eerst vaste voet aan de grond kreeg in de liturgie. Rome sprak nog in 1322 een ban uit over polyfonie – ten faveure van het eenstemmige gregoriaans –, maar Clemens zag het potentieel.
Hij haalde de beste musici uit Frankrijk naar zijn hof en Avignon groeide uit tot een belangrijk cultureel centrum waar de Ars nova tot bloei kwam. Het Franse ensemble Diabolus in Musica diepte uit Avignonse manuscripten de mooiste motetten op van Philippe De Vitry en tijdgenoten.

Post has attachment
De mooiste chansons ontkurkt

Hoe hou je het vakantiegevoel vast? Luister naar de muziek van de zoete herinnering! In ‘Vive la France 2’ nemen drie in de Franse taal gespecialiseerde topzangers u mee op reis langs de mooiste muziek van la douce France. Met het live combo brengen ze terras en Tour dichtbij. Net als bij de eerste succesversie van ‘Vive la France’, maar nu met nóg meer vertrouwde hits. Want ze zijn nog lang niet uitgezongen! Logisch, met een taal die van zichzelf al als muziek in de oren klinkt.

Deze keer laden de zangers en het live combo hun auto vol met het beste repertoire van Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Stromae, Michel Fugain, Jacques Brel, Dalida, Gérard Lenorman, Julien Clerc, Edith Piaf, Adamo en andere grote namen van het Franse lied.

Samenstelling: Hans Cornelissen.
Regie: Paul van Ewijk.

Post has attachment
Vrolijke komedie over ouder worden en jong blijven

‘Gouwe Ouwe’ is een gloednieuwe, vrolijke komedie over ouder worden en jong blijven, met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij.
Het stuk wordt heerlijk opgediend door drie grande dames van het Nederlands toneel: Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij. Samen staan ze al meer dan 150 jaar op de planken en nog steeds doen zij niets liever dan dat. Zij spelen drie totaal verschillende dames, met één overeenkomst: ze werken bij een fastfoodrestaurant terwijl ze al op leeftijd zijn. Doen ze dat voor de gezelligheid of is hier meer aan de hand? En waarom wordt het filiaal waar deze dames werken zo ongekend populair?

Tekst: Philip Walkate.
Regie: Ignace Cornelissen.
Spel: Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij.

Post has attachment
Wereldberoemde fadodiva presenteert de liedjes van haar nieuwe album
Cristina Branco, de beroemdste fadozangeres van deze tijd, is weer terug in Figi, waar haar verovering van Nederland in 1997 begon. Al jaren geeft ze Portugese folklore een nieuwe stem en verrijkt ze met respect voor traditie de fado met jazz en wereldmuziek. Met haar lichte, warme en tegelijk doorleefde stem brengt ze een mengeling van traditionele fado’s, eigen thema’s en volksliedjes waarbij ze de teksten van de beste Portugese dichters zorgvuldig uitkiest.
Komend najaar verschijnt haar nieuwe album ‘Insomnia’, dat is ontstaan in de nachtelijke uren. Een mooie reden voor de fadodiva om weer naar haar tweede thuisland te komen en u tijdens deze intieme, persoonlijke avond te laten kennismaken met haar nieuwe liedjes.

Post has attachment
Stravinsky’s meesterwerk, met vertelster Wieteke van Dort, livemuziek en dansers uit Java

‘Een Javaanse ‘L’Histoire du Soldat’ is een juweeltje van verrassende virtuositeit in tekst, humor, dans, mime, slapstick en muziek. Stravinsky schreef het werk voor een klein ensemble en wilde toekomstige uitvoeringen uitgevoerd zien met gebruik van de plaatselijke culturele context. Dit allereerste Javaanse verhaal van de Soldaat - een gigantisch succes in Indonesië, op een actuele tekst van de Indonesische dichter en activist Goenawan Mohamad - wordt in ons theater gebracht met Wieteke van Dort als vertelster, livemuziek en vermaarde dansers uit Java.

Muziek: Igor Stravinsky;
Tekst: Goenawan Mohamad (naar Ferdinand Ramuz, in het Nederlands gesproken);
Regie en choreografie: Gerard Mosterd.

Combineer deze voorstelling met een Indisch diner in Figi. Vanaf 17.00 uur bent u welkom in ons Walkart Park restaurant.

Post has attachment
“Cabaret waar je lang over napraat.” (NRC Handelsblad **)

In ‘Cojones’ zet hij zich vaak schrap tegen allerlei marchanderende typetjes, maar vooral in het theater staat Erik van Muiswinkel zijn mannetje. Daar speelde hij in het verleden partijen tegen erkende tegenstanders uit de politiek, het BN’er-schap of de koopvaardij – met ‘Schettino’ won hij de Poelifinario 2014. In ‘De Olieworstelaar’ echter neemt hij het op tegen de geduchtste van hen allemaal: Erik van Muiswinkel.
In een reeks schermutselingen - over bijvoorbeeld topsport, openbaar sterven, vluchtelingen en Theo van Gogh - laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. In dit grappig, grimmig en uitputtend man-tegen-mangevecht komt Van Muiswinkel zichzelf duizend keer tegen, geeft op, zet door en laat het publiek winnen.

Sterke verhalen en rake grappen. (…) Cabaret waar je lang over napraat.” (NRC Handelsblad **).

Post has attachment
Genoeg redenen om een hele avond aan China te wijden.
Sinds mensenheugenis maakt dit land indruk. Na een dip van 200 jaar, waarin China te laat industrialiseerde en te maken kreeg met bloedige burgeroorlogen en rampzalig wanbeleid, is het land terug van weggeweest.
Waarom weten Chinezen al zo lang hun stempel te drukken op de wereldgeschiedenis? Wat kenmerkt dit land op cultureel, economisch en politiek terrein? Wat is hun kracht, wat hun zwakte? En wat hebben Confucius, Marx en Mao momenteel nog in te brengen?
Belangrijke vragen voor wie zakelijk of privé steeds meer te maken krijgt met deze grootmacht. In één avond wordt u bijgepraat.
Wait while more posts are being loaded