Profile

Cover photo
Heming Leira
Works at Kondis
Attended Steinerskolen
Lives in Oslo, Norway
12,392 followers|2,373,691 views
AboutPostsPhotosYouTube+1'sReviews

Stream

Heming Leira

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Heming Leira

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Heming Leira

Spørsmål  - 
 
Sliter med å få konvertert en .csv fil til regnearkformat på min Chromebook. Noen som vet en metode å få det til på?
 ·  Translate
2
Damir Dunderovic's profile photoHeming Leira's profile photoEspen Erlandsen's profile photo
5 comments
 
:)
Add a comment...

Heming Leira

Nyheter og Samfunnsdebatten  - 
 
Nå kan Uber-sjåfører organisere seg i Seattle http://fw.to/YAs3ZjL
 ·  Translate
1
Add a comment...

Heming Leira

Shared publicly  - 
 
Forever young Ray......
1
Add a comment...

Heming Leira
owner

Nyheter  - 
 
According to CNBC News, about 53 percent of schools and school districts are using Chromebooks.
The use of Chromebooks around the United States has taken a new milestone. Chromebooks are now used more than half of all devices in the classrooms. It has taken a lead over its major opponents which include Apple, Microsoft and Google. Chromebooks have sold out 4.4 million of the 8.9 million devices sold to schools.
5
Add a comment...

Heming Leira

Shared publicly  - 
 
Det er jo helt vanvittig a stoppe Deichman na http://www.osloby.no/article/id-8258907.html
 ·  Translate
Urbanist Erling Fossen vil stoppe byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fra å skrote planene om nytt hovedbibliotek i Bjørvika. Han får støtte fra flere blant andre Karianne Bjellås Gilje.
2
Lars Fosdal's profile photo
 
Trodde et øyelokk det var Dr.Who som sto der (Peter Capaldi)...
 ·  Translate
Add a comment...

Heming Leira

Shared publicly  - 
2
Add a comment...

Heming Leira

Shared publicly  - 
1
Add a comment...

Heming Leira

Gruppe Diskusjonen  - 
 
Finnes det et norskt sted på nett for å komme med forslag til problemer som det trengs løsninger på. En slags idébank som alle kan bidra til og som utviklere så kan prøve å løse.

Det er kjekt nok at det finnes kickstart og andre steder hvor utviklere og start-ups kan prøve å lansere sine idéer. Men det er langt flere problemer som trengs løses enn det som utviklere klarer å komme på.

F.eks. : Boarding av fly er fortsatt noe vi gjør på en utrolig dårlig måte. Hvorfor er det ingen som løser det?

Hvorfor kan ikke noen lage et opplegg for hagekolonier, borettslag og andre geografiske sammenslutninger hvor alle bruker redskaper få ganger i året og med et godt system kunne eid redskapene felles og spart tusenvis av kroner.

Finnes det et slikt norsk sted på nett?


 ·  Translate
6
Heming Leira's profile photoHans-Christian Francke's profile photoNicolai Imset's profile photo
18 comments
 
+Heming Leira​ fungerer bedre, men folk velger å stå i kø uansett
 ·  Translate
Add a comment...

Heming Leira

Nyheter og Samfunnsdebatten  - 
 
Taxinæringa har skreket mye mot den nye aktøren innenfor bransjen Uber , da er det godt å lese Joachim Lund som stiller spørsmål ved en ganske belastet næring sitt ønske om å nekte fremtiden.

Med Uber i New York City
---------------------------------------------
Mitt første bekjentskap med Uber kom i New York City i 2013.
Jeg drakk varm sjokolade i Brooklyn Icecream Factory rett under brospennet på Brooklyn Bridge. Det var en skikkelig kald kveld og jeg var såpass langt unna nærmeste Subway stasjon at jeg tenkte det nå var en passende anledning til å prøve Uber-tjenesten.
Appen til Uber hadde jeg forlengst lastet ned , men subwaysystemet er så bra i NYC at det tidligere ikke hadde vært noen naturlig anledning for å prøve tjenesten.
Jeg bestilte bilen med appen og kunne raskt se hvor bilen var på kartet på mobilen. Etter en stund ringte mobilen og det var sjåføren fra Uberbilen som ringte. Han forklarte at det ville ta lang tid da trafikken var stor på Brooklyn Bridge og han spurte om jeg fortsatt var interessert i ta bilen. Jeg svarte da at det var jeg ikke lenger.
Så det ble ikke noen tur med Uber den gangen. Men denne oppringingen og det at jeg hele tiden kunne følge bilen, opplevde jeg som en god service jeg ikke hadde opplevd med drosjer tidligere.

Drosjeopplevelser i Norge
----------------------------------------------------
Jeg har nesten ikke tatt drosje de siste 20 årene. Mest fordi det er fryktelig dyrt men også fordi kollektivtrafikken er god nok for meg så godt som alltid.
Da jeg for noen år tilbake skulle ta drosje for første gang på flere år, opplyste min venninde at jeg helst bare måtte bruke to av alle de drosjeselskapene som nå fantes, da det var mye som ikke var bra med de andre.
Opplevelsen av fagkunnskapen til drosjesjåføren imponrerte ikke. Jeg tok drosjen fra Jernbanetorget og skulle til Bislett. Å måtte forklare drosjesjåføren veien fra et av Oslos mest sentrale punkter til et annet kjent sted i byen var sjokkerende.

Uber i Oslo
----------------------------
Foreløpig har jeg ikke brukt Uber i Oslo men jeg nærmer meg å gjøre det.
Forleden tok jeg drosje fra drosjeholdeplassen på Carl Berner til Collets Cafe på St.Hanshaugen . Det kostet 160 kroner. For moro skyld testet jeg hva det ville kostet med Uber. Dette er en god tjeneste Uber-appen har. Du kan få et anslag av hva turen vil koste.
Prisen kom på 73-88 kroner. Altså halv pris. Og det var prisen fra der jeg bor (lengre unna Collets cafe, enn fra drsojeholdeplassen på Carl Berner). Jeg ville altså slippe å gå til drosjeholdeplassen. Tjensten oppgir også hvor lang tid (dette oppgis i sanntid) det er til bilen kommer slik at jeg slipper å stå å vente.

Uber tar altså i bruk teknologien til å gi oss brukere en bedre tjeneste enn det drosjenæringa har tilbydt så langt.
Men en må også tenke på arbeidsforholdene til de som jobber for Uber.
Er de på linje med hva norske drosjesjæfører har opparbeidet seg i Norge?
Uber sjøl er positive til fornuftig regulering og ønsker ikke å operere i en gråsone, uttalte de i forbindelse med saken hvor en Ubersjøfør ble frifunnet i Oslo Tingrett i oktober.


Vi lever i en tid da ny teknologi velter om på mange bransjer (disruptive technologies). Det er viktig at opparbeidede rettigheter for arbeidstakere ikke forsvinner ved overgang til nye former å tilby tjenester på.

Når ny teknologi gir nye muligheter
----------------------------------------------------------------
Men når vi nå opplever at nok en bransje vil nekte nye aktører som gir kundene bedre tjenester ved å ta i bruk ny teknologi da har jeg lite sympati for den gamle bransjen.
Vi har opplevd det med musikkbransjen. Spotify og andre tok i bruk ny teknologi og ga kundene bedre muligheter, den etablerte platebransjen kunne gjort det samme men de var bare opptatt av å tjene mest mulig penger på den gamle metoden.
Bokbransjen i Norge har holdt på på den samme måten. Istedenfor å tilby en tjenste a la Kindle har de holdt tilbake på mulighetene den nye teknologien har gitt for å tjene mest mulig penger på den gamle måten.
Nå opplever vi altså at dosjenæringa mener at de har enerett på hvordan drosjetjenester skal tilbys. De kunne ha gjort det samme som Uber og Lyft tilbyr, men har ikke gjort det. Det er mange måter å møte den nye teknologien på, men bransjer som vil forby aktører som gir oss de muligheter ny teknologi gir mulighet til smaker dårlig.
 ·  Translate
Uber er blitt populært. Det er ikke populært i drosjenæringen.
4
3
Heming Leira's profile photoHans-Christian Francke's profile photoNicolai von Hirsch's profile photohalvor grinnes's profile photo
6 comments
 
