Profile cover photo
Profile photo
Hotel-Advance
5 followers
5 followers
About
Hotel-Advance's posts

Post has attachment
Το Κενό στον Χάρτη: Μήπως το ξενοδοχείο σας εξαφανίζεται από το Διαδίκτυο;!!

Επιτρέψτε μας να διευκρινίσουμε τα προφανή:

Αν οι υποψήφιοι επισκέπτες δεν μπορούν να βρουν το Ξενοδοχείο σας, δεν μπορούν να μείνουν σε αυτό.
Στις μέρες μας, η έκφραση «βρήκα το ξενοδοχείο σας» ξεκινάει πολύ πριν από το ταξί/λεωφορείο που θα πάρει ο επισκέπτης για να έρθει από το αεροδρόμιο/λιμάνι στο ξενοδοχείο και σίγουρα επηρεάζει περισσότερα πράγματα από το πώς θα φτάσει μέχρι τη reception του Ξενοδοχείου σας.
Με τις πρόσφατες αλλαγές της Google στις μεθόδους αναζήτησης της και την αυξανόμενη σημασία των εντόπιων αναζητήσεων, η ολοκληρωμένη παρουσία του καταλύματος σας σε διαδικτυακούς χάρτες έχει γίνει ο σημαντικότερος παράγοντας για την προώθηση των πωλήσεων σας σε μεμονωμένους επισκέπτες. Όποια στρατηγική marketing και αν ακολουθείτε (ή δεν ακολουθείτε) θα πρέπει να περιλαμβάνει την παρουσία του καταλύματος σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους χάρτες.

Διαβάστε Περισσότερα: http://hotel-advance.com/answersxml.asp?qid=4538

Post has attachment
Αρνητικό σχόλιο στο TripAdvisor!!

Είστε ξενοδόχος ή συμμετέχετε στη βιομηχανία φιλοξενίας; Αργά ή γρήγορα πρόκειται να πάρετε ένα αρνητικό σχόλιο στο TripAdvisor.

"Το χειρότερο μέρος που έχω μείνει ποτέ!"
Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων θα πρέπει να είστε πολύ παθιασμένοι με τους πελάτες σας και θέλετε να παρέχετε την καλύτερη εμπειρία και δυνατή εξυπηρέτηση.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό στο TripAdvisor από το να βρείτε κάποιον δυσαρεστημένο επισκέπτη που σχολιάζει αρνητικά την επιχείρησή σας, το προσωπικό σας ή την υπηρεσία σας.
Αμέσως, διατρέχεστε απο αυτό το απαίσιο συναίσθημα στο στομάχι σας σε συνδυασμό με φυσική ανθρώπινη αντίδραση για να υπερασπιστείτε αυτό για το οποίο έχετε εργαστεί τόσο επιμελώς.
Αρνητικές κριτικές μπορεί να σας απογοητεύσουν ή αγανακτήσουν.
Σε αυτό το σημείο είναι καλύτερο να κάνετε ένα βήμα πίσω, να πάρετε μια βαθιά ανάσα καθώς το αντίθετο θα χρησιμεύσει μόνο για να κάνει την κατάσταση πολύ χειρότερη. 

Διαβάστε Περισσότερα: http://hotel-advance.com/answersxml.asp?qid=4536

Post has attachment
Στρατηγικές Κοινωνικής Δικτύωσης για Ξενοδοχεία

Για ενα ξενοδοχείο η καλύτερη διαφήμιση είναι “απο στόμα σε στόμα” και τα κοινωνικά δίκτυα το κάνουν σε γεωμετρική κλίμακα. Eίναι το μέλλον του marketingγια τον τουρισμό.
Η διαδικτυακή παρουσία είναι ουσιαστική για κάθε ξενοδοχείο καθώς το διαδίκτυο έχει γίνει η κύρια πηγή πληροφόρησης για τους ταξιδιώτες (το 22% των αναζητήσεων για ξενοδοχεία γίνεται μόνο απο φορητές συσκευές), η διατήρηση ιδιόκτητης, συμβατής με φορητές συσκευές, ιστοσελίδας είναι ζωτικής σημασίας, αλλά δεν επαρκεί. Τα κοινωνικά μέσα είναι εξαιρετικά εργαλεία για να παραμείνετε μέσα στα πράγματα σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό πεδίο. Παρόλα αυτά το διαδίκτυο είναι ενα μέσο με ιδιόρυθμη ορολογία που δε καταφέρνουν εύκολα όλοι να τιθασεύσουν. Ταυτόχρονα, κάθε κοινωνικό μέσο διαθέτει τους δικούς του εθιμοτυπικούς κανόνες και κανόνες χρήσης, δυσχερένοντας τη συνολική διαχείριση.

Διαβάστε Περισσότερα: http://hotel-advance.com/answersxml.asp?qid=4537

Post has attachment
Αφάντου: μια ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη περιοχή, για επισκέπτες, ντόπιους και επιχειρηματίες της βιομηχανίας του τουρισμού.

#Afandou #Rhodes #Rodos #Greece #Tourism #Investments #Τουρισμός #Ρόδος

http://www.dimokratiki.gr/24-08-2014/afantou-metamorfonete-se-touristiko-magniti/

 Kαλύτερο (revenue management)   

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση, οι δημόσιες σχέσεις των ξενοδόχων με τους υπάρχοντες και εν δυνάμει επισκέπτες τους, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, οι Online ταξιδιωτικές υπηρεσίες (ΟΤΑs), και τέλος η κοινωνική δικτύωση, όλα αυτά –και ακόμα περισσότερα– βρίσκονται στο πυρήνα του σύγχρονου, συνεχώς μεταλλασσόμενου τουρισμού.

Διαβάστε Περισσότερα: http://hotel-advance.com/answers.asp?pid=32&qid=4527
Wait while more posts are being loaded