Profile cover photo
Profile photo
Dental Solutions
9 followers -
Színvonal a fogászatban. Perfekter Zahnersatz muss nicht teuer sein! Im Ungarn bekommen Sie eine Qualitätsdienstleinstung zu günstigen Preisen.
Színvonal a fogászatban. Perfekter Zahnersatz muss nicht teuer sein! Im Ungarn bekommen Sie eine Qualitätsdienstleinstung zu günstigen Preisen.

9 followers
About
Posts

Post has attachment
A szuvas fogak és rossz lehelet miatt is eleshetünk az álomállástól


A Brit Fogorvosok Szövetségének (BDA) kutatása szerint az emberek 77 százaléka úgy véli, hogy a nem megfelelő szájhigiénés állapotok rontják az esélyeket a munkaerőpiacon. A túlsúllyal kapcsolatban csak a megkérdezettek 38 százaléka érez így.
„A rendkívül kompetitív munkaerőpiacon egyre többen eszmélnek rá, hogy a rossz fogak kimondottan rossz kilátásokkal járnak, ezért érdemes odafigyelni arra mi történik a szájban” – fogalmaz Nigel Overgaard-Nielsen, a BDA egyik vezetője. A szakember szerint a „győztes mosoly” ma már nem csak hiúsági kérdés, hanem az érvényesülés egyik fő eszköze is.
Tíz megkérdezett közül hat egyértelműen úgy gondolja, hogy a láthatóan szuvas fog, illetve a hiányzó fog rontja az elhelyezkedés esélyeit. Érdekesség, hogy a kutatási eredmény épp rímel egy másik felmérés eredményével, amely szerint a fogszuvasodás a fő ok, amiért a gyerekek kórházi felvételt nyernek.
A BDA munkatársai szerint komoly problémát jelent, hogy az egészségügyi miniszterek az egészséges fog kérdését sokáig “opcionális extraként” kezelték. A szakemberek szerint a fogápolási rutin helyes elsajátítása dönthet arról, hogy a gyerek később elhelyezkedhet-e ügyvédként vagy recepciósként, ezért minden gyerekkorban kihúzott fognak következmény lehet.
A szövetség tagjai szerint az egyenlő esélyekhez az is hozzátartozik, hogy mindegy gyerek megfelelő fogászati kezelésben részesül, szükség esetén akár állami támogatással is.
Forrás: Medipress.hu
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Díjazza a fogmosást egy amerikai biztosító társaság

A Beam nevű amerikai cég jutalmazza a helyes rendszeres fogmosást. A Beam termékének lényege, hogy az ügyfél okostelefonos alkalmazással regisztrál, majd kezdő csomagot kap fogselyemmel, fogkrémmel, speciális fogkefével. Utóbbi Bluetoothon át küld jelzést a telefonos alkalmazásnak kuncsaft fogmosási szokásairól . Aki ezt nem hanyagolja el, jutalompontokat kap, amelyeket aztán termékvásárlásra vagy kedvezményes fogorvosi ellátásra fordíthatja, jelenleg az Egyesült államokban.

Forrás: Haszon
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Jó reggelt! Hogy jól induljon a hétfő reggel. Ezen a héten is sok mosoly javítása vár ránk :-)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Dohányzás: nemcsak a tüdőnek és szívnek méreg
A dohány méreg - nemcsak a tüdő és a szív, hanem fogaink számára is. A dohányosok körében, ötször nagyobb a fogíny és az fogágy gyulladásának esélye, így a fogaikat is nagyobb eséllyel veszítik el. Legyen az cigaretta, pipa vagy akár szivar, a füst a fogakat is támadja - nem közvetlenül. A rákkeltő füst bejárja a szájüreget, káros anyagai megtapadnak a fogakon, a nyelven és a szájnyálkahártyán. A nikotin a tüdő és a nyálkahártya véráramába kerülve, az erek összehúzódását eredményezi.
A következmény: romlik a nyálkahártya és a fogíny vérellátottsága, az immunrendszer által termelt védekezősejtek nehezebben jutnak el a megfelelő helyekre így a fogínyhez is, ezzel a fogágygyulladásának (parodontitis) esélye, ötszörösére vagy akár hatszorosára növekszik. Azt, hogy mennyire ártalmas a dohányzás a fogínyre és az fogágyra, a legújabb német szájhigiénés tanulmány és felmérés támasztja alá: Németországban a 35 és 44 év közötti dohányosok 27,1 százaléka súlyos fogágy-gyulladásban szenved. Mivel a dohányosok védekezőrendszere gyengült, a fogíny gyulladása hosszan tartó, sőt hosszútávon a fogágy sorvadásához, zsugorodásához vezethet, így a fogakat nem tudja kellően stabilan tartani, ezért kihullanak.
Különösen alattomos a betegség, ugyanis az íny nem vérzik olyan gyakran, erősen (sőt, előfordul, hogy egyáltalán nem), ha be van gyulladva, mert a nikotin leszűkíti az ereket, de figyelem: a vérzés az egyik legtipikusabb fogágy-gyulladásra (parodontisra) utaló jel. Fontos a betegség minél hamarabbi felismerése, ezért ne késlekedjük felkeresni a fogorvost. A dohányosoknak hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulásuk és az esetleges műtét sikeressége is csekélyebb. Ha Ön dohányzik, ápolja rendkívül alaposan a fogait, s évente többször keresse fel fogorvosát!
(Forrás: stern.de; WEBBeteg)
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Photo
Add a comment...

