Profile cover photo
Profile photo
Hazrina Nasir
67 followers -
Be Awesome!
Be Awesome!

67 followers
About
Posts

Post has attachment
Ketahui vitamin dan mineral penting yang perlu diamalkan ibu mengandung untuk kesihatan diri dan perkembangan bayi dalam kandungan yang optimum sepanjang tempoh 9 bulan 10 hari kehamilan.
Add a comment...

Post has attachment
Dah lama tak layan lagu nasyid. Seingat saya zaman sekolah menengah dulu laju-lagu nasyid tengah top. Lagu nasyid bertajuk Muslimah dinyanyikan oleh Ustaz Nazrey Johani daripada album Permata Hati yang disiarkan dalam tv Al-Hijrah ni not bad! Best lagu ni.
Add a comment...

Post has attachment
Akhir-akhir ni banyak pula dapat berita orang hamil. Termasuklah Dato’ Siti Nurhaliza yang buat pengumuman masa press conference baru-baru ni yang dia hamil 4 bulan setelah 11 tahun berkahwin. Kita yang mendengar pun tumpang gembira. Mesti teruja sangat kan? Alhamdulillah. Bila dengar orang mengandung, kita pun rasa teringin juga hihihi
Add a comment...

Post has attachment
Atasi dan kawal simptom pra menopause seperti mood swing, hot flashes, kekeringan di vagina, penurunan libido, pertambahan lemak di bahagian pinggang, penurunan metabolisme dll, dengan pengambilan nutrien penting untuk kesihatan dalaman wanita.
Add a comment...

Post has attachment
Kebanyakan ibu sentiasa berazam tak mahu marah-marah anak. Boleh cuba 14 cara ini yang mungkin boleh membantu sedikit-sebanyak. Kalau tak berjaya, kita cuba lagi dan lagi!💪
Add a comment...

Post has attachment
Sekarang ni dah makin ramai ibu yang memilih untuk bekerja dari rumah (WAHM) sebab lebih selesa uruskan anak-anak dan rumahtangga sendiri. Bagi WAHM yang masih struggle urus masa atau yang baru mula nak bekerja di rumah, 12 tips ni mungkin boleh membantu.
Add a comment...

Post has attachment
Add a comment...

Post has attachment
Salah satu sebab anak-anak selalu kena sembelit adalah sebab kurang minum air, apatah lagi air kosong. Air ni sangat penting untuk sistem badan berfungsi dengan efisyen. Tapi kekurangan air boleh sebabkan dehidrasi, sistem imun lemah, mudah terkena jangkitan penyakit, emosi tidak stabil dan sebagainya. Jadi ibu ayah kena lebih kreatif untuk galakkan anak minum lebih air kosong okay? ;)
Add a comment...

Post has attachment
Hamil? Alhamdulillah tahniah! <3 Selamat menjalani tempoh kehamilan dan proses bersalin yang lancar. Semoga anak yang dilahirkan nanti membesar sebagai anak soleh dan solehah penyejuk mata ibu ayah. Saya kongsikan amalan rohani untuk rujukan mommy dan mommy-to-be.
Add a comment...

Post has attachment
Sekarang ni semua orang berlumba-lumba nak masukkan anak ke sekolah cepat, nak bagi cepat pandai membaca, cepat pandai menulis, cepat pandai mengira. Sebenarnya tak salah hantar anak masuk 'sekolah' awal. Tapi biarlah pengisian atau module di sekolah adalah mengikut tahap perkembangan anak, bukannya mendahulukan akademik semata-mata.
Add a comment...
Wait while more posts are being loaded