Profile cover photo
Profile photo
Editura Herg Benet
20 followers -
Cărți care te pun pe gânduri
Cărți care te pun pe gânduri

20 followers
About
Editura Herg Benet's posts

Post has attachment
Vineri, 27 martie, la Clubul Țăranului din București - aniversare Herg Benet Live.
Photo

Post has attachment
5 ani de Herg Benet, cu o aniversare în mijlocul literaturii:
Photo

Post has attachment
Felicitări, Petronela Rotar! "alive" și "o să mă știi de undeva" au fost votate de către cititorii Bookaholic.ro cele mai bune cărți de literatură română din 2014.

Post has attachment
Vineri, 16 ianuarie, Lucian Mîndruță își va lansa cea mai nouă carte, intitulată “Share!”, la Librăria Cărturești din Palas Mall (Str. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1 A), Iași. Evenimentul va începe la ora 18.30. Alături de autor, vor vorbi despre carte George Onofrei și Oana Olariu.
Photo

Post has attachment
Editura Herg Benet și Librăria Book Corner vă invită sâmbătă, 11 octombrie, de la ora 16, la lansarea romanelor “Rezervația unicornilor” și “Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”, cele mai recente cărți semnate de Cristina Nemerovschi, și „Prospect de femeie”, volumul de debut al Anei Barton.
Lansarea va avea loc la Book Corner Librarium, din Cluj-Napoca (Bulevardul Eroilor, nr. 15).
Invitați, alături de cele două autoare, vor fi Liviu Antonesei, Alexandru Petria și Alex Voicescu

http://www.hergbenet.ro/cristina-nemerovschi-si-ana-barton-isi-intalnesc-cititorii-la-cluj.html

Post has attachment
“Mamiferul Anei Barton e unul cu rădăcini de aluat  în care se coc florile de salcâm. Drumul începe cu dorul primei povestiri şi se termină cu tăcerea, cu pauza de respiraţie pe care trăitul le impune din când în când. Fulgurant, câteva diapozitive-vis, ca o alunecare în expresionism. Ana Barton suflă viaţă unei galerii de personaje şi istorii pe care le înfige în lumea lor caldă, posibilă şi miraculoasă. Este o carte a unui mod rar de raportare la existenţă şi este cartea unei mari răbdări. A unui timp care nu mai mărșăluiește şi nu mai ticăie furibund, o galerie a vârstelor, de la cele amniotice la cele din urmă. Există în prozele reunite în Mamifer o ştiinţă a observaţiei şi o maturitate a trăirii fascinante. Ana Barton redă mereu, fără greş şi fără risipă de mijloace, fără tropăiala excesului, acel detaliu precis şi acel gest exact care au efect de întrupare sigură. Cititorul întinde mâna şi pipăie personajul, simte carnea întâmplării. De fapt, asta e proza Mamiferului: o lume plină şi recognoscibilă în tonurile de lumină şi în care intri ca acasă după ce treci prin două rânduri de porţi: una a istoriei mici, personale, şi o alta a istoriei mari, prezentă mai mult ca joc de umbre şi prin câţiva reprezentanţi-surpriză. Acăsire. Asta face Ana Barton în Mamifer.” (Nora Pavel)


http://www.hergbenet.ro/carte/mamifer-ana-barton
Photo
Wait while more posts are being loaded