Post has attachment
Szakértői tippek a gyermekkori foglepedék megelőzésére
A helyes szájápolási szokásokat már kisgyermekkorban meg kell alapozni, de sok szülő kudarcot vall a témában – állítják a szakemberek, akik tájékoztatót adtak ki, hogy javítsanak a helyzeten.
„Azok a szülők, akik semmiképpen sem hagynák egyedül fürödni a csemetéjüket, minden további nélkül felruházzák az önálló fogmosás felelősségével ugyanazt a kisdedet” – figyelmeztet Dr. Gretchen Henson, a New York-i Interfaith Orvosi Központ fogorvosa.
„Rengeteg tévhit kering a témával kapcsolatban, ráadásul gyakori, hogy a gyerekek egész nap olyan ételeket nassolnak és olyan italokat kortyolnak, amelyek súlyos fogszuvasodást okozhatnak” – tette hozzá Dr. Henson, a gyermekfogászatért felelős felvilágosító program koordinátora.
A fogszuvasodás és más fogászati problémák megelőzésének már féléves korban el kell kezdődnie. „Sokan meglepődnek, hogy már fogzás előtt javasoljuk, hozzák el hozzánk a gyereket. Ezek a látogatások azonban 90 százalékban a felvilágosításról és a táplálkozásról szólnak” – mesélte Dr. Jessica Marn, aki ugyancsak részt vesz a programban.
A fogorvosok a következő tanácsokat fogalmazták meg a szülőknek.
– Etetés után töröljük át a gyermek ínyét egy puha törlőkendővel, a cumit pedig soha ne kenjük be mézzel vagy egyéb édesítővel!
– A fogszuvasodásért felelős baktériumok igencsak fertőzőek, így könnyen terjednek kanál vagy cumi segítségével. Ezért ne osszunk meg evőeszközöket, és ne nyálazzuk a cumit!
– Ne hagyjuk, hogy a csemete egész nap nassoljon, mert még a legegészségesebb rágcsálnivalók is kedvezhetnek a baktériumok elszaporodásának. A köztes étkezés teljes értékű étel legyen!
– A gyümölcslevek és az üdítők cukortartalmuk miatt veszélyesek, igyon inkább a kicsi vizet.
– Naponta kétszer mossuk meg a gyerek fogát rizsszemnyi fluoridos fogkrémmel. Az a poronty érett az önálló fogmosásra, aki egyedül be tudja kötni a cipőjét. A fogselyem használata már két szomszédos fog kibújásakor elkezdődhet.

Forrás: medipress.hu
Photo
Add a comment...

Mai mosolygós :-) 

Egy újgazdag orosz megy a fogorvoshoz. Az megnézi a fogakat, majd megszólal:
- Önnek gyönyörű aranyfogai, ezüsttömései vannak, mit csináljak velük?
- Hogyhogy mit, egy riasztót szereljen be!
Add a comment...

Post has attachment
Mi az elmúlt hetekben is igyekezetünk minél többet megtenni a mosolygós arcokért, azonban több helyen a munka igazán a mai nappal kezdődött meg, ehhez mindenkinek jó munkát 

https://www.youtube.com/watch?v=HgzGwKwLmgM
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded