Profile

Cover photo
Hizami Li
Worked at Kementerian Pelajaran Malaysia
Attended Universiti Pendidikan Sultan Idris
Lives in Melaka
182 followers|9,153,609 views
AboutPostsPhotosYouTube

Stream

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Pantun Pengacara Majlis
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Alhamdulillah. Hari Jumaat lepas aku jadi pengacara majlis lagi untuk kesekian kalinya. Haha! Entah dah berapa kali aku jadi pengacara majlis kat tempat kerja aku tu pun aku tak tahu la. Aku d...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Alhamdulillah. Hari Jumaat lepas aku jadi pengacara majlis lagi untuk kesekian kalinya. Haha! Entah dah berapa kali aku jadi pengacara majlis kat tempa...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Apa Kaitan Soalan Matematik Dengan Sabun Pencuci Pinggan?
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Ni la budak budak yang kenakan aku tadi. Siot betul bebudak ni kenakan aku tadi. Aku punya la ingatkan dorang sibuk tanyakan soalan tu sebab tak tahu nak jawab. Walaupun aku tahu sekarang dora...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Ni la budak budak yang kenakan aku tadi. Siot betul bebudak ni kenakan aku tadi. Aku punya la ingatkan dorang sibuk tanyakan soalan tu sebab tak tahu nak jaw...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Filem Tracers | Menarik Tapi Hambar?
 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Semalam aku, Adik dan Kak Zura tengok wayang filem Tracers . Aku ajak dorang sebab dah lama sangat tak tengok wayang ni. Aku godek laman web gsc berapa kali entah sebab aku tak tahu nak tengo...
 ·  Translate
 Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Semalam aku, Adik dan Kak Zura tengok wayang filem Tracers. Aku ajak dorang sebab dah lama sangat tak tengok wayang ni. Aku godek laman web gsc berapa k...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Caliph Buskers
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Sekarang ni semua orang tengah sibuk cakap pasal Caliph Buskers. Semua ni gara-gara persembahan Romancinta dorang dengan Mojo yang menjentik hati dan perasaan seluruh rakyat Malaysia. Tapi pal...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Sekarang ni semua orang tengah sibuk cakap pasal Caliph Buskers. Semua ni gara-gara persembahan Romancinta dorang dengan Mojo yang menjentik hati dan perasaan ...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
AJL29 Keputusan Anugerah Juara Lagu Ke-29
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Malam ni timeline facebook dan twitter penuh dengan AJL29. Gila besar betul impak AJL29 ni! Aku pun sibuk tengok AJL29 ni. Habis semua kerja tak buat langsung. Adeh. Sabau aje la. So, ni aku n...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Malam ni timeline facebook dan twitter penuh dengan AJL29. Gila besar betul impak AJL29 ni! Aku pun sibuk tengok AJL29 ni. Habis semua kerja tak buat langsung. ...
1
1
Muhammad Abu Chia Abdullah's profile photo
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Tips Membantu Kucing Beranak (Chiky Dah Beranak!)
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Alhamdulillah. Chiky dah berjaya melahirkan empat ekor anak kucing hasil projek kahwin dengan Loki. Chiky sekarang kat rumah tuan dia, Nisa Kay . Hehe. Tapi tengok gambar-gambar yang Nisa Kay ...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Alhamdulillah. Chiky dah berjaya melahirkan empat ekor anak kucing hasil projek kahwin dengan Loki. Chiky sekarang kat rumah tuan dia, Nisa Kay. Hehe. Tapi t...
1
Add a comment...
Have him in circles
182 people
Nalzem Elmar's profile photo
Encik Bahri (BY Jewel)'s profile photo
flora smile's profile photo
Benjamin Leong's profile photo
nurul atika's profile photo
Azrie Hassan's profile photo
Jieha Zukefli's profile photo
HOMESTAY MURAH SHAH ALAM's profile photo
Siti Nur Aida's profile photo

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Zero Juara Maharaja Lawak Mega 2014 | Keputusan Penuh
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Akhirnya Maharaja Lawak Mega 2014 telah melabuhkan tirainya malam tadi. Gelanggang akhir Maharaja Lawak Mega kali ni menampilkan Bocey, Nabil, Sepahtu, Shiro dan Zero. Aku tengok malam tadi ra...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Drama Band | Biarkanlah
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Aepul Drama Band dah selamat bernikah dengan Leez. Ada dengar lagu Biarkanlah daripada Drama Band? Aku tengah
gila dengan lagu tu! Best kot! Aku keep on repeating lagu ni daripada hari tu
lagi...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Aepul Drama Band dah selamat bernikah dengan Leez. Ada dengar lagu Biarkanlah daripada Drama Band? Aku tengah gila dengan lagu tu! Best kot! Aku keep on repeat...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Loki Si Kucing Comel Ni Datang Dari Mana?
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Macam mana aku boleh bela Loki? Haaa... Loki ni kalau korang nak tahu, kucing pertama yang aku bela. Aku ambil Loki masa dia dua bulan lagi. Tak silap aku ambil dia kat Johor Bahru sekitar awa...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Macam mana aku boleh bela Loki? Haaa... Loki ni kalau korang nak tahu, kucing pertama yang aku bela. Aku ambil Loki masa dia dua bulan lagi. Tak silap aku ambi...
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
5 Soalan Wajib Tanya Sebelum Final Exam
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam
sejahtera! Alhamdulillah. Semester kedua dah pun tutup buku minggu
lepas. Semester seterusnya dah boleh mula daftar pada 18 Februari ni. Excited
ke tidak? Hmmm… Selagi result semester kedua ni tak keluar...
 ·  Translate
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Alhamdulillah. Semester kedua dah pun tutup buku minggu lepas. Semester seterusnya dah boleh mula daftar pada 18 Februari ni. Excited ke tidak? Hmmm… Selagi ...
3
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
AJL29 Keputusan Anugerah Juara Lagu Ke-29
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Malam ni timeline facebook dan twitter penuh dengan AJL29. Gila besar betul impak AJL29 ni! Aku pun sibuk tengok AJL29 ni. Habis semua kerja tak buat langsung. Adeh. Sabau aje la. So, ni aku n...
 ·  Translate
1
Add a comment...

Hizami Li

Shared publicly  - 
 
Imej Baru
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Welcome back Budak Lelaki Sebelah Pintu ! Well... Setelah sekian lama tak aktif dalam dunia blog, especially tahun lepas, tahun 2015 ni aku tiba-tiba terbuka pintu hati untuk kembali menulis k...
 ·  Translate
1
Add a comment...
People
Have him in circles
182 people
Nalzem Elmar's profile photo
Encik Bahri (BY Jewel)'s profile photo
flora smile's profile photo
Benjamin Leong's profile photo
nurul atika's profile photo
Azrie Hassan's profile photo
Jieha Zukefli's profile photo
HOMESTAY MURAH SHAH ALAM's profile photo
Siti Nur Aida's profile photo
Education
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris
    Pendidikan Matematik, 2007 - 2011
Basic Information
Gender
Male
Work
Employment
  • Kementerian Pelajaran Malaysia
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Melaka
Links
YouTube
Contributor to