Som Lund skriver så er det ikke bare med Uber du kan få hva som helst. Som han skriver: Googler du drosjesjåfør+voldtekt, er listen over treff sjokkerende lang https://goo.gl/pJ9K2g                                                                                                  Det er altså ikke slik at drosjenæringen vi hadde før Uber var så helt bra.  Jeg er absolutt for at det skal være regler for å kjøre drosje.  Men for kundene kan jeg ikke se at Uber skulle være noe verre enn den etablerte drosjenæringa.  Når det gjelder sjåførenes rettigheter  tror jeg de vil komme og at Uber neppe vil overleve hvis de skulle prøve å drive helt uten spilleregler.
 ·  Translate
Add a comment...

Heming Leira
owner

Nyheter  - 
 
RIP
Announced on December 7th, 2010, the Google built CR48 was the first Chromebook released. Five years on it’s starting to show its age, but it’s still pretty current and runs pretty nicely; but all good things come to an end and as of today, the CR48 is no longer eligible to receive updates. Google extended the support for Chromebooks in[Read More...]
1
Add a comment...
Story
Tagline
Webmaster at kondis.no. Organizer and speaker at running races. Cofounder of the weekly running show Ukas forsprang (HOA)
Introduction
I love to stay engaged with the endurance community.  Early adaptor. Very Urban but love the nature to. "The singularity is near", by Ray Kurzweill a book that really gave me some understanding.
I was among the 6,000 first in Norway who got an ip phone. Went paperless in 2007 and has been almost 100% in the cloud since the Chromebook came.
Bragging rights
Founder of :1992: Mandagsklubben , 1996: Birkelunden Internett,1997: Menn i Bevegelse,1998: kondis.no,2001: Sognsvann Rundt Medsols,2008: Fagervann Opp,2009: Sellanrå Opp,2009: Gaupekollen Opp,2010: Hovedøya Rundt,2010: Langøyene Rundt, 2010: Gressholmen Rundt 2010: Rett til Værs 2011: Skjennungsstua Opp . 2012: Cofounder of Ukas forsprang 2014: Lindøya Rundt
Work
Occupation
Webmaster at kondis.no Norways major site for endurance sports
Skills
Race Organiser, speaker,
Employment
 • Kondis
  webmaster, 1998 - present
  Webmaster at kondis.no. The endurance-site in Norway for running, triathlon, cross-country skiing, cycling and orienteering.
 • Posten
  1978 - 2000
 • Røa Bokhandel
  1977 - 1978
Places
Map of the places this user has livedMap of the places this user has livedMap of the places this user has lived
Currently
Oslo, Norway
Previously
Ullern, Oslo, Norway - Near the Royal Castle, Oslo
Contact Information
Home
Phone
+4748496699
Mobile
+4748496699
Email
Address
Helgesensgate 76 d 0563 Oslo
Work
Phone
+4748496699
Email
Heming Leira's +1's are the things they like, agree with, or want to recommend.
Moovit: Buss- og Toginfo – Android-apper på Google Play
play.google.com

Moovit er den #1 lokale transitt appen i verden, stolt på av over 28 millioner personer i mer enn 750 byer. Med den mest robuste og presise

Contacts + - Android Apps on Google Play
play.google.com

Contacts+ is the world’s leading contacts (phone book) and dialer app, powered with messaging, caller ID, SMS / caller block and contacts ba

Samsung Electronics (005930) Driving Chromebook Sales: 5.2 Million Units...
www.dazeinfo.com

Samsung Electronics (005930) and Acer get the early bird benefits to join Chromebook market. Growing adoption of the cloud storage helping

Google picks Bucharest, three other Eastern European capitals to open it...
www.romania-insider.com

