Profile cover photo
Profile photo
HIMERA – копирайтър и копирайтинг услуги
26 followers -
Химера – четените текстове. Копирайтър и копирайтинг услуги.
Химера – четените текстове. Копирайтър и копирайтинг услуги.

26 followers
About
HIMERA – копирайтър и копирайтинг услуги's posts

Post has attachment
Какво е качествено съдържание за сайт?
Добре написаният текст излага достъпно дори най-сложната за разбиране информация. Освен ако не предлагате съоръжения за ядрената енергетика, едва ли очаквате от посетителите да са тесни специалисти във вашата сфера. Затова преди началото на работата е добре авторът (копирайтърът) да се запознае със същността на предлагания продукт, с техническите му характеристики, с неговите предимства и недостатъци пред конкурентите и вече негово задължение е да го опише красиво, увлекателно, ангажиращо на хората.

Post has attachment
Златно правило за пишещите: „Използване на активни глаголи“. Тази фраза се повтаря безброй пъти на всички семинари с такава убедителност, че задължително трябва да е истина. Но дали е така?

Post has attachment
Никога не забравяйте, че човек не може дълго време да се концентрира върху нещо. Много вероятно е в края на целевата страница той вече да не чете толкова внимателно текста.

Post has attachment
Учтивост все още никой не е върнал. Това качество помага да върви гладко работата. Не са нужни водопади от хвалби, а усещане за взаимно уважение. Винаги е стимулиращо да се чуе едно „благодаря“.

Post has attachment
Ще опитам да съм полезна и да опиша най-характерните типове проблемни потенциални клиенти. Всеки от тях притежава редица признаци, които го издават още преди началото на сътрудничеството. Някои от тях са очевидни, някои – не.

Post has attachment
В крайна сметка: потребителите най-често посещават сайтове от първа страница, което означава, че именно те получават повече трафик, а съответно и повече читатели и клиенти.

Post has attachment
Като копирайтър неведнъж са ми задавали въпроса: Колко дълги трябва да са статиите?
Това е естествен въпрос, всички клиенти искат да получат най-доброто за парите си, а ние (копирайтърите) искаме да създадем текстове, които най-общо казано – работят.
Но истината, макар и незадоволителна, е такава...

Post has attachment
Малките капки думи се превръщат в локвички, след това в ручейчета, след това в потоци и дълбоки езера.

Post has attachment
Но ето тайната ми: нито една статия не трябва да надвишава по обем 850 думи. Да изгубите пет минути на ден за четене – това вече е изпълнима задача. Дълъг цикъл, кратки статии.

Post has attachment
Нестандартен поглед към работата на #копирайтъра.:)
Wait while more posts are being loaded