Bucharest is one of the four Eastern European capitals where Internet giant Google has opened a Google House, to showcase its services, prod

Collateral
market.android.com

Collateral er en amerikansk action/thriller fra 2004, regissert av Michael Mann og skrevet av Stuart Beattie. Tom Cruise har hovedrollen som

NRK Cast
market.android.com

NRK Cast gjør det mulig å se NRK sine programmer direkte på din Chromecast-tilkoblede TV. Appen har samme programutvalg som NRK sin offisiel

Dette er Samsungs nye Chromebook
www.hardware.no

Byr på solid batteritid og kraftig oppgradert innmat.

How Google Hangouts Could Rule the World | Cult of Android
www.cultofandroid.com

A dark cloud hangs over the future of mobile communication: the spectre of Facebook controlling it all. It’s not likely, actually. But Faceb

Racereport SRM Arrangørløp 2014
www.lettpalabben.net

Da var dagen endelig her, og selvom SRM ikke offisielt starter opp før 2.april var det like fullt oppstart i dag. Etter å ha sett kleskoden

Selvdestruksjon og ny læring. Igjen.
www.lettbent.com

Når vi nå er så heldige å leve i en tid og i en del av verden, hvor de fleste av oss har plantet våre stolte flagg på toppen av Maslows pyra

Chromecast
market.android.com

Chromecast is the easiest way to enjoy online video and anything from the web on your TV. Plug it into any HDTV and control it with your exi

Facebook Pages Manager
market.android.com

Pages Manager helps admins connect with their audience and keep up with activity on multiple Pages, all in one place.• Post updates and phot

Cal: Any.do Calendar & Widget
market.android.com

Cal is a free, simple & smart calendar app for your Android. With a fast, intuitive and beautifully designed interface, Cal is the only Cale

Pushbullet
market.android.com

Pushbullet shows you all of your phone's notifications right on your computer so you never miss a notification again!Pushbullet also lets yo

Hangouts (replaces Talk)
market.android.com

Hangouts brings one-on-one and group conversations to life with photos, emoji, and video calls for free. Connect with friends across compute

Moves
market.android.com

Moves automatically tracks your everyday life and exercise. Just carry your phone in your pocket or bag. FEATURES • Automatic Tracking: Reco

Norsk English Norsk Logg inn Bilder Video Søk Handlekurv ...
staging.imageshop.no

Bilder (alle) Bilder Jpeg Bilder Tif Bilder Png Bilder Gif. Videos (alle) Videos MPEG, MP4 Videos Flash Videos Avi Videos WMW Videos Audio.

new look
img.chronicles.no

Posted 6 days ago by klevstul · img.chronicles.no. // I'm a zoo in the jungle. Recent; Date; Label; Author. Loading.

Relaxing place, where you could lean back in a deep chear. You could have a room for your own party. The food was good and served fast.
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Good food. Nice service. Quiet Atmosphere.
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
A very cosy place with a great interior. Up to the open second floor you walk in a staircase from the 18.century. Tips: Very good croissants.
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Good, tradional Spanish restaurant. Try the Gambas ajillo
Public - a year ago
reviewed a year ago
21 reviews
Map
Map
Map
Restaurant with "open" kitchen. A bar build on a container reminds the visitor that before it was high activity on the port here. Nice open interior. I will recommend the Halibut. The Irish coffee was also good, but the glass was a little too small for my taste. Just outside there is a floating sauna in the water . It's locked but if you visit Evita Espressobar at the corner you could hire it for 100 n. Kr. Pr hour if it is not rented out. (is preferable to rent it in advance from their Facebook page.)
• • •
Public - 2 months ago
reviewed 2 months ago
Good food, quick service, good prices good service and a good place if you are just looking for something to eat in a hurry.
Public - a year ago
reviewed a year ago
Great views of the Oslo Fjord. Cozy interior where they have kept much of the original. In summer they open the sunroof. They both have Sierra Nevada and Brooklyn Lager. Free Wifi. Free parking.
Public - 2 years ago
reviewed 2 years ago